reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
No ja słońca jeszcze siedzę w pracy:-( No ale czasami tak musi być
W przerwie na bułeczkę oglądałam sobie you tube jak się kąpie noworodki, jak dla mnie jakaś porażka, to my tutaj wariujemy z wanienkami, z delikatnymi rzeczami, a tutaj do noworodka jak do jakiegoś kurczaka na święta przed podaniem podchodzą, a jakby tak maleństwo się wyślizgnęło??
[video=youtube;eSfD6NiYLnU]http://www.youtube.com/watch?v=eSfD6NiYLnU&feature=related[/video]

No ja słońca jeszcze siedzę w pracy:-( No ale czasami tak musi być
W przerwie na bułeczkę oglądałam sobie you tube jak się kąpie noworodki, jak dla mnie jakaś porażka, to my tutaj wariujemy z wanienkami, z delikatnymi rzeczami, a tutaj do noworodka jak do jakiegoś kurczaka na święta przed podaniem podchodzą, a jakby tak maleństwo się wyślizgnęło??
[video=youtube;eSfD6NiYLnU]http://www.youtube.com/watch?v=eSfD6NiYLnU&feature=related[/video]

też oglądam takie filmiki i jestem przerażona. nie wiem czy widziałaś ten: [video=youtube;CLlOKuEg8N4]http://www.youtube.com/watch?v=CLlOKuEg8N4[/video]
no chron Panie przed takim porodem - a dziecko to nie zabawka

Niunia no właśnie też widziałam,,,, z jednej strony położna się wydaje być miła i konkretna, ale atmosfera całego porodu to jakaś pomyłka,,,,jak w jakiejś hali targowej na promocji, zero intymności....

Niunia no właśnie też widziałam,,,, z jednej strony położna się wydaje być miła i konkretna, ale atmosfera całego porodu to jakaś pomyłka,,,,jak w jakiejś hali targowej na promocji, zero intymności....

też takie wrażenia miała po tym filmiki. położna spokojnie i miło rozmawia, ale sala jak korytarz ;/ no i to położenie dzidziusia nie wiem na czym nie ładnie ehh. A dla mamusi jaka niespodzianka miał być chłop a tu kobitka hi hi

ja teraz waże 64 kg nawet nie dotarłam jeszcze do swojej wagi sprzed ciąży bo wtedy ważyłam 67 kg :) wiec jestem zadowolona:)

mam identycznie, ciagle prawie 2 kg na minusie w stosunku do wagi sprzed ciąży :p

Witam się w późne ale wiosenne popołudnie;-)
Moja wizyta już 25 marca i odliczam dni:tak: Jeśli chodzi o dietkę to jem jak jestem głodna ale staram się w miarę rozsądnie. Najlepsze jest z tego wszystkiego że mnie w ciąży w ogóle odrzuciło od słodkiego:szok: a zawsze chętnie coś dobrego wciągnęłam:-D. Przez 1 trymestr w ogóle nic słodkiego nie mogłam zjeść - wszystko było za słodkie:tak:, teraz powoli wprowadzam mało słodkie jogurty, a ostatnio udało się zjeść lody:-D Gazowanych teraz nie piję nie mam ochoty, Czekolady nie tknęłam od listopada;-)
martuśka85 jeśli chodzi o cywilny w USC to koszt 84 zł, wpłacasz w kasie (nie ma już znaczków skarbowych) W zależności od tego czy oboje jesteście z jednej miejscowości czy z różnych to albo same dowody osobiste albo jeśli jesteście z innych to potrzebny jest skrócony akt urodzenia wydany we właściwym USC. Wiem bo przerabiane pod koniec marca:tak: My obrączki będziemy mieli, na zamówienie czeka się od 2 do 4 tygodni (tak przynajmniej jest w Aparcie). Powodzenia w załatwianiu formalności:tak:

tez nie jadam słodyczy, kompletnie mnie odrzuca na sama mysl. a po kostce czekolady muli mnie przez godzine, wiec tez nie jem.
a co do formalnosci, to juz wszystko wiemy, bo sie dowiadywałam, tylko wlasnie nie spytałam o obrączki, bo jakos całkiem zapomniałam o tym szczególe. wydawało mi sie, że to raczje 'duchowy' symbol, wiec dotyczy koscielnego, ale Mój z kolei twierdzil, ze nie i na cywilnym tez trzeba. no wiec dodatkowy koszt, ale mysle ze na Allegro znajdzie sie coś taniego ;)
załatwiac jedziemy za tydzien, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu, bo ślub bierzemy jednak tam skąd pochodzimy, wiec jechac drugi raz 400km byłoby niefajnie :/

Wy o weselu a przede mną dopiero oświadczyny :-p wesele mamy w planach za rok ale jak to będzie to się okaże.

my nie robimy wesela, tylko obiado-grilla dla najbliższych, bedzie 30 osób. nienawidze wesel. a zareczyn jeszcze też nie było, ale to szczegół :p. szykuja sie w tym tygodniu :D

też takie wrażenia miała po tym filmiki. położna spokojnie i miło rozmawia, ale sala jak korytarz ;/ no i to położenie dzidziusia nie wiem na czym nie ładnie ehh. A dla mamusi jaka niespodzianka miał być chłop a tu kobitka hi hi

rrrany, dziewczyny nie pokazujcie mi takich rzeczy..masakra :|

ja mam usg połówkowe we wtorek o 17 i już totalnie mnie skręca tak sie nie moge doczekać. w końcu sie dowiem, kto tam mieszka we mnie :D. ostatnie usg miałam w 12tc, wiec zaczynam juuz świrować, zwłaszcza że Maluch kopie jak szalony, tak jakby tez sie stęsknił ;)

ehtele, super, że już lepiej :-) I choć tak najedzona, to radosna :-)
Ola_, nie wiem co Ci doradzić kochana, bo sama mam takie napady jedzenia, tylko u mnie nie zdarza sie to na kolację tylko na obiady, gdzie potrafię 2 porcję wsunąć.:zawstydzona/y::-D Może spróbuj zjadać bardziej syty obiad, to wtedy kolację lżejszą będziesz jadła...nie wiem...:zawstydzona/y:
Pati, my będziemy brać ślub w czerwcu, daty jako takiej jeszcze nie mamy, ponieważ jeszcze jakoś USC nie był na po drodze.;-) Na początku kwietnia sobie pojedziemy i zarezerwujemy termin.:tak:
A Wy już 10 kwietnia? Oooo, to już za chwilkę :-D
Martuśka, no maluszek na pewno też chce sie rodzicom pokazać :tak: Trzymam kciuki, żeby pokazał wszystko :-) Wtorek już niedługo. Czas szybko zleci :tak:

Co do tych filmików, to tego z porodem nie mam odwagi włączyć po waszych komentarzach...:no: Oglądałam zagraniczne porodu, ale tego polskiego na you tube nie widziałam i chyba nie mam jeszcze odwagi zobaczyć:no::sorry2:

No ja sie także kładę, bo oczy mi mi sie kleją :tak:
Dobranoc i do jutra :-)

reklama
martuśka85 mi to się podobają zaręczyny spontany sam na sam. ale nie da rady rodzice oczywiście chcą oficjalną kolacyjkę ehh

oki dziewczyny to ja z maleństwem żegnamy się na dziś. Kolorowych snów życzmy :-) do jutra ;-)

Do góry