reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Właśnie patrze na repertuar kin na niedziele bo mieliśmy ze Sławkiem iśc ale z tego co widze same smęty będą:-(może kturaś wie co warto obejrzeć typowe romansidła mnie nudzą:-p

reklama
Właśnie patrze na repertuar kin na niedziele bo mieliśmy ze Sławkiem iśc ale z tego co widze same smęty będą:-(może kturaś wie co warto obejrzeć typowe romansidła mnie nudzą:-p

Ja ostatnio byłam na : "KSIĘDZE OCALENIA" z Denzelem Washingtonem. film bardzo zaskakujący,ale muszę powiedzieć,że ciekawy.

Witam! ale tu się dzieje. Z forum chyba nie należy sie wylogowywać zeby być na bieżąco. Wczoraj miałam USG Dzidziuś ma 11 cm i waży 119 g. Wiercipienta Mała, ciągle machał rączkami, może przeczuwał ze podglądany jest. A co do tygodni. 15 tydzień i drugi dzień i lekarz nie mówił ze to 16 tydzien tylko ze jestem w 15. A widok dziecka na monitorku i usłyszenie bicia jego serca jest naprawde niesamowite:)

po za tym można zakręcić o 2 tys nie o 1 ale na razie nic więcej nie pisze bo niewiem jak sie dowiem to dam znać:-D
tez o tym czytalam..na tej stronie
Dodatki do zasiłku rodzinnego

Z tytułu urodzenia dziecka można więc jednocześnie otrzymać trzy świadczenia:
1) dodatek do zasiłku rodzinnego (jeśli spełniamy kryteria dochodowe i inne warunki z ustawy o świadczeniach rodzinnych) - w wys. 1000 zł,
2) jednorazową zapomogę (przysługująca niezależnie od dochodu, jeśli w terminie złożymy wniosek) - w wys. 1000 zł,
3) jednorazową zapomogę z gminy (jeśli gmina podjęła uchwałę o takiej zapomodze i spełniamy warunki opisane w tej uchwale) - w wys. ustalonej przez gminę.

Cześć Dziewczyny,
Jestem już po wizycie,jestem uspokojona,wszystko jest w porządku. Przezierność karkowa również super... :-) zwolnienie przedłużone,duphaston i luteina też... a wynikami narazie nie mam sie martwić,bo wszystko jest w porządku.
super wieści.. oby tak dalej.. gratuluje zdrowego dzieciaczka:)
Ja po USG wczoraj,dzidzia ma 6,3 cm.Termin o 4 dni się przesunął i dziś niby w 13 tyg jestem.
Acha,a jak to jest z prenatalnym?Czy trzeba powiedzieć a może lek musi to zaznaczyć.Ja chyba tego teraz nie miałam bo badanie trwało tylko chwilkę.

ja wczoraj na USG miałam pelne 12 tygodni a na usg wyszlo ze jest to 12t3d czyli plus 3 dni z tego co liczylam a dzidzia mialam 5,6cm.. bez nozek oczywiscie..

Witam! ale tu się dzieje. Z forum chyba nie należy sie wylogowywać zeby być na bieżąco. Wczoraj miałam USG Dzidziuś ma 11 cm i waży 119 g. Wiercipienta Mała, ciągle machał rączkami, może przeczuwał ze podglądany jest. A co do tygodni. 15 tydzień i drugi dzień i lekarz nie mówił ze to 16 tydzien tylko ze jestem w 15. A widok dziecka na monitorku i usłyszenie bicia jego serca jest naprawde niesamowite:)

Super!! Gratuluje!

witam
ciesze sie ze dobre wiesci
szczegolnie od Maritki

ja zas schiza podlapalam..Pajkoo zaraz mnie swoim spokojem;-) bo wydaje mi sie ze na to wszystko co przeszlas masz wielki spokoj w sobie

milego dnia

Tutaj macie wypowiedzi rzecznika Ministerstwa Zdrowia w sprawie becikowego w 2010 roku:
Ministerstwo Zdrowia
to jest to o czym mówiłam tylko byłam przekonana że to jeszcze nie weszło :-pale ma zamiar no cóż sory że wprowadziłam w błąd;-)

Ja ostatnio byłam na : "KSIĘDZE OCALENIA" z Denzelem Washingtonem. film bardzo zaskakujący,ale muszę powiedzieć,że ciekawy.
dzięki zaraz poszukam czy wogóle beda grać:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ojj,faktyczni w niedzielę są walntynki i moglibyśmy z męzem coś zaplanować a małą do teściowej oddelegować :-D Ojjjć, tylko co?
Kina będą pewnie całkowicie zaludnione...

Do góry