reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kiniusia zaraz sprawdzi ;-) , ale Mama Aneta nie była wypisywana. Każda z dziewczyn, które są na liście dalej na niej są i na niej już zostaną :tak::-)
Bombusiu, trzymam mocno kciukasy za jutrzejszą wizytę :tak: Powiedz mi jeszcze czy chodzisz do przychodni przy madurowiczu? Bo ja tak i właśnie tam zamierzam rodzić :tak::-)

Dziewczyny, nie odniosę się do wszystkich postów (choć wszystkie przeczytałam), bo padam na twarz. Dopiero co wróciliśmy, a ja już głodna jestem ;-):laugh2:
Moja sisterka już 37 tydzień zaczyna i ma taki fajny brzuch, a mała jak fajnie się w brzuszku wierci :tak::-D:-) Dzionek był super, pogoda była super i odpoczęłam od wrednej teściowej, więc ogólnie jest super :-):-):-)
Buziakuję Was wszystkie :-)

Bombusia i Shyla trzymam kciuki za wasze jutrzejsze wizyty,,,dajcie znać jak poszło i zdajcie nam niezwłocznie szczegółowe relacje oczywiście ze zdjęciami...:-D:-D
Powodzenia...
KINIUSIA tak idę do Madurowicza, do przychodni 2 raz, rodziłam tam Adriana, teraz reż tam leżałam jak miałm plamienia, byłam zadowolona z opieki, no i mam ten szpital "pod nosem" , a czy Ty tam miałaś badanie USG??? zwykłe czy genet.? Jakie wrażenia??
Ale Twoja siostra ma fajnie, że już 37 tydz. super.:tak::-)
No idę spać. Ślę całuski i dwie rybie łuski hihihi!!!:-D

reklama
Czesc, Dziewczyny, ja dopiero teraz na forum, bo dziś cały dzionek spędziliśmy u moich Rodziców, było bardzo milutko :-D Widzę, że większość juz się na dziś pożegnała, więc napiszę jeszcze tylko, że trzymam kciukasy za wszystkie jutrzejsze wizyty u lekarza :-) Śpijcie słodziutko :-)

Ja też jutro mam wizytę i już się doczekać nie mogę :-) Całe szczęście już ok 10 będę po więc dam znać co i jak :-) A teraz idę powoli spać... Dobranoc!

Witajcie kochaniutkie:-)
ja już na nogach , nie mogłam spać dobrze w nocy kręciłam się bo myślałam tylko o tej wizycie:-D
Lece się szykować,jak tylko będę w domku dam od razu znać :tak:
bwylb725w4u.gif

Dzień dobry
Z tego, co zauważyłam, to dzisiaj prawie magiczny dzień - dużo dziewczyn ma wizytę:)
Zazdroszczę Aneci1111, bo już o 10 ma, a mi do 13 czekać trzeba.
Zdrówka wszystkim życzę.

Witajcie
Ja też trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty i z niecierpliwością oczekuję od Was dobrych wisdomości;-);-);-)

Życzę Wam tylko dobrych wiadomości. Ja czekam do 3 marca ale to już 17 tydzień będzie.
Czy któraś z Was miała bądź ma problem z wyższym ciśnieniem? Bo ja znajduje się w górnej granicy normy i ... no właśnie wczoraj przed snem się naczytałam i oczywiście zasnąć nie mogłam :confused2:

Witam i ja z rana :tak:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty..
Fiuufiuu.. ja niby mam bardzo niskie ciśnienie, ale raz jak byłam na wizycie to miałam 130/90 i lekarz kazał mi kontrolować ciśnienie... i jakby było wyższe niż 130/90 to do niego dzwonić, bo musiałabym zacząć brać jakieś leki.

reklama
Życzę Wam tylko dobrych wiadomości. Ja czekam do 3 marca ale to już 17 tydzień będzie.
Czy któraś z Was miała bądź ma problem z wyższym ciśnieniem? Bo ja znajduje się w górnej granicy normy i ... no właśnie wczoraj przed snem się naczytałam i oczywiście zasnąć nie mogłam :confused2:

Kochana ja już pisałam,że wysokie ciśnienie to u mnie w ciązy norma.W poprzedniej skakało ciśnienie,ale żeby nie straszyć,to nie piszę,co sie wydarzyło:sorry:,ale w efekcie mam zdrowego synka to najważniejsze.:tak:
Teraz miałam w górnej granicy normy,a ze względu na problemy z poprzednim dzieckiem dostałam już leki Dopegyt i mój organizm super na nie reaguje.Teraz mam tak 120/80 średnio,czasem nmniej.
Niestety wysokie ciśnienie w ciąży jest wskazaniem do CC.
WAŻŃE-nawet jak lekarz nie zleci,warto co miesiąc ,albo częściej badać mocz na obecnośc białka,by szybko reagować(obecność białka może być skutkiem zatrucia ciążowego).
Ale nie martw sie na zapas.
Najlepiej jakbys miała ciśnieniomierz w domu i dodatkowo ciśnienie monitorowała,jak bedzie często za wysokie,to konieczne są leki.:tak:

Witam i ja z rana :tak:
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty..
Fiuufiuu.. ja niby mam bardzo niskie ciśnienie, ale raz jak byłam na wizycie to miałam 130/90 i lekarz kazał mi kontrolować ciśnienie... i jakby było wyższe niż 130/90 to do niego dzwonić, bo musiałabym zacząć brać jakieś leki.

140/90 to norma podobno.
" O chorobie mówi ciśnienie przekraczające 140/90 mm Hg. U kobiet, które normalnie mają obniżone ciśnienie, za przekroczenie normy przyjmuje się wzrost wartości skurczowej (tej pierwszej) o 30, a rozkurczowej (tej drugiej) o 15."

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry