reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

witam sie piatkowo i daje znac ze u mnie w porzasiu. Troche znow Was zaniedbam bo pogoda przsliczna i spedzam czas poza domem ale przez weekend jesli bedzie mniejszy ruch na forum to sprubuje Was nadrobi.
Milegoi dnia zycze i trzymam kciuki za spokojny dzien...zmykam spac, bo juz pierwsza w nocy.

reklama
witam
:-)
tak z pogody trza koszystac :-)

a ja dzis znow przyjemnosci dentystyczne..ale chce wziac bez znieczulenia..moze dam rade;-)

Witajcie mamuśki...

własnie wstałam i powoli szykuje sie do ginekologa bo de do niego z wynikami wraz z nadzieja ze przedluzy mi zwolnienie bo skubaniec jednak chce mnie wyslac do pracy postaram sie go przekonac ale niewiem czy sie uda bo jest troszke dziwny pod tym wzgledem. Pozdrawiam serdecznie jak wroce to wam opisze co i jak .:-)

Witam babeczki.
U mnie w Kielcach słoneczko świeci, temp.4 stopnie i cały czas rośnie:-)
Jeśli chodzi o wagę to mam 6 kg na plusie.Pocieszam się że ostatnio mi apetyt zelżał i może już nie będzie tak szła w góre.W 3 i 4 miesiący moje myśli krążyły wkoło jedzenia, a teraz na nic nie mam ochoty.No zobaczymy jak to będzie;-)

Jeśli chodzi o kąpanie noworodków to bardzo się bałam czy dam radę, sama w domu.Ale jak zobaczyłam jak położne obchodzą się z kąpaniem pod kranem, jak wywijają tym dzieciątkiem i nic mu nie jest.
To pomyślałm sobie, że dam radę i tak było:-)
bogusia 007 dziwię się, że lekarz twój stawia opory co do zwolnienia.
Ja w pierwszej ciąży łaziłam do pracy do 31 tygodnia ciąży taki pracuś ze mnie był.Następne 5 tygodni przeleżałm w szpitalu a 36 tygodniu urodziłam.
W domu nie miałam nic zrobione, dobrze, że torbę spakowałam 2 miesiące wcześniej.Byłam przemęczona tym pobytem w szpitalu a tu jeszcze nowa sytuacja- maleńki dzidziuś i skazana tylko na siebie (mąż pomagał jak miał wolne bo takto pracował po 12 godzin).
Obiecałam sobie że w drugiej ciąży nie będę taka głupia i najpierw pomyślę o sobie.
Nie wyobrażam sobie żeby lekarz odmówił mi tej przyjemności.Naszczęście nie stawia oporu może dlatego,że ten sam prowadził pierwszą ciąże.
Miłego dnia

Ostatnia edycja:
Dzień dobry Dziewczyny:-). Nareszcie piątek i weekend, dwa dni odpoczynku:-) I pogodę zapowiadają dobrą więc może wybierzemy się z Męzem na jakąś wycieczkę. Tylko powiem Wam, że przez to ciągłe siku to nie bardzo lubię się oddalać od toalety. ;-)
Matko ale one myją te dzieci, wiadomo tyle maluszków przypada na jedną babkę, że nie będą się pierniczyły z wanienkami itd. itp. Ale mimo to jestem zniesmaczone z deka. A co do filmiku z porodu to nei odważę sie póki co obejrzeć. Może kiedyś....
bogusia 007 powodzenia na wizycie i trzymam kciuki by wypisał Ci dalej zwolnienie, swoją drogą łaski nie powinien robić. Jak coś to naślesz na niego myszyyyyy :D
Słonecznego dnia Wszystkim zyczę :-)

witam sie z rana i od razu zmykam do szpitala trzymajcie za mnie kciuki dam znac jak wróce .Oj chyba mnie stes łapie miłego dnia

martuśka85 mi to się podobają zaręczyny spontany sam na sam. ale nie da rady rodzice oczywiście chcą oficjalną kolacyjkę ehh

oki dziewczyny to ja z maleństwem żegnamy się na dziś. Kolorowych snów życzmy :-) do jutra ;-)

no my zaręczyny bedziemy mieli sam na sam. ale po slubie gdybyśmy sie nie zgodzili na cokolwiek, chyba by nas wykleli z rodziny :p i tak nam truja tyłek że nie chcemy kościelnego :|

a co do snów, to u mnie ostatnio coraz gorzej. mam bardzo plytki sen, sny realistyczne i przykre, takie filmowe dramaty. budzi mnie wszystko, dlatego jak Mój do pracy wstaje o 7, to ja potem już nie śpie i sie wkurzam. mam nadzieje, że nie zostanie tak do konca.
w dodatku Maluch rano tak dawał czadu, że musiałam wstac na sniadanie, chociaz godzina 8.45 to dla mnie świt i nie pora na posiłki :-p

Ja też się witam i zaraz zmykam do pracy, dobrze że w tym tygodniu mam wolną sobotę:-D
Mama Aneta trzymam kciuki, nie martw się będzie dobrze:tak:
bogusia007 wierzę że lekarz pójdzie po rozum do głowy i przedłuży Ci zwolnienie, daj znać potem jak poszła wizyta
madziujka powodzenia u dentysty;-)
co do pogody to też mam nadzieję że nas w ten weekend porozpieszcza:-D
co do zaręczyn to u nas obeszło się bez oficjalnych kolacji;-) były tylko nasze,Marcin oświadczył mi się w górach we wrześniu tamtego roku i sama się w tym momencie nie spodziewałam:-D a rodzicom po prostu powiedzieliśmy i nikt nie miał żadnych pretensji... może dlatego że nasi rodzice mają do siebie ponad 300 km a my sami też mieszkamy gdzie indziej:-)
miłego dzionka lecę do pracy
oooooo spojrzałam na suwaczek - jesteśmy na półmetku:-):tak:

reklama
Dzien dobry:):):)

Jak ja uwielbiam wiosne, wczoraj jak wyszlam z domu o 14.00 to wrocilam wieczorem , uwielbiam obserwowac przyrode budzaca sie do zycia ahhhhhh.
Dzisiaj musze sie wybrac do centrum hadlowego bo nie mam w co sie ubrac, wszytsko robi sie powolutku za male hehe.

Bogusia, Mama Aneta- kciuki zacisniete:)

Do góry