reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

powiem Ci, ze jakbym ją spotkała drugi raz chyba bym jej krzywde zrobiła na pewno nie pojde juz do niej chocby była ostatnim lekarzemn!
Wcale sie nie dziwie nie stety oprocz lekarzy terz mamy szewców ale naszczescie juz po wszystkim i miejmy nadzieje ze zadnej z nas takie cos nie spotka

wiesz najgorsze jest to, ze oni patrzeli na mnie tam na wariatke az w k0oncu sie wnerwiłam i powiedziałam ordynatorowi, ze sama sobie skierowania nie wypisałam, ze jestem po badaniu ginekologa

reklama
ale powiem Wam nic mnie nie przeraziło w szpitalu jak jedzenie masakra jakas dobrze, ze mąż mnie dożywiał :p bo chyba bym umarła :)
a teraz mam do Was pytanko
moze znajdzie sie ktos taki, kto zna sie na tym dobrze.
WG OM skończyłam 18 tydzień więc termin mam na 16 sierpnia.
wg usg dziecko ma prawie 19 tygodni(potwierdzone dzisiejszym usg)
a lekarz mi mówi, ze jestem w 16 tc bo od razu nie zaszłam w ciąże. Wiec moje pytanie brzmi : skoro oni liczą, ze sie zaszło w ciąże po 2 tyg od zapłodnienia to jakim cudem poprzez wielkość płodu stwierdzono, ze ciąża jest jednak 18 tygodniowa bo ja tutaj czegos nie rozumiem?mozecie mi wyjaśnic to?

Myślę, że tu może chodzić o to, że ten lekarz policzył ile faktycznie ma ciąża czyli 16tyg. Wszystkie nasze ciąze wg suwaczków są młodsze o 2 tyg bo wiadomo, że nie zaszłyśmy w ciąże w dniu OM. Ale nie przejmuj się, bo wiadomo, że ciąże oficjalnie się liczy wg OM, czyli Twoja jest pewnie pomiędzy 18 a 19tyg

wiesz najgorsze jest to, ze oni patrzeli na mnie tam na wariatke az w k0oncu sie wnerwiłam i powiedziałam ordynatorowi, ze sama sobie skierowania nie wypisałam, ze jestem po badaniu ginekologa
Nie przejmój sie tym to nie była twoja wina każda z nas postąpiła by tak samo na twoim miejscu najwarzniejsze ze ze dzidzi nic nie jest a lekarzami sie nie przejmuj niech se mysla co chca sa od tego aby nam pomagac

Myślę, że tu może chodzić o to, że ten lekarz policzył ile faktycznie ma ciąża czyli 16tyg. Wszystkie nasze ciąze wg suwaczków są młodsze o 2 tyg bo wiadomo, że nie zaszłyśmy w ciąże w dniu OM. Ale nie przejmuj się, bo wiadomo, że ciąże oficjalnie się liczy wg OM, czyli Twoja jest pewnie pomiędzy 18 a 19tyg

no tak to ja wiem tylko teraz jak sie ma do tego obraz z usg, który twierdzi, ze wiek ciąży jest 18 tyg bo teraz nie wiem czy usg jak liczy tc to tez bierze pod uwagę te + 2 tyg czy nie?

reklama
Witam Dziewczynki wieczorowo :-)

Widzę, że część z Was juz poszła lulać

Pajkaa, dobrze, że juz jestes z nami :-) Kurcze, ta lekarka, to jakaś z łapanki chyba... Nienormalna czy co ?!?! Najważniejsze, że z Dzidzią wszystko w porządku i możesz juz byc w domku i odpoczywać...

Kiniusia, cieszę się, że u Ciebie ok. Fajnie, że masz w razie czego szpital niedaleko. W mojej miejscowosci nie ma szpitala, a mój gin jest 60 km od mojej miejscowości, mam nadzieję, że nic się u mnie nie będzie działo, bo byłoby kiepsko...

Ehtele, nie przejmuj się mężem, faceci tacy są... Pogadajcie ze soba szczerze. Ja ze swoim też się kłócę o głupoty, a on nie rozumie, o co mi chodzi, że jestem smutna, że nie powinnam się tak przejmować. A ja się pierdółkami nieraz przejmuję...

martuśka85, ja brałam ślub konkordatowy w kościele, ale wydaje mi się, że na cywilnym sa potrzebne obrączki... Ale mogę się mylić.Niech się wypowiedzą dziewczyny po cywilnym :-)

Spokojnej nocki Wam życzę :-)

Do góry