reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

nieee niee.. chodzilo mi czy nie za wczesnie na połówkowe.. (dopisałam juz w poscie), L4 mam i nie chce przedłuzac bo chce wrocic na stoisko bo jest ciepło a musze przypilnowac stoiska.. chociaz M niezle sobie radzi..
Ja terz od lekarza słyszałam ze połówkowe miedzy 20 a 22 ale najlepiej 20 mi zalecił a do 22 jakbym sie nie wyrobiła z terminami ja mam na 30 wiec bede wtedy miała 20 tydz i 4 dzień o ile dobrze licze wydaje mi sie ze u ciebie te 2 dni nie zrobia wiekszej różnicy

reklama
Hej dziewczyny
Witam was w popołudniowy piatek, tak duzo piszecie że aż nie wiem do kogo się odnosić, dlatego raczej Was czytam niz piszę. Oczywiście mam podobne problemy jak wy i dlatego nie zawsze się na nie skarże bo jak poczytam troche postów to jestem spokojniejsza że to normalne w ciąży.
Bogusiu czywiście też jestem osobą pracującą ale nieco inaczej ;-) i też zamierzam iśc od przyszłego tyg na L4, już mam przygotowaną gadke jakby były opory ze strony lekarza (złe samopoczucie, bóle itp.), musi dać.
Milusia mnie tez lekarz powiedział że najlepiej iść na usg między 20 a 22 tyg ciąży.
Oczywiście wszystkim mamom, które znają płeć zazdroszcze!
No i dziś rozmawiałam z mężem o jego obecności przy porodzie, choć to dla mnie duża obawa bo jest bardzo porywczy, ale niech widzi chłop ile kobieta musi się nacierpieć.
Pozdarwiam was cieplutko bo wiosna tuż tuż :):):):):):):)

MamaAneta ważne że masz pozytywne nastawienie..wierzę że w szpitalu porobią wsie badania ustala co i jaki co najważniejsze POMOGĄ!

Nektarynko oczywiscie ze najlepiej po20 tyg połówkowe ale 19i 4 to prawie polowa wiec sądzę że spokojnie..ja w 1 ciąży miałam w 18i6 robione.

Bogusiu współczuje weź to drań jeden.a on z NFZ jest ze taki ?

Marulka u mnie mega duzo wydzieliny ech paskudne to ale co zrobic taki urok;-)

ja po dentyscie niestety bez znieczulenia sie nie dalo...nerwy jeszcze byly w 1 kanale..z czego teraz mam buzie jak kłode drewna i pogryziony policzek bo nie czuje:-(

MamaAneta ważne że masz pozytywne nastawienie..wierzę że w szpitalu porobią wsie badania ustala co i jaki co najważniejsze POMOGĄ!

Nektarynko oczywiscie ze najlepiej po20 tyg połówkowe ale 19i 4 to prawie polowa wiec sądzę że spokojnie..ja w 1 ciąży miałam w 18i6 robione.

Bogusiu współczuje weź to drań jeden.a on z NFZ jest ze taki ?

Marulka u mnie mega duzo wydzieliny ech paskudne to ale co zrobic taki urok;-)

ja po dentyscie niestety bez znieczulenia sie nie dalo...nerwy jeszcze byly w 1 kanale..z czego teraz mam buzie jak kłode drewna i pogryziony policzek bo nie czuje:-(

tak ten lekarz jest z NFZ NO COZ PRZESTALAM SIE TYM PRZEJMOWAC BEDZIE DOBRZE DLA MNIE NAJWAZNIEJSZE JEST TO ZE Z MALA KRUSZYNKA JEST WSZYTKO DOBRZE...

W pracy tak wogole to sie wsciekali ze wracam bo automatycznie dziewczyna ktora przyszla na moje zastpestwo musi odejsc a jak znow pojde na zwolnienie to beda musieli miesiac czekac az kadry kogos dadza. A poza tym niemaja odpowiedniego stanowiska dla mnie bo wszedzie sa komputery a pilnuja sie tego ze powinnam siedziec do 4 godz dziennie. Ciekawa jestem co wymysla do srody wtedy sie wszytkiego dowiem. ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
W pracy tak wogole to sie wsciekali ze wracam bo automatycznie dziewczyna ktora przyszla na moje zastpestwo musi odejsc a jak znow pojde na zwolnienie to beda musieli miesiac czekac az kadry kogos dadza. A poza tym niemaja odpowiedniego stanowiska dla mnie bo wszedzie sa komputery a pilnuja sie tego ze powinnam siedziec do 4 godz dziennie. Ciekawa jestem co wymysla do srody wtedy sie wszytkiego dowiem. ;-)

dlatego ja juz do siebie nie wróce przed porodem bo szkoda mi robic takiego zamieszania :) dlatego ja wole siedziec na l4 i moja szefowa tez woli jak siedze na l4:)

nie mozesz iśc prywatnie by tylko L4 dostac? Kurde...albo w pracy moze Cie zwolnia z wykonywania pracy?

rowniez niechcialam robic zamieszania w pracy ale pojde na troszke najwyzej miesiac popracuje i potem mu powiem ze niedaje rady czy cos takiego ... u mnie w pracy by bylo wszytko ok ale klienci sa czasem fatalni i potrafia czlowieka z rownowagi wyprowadzic , ale nauczylam sie nad soba panowac wiec mysle ze jakos podolam wkoncu jak sobie pomysle kiedys kobiety cala ciaze przechodzily do racy i jakos dzieci sa zdrowe. Wiec dam rade.

reklama
rowniez niechcialam robic zamieszania w pracy ale pojde na troszke najwyzej miesiac popracuje i potem mu powiem ze niedaje rady czy cos takiego ... u mnie w pracy by bylo wszytko ok ale klienci sa czasem fatalni i potrafia czlowieka z rownowagi wyprowadzic , ale nauczylam sie nad soba panowac wiec mysle ze jakos podolam wkoncu jak sobie pomysle kiedys kobiety cala ciaze przechodzily do racy i jakos dzieci sa zdrowe. Wiec dam rade.

ja tam własnie wolalam isc juz na całe l4 szczególnie, ze jakbym poszła teraz do pracy do zwolniliny dziewczyne, którą zatrudnili a po drugie mysle, ze miesiac bym popracowała i znowu poszła na l4. Ja wole sobie wrogów nie robic bo różnie osoby mogą takie cos odebrac. Bo potem wiadomo ja bym posżła n al4 a oni zostaliby znowu w okrojonym skladzie :)) dlatego moja szefowa sie cieszy :)

Do góry