reklama
polianna
Fanka BB :)
Witajcie dziewczyny!!
No ja łózeczka i wózka nie kupuję ale muszę zakupić łóżko da mojej małej,żeby łóżeczko siostrzyczce zwolniła.
Co do przewijaka - również mam przewijak na łóżeczku, ale muszę kupic nowy bo już jest zniszczony. Jednakże szukam (i to polecam zrobić równiż) takiego,który jest dodatkowo zabezpieczony w okolicy główki (w sensie,że dziecko nie uderzy się w głowę o ścianę. Odkąd mała zrobiła sie bardziej ruchliwa nie raz nas to :uratowało".
Lilianka nie jest wybitnie ruchliwa. Owszem- kiedy już się poruszy to czuję konkretnie,bo to przestały być delikatnie pukania a normalne ruchy
Rano się trochę powiercila ale teraz spokój.
No ja łózeczka i wózka nie kupuję ale muszę zakupić łóżko da mojej małej,żeby łóżeczko siostrzyczce zwolniła.
Co do przewijaka - również mam przewijak na łóżeczku, ale muszę kupic nowy bo już jest zniszczony. Jednakże szukam (i to polecam zrobić równiż) takiego,który jest dodatkowo zabezpieczony w okolicy główki (w sensie,że dziecko nie uderzy się w głowę o ścianę. Odkąd mała zrobiła sie bardziej ruchliwa nie raz nas to :uratowało".
Lilianka nie jest wybitnie ruchliwa. Owszem- kiedy już się poruszy to czuję konkretnie,bo to przestały być delikatnie pukania a normalne ruchy
Rano się trochę powiercila ale teraz spokój.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
co do wyprawki to
1.łóżeczko mam po synku(wczesniej dostałam jak dopiero urodziłam),a na początek i tak kołyska po kumpeli córeczce.
2 wózek dostałam prawie nowy,a drugi mam po synku na pompowanych kolach ,gdyby nas znów zima zasypała śniegiem
3.nianie elektr.,laktator i inne pirdołki mam
Czeka mnie zakup:ręczników,wanienki,przewijaka(bo po synku folia popekała),,chusty do noszenia dzidzi,pościeli do kołyski na zmianę,torby do wózkka,podgrzewacza butelek i słoiczków(ale to po porodzie dopiero),butelki wrazie "wu",smoczka,a i takie tam....
Drętwienia rĄK,SKURCZE NÓG,czy inne moga byc skutkiem niedoboru magnezu i trzeba uzupełniać.
1.łóżeczko mam po synku(wczesniej dostałam jak dopiero urodziłam),a na początek i tak kołyska po kumpeli córeczce.
2 wózek dostałam prawie nowy,a drugi mam po synku na pompowanych kolach ,gdyby nas znów zima zasypała śniegiem
3.nianie elektr.,laktator i inne pirdołki mam
Czeka mnie zakup:ręczników,wanienki,przewijaka(bo po synku folia popekała),,chusty do noszenia dzidzi,pościeli do kołyski na zmianę,torby do wózkka,podgrzewacza butelek i słoiczków(ale to po porodzie dopiero),butelki wrazie "wu",smoczka,a i takie tam....
Drętwienia rĄK,SKURCZE NÓG,czy inne moga byc skutkiem niedoboru magnezu i trzeba uzupełniać.
polianna
USZTYWNIANY PRZEWIJAK -idealny na łóżecz.120x60 (955367448) - Aukcje internetowe Allegro
Oo,o takim kształcie pisałam.
rozalka
Lutówkowo-sierpniowa mama
USZTYWNIANY PRZEWIJAK -idealny na łóżecz.120x60 (955367448) - Aukcje internetowe Allegro
Właśnie taki miałam i szybko popękała folia.
U mnie w domu szpital dzis,synek przeziebiony i lezy z gorączka,a maz ma kontuzje nogi i też zalega na kanapie.
cayra1984
Witam kobietki!!!!!
przechodzę od razu do mojego wykładu pt "jak marulka wyprawkę kompletowała"
ŁÓŻECZKO kupiłam przez Allegro i to był hit nad hitami... jestem mega zadowolona, polecam każdej mamie - zwykłe, proste, drewniane, starannie wykonane. Znalazłam aukcję w allegro: Drewex Kuba II sosna szuflada+materac G-K+POSCIEL (946937539) - Aukcje internetowe Allegro ja trafiłam też z materacem, ale pościel kupowałam osobno - akurat nie było takiej promocji ;-) cena jest przystępna i łóżeczko jest bez zarzutu. Zależało mi na szufladzie, bo jak wspomniałam mam malutką chatkę i każda dziurka w którą można coś upchnąć jest bezcenna... Ja mam wersję z szufladą zamykaną. Wykonanie szuflady budzi pewne zastrzeżenia, ale jest to mankament do przeżycia - ona ma być funkcjonalna i sowje funkcje spełnia w 200% (u mnie mieszczą się w niej ciuszki na później - takie, do których Olek musi dorosnąć i zimowy kombinezon).
PRZEWIJAK I KĄT DO PRZEWIJANIA Przewijaczek kupił mój maużonek mniej więcej o taki: ŚLICZNY PRZEWIJAK CEBA NA ŁÓŻECZKO 9 WZORÓW (947363469) - Aukcje internetowe Allegro akurat nie ma mojego wzorku :-) używam go do dzisiaj!!!! w prawdzie popruła się troszkę ceratka i kupiłam nakładkę z frotte, ale jest to ulga dla kręgosłupa matczynego niesamowita.... obok łóżeczka stoi komoda, gdzie mam wszystkie medykamenty - pieluchy, tetrówki, ubranka, akcesoria typu gruszka/frida, sól do noska, jakieś tam inne gadżety - wszystko jest pod ręką, nigdy dziecka nie zostawiałam samego na przewijaku bo zawsze miałam wszystko pod ręką.... taki przewijak ma tą zaletę że dziecko jest pionowo do nas ułożone.. komody z przewijakiem mają uklad poziomy i wydaje mi się to niewygodne... znajomi kupili taką komodę w ikei i i tak dokupili nakładkę na łóżeczko... w szpitalu położne zalecily, żeby w pierwszych miesiącach życia nie używać chusteczek nawilżanych tylko myć dziecinną pupkę i na komodzie wyśmienicie mieściły mi się miseczki z wodą. Często jak mały się sfajdał po same plecy nosiłam go na dłoni i myłam pod bieżącą wodą - co jak zobaczyłam po raz pierwszy w szpitalu wydawało mi się sztuką cyrkową najwyższego stopnia zagrożenia... ;-)
BUTELKA & SMOCZEK u mnie w szpitalu panował zakaz BEZWZGLĘDNY używania smoczka, gdyż jak piszą wszystkie internety i gazety nie należy zaburzać naturalnego odruchu ssania i pozwolić noworodkowi wykształcić tę umiejętność w pełni. Gdy kompletowałam wyprawkę oczywiście wiedziałam to, ale postanowiłam zabezpieczyć się w razie gdybym nagle i niespodziewanie w środku nocy w centrum pustyni Sahara straciła pokarm i zakupiłam Zestaw startowy Fisher Proce o taki Fisher Price Zestaw Startowy / Prezentowy /Butelki (951096650) - Aukcje internetowe Allegro - wkurzyłam się bo za moich czasów kosztował 75 PLN z wysyłką ;-) i żadnych innych butelek mój syn nie używał... Smoczki są fajne, bo nie mają kształtu klasycznego smoczka tylko taki... po prostu jak sutek kobiecy... gdy mały za często go wypluwał - mniej więcej po 2-3 miesiącach kupiliśmy mu smoczek NUK i już zostaliśmy przy smoczkach tej firmy do 10 miesiąca bo później Olek sam odrzucił smoka... Butelki mają tą zaletę, że są smoczki o różnym poziomie "wyciekania" płynu - to duża zaleta... no a to czy dziecko zaakceptuje smoka czy nie i tak wychodzi w praniu. Mój mały dostał butlę po 6 tygodniach życia - oczywiście z moim pokarmem - kiedy musiałam jechać do lekarza na kontrolę po porodzie a młody został sam u mojej mamy. Ssał bez problemu.
no... :-) to tyle ;-) mam nadzieję że skorzystacie z marulkowych doświadczeń
Marulka, Twoje rady uważam za BEZCENNE
To moja pierwsza ciąża, więc wszelkie takie informacje chłonę jak gąbka :-)
marulka a ile przed porodem robiłaś zakupy?
milusia83 jeszcze troszkę sobie poczekam...w maju zacznę robić konkretne zakupy
TRZYMAM DZIŚ ZA CIEBIE KCIUKI!!!!!!!!!!! Daj koniecznie znać, czy Twój Wiktor jest potwierdzony
Dziewczyny jesteście niezastąpione...jednak wiedza doświadczonych mam to niezbędnik
idę do jeszcze jednogo sklepu wózki pooglądać...bexe chce zobaczyć
milusia83 jeszcze troszkę sobie poczekam...w maju zacznę robić konkretne zakupy
TRZYMAM DZIŚ ZA CIEBIE KCIUKI!!!!!!!!!!! Daj koniecznie znać, czy Twój Wiktor jest potwierdzony
Dziewczyny jesteście niezastąpione...jednak wiedza doświadczonych mam to niezbędnik
idę do jeszcze jednogo sklepu wózki pooglądać...bexe chce zobaczyć
reklama
ale znalazłam link Termin porodu - Wiek dziecka - Ciąża - Dziecko i okazuje się, że nasze dziecko obchodzi studniówke nie tylko z nadejściem matury