reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam i mykam:tak:
..lecę do lekarza po kolejne zwolnienie na miesiąc;-)
miłego piątkowego dnia;-)

reklama
Bo ta informacja wyszla naprawde niedawno...jakos na dniach.
Ogladalam wywiad z Kopacz, ktora specjalnie przyszla aby to wyjasnic, jakie jest stanowisko rzadu w tej sprawie.
Moja wypowiedz raczej dotyczyla tego, ze Bombusia na sile ciagle probuje zinterpretowac nowy przepis na swoja niekorzysc i wcisnac gdzies ten 10 tydzien ;-) Zapytala wiec odpisujemy jak jest, a ze akurat bylam swiadkiem tego wywiadu to napisalam ze bedzie nowy stan prawny, korzystniejszy dla nas wszystkich, a Bombusia w kolko, ze pewnie zmienia i nas jednak ten 10 tydzien bedzie dotyczyl i to mnie zirytowalo. Przedstawilam obecne stanowisko rzadu i skoro przychodza z tym specjalnie do tv to uwazam, ze nalezy w to wierzyc.
Moze moje wypowiedz byla troche szorstka za co przepraszam.

A tak poza tym to moim zdaniem niewazne co mamy w karcie ciazy - bo ona czesto jest zakladana pozniej, ale kiedy przyszlysmy do lekarza, a to maja wpisane w swojej karcie pacjenta. Nie sadze by nasi lekarze robili nam problemy z wystawieniem zaswiadczenie /nawet gdyby przepis o 10 tygodniu nadal obowiazywal/, no chyba, ze ma sie jakiegos lekarza zlosliwego...Takze nie przejmujcie sie ;-)

Witam sie z rana wtrące się do becikowego nie ma co na zapas sie denerwować ostatnie co czytałam na ten temat to że wizyta przed 10 tyg i przynajmniej 1 wizyta w trymestrze więc w sumie 3 potem ma sie zmienić na 1 w czasie ciąży wiec lekarz wypisuje zaswiadczenie o opiece kekarskiej i po urodzeniu dziecka idziemy z tym zaświadczeniem do osrodka pomocy społecznej i już :tak:żadnych nowych zmian nie słyszałam ale może się myle na razie nie ma co się o to kłucić jak narazie becikowe nam się nalerzy i już :-Dpo za tym można zakręcić o 2 tys nie o 1 ale na razie nic więcej nie pisze bo niewiem jak sie dowiem to dam znać:-D

Cześć Dziewczyny,
Jestem już po wizycie,jestem uspokojona,wszystko jest w porządku. Przezierność karkowa również super... :-) zwolnienie przedłużone,duphaston i luteina też... a wynikami narazie nie mam sie martwić,bo wszystko jest w porządku.

Ja po USG wczoraj,dzidzia ma 6,3 cm.Termin o 4 dni się przesunął i dziś niby w 13 tyg jestem.
Acha,a jak to jest z prenatalnym?Czy trzeba powiedzieć a może lek musi to zaznaczyć.Ja chyba tego teraz nie miałam bo badanie trwało tylko chwilkę.

Ja po USG wczoraj,dzidzia ma 6,3 cm.Termin o 4 dni się przesunął i dziś niby w 13 tyg jestem.
Acha,a jak to jest z prenatalnym?Czy trzeba powiedzieć a może lek musi to zaznaczyć.Ja chyba tego teraz nie miałam bo badanie trwało tylko chwilkę.

JAGÓDKA i MONIKA no to super wiadomości na weekend macie.
Co do prenatalnych to Ci nie podpowiem , ja mam obowiązkowe z urzędu, ale pewnie powinnaś o tym porozmawiac ze swoim lekarzem prowadzącym, bo z tego co tutaj klikam z sierpniówkami to raczej każda ma robione to badanie genet.:tak:!

reklama
Do góry