reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam się w późne ale wiosenne popołudnie;-)
Moja wizyta już 25 marca i odliczam dni:tak: Jeśli chodzi o dietkę to jem jak jestem głodna ale staram się w miarę rozsądnie. Najlepsze jest z tego wszystkiego że mnie w ciąży w ogóle odrzuciło od słodkiego:szok: a zawsze chętnie coś dobrego wciągnęłam:-D. Przez 1 trymestr w ogóle nic słodkiego nie mogłam zjeść - wszystko było za słodkie:tak:, teraz powoli wprowadzam mało słodkie jogurty, a ostatnio udało się zjeść lody:-D Gazowanych teraz nie piję nie mam ochoty, Czekolady nie tknęłam od listopada;-)
martuśka85 jeśli chodzi o cywilny w USC to koszt 84 zł, wpłacasz w kasie (nie ma już znaczków skarbowych) W zależności od tego czy oboje jesteście z jednej miejscowości czy z różnych to albo same dowody osobiste albo jeśli jesteście z innych to potrzebny jest skrócony akt urodzenia wydany we właściwym USC. Wiem bo przerabiane pod koniec marca:tak: My obrączki będziemy mieli, na zamówienie czeka się od 2 do 4 tygodni (tak przynajmniej jest w Aparcie). Powodzenia w załatwianiu formalności:tak:

reklama
:-DHehe my mieliśmy w planach na wrzesień ale z racji terminu porodu to się raczej nie uda;-) więc postanowiliśmy teraz cywila a kościelny może ze chrzcinami;-)

witam się popołudniowo!

z moich ogrodowych planów dziś nic, ale za to miałam dobry obiadek i z Olkiem wykonaliśmy spacerek i w ogrodzie się pobawiliśmy - on już jest taki fajny, w zeszłym roku pamiętam to tylko popychał duże auto, teraz fajnie bawi się łopatką, ładuje leżący jeszcze w małych kupeczkach śnieg do wiaderka - super widok jak maluszek się rozwija i aż się wierzyć nie chce że to "z nas wylazło" ;-):-D:tak:

skoro jesteśmy w temacie wagi, to ja się przyznam, że jestem z siebie mega dumna :-) przed ciążą ważyłam 76 kg :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to o całe 10 kg za dużo... z rozmiaru M przeszłam na L i strasznie się z tym czułam... dlatego teraz dbam o to żeby nie przytyć mocno - natura mi pomaga jak może bo wcale nie mam zachcianek specjalnych. Na początku spadłam 2 kg, teraz ważyłam się i nadrobiłam tą dwójeczkę więc jestem na "zero" ;-);-) jestem z siebie zadowolona, no i efekt widać, bo nóżki mi zeszczuplały, łapka też wysmuklała ładnie :-p mam nadzieję przytyć około 8-10 kg. Taki mam plan, a co się okaże to zobaczymy :-D

witam się popołudniowo!

z moich ogrodowych planów dziś nic, ale za to miałam dobry obiadek i z Olkiem wykonaliśmy spacerek i w ogrodzie się pobawiliśmy - on już jest taki fajny, w zeszłym roku pamiętam to tylko popychał duże auto, teraz fajnie bawi się łopatką, ładuje leżący jeszcze w małych kupeczkach śnieg do wiaderka - super widok jak maluszek się rozwija i aż się wierzyć nie chce że to "z nas wylazło" ;-):-D:tak:

skoro jesteśmy w temacie wagi, to ja się przyznam, że jestem z siebie mega dumna :-) przed ciążą ważyłam 76 kg :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to o całe 10 kg za dużo... z rozmiaru M przeszłam na L i strasznie się z tym czułam... dlatego teraz dbam o to żeby nie przytyć mocno - natura mi pomaga jak może bo wcale nie mam zachcianek specjalnych. Na początku spadłam 2 kg, teraz ważyłam się i nadrobiłam tą dwójeczkę więc jestem na "zero" ;-);-) jestem z siebie zadowolona, no i efekt widać, bo nóżki mi zeszczuplały, łapka też wysmuklała ładnie :-p mam nadzieję przytyć około 8-10 kg. Taki mam plan, a co się okaże to zobaczymy :-D

ja wlasnie czytałam teraz w takim poradniku ile kobieta powinna normalnie przytyć (dziecko, wody itd) i okaząlo się, ze te wszystkie "rzeczy" włącznie z naszym maluszkiem nie powinny przekroczyć wagi 10 kg (brali tam wagę dziecka 3,5 kg)
więc ja mam taką cichą nadzieje, ze mnie sie uda własnie tylko tyle przytyć :)

Witam się popołudniowo :-D

Milusia, gratuluję SYNKA :-D No to ju możesz mówić do brzuszka po imieniu - Wiktorku :-) Ja do mojego już mówię: Szymuś :-D :-D :-D

Taka piękna pogoda dzisiaj, mężuś remontuje pokoik, a ja posiedziałam z książką na ławeczce pod blokiem :-) Uwielbiam czytać na powietrzu :-)

Ostatnia edycja:
Hej Hej :-)

Shyla, super zakupy :-)
Marulka, i ja czuję w powietrzu wiosnę, ale zamiast na porządki to mnie bierze na spacery, tylko spacery ;-)

Avenitta, śliczny ten ręczniczek :-)
Milusia, gratuluję synusia!!! :-) Super, że wszystko dobrze :tak::-)
Ehtele, kochana, mam nadzieję, że już Ci lepiej. :tak: Czasem tak jest… głowa do góry :-):tak:
Polianna, i ja mam usg połówkowe 25 marca :tak: Co do odżywiania, to wydaje mi się, że nie jest to zły pomysł, tylko musisz zadbać o to, aby składników było wystarczająco. :tak: Zgadzam się w 100%-ach z Milusią. :tak:
Pati, i my jesteśmy przed cywilnym :tak: I także usg 25 marca :-D
Kassia181, jeszcze chyba ja Ci nie gratulowałam córeczki.:zawstydzona/y: Oczywiście gratuluję :tak: Bardzo się cieszę :-)

I ja także dziękuję za odpowiedzi na pytanie, dotyczące „zestawów startowych” ciuszków, także skorzystam z Waszych podpowiedzi.:tak::-)
Co do tych kłuć, to lekarz powiedział, że najprawdopodobniej taki już mój urok… ogólnie jednoznacznie nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną. :baffled:
Po wszystkich badaniach, łącznie z usg stwierdził, że jest wszystko w porządku, więc nie jest mi w stanie powiedzieć dlaczego tak się dzieje. Szyjka ładna, z dzidzią i łożyskiem wszystko ok., pochwa „czysta”, więc powinno być ok. :tak: W przyszły czwartek będę u swojego lekarza na usg to się zapytam co to mogło być. :tak:

A ja cały dzionek spędziłam u koleżanki, która jest także przyszłą mamą i BB-owiczką, ale majóweczką :tak: Czas zleciał nie wiadomo kiedy. Super było :-)
Miłego wieczorku życzę dziewczyny :-)

Dziewczyny, bardzo Wam dziękujemy, z moim Skarbem, dzidziusiem w brzuszku, za ciepłe słowa. :tak: Aż ciepło na sercu się robi :-)

Ostatnia edycja:
Kasiu Nie przejmuj się wagą Ja przytyłam 10 i każdy mówi, że wyglądam świetnie i pdobno wogóle nie widać tych kilogramów (nie licząc piersi z C do E :szok: A co będzie później :baffled:)

Polianna a byłam na taki diecie (bezwęglwonoej czyli bez pieczywa, smażonego, słodkiego itd) w zeszłym roku też schudłam w 4mc 10 kg. W ciąży miałam być na tej diecie, ale jak mam (żadko bo żadko) Ale mam zachcianki to nie ma opcji żebym nie zjadła :-D W ciąż trzymam się pewnyc zasad z tej diety, ale nie wielu ona na pewno nie zaszkodzi, ale Ja mam za słabą siną wole w ciąży poczekam więc po porodzie co będzie :-)

Miłego wieczorku gwiazdy Ja idę z M macać brzuszek i oglądać Tv ;-)

reklama
Kasiu Nie przejmuj się wagą Ja przytyłam 10 i każdy mówi, że wyglądam świetnie i pdobno wogóle nie widać tych kilogramów (nie licząc piersi z C do E :szok: A co będzie później :baffled:)

Polianna a byłam na taki diecie (bezwęglwonoej czyli bez pieczywa, smażonego, słodkiego itd) w zeszłym roku też schudłam w 4mc 10 kg. W ciąży miałam być na tej diecie, ale jak mam (żadko bo żadko) Ale mam zachcianki to nie ma opcji żebym nie zjadła :-D W ciąż trzymam się pewnyc zasad z tej diety, ale nie wielu ona na pewno nie zaszkodzi, ale Ja mam za słabą siną wole w ciąży poczekam więc po porodzie co będzie :-)

Miłego wieczorku gwiazdy Ja idę z M macać brzuszek i oglądać Tv ;-)

Bogusiu, ja jestem póki co 6 kg do przodu i także mówią mi, że aż tak nie widać tych plusów, nie licząc piersi (podobne rozmiary do Twoich;-)) i brzuszka :-)
Miłego macania brzuszka życzę :-)

Do góry