reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Ja w poprzedniej ciazy co miesiac musialam robic morfologie i mocz. I raz obciazenie glukoza.
Teraz drugi raz bede robic badania krwi i moczu.

no wlasnie obawiam sie, ze bede miała co miesiąc, jak sporo z Was we wczesniejszych ciążach. niby wyszły ok, ale widze w tych normach, że czegoś mam na plusie (jakies LYMPH, MXD, NEUT, PDW i P-LCR w morfologii).
poza tym schudłam odkad jestem w ciąży ok. 1,5 kg. dziwne, bo mam brzuch jak balon wieczorami, wiec bylam pewna, ze przytyłam..

reklama
Ja też schudłam, 4 kg, a mimo to brzucholek mi niezły wystaje :tak:

Ja miałam w zeszły piątek tj. 11 tydzień 4 dzień (wg USG 11 tydz. 6 dzień)i miałam przez brzuchol.:-D

To fajnie! Też mam nadzieję mieć przez brzuch, bo M się trochę obawia sytuacji gdy byłoby inaczej. Mówi, że głupio by się czuł widząc obcego faceta robiącego coś między nogami jego żoneczki :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Na 17:00 i pierwszy raz będzie ze mną mój M :tak:

Jak dziewczyny miałyście robione usg genetyczne? W którym tygodniu i czy przez brzuch czy niee???

ja miałam w 13 tc (12t 6d) przez brzuch. wszystko było widać i słychać idealnie, także na pewno u Ciebie tez bedzie git, o ile nie masz ogromnej oponki tłuszczowej :tak::-).
ostatnio w 'Ciąży z zaskoczenia' nie było widac dziecka w 8 m-cu na usg, bo laska była za gruba i naprawde wieeeelka :szok: dopiero jak lekarka ją na bok obróciła to zobaczyła, że to juz porod :shocked2:

Na 17:00 i pierwszy raz będzie ze mną mój M :tak:

Jak dziewczyny miałyście robione usg genetyczne? W którym tygodniu i czy przez brzuch czy niee???

ja mam na 9 rano wiec troszke lepiej bo sie stresowac długo nie bede i tez moj M jedzie ze mna. Podobno usg dopochwowe robi sie do 11 tc potem przez powłoki, ale lekarz moze sie posilic usg dopochwowym dlatego ja mojemu wytlumaczylam jak to wygląda, zeby nie wybuchnął śmiechem:-D

no wlasnie obawiam sie, ze bede miała co miesiąc, jak sporo z Was we wczesniejszych ciążach. niby wyszły ok, ale widze w tych normach, że czegoś mam na plusie (jakies LYMPH, MXD, NEUT, PDW i P-LCR w morfologii).
poza tym schudłam odkad jestem w ciąży ok. 1,5 kg. dziwne, bo mam brzuch jak balon wieczorami, wiec bylam pewna, ze przytyłam..

Ja mialam podwyzszone jakis wskaznik, ale lekarz powiedzial, ze sie tym nie przejmowac, ze tak zawsze jest w ciazy. Jeden byl wyzszy, drugi nizszy.

Ja schudłam 5,5 kg wiec ciekawa jestem co mi lekarka powie jak bede na nastepnej wizycie:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja miałam w 13 tc (12t 6d) przez brzuch. wszystko było widać i słychać idealnie, także na pewno u Ciebie tez bedzie git, o ile nie masz ogromnej oponki tłuszczowej :tak::-).
ostatnio w 'Ciąży z zaskoczenia' nie było widac dziecka w 8 m-cu na usg, bo laska była za gruba i naprawde wieeeelka :szok: dopiero jak lekarka ją na bok obróciła to zobaczyła, że to juz porod :shocked2:

Heheh.. może ze mną nie będzie tak źle :-p

WITAM MAMUŚKI!!!
W niedzielę jednak mąż zawiózł mnie do szpitala, leżałam do dziś, dostałam leki na plamienie LUTEINA dopochwowo i zastrzyki CAPROGEST i przeszło wszystko w 1 dobie.
Zabrali mnie na USG prenatalne, ale dzidziuś jest mały bo ma dopiero 10 tyg. i 4 dni, zgodnie z moimi wyliczeniami, a nie lekarza, ja wiedziłam kiedy zaszłam, a lekarz wyliczył od ostatniej mniesiączki i dodał jeszcze 2 tygodnie.Czyli termin porodu przesunie mi się na koniec sierpnia, ale zobaczę po wizycie u mojej doktor.
Tak więć zrobili mi zwykłe USG dopochwowe słuchałam bicia serduszka, dostałam zdjęcie dzidzi (ma juz główkę) a na prenatalne za 3 tyg. juz w poradni przyszpitalnej więc mi pasuje, bo mam koło domu. Czuję się dobrze i cieszę się, że już wróciłam do domu, jutro tylko podjadę po wypis i zwolnienie i do pracy już nie wracam do porodu.:-D
Nawet mi się nie opłaca, bo za zwolnienie dostanę w mojej firmie więcej niż bym pracowała, bo jest wyliczana średnia z 12 m-cy i wchodzą wszystkie nagrody + 13tka, a jeszcze 100 płatne zwolnienie, więc co ja będę dzidzię narażała na takie cyrki ze szpitalem????? NO nie????
A w pracy 8 godz. przed monitorem i czasem dźwiganie zamówionych akt, po co mi to, przezcież firma się nie zawali, a ja w domu będę spokojniejsza.
Pozdrawiam wszystkie sierpnióweczki i wyślę, że będę z wami w miarę na bieżąco!:-)

Fajnie ,że już wszystko dobrze!

Dziewczyny ja wczoraj byłam z córką na spotkaniu w kościele, bo w maju idzie do 1 komunii i sobie uświadomiłam , że jak te nasze sierpnowe dzieci będą w drógiej klasie , to moja Emilcia , będzie miała 18 lat!!!!!!!!!!!!!!

reklama
hej, wrocilam z wizyty. badania ok, ale znow mam zrobic (bo od ostatnich minal miesiac). tak co chwile beda mnie kłuć? masakra :p

Ja też mam badania krwi i moczu co miesiąc, w dodatku muszę teraz zrobić badanie krwi 'nadprogramowo' jeszcze raz, bo za dużo limfocytów mi wyszło dwa tyg temu, noi lekarz mówi, że to niby normalne w ciąży, ale lepiej spr ten przyrost. Zresztą ja też jestem myśli, że lepiej coś dwa razy spr i w porę pomóc niż zaniedbać :tak: tak więc nie ma co narzekać na to kłucie;-)

Do góry