reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

cayra1984 no proszę już pierwsze remonciki się zaczynają:-D:-D Gratulacje kochana...
Powiedzcie mi kiedy zamierzacie kupić łóżeczko i wózek? Mnie zaczyna korcić a boję się, że to jeszcze za wcześnie...co myślicie?

Ehtele, Kochana, jak w życiu nienawidziłam remontów, tak teraz uwielbiam te odgłosy wiercenia, kucia, szlifowania... :-D Mężuś krząta się niczym bociek na gnieździe :-D Napracuje się, biedaczek, ale pokoik będzie śliczny. Już nie mogę się doczekać efektu końcowego :-)

Co do łóżeczka i wózeczka: łóżeczko będę miała od siostry gdzieś tak w kwietniu, jka jej córcia "przerzuci się" na normalne łóżko, natomiast wózek planujemy kupić na początku lipca :-)

Witam Was wszystkie, Kobietki w ten jeszcze chłodny, ale słoneczny poranek :-) Wiosna tuż tuż... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny.Tak się cieszę , że z Pajeczką i dzidzią jest ok.Wszystkie tak się o Nią martwiłyśmy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie i wiecie co dziewczynki będę miała drugą CÓRCIĘ:-)
Tak po cichu liczyłam na syneczka ale nie ważne-najważniejsze zdrowe dziecko. Z dzidzią wszystko ok machała do mnie rączkami na przemian mówię Wam nieopisane uczucie.....ale przecież Wy to wiecie jakie to szczęście i radość.
Życzę udanych dzisiejszych wizyt.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gratuluje córeczki :tak::tak::tak: Tylko napisz czy już imię macie :-)

Cayra Mnie też korci żeby kupić łóżeczko i znając siebie po mimo tego, że nie mamy dużo miejsca i tak go kupie w kwietniu, a rozłoże później :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.Tak się cieszę , że z Pajeczką i dzidzią jest ok.Wszystkie tak się o Nią martwiłyśmy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie i wiecie co dziewczynki będę miała drugą CÓRCIĘ:-)
Tak po cichu liczyłam na syneczka ale nie ważne-najważniejsze zdrowe dziecko. Z dzidzią wszystko ok machała do mnie rączkami na przemian mówię Wam nieopisane uczucie.....ale przecież Wy to wiecie jakie to szczęście i radość.
Życzę udanych dzisiejszych wizyt.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gratuluj córusi

Witam kobietki!!!!!

przechodzę od razu do mojego wykładu pt "jak marulka wyprawkę kompletowała"

ŁÓŻECZKO kupiłam przez Allegro i to był hit nad hitami... jestem mega zadowolona, polecam każdej mamie - zwykłe, proste, drewniane, starannie wykonane. Znalazłam aukcję w allegro: Drewex Kuba II sosna szuflada+materac G-K+POSCIEL (946937539) - Aukcje internetowe Allegro ja trafiłam też z materacem, ale pościel kupowałam osobno - akurat nie było takiej promocji ;-) cena jest przystępna i łóżeczko jest bez zarzutu. Zależało mi na szufladzie, bo jak wspomniałam mam malutką chatkę i każda dziurka w którą można coś upchnąć jest bezcenna... Ja mam wersję z szufladą zamykaną. Wykonanie szuflady budzi pewne zastrzeżenia, ale jest to mankament do przeżycia - ona ma być funkcjonalna i sowje funkcje spełnia w 200% (u mnie mieszczą się w niej ciuszki na później - takie, do których Olek musi dorosnąć i zimowy kombinezon).

PRZEWIJAK I KĄT DO PRZEWIJANIA Przewijaczek kupił mój maużonek mniej więcej o taki: ŚLICZNY PRZEWIJAK CEBA NA ŁÓŻECZKO 9 WZORÓW (947363469) - Aukcje internetowe Allegro akurat nie ma mojego wzorku :-) używam go do dzisiaj!!!! w prawdzie popruła się troszkę ceratka i kupiłam nakładkę z frotte, ale jest to ulga dla kręgosłupa matczynego niesamowita.... obok łóżeczka stoi komoda, gdzie mam wszystkie medykamenty - pieluchy, tetrówki, ubranka, akcesoria typu gruszka/frida, sól do noska, jakieś tam inne gadżety - wszystko jest pod ręką, nigdy dziecka nie zostawiałam samego na przewijaku bo zawsze miałam wszystko pod ręką.... taki przewijak ma tą zaletę że dziecko jest pionowo do nas ułożone.. komody z przewijakiem mają uklad poziomy i wydaje mi się to niewygodne... znajomi kupili taką komodę w ikei i i tak dokupili nakładkę na łóżeczko... w szpitalu położne zalecily, żeby w pierwszych miesiącach życia nie używać chusteczek nawilżanych tylko myć dziecinną pupkę i na komodzie wyśmienicie mieściły mi się miseczki z wodą. Często jak mały się sfajdał po same plecy nosiłam go na dłoni i myłam pod bieżącą wodą - co jak zobaczyłam po raz pierwszy w szpitalu wydawało mi się sztuką cyrkową najwyższego stopnia zagrożenia... ;-):-D

BUTELKA & SMOCZEK u mnie w szpitalu panował zakaz BEZWZGLĘDNY używania smoczka, gdyż jak piszą wszystkie internety i gazety nie należy zaburzać naturalnego odruchu ssania i pozwolić noworodkowi wykształcić tę umiejętność w pełni. Gdy kompletowałam wyprawkę oczywiście wiedziałam to, ale postanowiłam zabezpieczyć się w razie gdybym nagle i niespodziewanie w środku nocy w centrum pustyni Sahara straciła pokarm i zakupiłam Zestaw startowy Fisher Proce o taki Fisher Price Zestaw Startowy / Prezentowy /Butelki (951096650) - Aukcje internetowe Allegro - wkurzyłam się bo za moich czasów kosztował 75 PLN z wysyłką :-p;-) i żadnych innych butelek mój syn nie używał... Smoczki są fajne, bo nie mają kształtu klasycznego smoczka tylko taki... po prostu jak sutek kobiecy... :sorry2: gdy mały za często go wypluwał - mniej więcej po 2-3 miesiącach kupiliśmy mu smoczek NUK i już zostaliśmy przy smoczkach tej firmy do 10 miesiąca bo później Olek sam odrzucił smoka... Butelki mają tą zaletę, że są smoczki o różnym poziomie "wyciekania" płynu - to duża zaleta... no a to czy dziecko zaakceptuje smoka czy nie i tak wychodzi w praniu. Mój mały dostał butlę po 6 tygodniach życia - oczywiście z moim pokarmem - kiedy musiałam jechać do lekarza na kontrolę po porodzie a młody został sam u mojej mamy. Ssał bez problemu.

no... :-) to tyle ;-) mam nadzieję że skorzystacie z marulkowych doświadczeń :-p:-D

ehtele ja lozeczko kupowalam jakos w 35 tygodniu bodajze...wozek zamowilam w 28, uwazalam, ze to zdecydowanie za wczesnie ale ten wozek co sobie wybralam musialam kupowac 100km ode mnie, bo u nas w sklepach nie bylo, a poza tym pani mowila, ze zdarza sie, ze czeka sie na niego 2-3 miesiace nawet, w zaleznosci od koloru i opcji jakie sie wybralo. A ze wlasnie zrobilismy wyprawe by wozki ogladac to musialam sie zdecyowac i zamawiac juz. Przyszedl jednak jakos po 3 tygodniach.

Co do laktatora duzo mam sobie chwali ten reczny aventu i ja go kupilam, ale niestety kompletnie nie umialam nim sciagnac pokarm. A jeszcze w szpitalu jak nie mialam pokarmu kolezanka pozyczyla mi elektryczny medeli i ten mi sciagnal siare, dlatego tez teraz w ten zainwestuje. Kazdemu cos innego przypasuje, wiec trudno tu sie sugerowac tak do konca opiniami innych niestety.

Bogusia gratuluję ruchów:) to bardzo przyjemne jak dzidziulek kopnie:)

Marciamaja gratuluję córuni:)

Dziewczynki o kg nie myślcie, zrzucicie je jak tylko cycola przystawicie dzieciątku:) A lepiej tyć stopniowo (tak jak wy) niż w ostatnim etapie ciąży nagle 10 kg, a wcześniej prawie nic.

Ehtele słońce, ja gdybym miała już takie ostateczne plany i wyklarowane fundusze to pewnie już cały pokoik bym urządziła i kazdego dnia bym się nim cieszyła, nie jestem przesądna, więc wszystko by sobie pięknie czekało i cieszyło moje oczka:) Bo później jak maleństwo przyjdzie na świat, to widok zasiusianego materacyka, czy bałaganu w pokoiku nie będzie taki cudowny:D:D:D Tak jak piszesz nie należy popadać w panikę, że siara to coś złego. Wiecie co? Kobiety kiedyś miały psychiczny spokój:) CZekały tylko na narodziny, a teraz co druga z nas czyta w necie i być może to jest wewnętrzny stres:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, z resztą sama wybieram się na 19tą, rano zrobiłam szybko badania, a najzabawniejsze jest to, że tak chciało mi się siusiu rano, że zapomniałam oddać moczu do pojemnika:D:D:D, a spieszyłam się do pracy i musiałam mieć ten mocz:D no to biegiem napiłam się dużo wody i czekałam na filtrację nerek:) Potem jeszcze krew oddałam i kurcze mam nadzieję, że hemoglobina nie spadła mi znacznie, bo ostatnio wyglądam jak blada twarz:)

Miłego dnia kobietki i szybkiego powrotu Pajki.

milusia83- masz rację,naczytamy się wszystkiego a później panikujemy;-):tak:
ja jak robię badanie moczu i krwi to muszę być na czczo, nawet wody nie moge pić:dry:

witam Panie!

Niedobrze było czytać o przejściach Pajki, ale wierzę, że lada moment sama napisze, że wszystko dobrze.

My sobie głównie leżakujemy - na tyle, na ule córka mi pozwoli:)

Co do zakupów -

łóżeczko - mamy po córce, kupię tylko materac nowy, prześcierdełka i pościel
wózek - już mamy kupiony
podgrzewacz, niania elektroniczna po córce

Resztę trzeba kupić albo po prostu chcę kupić:) Teraz na koniec marca będziemy kupować wanienkę, materac, pościele i inne pierdółki poza ubrankami (których dużo nie trzeba) i kosmetykami, pieluchami, bo to maj/czerwiec.
Mogłabym jeszcze poczekać, ale mój charakterek nie znosi najlepiej słowa czekać. Muszę mieć wszystko przed czasem. I pozostaje otwarta kwestia mieszkania:/, ale nie martwię się, nie martwię się.

Pozdrawiam:)

Witam dziewczyny
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo rzadko do was piszę a częściej was czytam. Przypomnę się mam na imię Iza, termin mam na 19 sierpnia, a będę miała dziewczynkę.

Bardzo sie cieszę bo mam już synka.

Mam jeszcze pytanie czy też drętwieją wam ręce od łokcia w dół, straszny ból, najbardziej w nocy.

Bardzo Was pozdrawiam

reklama
Mf-22 ja też powinnam być nawet bez wody:D ale lekarz by mnie zabił jakbym nie zrobiła badania krwi i moczu, z resztą co i rusz dostaje od niego nagany:D o tym, o tamtym, że mam o siebie dbać itp. Więc wolałam dla własnego spokoju zrobić to badanie.

Do góry