reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
Bogusia ma rację-trzeba się z tym rozprawić jak najszybciej(i oczywiście tak będzie, nie może być inaczej!!!!!!!!)
Nic nowego nie wiem,też się martwię:frown:

Mnie terz juz to meczy chciałabym wyjsc z Kuba na spacer pozałatwiac sprawy a tu nic dlatedo niech robia co chca nie bede protestowała byle przeszło ale tak czy siak jutro zaczne sie denerwowac dzis jeszcze staram sie nie myslec
Pajkaa odezwij sie czekamy

Witam dziewczyny.

Dzisiaj wyszlam ze szpitala. W niedziele dostalam silnych skurczy, bolu plecow, ze az chodzic nie moglam a jak zobaczylam krew w moczu to prawie zemdlalam Dostalam ten sam pokoj w ktorym lezalam w sierpniu:(
No i w poniedzialek urodzilam....... Kamienia!!!! Glupi kamien tyle strachu nam narobil!!
Okazalo sie, ze nerki probowaly go wydalic i przez to pojawily sie skurcze. Najwiazniejsze, ze z malenstwem wszytsko jest w porzadku
Moja zabka ma juz cale 20 cm i wedlug leakrzy jes w swietnej formie:)

PAJKA Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. Na moje skurcze dostalam kroplowki i przeszlo ,mam nadzieje , ze i w twoim przypadku tak bedzie.
Martika to Ty tez mialas przygody- bo dzisiaj tez tak mozna na to poptarzec, ale na szczescie ze juz po wszystkim i ze urodzilas tego kamienia , bo jest szansa ze to nie bedzie wracac. A wiem jai bol nerki moze byc okropny , ja w tamtej ciazy w 37 tyg. dostalam kolki nerkowej- oj plakalam z bolu- :no::no: niegdy wiecej takich przypadlosci.

u mnie z karmieniem bylo trudno na początku ale jedno wiem czy bedziemy karmic czy nie (pomijajac wzgledy medyczne) ono mleko..jest w naszej glowie...psychika oddzialowuje baaardzo..przeszłam 2kryzysy laktacyjne ..wyłam wrecz...ale wkurzyłam sie polozylamzmala włóżku ikarmiłamcochwile choc wydawalosie nic niema..i naprodukowalosie..karmilam prawie 15 miesiecy na samej piersi byla 5 miesiecy i 1 tydzien..później powooli wprowadzalam inne produkty..
oczywiscie piła wode ;-) szczegolnie na spacerkach w lato
Masz calkowita racje, wszystko zaczyna sie w glowie!!! Ja tez przeszlam przez kilka kryzysow mlecznych i doslownie jak Ty lezalam z mala i sie piescilysmy az wkoncu ta narobila mleczka ile potrzebywala. Nie wierze w slowa typu- moze niemasz pokarmu, albo Twoj pokarm jest slaby-ech kazdy cycus jest dobry, oczywiscie wiem ze czasem zdarzaja sie problemy, ale i z nich mozna powstac- wystarczy miec do tego sile.
Tez karmilam do 6m. wylacznie piersia- pozniej zaczelam wprowadzac produkty, ale tak szczerze mala malo lubila ludzkiego jedzanka. Karmilam do 12 miesiaca, przez cala dobe i do 13,5 m w nocy. pozniej mala juz zrezygnowala, ale rezygnacja z dziennego b. bardzo trudna, wrecz byla wojna o cyca.

Witajcie z rana...

kasia2506 no widzisz ja właśnie zakładam, że wiele może się zmienić po urodzeniu pierwszego dziecka;-);-) Jako świeża mamusia nie mam jeszcze pojęcia o tym jak wygląda opieka i wychowanie dziecka...liczę jednak po cichu, że będę mieć siłę na drugie:-D
Laktator Aventa dość drogi jest:happy2: około 100zł...w sumie staram się wydatki ograniczyć...boję się, że mimo wszystko nie wpaść w szał zakupów, a widziałam lakatrory ręczne firmy lovi to koszt 60zł
Dlatego zastanawiam się czy rzeczywiście jest jakaś różnica:-)
Chyba rzeczywiście nie będę kupować takiego zestawu przewijaka...koszt duży, a dam radę kupując taki zwykły przewijak, który oprę na ramie łóżeczka...bo sumie ta wanienka w tym dużym przewijaku i tak malutka jest...
DZIĘKUJĘ ZA RADY:-D:-D:-D:-D:-D:-D

marciamaja
GRATULUJĘ CÓRECZKI, bosko, że dzidzia rozchyliła nózki:-p:-p Imię wybrane?

Kochane ja mam siarę i na prawdę nie ma co histeryzować... tylko spokój jest nam teraz potrzebny...jak poczujemy, że coś jest nie tak idziemy do lekarza...ale paranoją jest pisanie, że siara to oznaka przedwczesnego porodu!!!!! Uważajmy co piszemy bo nie ma co niepotrzebnie się straszyć...lekarza pytałam w poniedziałek o siarę, on odpowiedział, że występuje u 30% kobiet i to jest normalne, tak jak skurcze...każda z nas zna swoje ciało i czuje kiedy rzeczywiście coś się dzieje:-D:-D WIĘC KOBIETY SPOKOJNIE
Ach i wlasnie dlatego ja jako kobieta po dwoch stratach w 23 tyg,. czasem wole nie wypowiadac sie na temat objawow jakie mialam tuz przed nadchodzacym porodem, moze to zle bo czasem Wam czegos nie powiem( bo jak Pajeczka napisala ze jej mleczko cieknie to az mnie ciarki przeszly i od niedzielie do wtorku do was nie zagladnelam i wczoraj co?achhh).
Ehtele to nie o to chodzi jak pojawia sie siara - zaznaczylam wczesniej ze jak siara zaczyna zmieniec sie w zwykle mleczko i jak cieknie w takim miesiacy to cos jednak jest nie tak. Jak do tego dochadza jakies skurcze podbrzusza i bole plecow, to nalezaloby to sprawdzic.
Dwa razy mnie uspakajano i co moje dzieciaczki odeszly, a juz kopaly po dobre kilka tyg, wszystkie inny wyniki mialam jak facet w wojsku, ach szkoda gadac, polozylam juz tamte czasy w mala niepamiec bo mam coreczke, ale kiedy sa roczniece ich dni jestem nie soba. MOje coreczka milalaby 11 latek.

Mysle ze kazda uwage powinnysmy traktowac z dysatnsem, a jesli cos sie dzieje to nie denerwowac sie ze lakarz nie sprawdza szyjki i mowi ze wszystko jest w porzadku tylko wprost zazadac takiego badania. Ja tak teraz robie i ostatnio na wizycie widzialam niezadowolenie mojego lekarza ze chce zeby mi wzial wymaz z pochwy- ale nic nie powiedzial i wzial.
Moze mieszkam w innym swiecie, bo tutaj lekrzae bardzo boje sie cos zrobic nie tak, chociaz jak w moje drugiej ciazy mialam faceta z Polski to on mnie olal i tak sie skonczylo ze rowniez urodzilam w 23ty.
A wiec dzieczyny , ktore juz o tym pisaly( ze sie martwia) nie martwcie sie na zapas, ale obserwujcie:):tak:

Ehtele a jesli chodzi o Laktator ja polecam niewazne jakiej fimy ale elektryczny, bo reka mozna sie zamachac:)))

Gratuluje rowniez nastepnej dziewczynki na forum.

I trzymam kciuki za wszystkie sierpniowki, zeby nas jeszcze przybywalo.

Ostatnia edycja:
Witam!
Ja po pracy, ale na 16.30 idę z powrotem na zebranie z rodzicami-trzeba to jakoś przeżyć:tak:
Znowu dziś w nocy nie spałam prawie dwie godziny, bo Basia urządziła nam histerię-chciała do naszego łóżka, ja jej nie wzięłam (nie wysypiam się, jak ona z nami śpi:sorry2:), no i był ryk, ale postawiłam na swoim, zasnęła u siebie sama:tak: No ale wszystko razem trwało z 1,5 godziny... A później ja nie mogłam zasnąć... Jak zasnęłam to zadzwonił budzik przed 6:no: Królestwo za spanie bym oddała:baffled:
Madziujka-masz rację-psychika działa cuda i tak jest na pewno z karmieniem:tak: Jak się do tego na początku zniechęcimy to później będzie kiepsko z karmieniem piersią:sorry2: Mam koleżankę, która adoptowała dziecko (noworodka) i karmiła je piersią:tak:
Marciamaja-gratuluję córeczki:tak:
Ehtele-nie ma za co-służę radą, o ile mogę w czymś pomóc;-) Co do laktatorów to myślę, że jakiejś dużej różnicy nie ma-pewnie za Avent płaci się więcej, bo to uznana firma:blink: Też trzeba się nieźle napocić, żeby ściągnąć pokarm-ale najważniejsze jest dobre "zassanie"-mój M mi zawsze pomagał:cool2:
Jeżeli to będzie tylko okazyjne ściąganie pokarmu to myślę, że nie ma sensu kupować elektrycznego...
Marulka-też mam taki przewijak i polecam:tak:
Milusia-jak robisz badania krwi co miesiąc i z hemoglobiną było wszystko ok, to nie powinno być jakiejś tragedii:tak:
Isabel-gratuluję dziewczynki:-) Też czasami mi drętwieje ręka, ale biorę magnez i zdarza się to coraz rzadziej:blink:
MamaAneta-mam nadzieję, że w tym szpitalu dojdą w końcu do wniosku jak to cholerstwo wyleczyć:tak:

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Pajkę oczywiście:happy2:

-

Witam popołudniem.... dzis poźno sie pojawiłam bo od rana nie moge sie pozbierac jestem slaba i ciagle leze mam bol glowy i mdlosci i ciagle spac sie chce ... chcialam was nadrobic z czytaniem waszych wypowiedzi ale nie dam rady jestem jakas slaba... pozdrawiam was wszytkich serdecznie

No i kochane odebrałam wyniki,
mocz oki, ale z krwią tak jak przypuszczałam, w zeszłym miesiącu hemoglobinka 11,9
w tym 10, no i znowu lekarz będzie krzyczał:-D poza tym pH moczu znowu 8 i znowu ochrzan od lekarza:-D
Bogusia wypoczywaj kochana
Kasiu współczuję zebrania, rodzice zawsze są najmądrzejsi, ale miejmy nadzieję, że szybko minie i wrócisz do domciu:)
Aga s-78 mam nadzieję, że ta ciąża będzie dla Ciebie cudowna i bez żadnych przykrości, bo to jest takie trudne jak aniołki odchodzą gdy czujesz już ich ruchy, ja czasem też schizuję, że maluszek się nie kręci, to czy wszystko w porządku. Ale jesteś pod dobrą opieką i musi być wszystko dobrze:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry