reklama
Ehtele a gdzie Twój suwaczek jeśli można spytać? ;]
.
Już się za suwaczka zabiorę:-) Jakoś nie miałam kiedy go zrobić:-)Nie jestem obcykana w tych sprawach heeh, dziś mam 8 tydzień i 3 dzień:-) Objawów to dzis brak, oprócz piersi bolących i większej senności więc nie jesteś sama... nic się nie martw to raczej powód do radości :-)
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Mnie lekarz powiedział na początku, że dopiero po 6 tyg widać serduszko, ale lepiej poczekać kilka dni dłużej, bo jeżeli wcześniej go nie zobaczy to kobieta niepotrzebnie się martwi A jeżeli chodzi o usłyszenie to jeszcze sporo czasu nim usłyszysz bicie. Na razie jedynie będziesz mogła je ujrzeć.Jak myślicie, czy jest już szansa na usłyszenie serduszka? Mam umówinoną wizyte na USG na 21 grudnia ale coś mi się wydaje że nie wytrzymam tak długo..
Ehtele zastanawiam się nad twoim tyg ciąży, na liście sierpnióweczek napisałaś, że przewidywany termin u CIebie jest na 2 sierpnia, ja mam na 8 sierpnia i jestem w 6 tyg i 4 dniu, a ty w 8 i 3 dniu? Jak długo trwa twoja miesiączka?
Ostatnia edycja:
Jak myślicie, czy jest już szansa na usłyszenie serduszka? Mam umówinoną wizyte na USG na 21 grudnia ale coś mi się wydaje że nie wytrzymam tak długo..
Ja również mam tedy wizytę:-) Powiem szczerze, że co dzień odliczam dni i czekam... pierwsza wizytę miałam w 5 tyg.:-)21 grudnia będę zaczynać 9 tydzień więc liczę na zobaczenie serduszka... ehhh muszę być cierpliwa:-)
.
Ehtele zastanawiam się nad twoim tyg ciąży, na liście sierpnióweczek napisałaś, że przewidywany termin u CIebie jest na 2 sierpnia, ja mam na 8 sierpnia i jestem w 6 tyg i 4 dniu, a ty w 8 i 3 dniu? Jak długo trwa twoja miesiączka?
Mogłam coś pokręcić z terminem, generalnie ostatnią miesiączkę miałam 26 października... cykl 31 dni, pierwsza wizyta u lekarza była dokładnie 27 listopada i lekarz powiedział, że kończę 5 tydzień :-)
Pokręciłam coś?
milusia83
No skoro lekarz tak wyliczył to chyba wszystko w porządeczku:-)
Ja ostatnią miesiączkę miałam 24 października, ale wiem, że owulka mi się przesunęła tak do 13/14 listopada, więc inaczej musiałam liczyć, z resztą wszystko się wyjaśni na wizycie, której również nie mogę się doczekać, 22 grudnia o 16:45 wszystko się wyjaśni
buziaki
Ja ostatnią miesiączkę miałam 24 października, ale wiem, że owulka mi się przesunęła tak do 13/14 listopada, więc inaczej musiałam liczyć, z resztą wszystko się wyjaśni na wizycie, której również nie mogę się doczekać, 22 grudnia o 16:45 wszystko się wyjaśni
buziaki
Ach dziwne to jest...dokładnie zobaczę na wizycie 21 Wtedy USG określi konkretny tydzień (na pierwszym lekarz obliczał na podstawie miesiączkowania), bo może coś się poprzesuwało.. zresztą u mnie problem jest taki, że ostatnia miesiączka trwała trzy dni i prawdę mówiąc była taka jakby jej nie było..więc pewnie coś się poprzestawiało...
Czekam do poniedziałku, a wtedy wam załączę zdjęcia to zobaczycie
Czekam do poniedziałku, a wtedy wam załączę zdjęcia to zobaczycie
reklama
milusia83
Ehtele ostatnio czytałam też, że tylko 5 % porodów jest w terminie, więc też nie ma co się tak trzymać harmonogramów, kalendarzy itp Podejrzewam, że i tak wszystko się pozmienia. Ja być może sprawię prezent mężowi na urodziny (3.sierpień), albo tacie (12 sierpień), albo siostrze ciotecznej (9 sierpień) zobaczymy