reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

milusia rozumiem, tylko błagam, żebyś obiecała, że jak tylko zobaczysz jakieś przerażające sceny to że od razu wyłączysz... bo ja się zgadzam, jest to piękne i magiczne że z człowieka rodzi się człowiek, ale jest też w tym jednak sporo takiej fizjologii, przed która strach zablokował już niejedną dziewczynę...

bogusia gratuluję i cieszę się, że wszystko jest w porządku. z tym zwolnieniem, to jeśli Ci zalezy to może uderz do innego doktorka? takiego, który będzie bardziej otwarty na Twoje sugestie ;);)

reklama
Obejrzałam filmik powiem wam ze na żywo to wygląda gorzej Kube tak kompali myślałam ze zawału dostane ale ponoc dziecku nic a nic sie nie dziejke wiec tak musi być :tak:
Bogusia
z powodu z wolnienia ale to pewnie ze względu na zus zeby sie nie czepiał na nastepnej wizycie pewnie dostaniesz kolejne zwolnienie wiec głowa do góry :tak:
A własnie mam pytanie ja swoje zwolnienie mam do 23 marca i wtedy miałam wizyte nie pujde ze względu na szpital co wtedy z moim zwolnieniem bo chyba bede musiała miec przedłuzone kto mi je wystawia i czy mam wtedy 100% płatne

kobietki a mam pytanko, dość nietypowe:sorry2::zawstydzona/y: no ale sprawa nurtuje mnie i któż mi lepiej powiej jak Wy... chodzi mi o wydzielinę z pochwy - czy wy też macie jej tak dużo? nie jest jakaś niepokojąca pod względem jakości ale ilość.... masakra... któraś może pytała o to lekarza? ja do wizyty jeszcze mam 2 tygodnie co najmniej i nie chcę zawracać gitary lekarzowi.. pomóżcie ;-)

kobietki a mam pytanko, dość nietypowe:sorry2::zawstydzona/y: no ale sprawa nurtuje mnie i któż mi lepiej powiej jak Wy... chodzi mi o wydzielinę z pochwy - czy wy też macie jej tak dużo? nie jest jakaś niepokojąca pod względem jakości ale ilość.... masakra... któraś może pytała o to lekarza? ja do wizyty jeszcze mam 2 tygodnie co najmniej i nie chcę zawracać gitary lekarzowi.. pomóżcie ;-)
W ciązy zawsze jest jej wiecej a z tego co sie orietuje to zalezy od koloru jeśli jest przezroczysta bądz lekko biała ale jesli cie to nie pokoi to skontaktuj sie z lekarzem to cie uspokoi

Marulka pytałam kilku lekarzy o wydzielinę i każdy mnie zapewniał, że jej ilość na pewno wzrośnie, ale nie jakoś przerażająco. Moja wydzielina wydawała mi się rewelacyjna, bez zapachu, a lekarz stwierdził, że spory nadmiar to patologia. Nie wierzyłam mu do końca, no ale zrobiłam posiew no i wyszedł mi drożdżak, odkąd skończyłam 2 opakowania globulek, a następnie opakowanie lactovaginalu to uwierz mi kochana nie wiem co to jest wydzielina, mam sucho jak jeszcze przed okresem dojrzewania, naprawdę warto to sprawdzić, bo wiem, że ja już nie miałam siły biegać zmieniać wkładek. Po siusianiu wiedziałam, że zaraz będzie dodatkowo wydzielina, nawet wkładki nie wyrabiały.

Obejrzałam filmik powiem wam ze na żywo to wygląda gorzej Kube tak kompali myślałam ze zawału dostane ale ponoc dziecku nic a nic sie nie dziejke wiec tak musi być :tak:
Bogusia
z powodu z wolnienia ale to pewnie ze względu na zus zeby sie nie czepiał na nastepnej wizycie pewnie dostaniesz kolejne zwolnienie wiec głowa do góry :tak:
A własnie mam pytanie ja swoje zwolnienie mam do 23 marca i wtedy miałam wizyte nie pujde ze względu na szpital co wtedy z moim zwolnieniem bo chyba bede musiała miec przedłuzone kto mi je wystawia i czy mam wtedy 100% płatne

szpital powinien ci przedluzyc bo ginekolog moze wystawic jedynie 3 dni wstecz. takze jesli zapowiada sie dluzsza wizyta w szpitalu to szpital powinien wystawic- tak mi sie przynajmniej wydaje. ale dla pewnosci zadzwon do gina i poinformuj go o tym- moze wczesniej wystawi ci przedluzenie zwolnienia

Dziewczynki niektóre już z Was miały połówkowe niektóre nie.. 11 marca lekarka powiedziala mi zebym przyszła za miesiąc na połówkowe.. czyli tez w tych okolicach.. tylko problem w tym że 31 marca kończy mi się zwolnienie i wypadałoby abym poszła do niej 1-2 kwiecień.. i tak mam zamiar się zarejestrować..
nasuwa mi się tylko jedno pytanie czy to nie będzie za wcześnie na połówkowe? będę wtedy w 19t3-4 dzien w zależności czy 1 czy 2 kwiecień.. czy to nie za wcześnie?

Ostatnia edycja:
reklama
szpital powinien ci przedluzyc bo ginekolog moze wystawic jedynie 3 dni wstecz. takze jesli zapowiada sie dluzsza wizyta w szpitalu to szpital powinien wystawic- tak mi sie przynajmniej wydaje. ale dla pewnosci zadzwon do gina i poinformuj go o tym- moze wczesniej wystawi ci przedluzenie zwolnienia
W szpitalu naj prawdopodobniej bede do wtorku do piatku wiec z piątkiem 4 dni

Do góry