reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Szybko mówię cześć wszystkim;-) troszkę was czytałam w pracy ale nie bardzo mam czas coś skrobnąć. Może po robocie wieczorem. Ja też dziś ogólnie śpiąca i do niczego... marzę o łóżku... Ale zjedliśmy sobie w pracy pyszny obiad, placek po cygańsku:-) normalnie zjadałam pół a dziś wrąbałam całego:zawstydzona/y: ups... ale takie dobre było.
Mama Aneta z tego co wiem to często z rumieniem kładą do szpitala, mnie się upiekło, ale każdy lekarz się dziwił. Trzymam kciuki za Ciebie, ja do tej pory nie wiem z czego dostałam tego świństwa:wściekła/y: guzki bolały, nogi puchły, ogólnie tragedia. Ale może w szpitalu Cię podleczą szybciej.:tak:
Bogusia leniu**** i wracaj do zdrowia. Czasami taki dzień jest potrzebny, organizm sam wie kiedy potrzebuje przerwy.
Ja też podobnie jak reszta wypatruję wieści od Pajki.
Buziaki

reklama
Bogusiu można, a nawet trzeba - zawiera rutynę, czyli składnik wzmacniający ścianki naczyń krwionośnych, dzięki czemu zapobiega obrzękom:) Dodatkowo jest witaminka C, która przyswaja wchłanianie żelaza i również pośrednio wpływa na uszczelnianie naczyń krwionośnych:)

Dla mnie sierpień też jest szczególny:
martatt ja też i moja siostra(bliźniaczka) urodziłam się 8 sierpnia:-)
kinga85 Moja mama również z 15 sierpnia:-)
Małż z 18 sierpnia a brat z 27 sierpnia.
Więc może dzidziuś będzie moim urodzinowym prezentem ...zobaczymy:-)

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

No i kochane odebrałam wyniki,
mocz oki, ale z krwią tak jak przypuszczałam, w zeszłym miesiącu hemoglobinka 11,9
w tym 10, no i znowu lekarz będzie krzyczał:-D poza tym pH moczu znowu 8 i znowu ochrzan od lekarza:-D
Bogusia wypoczywaj kochana
Kasiu współczuję zebrania, rodzice zawsze są najmądrzejsi, ale miejmy nadzieję, że szybko minie i wrócisz do domciu:)
Aga s-78 mam nadzieję, że ta ciąża będzie dla Ciebie cudowna i bez żadnych przykrości, bo to jest takie trudne jak aniołki odchodzą gdy czujesz już ich ruchy, ja czasem też schizuję, że maluszek się nie kręci, to czy wszystko w porządku. Ale jesteś pod dobrą opieką i musi być wszystko dobrze:)
Skarbie ja tez mam taka nadzieje ze wszystko skonczy sie dobrze, i nie bedzie juz tak trudno jak poprzednio. A co do ruchow ja jakos nie mam schizy- chociaz moje dziecko kopie delikatnie i jak narazie nieczesto. A i dziewczyny ciagle spie na brzuchu nie potrafie inaczej.

milusia moze wez jakies witaminki, bo to faktycznie niska ta hemoglobiana, szkoda Ciebie- bo po porodzie, mozesz mies wieksze problemy z wypadaniem wlosow itd.
Ja na pierwszym badaniu mialam hemoglobine 14,400 wiec nawet jesli by mi teraz spadla to i tak nie mysle ze tak wiele- ale i tak ciagle biore witaminy.
dziewczyny czy orientujecie sie czy mozna w ciazy brac rutinoscorbin?
Ja bralam, i raczej nie ma zastrzezen, kuruj sie dziewczyno.
zagladniej na ten link:
Leki w ciąży

Ostatnia edycja:
Kassia skąd informacja, że nie można brać rutinoscorbinu?
To jest zwykła rutyna z witaminą C,
Aguś ja też zasypiam na brzuszku, może nie całkowicie, ale w takiej pozycji bocznej ustalonej:D:D:D

Hej kobietki, odebrałam wyniki krwi.
Wszystko ok poza:

RBC: 3,77 (norma 4.20-6.30)
HCT: 34,6 (37-51)
HCH: 32,4 (norma do 32)
Hemoglobina (też podkreślona) 12,2 a norma to 12-16.

Jak tak sobie poczytałam, to chyba mi się jakaś niedokrwistość szykuje, czy jak?

dziekuje wam dziewczyny za odpowiedzi musze zaraz wybrac sie do apteki po zapas lekow bo moj pawel sie przeziebil i moze mnie jeszcze zarazic a juz i tak kiepsko sie czuje.

Kassia skąd informacja, że nie można brać rutinoscorbinu?
To jest zwykła rutyna z witaminą C,
Aguś ja też zasypiam na brzuszku, może nie całkowicie, ale w takiej pozycji bocznej ustalonej:D:D:D

mopj lekarz powiedzial ze nie mozna- tylko witamine c, zreszta to nie tylko opinia mojej gin ale kilka kolezanek uslyszalo to samo od swojego gina

Polianko, no to ja wklejam moje dla porównania:)
a hemoglobinkę masz piękną, ja taką mam przez całe życie, a odżywiam się dobrze i jem mięso.

Hemoglobina 10,o1 (norma do mojej wagi i ciąży to 11- 16) Warto pamiętać, że u kobiet w ciąży przyjmuje się niedokrwistość przy spadku poniżej 10
HCT 35,5
RBC 4,o2 (norma dla ciężarnych to 3,50-5,50)

Co do suplementów, tak naprawdę wszystko, co jest w postaci pastylek nie jest wskazane:) powinnyśmy to wszystko dostarczać maluchowi nie w postaci pigułki, ale w postaci warzyw, owoców, mięsa, ziaren. Dlaczego? Ponieważ pod względem wzoru strukturalnego całkowicie różnią się od witamin z pożywienia.
Tak naprawdę: kasza gryczana, soki z czerwonych owoców, grejpfruty stanowią bogactwo rutyny.

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny jestem po wizycie- dzidzia ma sie dobrze- byla malo ruchliwa ale wazne ze serduszko bije i jest ok, no i na 90% dziewczynka:)))))))))))))))))))))))))) potwierdzi sie 30 marca na polowkowym

Do góry