reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

ech dziewczyny... :-( Właśnie ZUS zajął konto mojemu mężowi i zabrał z niego co do złotówki (nawet debet zrobili). W rozmowie telefonicznej i sprawdzeniu wpłat stwierdzili,że faktycznie nie ma żadnych zaległości ale że procedura oddania pieniędzy spowrotem potrwa ok. miesiąca.
Wyobrażacie sobie????? Musimy teraz pożyczać od rodziny żeby mieć na chleb czy przejazd do pracy. Nie wspominam już o lekarzu bo napewno do niego nie pójdę. Jestem kłębkiem nerwów ;-(((((

reklama
ja tam własnie wolalam isc juz na całe l4 szczególnie, ze jakbym poszła teraz do pracy do zwolniliny dziewczyne, którą zatrudnili a po drugie mysle, ze miesiac bym popracowała i znowu poszła na l4. Ja wole sobie wrogów nie robic bo różnie osoby mogą takie cos odebrac. Bo potem wiadomo ja bym posżła n al4 a oni zostaliby znowu w okrojonym skladzie :)) dlatego moja szefowa sie cieszy :)

masz racje - ale u nas dziewczyny nie zwolnia bo jest z innego urzedu ...chcialam miec zwolnienie ale niewyszlo fatalnego mam lekarza niepowiem ale tylko pod wzgledem tego zwolnienia

Polianko kochana rozumiem Ciebie, bo też akurat teraz mam dosyć trudną sytuację finansową (za dużo mieliśmy inwestycji w firmie i pomimo tego, że się zwrócą w przeciągu 3 miesięcy na razie mamy krucho) i też się bardzo przejmuję. Najlepszym rozwiązaniem dla was będzie chyba pożyczka od najbliższych, chyba to zrozumiałe, że chwilowo potrzebujecie. I nie stresuj się, bo jak to pięknie określił mój gin "Stres to niepotrzebne przeżycia w odpowiedzi na głupotę innych ludzi".
Ja wiem, że mój dzidziulek też przeze mnie jest stale pobudzony, bo czasem to w stresie cały dzień. Ale odbiję mu to wszystko już w maju.....

ech dziewczyny... :-( Właśnie ZUS zajął konto mojemu mężowi i zabrał z niego co do złotówki (nawet debet zrobili). W rozmowie telefonicznej i sprawdzeniu wpłat stwierdzili,że faktycznie nie ma żadnych zaległości ale że procedura oddania pieniędzy spowrotem potrwa ok. miesiąca.
Wyobrażacie sobie????? Musimy teraz pożyczać od rodziny żeby mieć na chleb czy przejazd do pracy. Nie wspominam już o lekarzu bo napewno do niego nie pójdę. Jestem kłębkiem nerwów ;-(((((

oj biedactwo ..wspolczuje ci nie denerwuj sie az tak mocno bo maluszkowi szkodzi tak samo jak tobie.. bedzie dobrze wszytko napewno sie ulozy . pozdrawiam

to cały zus powinni go wywalic w kosmos złodzieje jedne!!
nie denerwuj sie wiem, ze łatwo sie gada, ale mysl o dzidziusiu :( porąbany kraj

ja własnie piję gorącą czekoladke i jem herbatniki :p

milusia - al gdyby zabrali bo jest zadłużnie to ja rozumiem. :( A oni zabrali, bo mają bałagan!! Bo nie potrafili przekazać do odpowiednich działów,że od 3 misięcy mają pieniądze na koncie!! :-(( Ech... Do mojej skromnej wypłaty 12 dni...trzeba je jakoś przetrwać. Jestem tak wściekła, nerwowa że chyba głową mur rozbije. I oczywiście co? "Prosze napisać pismo, my wyślmy do banku i potem ....." KUŹWA. ICH BŁĄD A MY MAMY JEŹDZIĆ PISMA PISAĆ!

Polianna ja bym rozmawiała z kierownikiem z jakiej racji Wy macie piosmo im pisac??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
milusia - al gdyby zabrali bo jest zadłużnie to ja rozumiem. :( A oni zabrali, bo mają bałagan!! Bo nie potrafili przekazać do odpowiednich działów,że od 3 misięcy mają pieniądze na koncie!! :-(( Ech... Do mojej skromnej wypłaty 12 dni...trzeba je jakoś przetrwać. Jestem tak wściekła, nerwowa że chyba głową mur rozbije. I oczywiście co? "Prosze napisać pismo, my wyślmy do banku i potem ....." KUŹWA. ICH BŁĄD A MY MAMY JEŹDZIĆ PISMA PISAĆ!

bałagan maja straszny , a czlowiek ma odpowiadac za ich bledy ... niestety taki nasz kraj ... czy kiedys to sie zmieni?

Polianno Niech mąż może zadzwoni do dyrektora oddziału i powie, że złożycie pozew do sądu za bezprawne pozbawienie środków do życia i wystąpicie o odszkodowanie.
Uwierz mi, awantury często przynoszą w takich instytucjach szybsze rozwiązanie problemu.
A jak nie będzie chciał rozmawiać, to zadzwońcie do oddziału, któremu Wasz ZUS jest podległy.
Ale zaraz... czy to nie przypadkiem poborca ściągnął pieniądze z konta?? Bo to chyba tak powinno się odbyć ??

A Ty Polianno postaraj się odprężyć i przeczytaj z córeczką bajeczkę dla Lilianny ;)

Ostatnia edycja:
Polianka tak jak dziewczyny piszą, ja bym nie czekała ani chwili tylko od razu pojechała do kierownika, a jak nie do niego to jeszcze wyżej. Najlepsze, co robię w takich momentach to każe podpisać pismo, że załóżmy on mnie wysłuchał i nie ma innej opcji, nawet nie zdajesz sobie sprawy jak urzędnicy boją się gdziekolwiek podpisywać (z resztą nie tylko oni, każdy z nas). Pojedź do ZUSu i wbijaj od razu do kierownika i jak będzie chciał CIę zbyć to daj pisemko do podpisania. Zobaczysz, że szybko ruszy tyłek w Twojej sprawie.

reklama
Niuunia, i Tobie życzę udanych zakupów :tak: Co do bólów głowy, to mnie na razie opuściły (tfu tfu tfu-żeby nie zapeszać ;-)), mam nadzieję, ze i Tobie odpuszczą, bo to nic przyjemnego...

I ja też mam taką nadzieję. a co do zakupów kicha -wybredna jestem bardzo i nic mi się nie spodobało albo jak już ubrałam to stwierdziłam, że w innym sklepie będzie tańsze :-p dobrze, że tuniki są modne, więc nie trzeba się zaopatrzać w sklepach dla ciężarnych, bo tam te ceny to sa kosmiczne

Ja terz od lekarza słyszałam ze połówkowe miedzy 20 a 22 ale najlepiej 20 mi zalecił a do 22 jakbym sie nie wyrobiła z terminami ja mam na 30 wiec bede wtedy miała 20 tydz i 4 dzień o ile dobrze licze wydaje mi sie ze u ciebie te 2 dni nie zrobia wiekszej różnicy

Mi też moja powiedziała, że w 20 tygodniu :-) już wywiad zrobiłam i doktor, który robi to usg jest bardzo dokładny i wizyta trwa bardzo długo, ale sprawdza każdy szczególik. Już nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moje maleństwo :-)

że co?!:szok: kuźwa z nimi tak jest- jak do zabierania to pierwsi nie wiadomo ską i po co a jak mają oddać to nie dość, że trzeba się naczekać to jeszcze papaierów napisać- Polska

Do góry