reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczyny, niestety póki nie przejdą mi mdłości, nie będę mogła z Wami spędzać tyle czasu, ile bym chciała :-(
Tylko jak leżę w miarę się czuję, a jak siedzę lub stoję to jest bardzo ciężko :-(, a niestety nie mam laptopa :-(, żebym mogła leżąc pisać z Wami.
Muszę to przetrwać dla mojego Skarbeczka :tak:
Przynajmniej 1-2 razy dziennie spróbuję zaglądać :tak:
Buziakuję wszystkie i każdą z osobna :tak::-)

reklama
Ja po wizycie i póki co wszystko w porządku pęcherzyk śliczniutki i póki co to tyle mam brac luteinę dwa razy dziennie uważać na siebie i kolejną wizyte mam 7 stycznia wtedy jak wszystko będzie w porządku to ginka założy mi kartę ciąży i da skierowanie na badania wizyta w sumie miła i w porządku tylko jakoś tak głupio czułam dopraszając się o nią jakbym oczekiwała normalnie czyjejś łaski zresztą na początku wcale nie chciała mnie przyjąć bo ona już od połowy listopada pracuje za darmo bo limity się skończyły i nie powinna przyjąć nawet tych pacjentek które ma zapisane dobrze że mam to za sobą teraz oby do stycznia no i oczy miałam pełne łez jak zobaczyłam na monitorze ten malutki pęcherzyk teraz tylko żeby wszystko było dobrze szkoda tylko że zdjęcia nie mam ale z następnego USG nie odpuszczę :tak:
Puchatko cieszę się że wszystko wporządku u Ciebie :tak: następnym razem zobaczysz już piękną fasolkę :tak::-)

Jasne ze zdam relcacje!! W domu pewnie bede kolo 18.30!!
To zmykam sprzed kompa do zobaczenia pozniej :-)
Esch czekamy na relacje z wizyty :tak:

a mnie męczą mdłości :confused2:

Cześć dziewczyny, niestety póki nie przejdą mi mdłości, nie będę mogła z Wami spędzać tyle czasu, ile bym chciała :-(
Tylko jak leżę w miarę się czuję, a jak siedzę lub stoję to jest bardzo ciężko :-(, a niestety nie mam laptopa :-(, żebym mogła leżąc pisać z Wami.
Muszę to przetrwać dla mojego Skarbeczka :tak:
Przynajmniej 1-2 razy dziennie spróbuję zaglądać :tak:
Buziakuję wszystkie i każdą z osobna :tak::-)
Kiniusia życzę aby mdłosci szybko przeszły! :tak: mnie też dziś męczą ale znośnie póki co ;-)

cześć dziewczynki.. oj ile mi zajęło nadrabianie nieobecności :O

miałam ciężki czas w pracy.. nie mogę powiedzieć o ciąży, bo zmienia się struktura i jak się szefostwo dowie to zabiorą mi projekt nad którym pracuję :( ale na szczęście po długiej walce z szefem już od dziś do 29 grudnia na urlopie :))))

byłam we wtorek u gina.. fajna babeczka mi się trafiła - zdecydowałam się prowadzić u niej ciążę.. zbadała mnie i przepisała badania krwi, ale skierowania na usg mi nie dała.. powiedziała, że za wcześnie.. idę teraz do niej 28 grudnia i wtedy powiedziała że mi da, więc jeszcze przed nowym rokiem zobaczę swoje maleństwo ;)

dziś odebrałam wyniki badań i jestem taka dumna z mojej fasolki.. wyszło mi 8176 U/l.. bosko :)))

Esch, pytałaś do której kliniki chodzę.. do medicover.. jak prowadzę ciążę to terminy dla mnie są inne niż dla innych pacjentek

powiem Wam, że z jednej strony zazdroszczę Wam tych nudności i wymiotów.. bo ja nie mam wcale, ale z drugiej strony wiem, że po jednym dniu miałabym dość

i też ciągle bym jadła mandarynki i kaki :)

ja już po pierwszej wizycie. Maluch ma 4mm prawie i widziałam bijące serduszko. także wszystko jest super. Zadnej luteiny - nie ma powodów do niepokoju.
czasu mam niewiele ale podczytuję co tam u Was i trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

No to jestem... wyczekalam sie strasznie dlugo. Mialam usg: endo piekne 17mm, doktorek dpatrzyl sie czegos co przypominalo pecherzyk.
Nastepna wizyta 23. Do tego czasu mam zrobic dwa razy bete. Mam zazywac magnex b6 i preminatal. Mam unikac no-spy. Moge isc na basen o ile nie bede plamila.

ja już po pierwszej wizycie. Maluch ma 4mm prawie i widziałam bijące serduszko. także wszystko jest super. Zadnej luteiny - nie ma powodów do niepokoju.
czasu mam niewiele ale podczytuję co tam u Was i trzymam kciuki za Wasze wizyty :)

Już serduszko??? Ale SUPERRRRRR :-D Gratuluję :laugh2:

Aż mnie wzięło i może już w przyszłym tygodniu pójdę do gina na podgląd :-D A kiedy Ty miałaś owu?? ew. pierwszy dzień ostatniej miesiączki??

Esch a co to za specyfiki?? To na receptę czy jako witaminki??

i ja już po wizycie , pierwsza fotka maleństwa już jest i widać całe 2,2mm długośći ciąża żywa i pojedyncza bo coś mnie bliźniaki prześladowały :-)
zalecany kwas foliowy forte , nospa przy bólach kręgosłupa no i badania badania i maam już l4 , ale póki moge popracuje bo niedawno wrociłam do pracy

reklama
Do góry