reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Witam się w późne ale wiosenne popołudnie;-)
Moja wizyta już 25 marca i odliczam dni:tak: Jeśli chodzi o dietkę to jem jak jestem głodna ale staram się w miarę rozsądnie. Najlepsze jest z tego wszystkiego że mnie w ciąży w ogóle odrzuciło od słodkiego:szok: a zawsze chętnie coś dobrego wciągnęłam:-D. Przez 1 trymestr w ogóle nic słodkiego nie mogłam zjeść - wszystko było za słodkie:tak:, teraz powoli wprowadzam mało słodkie jogurty, a ostatnio udało się zjeść lody:-D Gazowanych teraz nie piję nie mam ochoty, Czekolady nie tknęłam od listopada;-)
martuśka85 jeśli chodzi o cywilny w USC to koszt 84 zł, wpłacasz w kasie (nie ma już znaczków skarbowych) W zależności od tego czy oboje jesteście z jednej miejscowości czy z różnych to albo same dowody osobiste albo jeśli jesteście z innych to potrzebny jest skrócony akt urodzenia wydany we właściwym USC. Wiem bo przerabiane pod koniec marca:tak: My obrączki będziemy mieli, na zamówienie czeka się od 2 do 4 tygodni (tak przynajmniej jest w Aparcie). Powodzenia w załatwianiu formalności:tak:

reklama
:-DHehe my mieliśmy w planach na wrzesień ale z racji terminu porodu to się raczej nie uda;-) więc postanowiliśmy teraz cywila a kościelny może ze chrzcinami;-)

witam się popołudniowo!

z moich ogrodowych planów dziś nic, ale za to miałam dobry obiadek i z Olkiem wykonaliśmy spacerek i w ogrodzie się pobawiliśmy - on już jest taki fajny, w zeszłym roku pamiętam to tylko popychał duże auto, teraz fajnie bawi się łopatką, ładuje leżący jeszcze w małych kupeczkach śnieg do wiaderka - super widok jak maluszek się rozwija i aż się wierzyć nie chce że to "z nas wylazło" ;-):-D:tak:

skoro jesteśmy w temacie wagi, to ja się przyznam, że jestem z siebie mega dumna :-) przed ciążą ważyłam 76 kg :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to o całe 10 kg za dużo... z rozmiaru M przeszłam na L i strasznie się z tym czułam... dlatego teraz dbam o to żeby nie przytyć mocno - natura mi pomaga jak może bo wcale nie mam zachcianek specjalnych. Na początku spadłam 2 kg, teraz ważyłam się i nadrobiłam tą dwójeczkę więc jestem na "zero" ;-);-) jestem z siebie zadowolona, no i efekt widać, bo nóżki mi zeszczuplały, łapka też wysmuklała ładnie :-p mam nadzieję przytyć około 8-10 kg. Taki mam plan, a co się okaże to zobaczymy :-D

witam się popołudniowo!

z moich ogrodowych planów dziś nic, ale za to miałam dobry obiadek i z Olkiem wykonaliśmy spacerek i w ogrodzie się pobawiliśmy - on już jest taki fajny, w zeszłym roku pamiętam to tylko popychał duże auto, teraz fajnie bawi się łopatką, ładuje leżący jeszcze w małych kupeczkach śnieg do wiaderka - super widok jak maluszek się rozwija i aż się wierzyć nie chce że to "z nas wylazło" ;-):-D:tak:

skoro jesteśmy w temacie wagi, to ja się przyznam, że jestem z siebie mega dumna :-) przed ciążą ważyłam 76 kg :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: to o całe 10 kg za dużo... z rozmiaru M przeszłam na L i strasznie się z tym czułam... dlatego teraz dbam o to żeby nie przytyć mocno - natura mi pomaga jak może bo wcale nie mam zachcianek specjalnych. Na początku spadłam 2 kg, teraz ważyłam się i nadrobiłam tą dwójeczkę więc jestem na "zero" ;-);-) jestem z siebie zadowolona, no i efekt widać, bo nóżki mi zeszczuplały, łapka też wysmuklała ładnie :-p mam nadzieję przytyć około 8-10 kg. Taki mam plan, a co się okaże to zobaczymy :-D

ja wlasnie czytałam teraz w takim poradniku ile kobieta powinna normalnie przytyć (dziecko, wody itd) i okaząlo się, ze te wszystkie "rzeczy" włącznie z naszym maluszkiem nie powinny przekroczyć wagi 10 kg (brali tam wagę dziecka 3,5 kg)
więc ja mam taką cichą nadzieje, ze mnie sie uda własnie tylko tyle przytyć :)

Witam się popołudniowo :-D

Milusia, gratuluję SYNKA :-D No to ju możesz mówić do brzuszka po imieniu - Wiktorku :-) Ja do mojego już mówię: Szymuś :-D :-D :-D

Taka piękna pogoda dzisiaj, mężuś remontuje pokoik, a ja posiedziałam z książką na ławeczce pod blokiem :-) Uwielbiam czytać na powietrzu :-)

Ostatnia edycja:
Hej Hej :-)

Shyla, super zakupy :-)
Marulka, i ja czuję w powietrzu wiosnę, ale zamiast na porządki to mnie bierze na spacery, tylko spacery ;-)

Avenitta, śliczny ten ręczniczek :-)
Milusia, gratuluję synusia!!! :-) Super, że wszystko dobrze :tak::-)
Ehtele, kochana, mam nadzieję, że już Ci lepiej. :tak: Czasem tak jest… głowa do góry :-):tak:
Polianna, i ja mam usg połówkowe 25 marca :tak: Co do odżywiania, to wydaje mi się, że nie jest to zły pomysł, tylko musisz zadbać o to, aby składników było wystarczająco. :tak: Zgadzam się w 100%-ach z Milusią. :tak:
Pati, i my jesteśmy przed cywilnym :tak: I także usg 25 marca :-D
Kassia181, jeszcze chyba ja Ci nie gratulowałam córeczki.:zawstydzona/y: Oczywiście gratuluję :tak: Bardzo się cieszę :-)

I ja także dziękuję za odpowiedzi na pytanie, dotyczące „zestawów startowych” ciuszków, także skorzystam z Waszych podpowiedzi.:tak::-)
Co do tych kłuć, to lekarz powiedział, że najprawdopodobniej taki już mój urok… ogólnie jednoznacznie nie potrafił mi odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną. :baffled:
Po wszystkich badaniach, łącznie z usg stwierdził, że jest wszystko w porządku, więc nie jest mi w stanie powiedzieć dlaczego tak się dzieje. Szyjka ładna, z dzidzią i łożyskiem wszystko ok., pochwa „czysta”, więc powinno być ok. :tak: W przyszły czwartek będę u swojego lekarza na usg to się zapytam co to mogło być. :tak:

A ja cały dzionek spędziłam u koleżanki, która jest także przyszłą mamą i BB-owiczką, ale majóweczką :tak: Czas zleciał nie wiadomo kiedy. Super było :-)
Miłego wieczorku życzę dziewczyny :-)

Dziewczyny, bardzo Wam dziękujemy, z moim Skarbem, dzidziusiem w brzuszku, za ciepłe słowa. :tak: Aż ciepło na sercu się robi :-)

Ostatnia edycja:
Kasiu Nie przejmuj się wagą Ja przytyłam 10 i każdy mówi, że wyglądam świetnie i pdobno wogóle nie widać tych kilogramów (nie licząc piersi z C do E :szok: A co będzie później :baffled:)

Polianna a byłam na taki diecie (bezwęglwonoej czyli bez pieczywa, smażonego, słodkiego itd) w zeszłym roku też schudłam w 4mc 10 kg. W ciąży miałam być na tej diecie, ale jak mam (żadko bo żadko) Ale mam zachcianki to nie ma opcji żebym nie zjadła :-D W ciąż trzymam się pewnyc zasad z tej diety, ale nie wielu ona na pewno nie zaszkodzi, ale Ja mam za słabą siną wole w ciąży poczekam więc po porodzie co będzie :-)

Miłego wieczorku gwiazdy Ja idę z M macać brzuszek i oglądać Tv ;-)

reklama
Kasiu Nie przejmuj się wagą Ja przytyłam 10 i każdy mówi, że wyglądam świetnie i pdobno wogóle nie widać tych kilogramów (nie licząc piersi z C do E :szok: A co będzie później :baffled:)

Polianna a byłam na taki diecie (bezwęglwonoej czyli bez pieczywa, smażonego, słodkiego itd) w zeszłym roku też schudłam w 4mc 10 kg. W ciąży miałam być na tej diecie, ale jak mam (żadko bo żadko) Ale mam zachcianki to nie ma opcji żebym nie zjadła :-D W ciąż trzymam się pewnyc zasad z tej diety, ale nie wielu ona na pewno nie zaszkodzi, ale Ja mam za słabą siną wole w ciąży poczekam więc po porodzie co będzie :-)

Miłego wieczorku gwiazdy Ja idę z M macać brzuszek i oglądać Tv ;-)

Bogusiu, ja jestem póki co 6 kg do przodu i także mówią mi, że aż tak nie widać tych plusów, nie licząc piersi (podobne rozmiary do Twoich;-)) i brzuszka :-)
Miłego macania brzuszka życzę :-)

Do góry