reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ojj,faktyczni w niedzielę są walntynki i moglibyśmy z męzem coś zaplanować a małą do teściowej oddelegować :-D Ojjjć, tylko co?
Kina będą pewnie całkowicie zaludnione...
ja kino wymyśliłam bo daaaawwwnno we dwujke nie byliśmy :-(a wydaje mi się ze wszedzie bedzie multum zakochanych taki dzień:tak:

reklama
:) Coś trzeba zaplanować :) Oczywiście mój małż ma jedno w głowie haha :-) ale ja chcę do ludzi wyjść.

Witam sie i ja
dziewczyny Wy sie nie martwcie z tym bec ikowym to sie jeszcze zmioeniz 10 razy znając nasz rząd:-D

Pajkaa-to jak idziesz na wizytę to ginka robi Ci tylko USG? Bp moja zawsze najpierw mnie bada ginekologicznie:tak:

dokładnie jak jestem w 14 tc tak ona ani razu nie badąła mnie na koźle :szok: teraz to sobie uświadomilam

Cześć Dziewczyny,
Jestem już po wizycie,jestem uspokojona,wszystko jest w porządku. Przezierność karkowa również super... :-) zwolnienie przedłużone,duphaston i luteina też... a wynikami narazie nie mam sie martwić,bo wszystko jest w porządku.

bardzo sie ciesze:tak:

Ja po USG wczoraj,dzidzia ma 6,3 cm.Termin o 4 dni się przesunął i dziś niby w 13 tyg jestem.
Acha,a jak to jest z prenatalnym?Czy trzeba powiedzieć a może lek musi to zaznaczyć.Ja chyba tego teraz nie miałam bo badanie trwało tylko chwilkę.

usg prenatalne powinno sie zrobić pomiędzy 11 a 14 tc lekarz bada wtedy przezierność karkową, kość nosową, serduszko, żołądeczek itd sprawdza czy wsio jest dobrze, ale niestety nie wszyscy lekarze zlecają te badania bo albo są one na NFZ albo platne.Ja akurat miałam na NFZ bo tak załatwiła mi moja lekarka a u mnie badanie trwało prawie godzinę.

ja zas schiza podlapalam..Pajkoo zaraz mnie swoim spokojem;-) bo wydaje mi sie ze na to wszystko co przeszlas masz wielki spokoj w sobie

Kochana ja juz pogodziłam sie z tym, ze na oewnie rzeczy w tym okresie ciąży nie mam wpływu a to, ze bede sie stresowała niepotrZebnie niczego nie zmieni. Staraj sie zrelaksowac i czerpac przyjemnosci z tego, ze zostaniesz mamą bo strach zawsze gdzies tam jest, ale trzeba myślec pozytywnie;-)

Cześć!
Widzę, że dzisiaj rano nie próżnowałyście i już kilka stron zapisanych:tak:
Ostatnie dni ferii przede mną i niestety od poniedziałku trzeba wracać do pracy:sorry2: Zaczęłam już sprawdzać sprawdziany, ćwiczenia, układać testy-szara rzeczywistość:cool:

Witam mamusie:)) jestem w koncu po 2 dniach calkowitego spoczynku. Po zabiegu juz jest fajnie,ogolnie caly zabieg przebieg spokojnie i lekarz tez jest bardzo zadowolony gdyz szew wyszedl na dobrej dlugosci, Ogolnie zagladalam do Was ale i tak mam zaleglosci- moze moim wieczorkiem to nadrobie. Pierwsze witam nowa mamuske:))
Drugie ogromnie sie ciesze ze u martiki-26 jest wszystko w porzadku- trzymam kciuki zeby tak dalej. A umnie tak z szpitala wrocilam wieczorem we wtorek czyli spedzilam tam 12 godz. Dostalam fajne znieczulenie - jednak tak mocne ze schodzilo 7 godz. ale najwazniejsze ze wszyscy sa zadowoleni. Troche plamilam po zabiegu ale juz jest ok, tylko czase mam jeszcze rozowe uplawy- ale wrezultacie lekarz mowi ze plamic moge przy szwie do sciagniecia go z szyjki- mam nadzieje ze bedzie lepiej w poprzedniej ciazy nie plamilam wogole. Pozatym troche bolaly mnie plecy i brzusio- ale wzielam przeciw bolowe i w porzasi.

Zycze spokojnej nocki i trzymajcie sie kobietki mocno.
Aga-super, że wszystko w porządku:-)

Cześć Dziewczyny,
Jestem już po wizycie,jestem uspokojona,wszystko jest w porządku. Przezierność karkowa również super... :-) zwolnienie przedłużone,duphaston i luteina też... a wynikami narazie nie mam sie martwić,bo wszystko jest w porządku.

Ja po USG wczoraj,dzidzia ma 6,3 cm.Termin o 4 dni się przesunął i dziś niby w 13 tyg jestem.
Acha,a jak to jest z prenatalnym?Czy trzeba powiedzieć a może lek musi to zaznaczyć.Ja chyba tego teraz nie miałam bo badanie trwało tylko chwilkę.

Witam! ale tu się dzieje. Z forum chyba nie należy sie wylogowywać zeby być na bieżąco. Wczoraj miałam USG Dzidziuś ma 11 cm i waży 119 g. Wiercipienta Mała, ciągle machał rączkami, może przeczuwał ze podglądany jest. A co do tygodni. 15 tydzień i drugi dzień i lekarz nie mówił ze to 16 tydzien tylko ze jestem w 15. A widok dziecka na monitorku i usłyszenie bicia jego serca jest naprawde niesamowite:)
Gratulacje i cieszę, się że wszystko ok:-)

Pajkaa-to następnym razem musisz się upomnieć o badanie, bo to przecież jest bardzo ważne...

Pajko - moj lekarz badał mnie ginekologicznie pierwszy raz na tym usg "genetycznym". Wcześniej nic... Może zrobi to na następnej wizycie?

Pajka jestem w szoku :szok:ja na wizycie u lekarza byłam 3 razy i za karzdym razem jestem badana ginekologicznie na samolocie przecierz samo usg nie wystarczy a i tak nie robi sie go za czesto porozmawiaj z tym lekarzem jna osobiście 1 raz o czymś takim słysze

dziewczyny odpisała mi na maila moja lekarka i sie lekko wkurzyłam oto jej odpowiedź
"nadżerka to bardzo szerokie pojęcie, i na pewno mailem pani tego nie wytłumaczę, ale nie jest to nic grznego.....jeśli pania badała- i zobaczyła,że to właśnie ona może odp za plamienie to w tym wypadku lepiej wziąść lek, dziecku nie zaszkozi, a nadżerka nie znika od wziecia nawet serii globulek to jest proces dłgoterminowy z wieloma czynnikami zwiazany , w ciąży naszyjce często sa zmiany doczesnowe.....itd itd.... prosze o tym nie czytac w internecie....bo i tak jest to za obszerny temat i nie można do tego podchodzić jak przeczytanie hasła w encyklopedii.....

apeluje o spokój....
ciesze sie że plamienie zostało korzystnie wyjaśnione,że to nic powazniejszego....a jak pani przyjdzie na kolejna wizyte...i nie będziemy miały innych wielu pytań to narysuje pani co to jest nadzerka....
pozdrawiam.... prosze sie nie denerwować... "

Czesc, Mamusie :-)

Cieszę się, że u Was wszystko w porządeczku :-) (zwłaszcza u Ciebie, Martitko :-))

W wątku ze zdjęciami USG dodałam dwa wczorajsze :rofl2:

Jeśli chodzi o becikowe, to uważam, że nie należy się tym jescze zbytnio przejmować, przepisy zmieniają się baardzo szybko i cieżko za nimi nadążyć... :-D

Co do Walentynek, to ja z mężem obchodzimy w tym roku w sobotę, bo w niedzielę mąż cały dzień spędzi w pracy. Ale zaplanowaliśmy wypad do naszej ulubionej pizzerii :)

Miłego piąteczku Wam życzę :-)

Kobitki ja sie żegnam koło mojej mamy otworzyli mega wieliki ciucholand jade zobaczyć trzymajcie kciuki za zakupy bo bede 1 raz próbowała:-pnie piszcie za dużo bo raczej dziś już sie nie pojawie :-Dmiłego dnia

reklama
AgaS-78 bardzo się cieszę, że masz to już za sobą i że wszystko już jest w porządku...:-D:-D

Ciamajdka cieszę się, że zaglądasz... tak jakoś pusto mi tu bez Ciebie:-D
Gratuluję wizyty u gienka i tego, że dzieciątko rozwija się wzorcowo...oby tak do końca naszych 9 miesięcy..;-)

jagodka1231 to bosko, że wszystko w porządku. Czekamy na zdjęcia:-D:-D

zielona26 To cudownie, że dzidzia rośnie i jest zdrowa;) A tak poza tym uświadomiłam sobie, że lekarz pokazywał mi serduszko, jak bije, ale nie słyszałam tętna:-( W poniedziałek będę go molestować, że chce usłyszeć...zazdroszczę Wam, że już słyszałyście tę najpiękniejszą melodię..

polianna mnie też badał kilka razy ginekologicznie...

A tak poza tym mam etap wicia gniazdka, zaczynam poszukiwania inspiracji do pokoju dziecięcego...teraz stoi w nim tylko moja szafa z ciuchami w kolorze czekoladowym...zamierzam dokupić dla dzieciątka komódkę, do której będę chowała ciuszki...powiem szczerze, że wczoraj zrobiłam małe zakupy bo u mnie w Sosnowcu w Auchan było troszkę przecen ciuszków dziecięcych..wydałam ok 100zł i zakupiłam parę cudownych maleńkich śpioszków, koszulek...
Do pokoju dokupię tylko jeszcze łóżeczko, przewijak, jakiś wygodny fotel do karmienia i lampkę nocną...:-D:-D Rzeczy będę stopniowo kupować, żeby w ostatnich mieś nie wydawać naraz takiej ilości pieniędzy...

Do góry