reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kochane mam jeszcze pytanie, które wierci mi dziurę w brzuchu trzeci dzień. Doświadczone Mamuśki albo te, które znają się na rzeczy. Ile sztuk trzeba mieć body, kaftaników, spioszków.( na jeden rozmiar) Nie chce nakupic za dużo na jeden rozmiar ani też zeby mi brakowało i zebym się nie wyrabiała z praniem :) ?. Nie mam pojęcia ile razy na dzień Maluszka się przebiera jak na moje myślenie to napewno po kompieli, no i po nocce :-) a co dalej. Chciałam już kupić pare rzeczy i prosze o radę.
ehtele nie smuć się Mąż napewno się dziś przełamie. Każdy jest czasem wybuchowy i powie coś ni eym tonem,nie tak jak trzeba ale jak się człowiek pokłóci o jakąs błahą rzecz, która nie powinna mieć miejsca to równie szybko się o niej zapomina i wszystko wraca do normy. Tak więc uśmiech i trzymam kciuki by Małżonek z rana się zreflektował;-)

reklama
witam sie i ja!!!!!
zaraz jade do pracy zawiesc zwolnienie i przy okazji poplotkuje z kolezankami!!!!
milego dnia

ethele bedzie dobrze- faceci tacy sa a potem jakby nigdy nic- przynajmniej moja tak ma.

Zielona moja corcia miala 52 cm musialam dokupic 2 komplety(kaftaniki spioch na 50) 56 mialam juz sporo body na krotki chyba z 10 na dlugi 3 (Wiosenna) mialam z 3 pajace i spioszkow z 8 do tego dresik sweterek czapeczki 3 skarpetki (ktore z malych i tak za duze byly;-)wiec poelcam takie bawełniane ala buciki) i kaftanikow (koszulek) potem stopniowo kupowalam wieksze rozmiary z czym 62 w ogole pominelismy bo miala skok wzrostowy ..pralamco2dzien a przebierałam czasem 2 razy (nie ulala nie obśmoliłasie;-)) a czasem i 4 razy

Ehtel oby chlopek zmadrzal skoros Ty uparta:-)..wiesz jak jest oni maja dume...;-) toz reguly my te łagodzące

Czesc kobietki!!

czy wczoraj milusia nie miała mić wizyty? ;) Nie doczytałam,żeby coś o niej opowiadala.
Dzisiaj mam LENIA. Po wczorajszym generalnym sprzątaniu kuchni, myciu lodówki , podłogi itd bolał mnie brzuch. Może nie tle bolał co był poprostu potwornie napięty i twardy.Mineło po leżeniu. Chyba muszę się oszczędzać.
Lilunia trochę się poprzewracała rano i tradycyjnie o tej godzinie śpi

Kochane mam jeszcze pytanie, które wierci mi dziurę w brzuchu trzeci dzień. Doświadczone Mamuśki albo te, które znają się na rzeczy. Ile sztuk trzeba mieć body, kaftaników, spioszków.( na jeden rozmiar) Nie chce nakupic za dużo na jeden rozmiar ani też zeby mi brakowało i zebym się nie wyrabiała z praniem :) ?. Nie mam pojęcia ile razy na dzień Maluszka się przebiera jak na moje myślenie to napewno po kompieli, no i po nocce :-) a co dalej. Chciałam już kupić pare rzeczy i prosze o radę.
ehtele nie smuć się Mąż napewno się dziś przełamie. Każdy jest czasem wybuchowy i powie coś ni eym tonem,nie tak jak trzeba ale jak się człowiek pokłóci o jakąs błahą rzecz, która nie powinna mieć miejsca to równie szybko się o niej zapomina i wszystko wraca do normy. Tak więc uśmiech i trzymam kciuki by Małżonek z rana się zreflektował;-)
Nie kupuj za duzo tych malutkich bo nie wiadomo jaka dzidzia duża sie urodzi a po za tym wtedy dzieci strasznie szybko wyrastaja z ubranek dokładnie ci nie powiem po ile sztuk ale bardziej wage przyłuż na te ciut wieksze najwyzej troche rekawki podwiniesz co do przebierania pamietaj ze maluchowi może sie ulac i juz musisz zmienic zaleje sie mlekiem przy przebieraniu tez nie raz mozesz go ubrudzic a po zatym pieluszka moze przepuscic wiec jest tego troche w ciagu dnia

Dzień dobry wszytkim mamuśkom !!!

Dzień zapowiada się dosyc słonecznie a ja dzis tryskam energia normalnie odwrotnosc wczorajszego dnia , na szczescie ustapil ból glowy i z tego powodu niesamowicie sie ciesze.

Tak wiec zabieram sie za porzadki :) pozdrawiam

zielona - hmm... z tgo malutkiego rozmiaru 56 miałam cyba tylko 3 sztuki body + półśpiochy. Mała urodzila się dośc duża ( prawie 4kg i 59cm). Kupilam też 3sztuki body rozmiar 56 w H&M
,oni mają jakąś przekombinowaną tą rozmiarówkę i w body 56 wchodziła jeszcz 2-3 miesiące.
Co innego rozmiar 62... ten służył nam dość długo i miałam z 20sztuk body, ok.5-7 śpiochów. Czemu aż tyle? Mala do rok była dzieckiem wiecznie ulewającym, w dodatku okazało się,że ma skaz bialkową i eksperymnty z dobraniem mieszanki powodowaly takie sensacj żołądkowe,że zminiałam body nawet 5 razy dziennie. Ale to już kwestia dziecka tak naprawdę. Inne cały dzień przeleży w jednym bodziaku i nic się nie stanie :)
Ja na początk proponuję kilka sztuk 56 ( może z 4-5?) i może 10 sztuk 62 (mówię o body). Ja postawię na półśpiochy tym razem- body z krótkim rękawkiem plus półśpioch wydaje mi si optymalny na te ciepłe dni. Oczywiście i tak okaże się "w praniu".

Dzień dobry wszytkim mamuśkom !!!

Dzień zapowiada się dosyc słonecznie a ja dzis tryskam energia normalnie odwrotnosc wczorajszego dnia , na szczescie ustapil ból glowy i z tego powodu niesamowicie sie ciesze.

Tak wiec zabieram sie za porzadki :) pozdrawiam
Powiem ci ze w warszawie kropi deszcz jest ponuro i chłodno nic sie niechce

Witajcie mamusie:)

ehtele Ty tez taka jestes uparta jak ja;)

fiuuufiu- Widze, ze chcesz zrobic konkurencje Otylii Jedrzejczak:):)

pajkaa- dobrze, ze wszystko sie tak skonczylo:):):)

Avenitta- Mi sie kiedys pomylily dni, tylko, ze byl to egzamin na prawko grrrr
znasz juz plec maluszka, czy to dzisiaj ten wielki dzien?

Milego dnia laseczki, ja uciekam bo pogoda jest piekna, wczoraj bylo u nas 17 stopni, dzisiaj ma byc podobnie:):)

reklama
Witajcie dziewczynki:biggrin2:
Kurczaki ,naprodukowałam się i gdzieś mi wcięło posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Nie chce mi się tego jeszcze raz pisać, więc będzie wielki skrót.
Ehtele- przeprosi, przeprosi;-):biggrin2:
Kiniusia- ale mi stracha napędziłaś z tą izbą przyjęć,dobrze,że jest wszystko ok;-):tak:Odpoczywaj kochana
Pajkaa- co za ulga, a lekarkę w kosmos za Twoje i Nasze nerwy :cool2:
Kassia181-gratuluję córci:-)
zielona- takich malutkich ciuszków nie ma co dużo kupować(jak będzie trzeba to dokupisz), trochę jeszcze dostaniesz jak Cię będą odwiedzać. Od kaftaników lepsze są body. Takie maleństwo nawet kilka razy dziennie się przebiera- uleje się, niespodzianka pieluchowa(nawet kilka razy),wiadomo,że po kąpieli, nawet w nocy zdarzy się,że trzeba śpiochy zmienić bo są mokre. Ja nie pamiętam po ile sztuk czego miałam, ale mąż po porodzie jeździł dokupić ciuszki na rozmiar 56(większość kupowałam na 62-nie wiadomo jakie dziecko się urodzi i może się okazać,że ciuszki są za małe);-):tak:

Kciuki za wiyty zaciśnięte;-),
miłego dnia dwupaczki:-);-)

Ostatnia edycja:
Do góry