reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

starlet :) to ja mam zdecydowanie wyżej, ale to jak leżę na płasko.Jak stoję to napewno tak nie jest . Nie jestem wstanie palcem nadusić poniżej pępka.

Polianna ja jestem zdania, ze wiedza książkowo-internetowa rózni sie od rzeczywistości ;-) takie jest moje zdanie. Sam przyklad co inna książka to inaczej liczą tc i wg jednych 5 miesiac zaczyna sie od 16 a u niektórych od 18 i bądź tutaj mądra - moim zdaniem szkoda tracic czasu na zastanawianie sie nad takimi rzeczami - ale to moje zdanie :)

reklama
zwroc uwage na wizycie co ci lekarz wpisze do karty ciazy
ja w 15 tygodniu mialam wpisane bodajze 4 palce ponizej pepka

Widzę, że nie tylko ja mam jutro wizytę :-)
Polianna i Pajka trzymacie się przed jutrzejszym dniem ? bo ja mało jajka nie zniose :-D Nie potrafię się już doczekać :-) A na którą godzinę macie ... ? Ja na 19 dopiero.

Dziewczyny mające wizyty dzisiaj ! Trzymam mocno kciuki za wspaniałe wieści !
Dajcie znać co i jak :tak:

Ja co prawda nie udzielam się na forum, ale regularnie Was podczytuję ;-)

Co do ruchów ... Nie wiem czy aby nie poczułam pierwszych w sobotę. Po sprzątaniu położyłam się, żeby trochę odpocząć i ... nagle poczułam w brzuszku jakby skrobanie :-p było to bardzo delikatne i trwało chwilkę. Potem była przerwa u poczułam dotyk niczym muśnięcie skrzydeł motyla :tak::-) No ale od soboty nic więc sama nie wiem ...
W ogóle to ja bym chciała czuć już porządne kopniaki i mieć śliczny, duży brzusio :-D

Milusia ja czuję zapach wiosny :-D Może faktycznie już idzie i pogoni zimę ... ?

Widzę, że nie tylko ja mam jutro wizytę :-)
Polianna i Pajka trzymacie się przed jutrzejszym dniem ? bo ja mało jajka nie zniose :-D Nie potrafię się już doczekać :-) A na którą godzinę macie ... ? Ja na 19 dopiero.

ja mam wizyte na 15:20 :sorry: ale pojechałabym juz dzisiaj :-)

Shiraa ENERGIA MNIE ROZPIERA na myśl o jutrzejszej wizycie! Normalnie jakbym na randke szła!! :-D
Mam na 10.00 (UFFFF pierwszy raz tak wcześnie) więc ominą mnie kolejki bo mój lekarz normalnie przyjmuje od 15.00 ale swoje stałe pacjentki umawia osobiście od rana. :)Pierwsza dobra wiadomośc jaka ma być- dzidzia rośnie, funkcjonuje jak trzeba i wszystko w porządku.
Druga wiaomośc jakiej oczekuję - wyniki moczu ok, brak białka ;)
A trzecia,że dzidzia się rozkraczyła i z chęcią pokazuje co ma między nogami :p hihihi.
A jak już się pokaże to pobiegnę do sklepu kupić jakieś ubranko związane z wykazaną płcią,żeby odpowiednio mężowi oznajmić bo jego ze mną nie będzie.

Trochę się martwię czy jeśli będzie druga panienka odpowiednio się zachowa bo liczy na synka.
A ja? Ja bym chyba nawet chciała drugą dziewczynkę :)

Shiraa ENERGIA MNIE ROZPIERA na myśl o jutrzejszej wizycie! Normalnie jakbym na randke szła!! :-D
Mam na 10.00 (UFFFF pierwszy raz tak wcześnie) więc ominą mnie kolejki bo mój lekarz normalnie przyjmuje od 15.00 ale swoje stałe pacjentki umawia osobiście od rana. :)Pierwsza dobra wiadomośc jaka ma być- dzidzia rośnie, funkcjonuje jak trzeba i wszystko w porządku.
Druga wiaomośc jakiej oczekuję - wyniki moczu ok, brak białka ;)
A trzecia,że dzidzia się rozkraczyła i z chęcią pokazuje co ma między nogami :p hihihi.
A jak już się pokaże to pobiegnę do sklepu kupić jakieś ubranko związane z wykazaną płcią,żeby odpowiednio mężowi oznajmić bo jego ze mną nie będzie.

Trochę się martwię czy jeśli będzie druga panienka odpowiednio się zachowa bo liczy na synka.
A ja? Ja bym chyba nawet chciała drugą dziewczynkę :)

Moj maz od początku chciał córke:sorry: i to bardzo zawsze marzył o córeczce
na usg genetycznym okazalo sie, ze prawdopodobnie bedzie syn wiec ja sie zalamałam bo wiedziałam jak on bardzo chce córke a ten sie cieszył jak głupi :laugh2:

Wg mojej "mądrej" ksiązki wynika, że:
I trymestr- 1-13tyg
II trymestr - 14-27
III trymestr - 28-40

I trochę popiratuję i przepiszę Wam co piszą o każdym z miesięcy, a może najlepiej spróbuje zrobić zdjcie...chwila ;)
dsc0582p.jpg

Kolejne/wcześniejsze tygodnie w linkach:
ImageShack Album - 8 images

reklama
nie wiem dlaczego ale mam jakies obawy przed jutrzejszą wizytą. Jestem ciekawa czy ta lekarka wreszcie sprawdzi mi tą szyjkę troche mnie to martwi jednak.

Do góry