reklama
milusia83
Podwójna mamuśka:)
No ja słońca jeszcze siedzę w pracy:-( No ale czasami tak musi być
W przerwie na bułeczkę oglądałam sobie you tube jak się kąpie noworodki, jak dla mnie jakaś porażka, to my tutaj wariujemy z wanienkami, z delikatnymi rzeczami, a tutaj do noworodka jak do jakiegoś kurczaka na święta przed podaniem podchodzą, a jakby tak maleństwo się wyślizgnęło??
[video=youtube;eSfD6NiYLnU]http://www.youtube.com/watch?v=eSfD6NiYLnU&feature=related[/video]
W przerwie na bułeczkę oglądałam sobie you tube jak się kąpie noworodki, jak dla mnie jakaś porażka, to my tutaj wariujemy z wanienkami, z delikatnymi rzeczami, a tutaj do noworodka jak do jakiegoś kurczaka na święta przed podaniem podchodzą, a jakby tak maleństwo się wyślizgnęło??
[video=youtube;eSfD6NiYLnU]http://www.youtube.com/watch?v=eSfD6NiYLnU&feature=related[/video]
No ja słońca jeszcze siedzę w pracy:-( No ale czasami tak musi być
też oglądam takie filmiki i jestem przerażona. nie wiem czy widziałaś ten: [video=youtube;CLlOKuEg8N4]http://www.youtube.com/watch?v=CLlOKuEg8N4[/video]
no chron Panie przed takim porodem - a dziecko to nie zabawka
Niunia no właśnie też widziałam,,,, z jednej strony położna się wydaje być miła i konkretna, ale atmosfera całego porodu to jakaś pomyłka,,,,jak w jakiejś hali targowej na promocji, zero intymności....
też takie wrażenia miała po tym filmiki. położna spokojnie i miło rozmawia, ale sala jak korytarz ;/ no i to położenie dzidziusia nie wiem na czym nie ładnie ehh. A dla mamusi jaka niespodzianka miał być chłop a tu kobitka hi hi
martuśka85
http://psychozytywnie.pl
ja teraz waże 64 kg nawet nie dotarłam jeszcze do swojej wagi sprzed ciąży bo wtedy ważyłam 67 kg wiec jestem zadowolona
mam identycznie, ciagle prawie 2 kg na minusie w stosunku do wagi sprzed ciąży
Witam się w późne ale wiosenne popołudnie;-)
Moja wizyta już 25 marca i odliczam dni Jeśli chodzi o dietkę to jem jak jestem głodna ale staram się w miarę rozsądnie. Najlepsze jest z tego wszystkiego że mnie w ciąży w ogóle odrzuciło od słodkiego a zawsze chętnie coś dobrego wciągnęłam. Przez 1 trymestr w ogóle nic słodkiego nie mogłam zjeść - wszystko było za słodkie, teraz powoli wprowadzam mało słodkie jogurty, a ostatnio udało się zjeść lody Gazowanych teraz nie piję nie mam ochoty, Czekolady nie tknęłam od listopada;-)
martuśka85 jeśli chodzi o cywilny w USC to koszt 84 zł, wpłacasz w kasie (nie ma już znaczków skarbowych) W zależności od tego czy oboje jesteście z jednej miejscowości czy z różnych to albo same dowody osobiste albo jeśli jesteście z innych to potrzebny jest skrócony akt urodzenia wydany we właściwym USC. Wiem bo przerabiane pod koniec marca My obrączki będziemy mieli, na zamówienie czeka się od 2 do 4 tygodni (tak przynajmniej jest w Aparcie). Powodzenia w załatwianiu formalności
tez nie jadam słodyczy, kompletnie mnie odrzuca na sama mysl. a po kostce czekolady muli mnie przez godzine, wiec tez nie jem.
a co do formalnosci, to juz wszystko wiemy, bo sie dowiadywałam, tylko wlasnie nie spytałam o obrączki, bo jakos całkiem zapomniałam o tym szczególe. wydawało mi sie, że to raczje 'duchowy' symbol, wiec dotyczy koscielnego, ale Mój z kolei twierdzil, ze nie i na cywilnym tez trzeba. no wiec dodatkowy koszt, ale mysle ze na Allegro znajdzie sie coś taniego
załatwiac jedziemy za tydzien, mam nadzieje, ze nie bedzie problemu, bo ślub bierzemy jednak tam skąd pochodzimy, wiec jechac drugi raz 400km byłoby niefajnie :/
Wy o weselu a przede mną dopiero oświadczyny wesele mamy w planach za rok ale jak to będzie to się okaże.
my nie robimy wesela, tylko obiado-grilla dla najbliższych, bedzie 30 osób. nienawidze wesel. a zareczyn jeszcze też nie było, ale to szczegół . szykuja sie w tym tygodniu
też takie wrażenia miała po tym filmiki. położna spokojnie i miło rozmawia, ale sala jak korytarz ;/ no i to położenie dzidziusia nie wiem na czym nie ładnie ehh. A dla mamusi jaka niespodzianka miał być chłop a tu kobitka hi hi
rrrany, dziewczyny nie pokazujcie mi takich rzeczy..masakra :|
ja mam usg połówkowe we wtorek o 17 i już totalnie mnie skręca tak sie nie moge doczekać. w końcu sie dowiem, kto tam mieszka we mnie . ostatnie usg miałam w 12tc, wiec zaczynam juuz świrować, zwłaszcza że Maluch kopie jak szalony, tak jakby tez sie stęsknił
kiniusia
Mamusia Bartusia :)))
ehtele, super, że już lepiej :-) I choć tak najedzona, to radosna :-)
Ola_, nie wiem co Ci doradzić kochana, bo sama mam takie napady jedzenia, tylko u mnie nie zdarza sie to na kolację tylko na obiady, gdzie potrafię 2 porcję wsunąć. Może spróbuj zjadać bardziej syty obiad, to wtedy kolację lżejszą będziesz jadła...nie wiem...
Pati, my będziemy brać ślub w czerwcu, daty jako takiej jeszcze nie mamy, ponieważ jeszcze jakoś USC nie był na po drodze.;-) Na początku kwietnia sobie pojedziemy i zarezerwujemy termin.
A Wy już 10 kwietnia? Oooo, to już za chwilkę
Martuśka, no maluszek na pewno też chce sie rodzicom pokazać Trzymam kciuki, żeby pokazał wszystko :-) Wtorek już niedługo. Czas szybko zleci
Co do tych filmików, to tego z porodem nie mam odwagi włączyć po waszych komentarzach... Oglądałam zagraniczne porodu, ale tego polskiego na you tube nie widziałam i chyba nie mam jeszcze odwagi zobaczyć
No ja sie także kładę, bo oczy mi mi sie kleją
Dobranoc i do jutra :-)
Ola_, nie wiem co Ci doradzić kochana, bo sama mam takie napady jedzenia, tylko u mnie nie zdarza sie to na kolację tylko na obiady, gdzie potrafię 2 porcję wsunąć. Może spróbuj zjadać bardziej syty obiad, to wtedy kolację lżejszą będziesz jadła...nie wiem...
Pati, my będziemy brać ślub w czerwcu, daty jako takiej jeszcze nie mamy, ponieważ jeszcze jakoś USC nie był na po drodze.;-) Na początku kwietnia sobie pojedziemy i zarezerwujemy termin.
A Wy już 10 kwietnia? Oooo, to już za chwilkę
Martuśka, no maluszek na pewno też chce sie rodzicom pokazać Trzymam kciuki, żeby pokazał wszystko :-) Wtorek już niedługo. Czas szybko zleci
Co do tych filmików, to tego z porodem nie mam odwagi włączyć po waszych komentarzach... Oglądałam zagraniczne porodu, ale tego polskiego na you tube nie widziałam i chyba nie mam jeszcze odwagi zobaczyć
No ja sie także kładę, bo oczy mi mi sie kleją
Dobranoc i do jutra :-)
reklama