reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
wiesz co mysle ze najlepezyzm rozwiazaniem bedzie gdy zadzwonisz do gina bo moze juz w poniedzialek wypisalaby ci to zwolnienie i mialabys z glowy.
Dzieki za rade własnie zadzwoniłam do lekarza bo od razu musiałam sie przepisac zwolnienie ma mi wypisac szpital na pobyt a potem pewnie terz przedłuza jesli nie to wizyte mam 30 i gin mi przedłuży

dzięki za odpowiedzi, kurcze no niby nie jest jakoś mega dużo... są takie dni, że jest jej więcej po prostu - chyba dzisiaj tak jest.... aj już nie wiem i chyba powiem o tym lekarzowi że wolałabym żeby pobrał wymaz i zbadał - będę spokojniejsza....

hej kobietki....
mam dobra nowine wlasnie dzwonili z pracy daja mi 3 dni zaleglego urlopu ale fajniusio tak wiec do srody sie obijam hahah

Bogusiu no to gratulacje:) odpoczywaj kochana:)

Nektarynko ostatnio właśnie pytałam się lekarza (bo mam podobny problem tylko czy nie będzie za późno hihih bo takie są niestety kolejki 3 miesiące do lekarza, do którego pójdę na USG) odpowiedział mi że połówkowe jest wykonywane pomiędzy 20, a 24 tygodniem ciąży i najlepiej jest pójść 24 ponieważ diagnostycy wszystko dobrze widzą.

Witam!!!!

nie uwierzycie- mnie tez bolało wczoraj w prawym boku... szok :-) łączą nas nie tylko rozmowy ale też boleści :-D dobrze że to tylko takie kłucia... podejrzewam nasze macice o to że się rozciągają i stąd bóle po bokach...

filmiku z porodu nie oglądałam, ale zaapeluję jeszcze raz - nie oglądajcie porodów!!!
poród to nic pięknego, nic magicznego, nic takiego co można sobie obejrzeć do kawy... każda z nas to musi przeżyć i koniec. mam nadzieję że inne podwójne i potrójne mamy mnie poprą żeby dziewczyny które rodzą po raz pierwszy nie robiły sobie tego i nie oglądały, ani nie czytały o porodach...

co do mycia maluszka - o tym właśnie pisałam mówiąc, że jak to zobaczyłam pierwszy raz to oczy mi wypadły na podłogę... wydawało mi się to karkołomną sztuką i ryzykiem największym.. jednak sama przy położnej zdecydowałam się tak umyć Olusiowi obsrany tyłeczek i jak nabrałam wprawy pod okiem położnych to w domu w ogóle w pierwszym okresie (dopóki nie zaczął być ciężki pierniczek mój) nie używałam chusteczek nawilżanych tylko myłam pupkę wodą... :tak::tak: wygląda drastycznie ale gdy maluszek sfajda się po plecki - to jest jedyna metoda :-D;-)

mówię wczoraj do męża, że coś mnie pobolewa i ciężko mi, on na to - jejku co to będzie później - przecież jesteś na początku dopiero... Ja mu na to, że hola hola tatusiu, już za pasem połowa. opadła mu szczęka i nie komentował.. jedyne co powiedział po chwili namysłu, to to że "uuu to masz mały brzuszek jak na połówkę":-D:tak::-)

Zgadzam się z tematem porodu w 100%

MamaAneta zobaczysz, że wszystko będzie dobrze:) wierzę w to całym sercem:)

Pajeczko ja się w ogóle nie stresuję, z chęcią bym dzisiaj czy jutro na niego poszła, jakoś w ogóle mnie nie przeraża:) Może inaczej będę myślała na kilka dni przed terminem, a może urodzę kilka tygodni wcześniej:) co do tego na filmiku, nie podobała mi się jedynie atmosfera, ale położna jak najbardziej oki, nie wiem jak długo trwała ta faza dlatego nie wypowiadam się, co do nacięcia krocza, być może długo i dzidziuś nie mógł wyjść, a kobiecie groziło spore pękniecie.
Marulka ja akurat jestem taka, że wolę wiedzieć na co się szykować i jak dla mnie poród to najpiękniejsze i najbardziej dziwne wydarzenie w życiu, tak jak pisałam nie mogę się doczekać i gdy oglądam czyjeś porody to łezki same mi się cisną i szczerze komuś zazdroszczę:) Gorzej gdybym sobie wyobrażała bratki kwiatki tak jak w filmach:D że tu kamerka, tu mężuś, tu piękny lekarz tam cudowna położna. Szykuję się na hardcore:D:D:D:D

Milusia moja koleżanka rodziła i też nacinali krocze podobno to rutyna i nacinają dla bezpieczeństwa. To nie bedzie zależało od Ciebie tylko od tego jak wszystko bedzie wyglądało, ale wiem, ze dziewczyny nadal są nacinane.

kobietki a mam pytanko, dość nietypowe:sorry2::zawstydzona/y: no ale sprawa nurtuje mnie i któż mi lepiej powiej jak Wy... chodzi mi o wydzielinę z pochwy - czy wy też macie jej tak dużo? nie jest jakaś niepokojąca pod względem jakości ale ilość.... masakra... któraś może pytała o to lekarza? ja do wizyty jeszcze mam 2 tygodnie co najmniej i nie chcę zawracać gitary lekarzowi.. pomóżcie ;-)

Tak tez mam tak dużo śluzu i podobno to OK :)

Dziewczynki niektóre już z Was miały połówkowe niektóre nie.. 11 marca lekarka powiedziala mi zebym przyszła za miesiąc na połówkowe.. czyli tez w tych okolicach.. tylko problem w tym że 31 marca kończy mi się zwolnienie i wypadałoby abym poszła do niej 1-2 kwiecień.. i tak mam zamiar się zarejestrować..
nasuwa mi się tylko jedno pytanie czy to nie będzie za wcześnie na połówkowe? będę wtedy w 19t3-4 dzien w zależności czy 1 czy 2 kwiecień.. czy to nie za wcześnie?

mi lekarka mówiła, ze połówkowe najlepiej w skończonym 20-22 tc

Bogusiu- jestem w szoku:szok::szok::wściekła/y:, zwolnienie powinnaś dostać, przecież można wytłumaszać,że się źle czujesz,masz wymioty,zawroty itd jakby ktoś z ZUS-u wpadł na kontrolę, dobrze,że do środy jeszcze odpoczywasz ;-)
Mama Aneta- lepiej teraz to wyleczyć, im wcześniej tym lepiej ;-):tak:
Pajkaa- Bartuś bardzo ładne imię;-):tak:
marulka- nie mam takiej wydzieliny,więc nie pomogę;-)
milusia- ja miałam nacięte, ale później już było mi wszystko jedno aby szybko urodzić:sorry2:, szybko doszłam do siebie,chociaż bardzo bolało:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Bogusiu no to gratulacje:) odpoczywaj kochana:)

Nektarynko ostatnio właśnie pytałam się lekarza (bo mam podobny problem tylko czy nie będzie za późno hihih bo takie są niestety kolejki 3 miesiące do lekarza, do którego pójdę na USG) odpowiedział mi że połówkowe jest wykonywane pomiędzy 20, a 24 tygodniem ciąży i najlepiej jest pójść 24 ponieważ diagnostycy wszystko dobrze widzą.

mi lekarka mówiła, ze połówkowe najlepiej w skończonym 20-22 tc

dzięki dziewczyny.. no to mam mały zgryz bo wypadałoby iść na wizyte kontrolną (w końcu dostałam zwolnienie i po jego upływie trzeba pokazać sie u lekarza) czyli opcja nieskonczone 20 tygodni.. najwyzej odeśle mnie z kwitkiem i nie zrobi mi usg połówkowego..

chyba umówie się na dwie wizyty na 1-2 kwiecień i gdzies na połowe kwietnia wtedy juz będzie ok.. no chyba ze terminy na 1-2 bedą zajęte to wtedy umówie się gdzies tak przed 10 kwietnia..

Do góry