reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kassia skąd informacja, że nie można brać rutinoscorbinu?
To jest zwykła rutyna z witaminą C,
Aguś ja też zasypiam na brzuszku, może nie całkowicie, ale w takiej pozycji bocznej ustalonej:D:D:D
To doslownie jak ja , ale jak juz zasne to nie wim co tam sie dzieje, jakos nie potrafie tak czuwac jak w poprzedniej ciazy.

Hej kobietki, odebrałam wyniki krwi.
Wszystko ok poza:

RBC: 3,77 (norma 4.20-6.30)
HCT: 34,6 (37-51)
HCH: 32,4 (norma do 32)
Hemoglobina (też podkreślona) 12,2 a norma to 12-16.

Jak tak sobie poczytałam, to chyba mi się jakaś niedokrwistość szykuje, czy jak?
No chyba zanaczyli zebys zaczela na to zwracac uwage bo jestes przy dolnej granicy, jeszcze wiecej szpinaku:))) Ja jak juz pisalam zazywam ciagle witaminy.

dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi musze zaraz wybrac sie do apteki po zapas lekow bo moj pawel sie przeziebil i moze mnie jeszcze zarazic a juz i tak kiepsko sie czuje.
Nie ma za co, pedz do apteki zeby zapas siedzial w domku. Ja jeszcze bym sobie czoskiem pomogla.

reklama
:) Dziękuję Milusia, no to spokojniejsza jestem. W pierwszej cizy miałam cały czas wyniki w środku norm :) a tu jakieś poślizgi. ale skoro u ciężarnych tak już jest.. ;-)

dziewczyny jestem po wizycie- dzidzia ma sie dobrze- byla malo ruchliwa ale wazne ze serduszko bije i jest ok, no i na 90% dziewczynka:)))))))))))))))))))))))))) potwierdzi sie 30 marca na polowkowym

Gratulację i super,że kolejna panienka!! ;-))))

No chyba zanaczyli zebys zaczela na to zwracac uwage bo jestes przy dolnej granicy, jeszcze wiecej szpinaku:))) Ja jak juz pisalam zazywam ciagle witaminy.

.

Nie mogę na szpinak patrzeć. A tak go uwielbiałam przed ciążą.. :) No i witaminy biorę cały czas;-)

Masz calkowita racje, wszystko zaczyna sie w glowie!!! Ja tez przeszlam przez kilka kryzysow mlecznych i doslownie jak Ty lezalam z mala i sie piescilysmy az wkoncu ta narobila mleczka ile potrzebywala. Nie wierze w slowa typu- moze niemasz pokarmu, albo Twoj pokarm jest slaby-ech kazdy cycus jest dobry, oczywiscie wiem ze czasem zdarzaja sie problemy,

zak facet w wojsku, ach szkoda gadac, polozylam juz tamte czasy w mala niepamiec bo mam coreczke, ale kiedy sa roczniece ich dni jestem nie soba. MOje coreczka milalaby 11 latek.

Mysle ze kazda uwage powinnysmy traktowac z dysatnsem, a jesli cos sie dzieje to nie denerwowac sie ze lakarz nie sprawdza szyjki i mowi ze wszystko jest w porzadku tylko wprost zazadac takiego badania. Ja tak teraz robie i ostatnio na wizycie widzialam niezadowolenie mojego lekarza ze chce zeby mi wzial wymaz z pochwy- ale nic nie powiedzial i wzial.
Moze mieszkam w innym swiecie, bo tutaj lekrzae bardzo boje sie cos zrobic nie tak, chociaz jak w moje drugiej ciazy mialam faceta z Polski to on mnie olal i tak sie skonczylo ze rowniez urodzilam w 23ty.
A wiec dzieczyny , ktore juz o tym pisaly( ze sie martwia) nie martwcie sie na zapas, ale obserwujcie:):tak:
tak tez tak mysle jesli chodzi okarmienie..bo sama przeszlam trudne chwile...
ale nie potepiam mam ktore nie chca karmic bron Boze

współczuje Twoich przezyc :-(
bardzo

dziewczyny czy orientujecie sie czy mozna w ciazy brac rutinoscorbin?

można

mopj lekarz powiedzial ze nie mozna- tylko witamine c, zreszta to nie tylko opinia mojej gin ale kilka kolezanek uslyszalo to samo od swojego gina
mój zaś zaleca w przeziebieniu
dodatkowo jak bylam przeziebiona z corcia to jeszcze wit e i tantum verde

Isabel dretwienie dokuczalo mi w 1 ciazy bardzo dlonie wrecz bolaly szczegolnie gdy spałam budzialam siez bolem..nie mogly byc w jednym miejscu straszneto bylo

Kassia no to najszczersze gratulacje:D Ale fajnie - kolejna księżniczka nam tu rośnie:) Z tym ruszaniem to się nie martw, podobno dziewczynki są bardziej leniwe. Moja szwagierka jak była w ciąży z dziewczynką to mówiła, że prawie w ogóle nie czuła ruchów, a teraz jest z chłopcem i mówi, że daje czadu do tego stopnia, że spać nie może po nocach, no i niebawem tak ok. 15 kwietnia rozwiązanie:)
A ja niebawem szykuję się na wizytę, ok. 18 20 wyjdę z pracy na odświeżenie:) Rano było oczywiście golenie nóżek, nie wiem, ale ostatnio złapałam takiego lenia, że depiluję nóżki tak co tydzień, bo mi się nie chce:D:D:D:D To, co, że kładę się z jeżykiem spać:)
A wiecie co zrobiłam przed chwilą?:D Zjadłam gruszkę i popiłam prawie całym mlekiem :D i takie warczenie mam w brzuszku, że to chyba był zły pomysł:D

Ostatnia edycja:
dziewczyny jestem po wizycie- dzidzia ma sie dobrze- byla malo ruchliwa ale wazne ze serduszko bije i jest ok, no i na 90% dziewczynka:)))))))))))))))))))))))))) potwierdzi sie 30 marca na polowkowym
To gratulacje , ze wszystko wporzadku, no i dziewczynki:))) Nastepna dzieczynka :))))))

mopj lekarz powiedzial ze nie mozna- tylko witamine c, zreszta to nie tylko opinia mojej gin ale kilka kolezanek uslyszalo to samo od swojego gina
Ja korzystam z linku ponizej i tam pisza ze mozna, a jesli chodzi o lekarzy to oni naprawde rozne maja zdania,
Leki w ciąży

reklama
dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi musze zaraz wybrac sie do apteki po zapas lekow bo moj pawel sie przeziebil i moze mnie jeszcze zarazic a juz i tak kiepsko sie czuje.
Zdrowiej kochana a może spróbuj ten syrop dla ciężarnych

Gratulacje ja ma tez 30 usg i licze ze pokaże co kryje miedzy nużkami

Do góry