Mama Aneta
Bedzie Majeczka
najgorsze ze tak naprawde nie wiadomo skąd to swinstwo sie wzieło
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
najgorsze ze tak naprawde nie wiadomo skąd to swinstwo sie wzieło
Martika to Ty tez mialas przygody- bo dzisiaj tez tak mozna na to poptarzec, ale na szczescie ze juz po wszystkim i ze urodzilas tego kamienia , bo jest szansa ze to nie bedzie wracac. A wiem jai bol nerki moze byc okropny , ja w tamtej ciazy w 37 tyg. dostalam kolki nerkowej- oj plakalam z bolu- niegdy wiecej takich przypadlosci.Witam dziewczyny.
Dzisiaj wyszlam ze szpitala. W niedziele dostalam silnych skurczy, bolu plecow, ze az chodzic nie moglam a jak zobaczylam krew w moczu to prawie zemdlalam Dostalam ten sam pokoj w ktorym lezalam w sierpniu
No i w poniedzialek urodzilam....... Kamienia!!!! Glupi kamien tyle strachu nam narobil!!
Okazalo sie, ze nerki probowaly go wydalic i przez to pojawily sie skurcze. Najwiazniejsze, ze z malenstwem wszytsko jest w porzadku
Moja zabka ma juz cale 20 cm i wedlug leakrzy jes w swietnej formie
PAJKA Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. Na moje skurcze dostalam kroplowki i przeszlo ,mam nadzieje , ze i w twoim przypadku tak bedzie.
Masz calkowita racje, wszystko zaczyna sie w glowie!!! Ja tez przeszlam przez kilka kryzysow mlecznych i doslownie jak Ty lezalam z mala i sie piescilysmy az wkoncu ta narobila mleczka ile potrzebywala. Nie wierze w slowa typu- moze niemasz pokarmu, albo Twoj pokarm jest slaby-ech kazdy cycus jest dobry, oczywiscie wiem ze czasem zdarzaja sie problemy, ale i z nich mozna powstac- wystarczy miec do tego sile.u mnie z karmieniem bylo trudno na początku ale jedno wiem czy bedziemy karmic czy nie (pomijajac wzgledy medyczne) ono mleko..jest w naszej glowie...psychika oddzialowuje baaardzo..przeszłam 2kryzysy laktacyjne ..wyłam wrecz...ale wkurzyłam sie polozylamzmala włóżku ikarmiłamcochwile choc wydawalosie nic niema..i naprodukowalosie..karmilam prawie 15 miesiecy na samej piersi byla 5 miesiecy i 1 tydzien..później powooli wprowadzalam inne produkty..
oczywiscie piła wode ;-) szczegolnie na spacerkach w lato
Ach i wlasnie dlatego ja jako kobieta po dwoch stratach w 23 tyg,. czasem wole nie wypowiadac sie na temat objawow jakie mialam tuz przed nadchodzacym porodem, moze to zle bo czasem Wam czegos nie powiem( bo jak Pajeczka napisala ze jej mleczko cieknie to az mnie ciarki przeszly i od niedzielie do wtorku do was nie zagladnelam i wczoraj co?achhh).Witajcie z rana...
kasia2506 no widzisz ja właśnie zakładam, że wiele może się zmienić po urodzeniu pierwszego dziecka;-);-) Jako świeża mamusia nie mam jeszcze pojęcia o tym jak wygląda opieka i wychowanie dziecka...liczę jednak po cichu, że będę mieć siłę na drugie
Laktator Aventa dość drogi jest około 100zł...w sumie staram się wydatki ograniczyć...boję się, że mimo wszystko nie wpaść w szał zakupów, a widziałam lakatrory ręczne firmy lovi to koszt 60zł
Dlatego zastanawiam się czy rzeczywiście jest jakaś różnica:-)
Chyba rzeczywiście nie będę kupować takiego zestawu przewijaka...koszt duży, a dam radę kupując taki zwykły przewijak, który oprę na ramie łóżeczka...bo sumie ta wanienka w tym dużym przewijaku i tak malutka jest...
DZIĘKUJĘ ZA RADY
marciamaja GRATULUJĘ CÓRECZKI, bosko, że dzidzia rozchyliła nózki Imię wybrane?
Kochane ja mam siarę i na prawdę nie ma co histeryzować... tylko spokój jest nam teraz potrzebny...jak poczujemy, że coś jest nie tak idziemy do lekarza...ale paranoją jest pisanie, że siara to oznaka przedwczesnego porodu!!!!! Uważajmy co piszemy bo nie ma co niepotrzebnie się straszyć...lekarza pytałam w poniedziałek o siarę, on odpowiedział, że występuje u 30% kobiet i to jest normalne, tak jak skurcze...każda z nas zna swoje ciało i czuje kiedy rzeczywiście coś się dzieje WIĘC KOBIETY SPOKOJNIE