reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Kassia skąd informacja, że nie można brać rutinoscorbinu?
To jest zwykła rutyna z witaminą C,
Aguś ja też zasypiam na brzuszku, może nie całkowicie, ale w takiej pozycji bocznej ustalonej:D:D:D
To doslownie jak ja , ale jak juz zasne to nie wim co tam sie dzieje, jakos nie potrafie tak czuwac jak w poprzedniej ciazy.

Hej kobietki, odebrałam wyniki krwi.
Wszystko ok poza:

RBC: 3,77 (norma 4.20-6.30)
HCT: 34,6 (37-51)
HCH: 32,4 (norma do 32)
Hemoglobina (też podkreślona) 12,2 a norma to 12-16.

Jak tak sobie poczytałam, to chyba mi się jakaś niedokrwistość szykuje, czy jak?
No chyba zanaczyli zebys zaczela na to zwracac uwage bo jestes przy dolnej granicy, jeszcze wiecej szpinaku:))) Ja jak juz pisalam zazywam ciagle witaminy.

dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi musze zaraz wybrac sie do apteki po zapas lekow bo moj pawel sie przeziebil i moze mnie jeszcze zarazic a juz i tak kiepsko sie czuje.
Nie ma za co, pedz do apteki zeby zapas siedzial w domku. Ja jeszcze bym sobie czoskiem pomogla.

reklama
:) Dziękuję Milusia, no to spokojniejsza jestem. W pierwszej cizy miałam cały czas wyniki w środku norm :) a tu jakieś poślizgi. ale skoro u ciężarnych tak już jest.. ;-)

dziewczyny jestem po wizycie- dzidzia ma sie dobrze- byla malo ruchliwa ale wazne ze serduszko bije i jest ok, no i na 90% dziewczynka:)))))))))))))))))))))))))) potwierdzi sie 30 marca na polowkowym

Gratulację i super,że kolejna panienka!! ;-))))

No chyba zanaczyli zebys zaczela na to zwracac uwage bo jestes przy dolnej granicy, jeszcze wiecej szpinaku:))) Ja jak juz pisalam zazywam ciagle witaminy.

.

Nie mogę na szpinak patrzeć. A tak go uwielbiałam przed ciążą.. :) No i witaminy biorę cały czas;-)

Masz calkowita racje, wszystko zaczyna sie w glowie!!! Ja tez przeszlam przez kilka kryzysow mlecznych i doslownie jak Ty lezalam z mala i sie piescilysmy az wkoncu ta narobila mleczka ile potrzebywala. Nie wierze w slowa typu- moze niemasz pokarmu, albo Twoj pokarm jest slaby-ech kazdy cycus jest dobry, oczywiscie wiem ze czasem zdarzaja sie problemy,

zak facet w wojsku, ach szkoda gadac, polozylam juz tamte czasy w mala niepamiec bo mam coreczke, ale kiedy sa roczniece ich dni jestem nie soba. MOje coreczka milalaby 11 latek.

Mysle ze kazda uwage powinnysmy traktowac z dysatnsem, a jesli cos sie dzieje to nie denerwowac sie ze lakarz nie sprawdza szyjki i mowi ze wszystko jest w porzadku tylko wprost zazadac takiego badania. Ja tak teraz robie i ostatnio na wizycie widzialam niezadowolenie mojego lekarza ze chce zeby mi wzial wymaz z pochwy- ale nic nie powiedzial i wzial.
Moze mieszkam w innym swiecie, bo tutaj lekrzae bardzo boje sie cos zrobic nie tak, chociaz jak w moje drugiej ciazy mialam faceta z Polski to on mnie olal i tak sie skonczylo ze rowniez urodzilam w 23ty.
A wiec dzieczyny , ktore juz o tym pisaly( ze sie martwia) nie martwcie sie na zapas, ale obserwujcie:):tak:
tak tez tak mysle jesli chodzi okarmienie..bo sama przeszlam trudne chwile...
ale nie potepiam mam ktore nie chca karmic bron Boze

współczuje Twoich przezyc :-(
bardzo

dziewczyny czy orientujecie sie czy mozna w ciazy brac rutinoscorbin?

można

mopj lekarz powiedzial ze nie mozna- tylko witamine c, zreszta to nie tylko opinia mojej gin ale kilka kolezanek uslyszalo to samo od swojego gina
mój zaś zaleca w przeziebieniu
dodatkowo jak bylam przeziebiona z corcia to jeszcze wit e i tantum verde

Isabel dretwienie dokuczalo mi w 1 ciazy bardzo dlonie wrecz bolaly szczegolnie gdy spałam budzialam siez bolem..nie mogly byc w jednym miejscu straszneto bylo

Kassia no to najszczersze gratulacje:D Ale fajnie - kolejna księżniczka nam tu rośnie:) Z tym ruszaniem to się nie martw, podobno dziewczynki są bardziej leniwe. Moja szwagierka jak była w ciąży z dziewczynką to mówiła, że prawie w ogóle nie czuła ruchów, a teraz jest z chłopcem i mówi, że daje czadu do tego stopnia, że spać nie może po nocach, no i niebawem tak ok. 15 kwietnia rozwiązanie:)
A ja niebawem szykuję się na wizytę, ok. 18 20 wyjdę z pracy na odświeżenie:) Rano było oczywiście golenie nóżek, nie wiem, ale ostatnio złapałam takiego lenia, że depiluję nóżki tak co tydzień, bo mi się nie chce:D:D:D:D To, co, że kładę się z jeżykiem spać:)
A wiecie co zrobiłam przed chwilą?:D Zjadłam gruszkę i popiłam prawie całym mlekiem :D i takie warczenie mam w brzuszku, że to chyba był zły pomysł:D

Ostatnia edycja:
dziewczyny jestem po wizycie- dzidzia ma sie dobrze- byla malo ruchliwa ale wazne ze serduszko bije i jest ok, no i na 90% dziewczynka:)))))))))))))))))))))))))) potwierdzi sie 30 marca na polowkowym
To gratulacje , ze wszystko wporzadku, no i dziewczynki:))) Nastepna dzieczynka :))))))

mopj lekarz powiedzial ze nie mozna- tylko witamine c, zreszta to nie tylko opinia mojej gin ale kilka kolezanek uslyszalo to samo od swojego gina
Ja korzystam z linku ponizej i tam pisza ze mozna, a jesli chodzi o lekarzy to oni naprawde rozne maja zdania,
Leki w ciąży

reklama
dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi musze zaraz wybrac sie do apteki po zapas lekow bo moj pawel sie przeziebil i moze mnie jeszcze zarazic a juz i tak kiepsko sie czuje.
Zdrowiej kochana a może spróbuj ten syrop dla ciężarnych

Gratulacje ja ma tez 30 usg i licze ze pokaże co kryje miedzy nużkami

Do góry