reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

cayra1984 no proszę już pierwsze remonciki się zaczynają:-D:-D Gratulacje kochana...
Powiedzcie mi kiedy zamierzacie kupić łóżeczko i wózek? Mnie zaczyna korcić a boję się, że to jeszcze za wcześnie...co myślicie?

Ehtele, Kochana, jak w życiu nienawidziłam remontów, tak teraz uwielbiam te odgłosy wiercenia, kucia, szlifowania... :-D Mężuś krząta się niczym bociek na gnieździe :-D Napracuje się, biedaczek, ale pokoik będzie śliczny. Już nie mogę się doczekać efektu końcowego :-)

Co do łóżeczka i wózeczka: łóżeczko będę miała od siostry gdzieś tak w kwietniu, jka jej córcia "przerzuci się" na normalne łóżko, natomiast wózek planujemy kupić na początku lipca :-)

Witam Was wszystkie, Kobietki w ten jeszcze chłodny, ale słoneczny poranek :-) Wiosna tuż tuż... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny.Tak się cieszę , że z Pajeczką i dzidzią jest ok.Wszystkie tak się o Nią martwiłyśmy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie i wiecie co dziewczynki będę miała drugą CÓRCIĘ:-)
Tak po cichu liczyłam na syneczka ale nie ważne-najważniejsze zdrowe dziecko. Z dzidzią wszystko ok machała do mnie rączkami na przemian mówię Wam nieopisane uczucie.....ale przecież Wy to wiecie jakie to szczęście i radość.
Życzę udanych dzisiejszych wizyt.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gratuluje córeczki :tak::tak::tak: Tylko napisz czy już imię macie :-)

Cayra Mnie też korci żeby kupić łóżeczko i znając siebie po mimo tego, że nie mamy dużo miejsca i tak go kupie w kwietniu, a rozłoże później :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczyny.Tak się cieszę , że z Pajeczką i dzidzią jest ok.Wszystkie tak się o Nią martwiłyśmy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie i wiecie co dziewczynki będę miała drugą CÓRCIĘ:-)
Tak po cichu liczyłam na syneczka ale nie ważne-najważniejsze zdrowe dziecko. Z dzidzią wszystko ok machała do mnie rączkami na przemian mówię Wam nieopisane uczucie.....ale przecież Wy to wiecie jakie to szczęście i radość.
Życzę udanych dzisiejszych wizyt.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Gratuluj córusi

Witam kobietki!!!!!

przechodzę od razu do mojego wykładu pt "jak marulka wyprawkę kompletowała"

ŁÓŻECZKO kupiłam przez Allegro i to był hit nad hitami... jestem mega zadowolona, polecam każdej mamie - zwykłe, proste, drewniane, starannie wykonane. Znalazłam aukcję w allegro: Drewex Kuba II sosna szuflada+materac G-K+POSCIEL (946937539) - Aukcje internetowe Allegro ja trafiłam też z materacem, ale pościel kupowałam osobno - akurat nie było takiej promocji ;-) cena jest przystępna i łóżeczko jest bez zarzutu. Zależało mi na szufladzie, bo jak wspomniałam mam malutką chatkę i każda dziurka w którą można coś upchnąć jest bezcenna... Ja mam wersję z szufladą zamykaną. Wykonanie szuflady budzi pewne zastrzeżenia, ale jest to mankament do przeżycia - ona ma być funkcjonalna i sowje funkcje spełnia w 200% (u mnie mieszczą się w niej ciuszki na później - takie, do których Olek musi dorosnąć i zimowy kombinezon).

PRZEWIJAK I KĄT DO PRZEWIJANIA Przewijaczek kupił mój maużonek mniej więcej o taki: ŚLICZNY PRZEWIJAK CEBA NA ŁÓŻECZKO 9 WZORÓW (947363469) - Aukcje internetowe Allegro akurat nie ma mojego wzorku :-) używam go do dzisiaj!!!! w prawdzie popruła się troszkę ceratka i kupiłam nakładkę z frotte, ale jest to ulga dla kręgosłupa matczynego niesamowita.... obok łóżeczka stoi komoda, gdzie mam wszystkie medykamenty - pieluchy, tetrówki, ubranka, akcesoria typu gruszka/frida, sól do noska, jakieś tam inne gadżety - wszystko jest pod ręką, nigdy dziecka nie zostawiałam samego na przewijaku bo zawsze miałam wszystko pod ręką.... taki przewijak ma tą zaletę że dziecko jest pionowo do nas ułożone.. komody z przewijakiem mają uklad poziomy i wydaje mi się to niewygodne... znajomi kupili taką komodę w ikei i i tak dokupili nakładkę na łóżeczko... w szpitalu położne zalecily, żeby w pierwszych miesiącach życia nie używać chusteczek nawilżanych tylko myć dziecinną pupkę i na komodzie wyśmienicie mieściły mi się miseczki z wodą. Często jak mały się sfajdał po same plecy nosiłam go na dłoni i myłam pod bieżącą wodą - co jak zobaczyłam po raz pierwszy w szpitalu wydawało mi się sztuką cyrkową najwyższego stopnia zagrożenia... ;-):-D

BUTELKA & SMOCZEK u mnie w szpitalu panował zakaz BEZWZGLĘDNY używania smoczka, gdyż jak piszą wszystkie internety i gazety nie należy zaburzać naturalnego odruchu ssania i pozwolić noworodkowi wykształcić tę umiejętność w pełni. Gdy kompletowałam wyprawkę oczywiście wiedziałam to, ale postanowiłam zabezpieczyć się w razie gdybym nagle i niespodziewanie w środku nocy w centrum pustyni Sahara straciła pokarm i zakupiłam Zestaw startowy Fisher Proce o taki Fisher Price Zestaw Startowy / Prezentowy /Butelki (951096650) - Aukcje internetowe Allegro - wkurzyłam się bo za moich czasów kosztował 75 PLN z wysyłką :-p;-) i żadnych innych butelek mój syn nie używał... Smoczki są fajne, bo nie mają kształtu klasycznego smoczka tylko taki... po prostu jak sutek kobiecy... :sorry2: gdy mały za często go wypluwał - mniej więcej po 2-3 miesiącach kupiliśmy mu smoczek NUK i już zostaliśmy przy smoczkach tej firmy do 10 miesiąca bo później Olek sam odrzucił smoka... Butelki mają tą zaletę, że są smoczki o różnym poziomie "wyciekania" płynu - to duża zaleta... no a to czy dziecko zaakceptuje smoka czy nie i tak wychodzi w praniu. Mój mały dostał butlę po 6 tygodniach życia - oczywiście z moim pokarmem - kiedy musiałam jechać do lekarza na kontrolę po porodzie a młody został sam u mojej mamy. Ssał bez problemu.

no... :-) to tyle ;-) mam nadzieję że skorzystacie z marulkowych doświadczeń :-p:-D

ehtele ja lozeczko kupowalam jakos w 35 tygodniu bodajze...wozek zamowilam w 28, uwazalam, ze to zdecydowanie za wczesnie ale ten wozek co sobie wybralam musialam kupowac 100km ode mnie, bo u nas w sklepach nie bylo, a poza tym pani mowila, ze zdarza sie, ze czeka sie na niego 2-3 miesiace nawet, w zaleznosci od koloru i opcji jakie sie wybralo. A ze wlasnie zrobilismy wyprawe by wozki ogladac to musialam sie zdecyowac i zamawiac juz. Przyszedl jednak jakos po 3 tygodniach.

Co do laktatora duzo mam sobie chwali ten reczny aventu i ja go kupilam, ale niestety kompletnie nie umialam nim sciagnac pokarm. A jeszcze w szpitalu jak nie mialam pokarmu kolezanka pozyczyla mi elektryczny medeli i ten mi sciagnal siare, dlatego tez teraz w ten zainwestuje. Kazdemu cos innego przypasuje, wiec trudno tu sie sugerowac tak do konca opiniami innych niestety.

Bogusia gratuluję ruchów:) to bardzo przyjemne jak dzidziulek kopnie:)

Marciamaja gratuluję córuni:)

Dziewczynki o kg nie myślcie, zrzucicie je jak tylko cycola przystawicie dzieciątku:) A lepiej tyć stopniowo (tak jak wy) niż w ostatnim etapie ciąży nagle 10 kg, a wcześniej prawie nic.

Ehtele słońce, ja gdybym miała już takie ostateczne plany i wyklarowane fundusze to pewnie już cały pokoik bym urządziła i kazdego dnia bym się nim cieszyła, nie jestem przesądna, więc wszystko by sobie pięknie czekało i cieszyło moje oczka:) Bo później jak maleństwo przyjdzie na świat, to widok zasiusianego materacyka, czy bałaganu w pokoiku nie będzie taki cudowny:D:D:D Tak jak piszesz nie należy popadać w panikę, że siara to coś złego. Wiecie co? Kobiety kiedyś miały psychiczny spokój:) CZekały tylko na narodziny, a teraz co druga z nas czyta w necie i być może to jest wewnętrzny stres:)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, z resztą sama wybieram się na 19tą, rano zrobiłam szybko badania, a najzabawniejsze jest to, że tak chciało mi się siusiu rano, że zapomniałam oddać moczu do pojemnika:D:D:D, a spieszyłam się do pracy i musiałam mieć ten mocz:D no to biegiem napiłam się dużo wody i czekałam na filtrację nerek:) Potem jeszcze krew oddałam i kurcze mam nadzieję, że hemoglobina nie spadła mi znacznie, bo ostatnio wyglądam jak blada twarz:)

Miłego dnia kobietki i szybkiego powrotu Pajki.

milusia83- masz rację,naczytamy się wszystkiego a później panikujemy;-):tak:
ja jak robię badanie moczu i krwi to muszę być na czczo, nawet wody nie moge pić:dry:

witam Panie!

Niedobrze było czytać o przejściach Pajki, ale wierzę, że lada moment sama napisze, że wszystko dobrze.

My sobie głównie leżakujemy - na tyle, na ule córka mi pozwoli:)

Co do zakupów -

łóżeczko - mamy po córce, kupię tylko materac nowy, prześcierdełka i pościel
wózek - już mamy kupiony
podgrzewacz, niania elektroniczna po córce

Resztę trzeba kupić albo po prostu chcę kupić:) Teraz na koniec marca będziemy kupować wanienkę, materac, pościele i inne pierdółki poza ubrankami (których dużo nie trzeba) i kosmetykami, pieluchami, bo to maj/czerwiec.
Mogłabym jeszcze poczekać, ale mój charakterek nie znosi najlepiej słowa czekać. Muszę mieć wszystko przed czasem. I pozostaje otwarta kwestia mieszkania:/, ale nie martwię się, nie martwię się.

Pozdrawiam:)

Witam dziewczyny
Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie, bo rzadko do was piszę a częściej was czytam. Przypomnę się mam na imię Iza, termin mam na 19 sierpnia, a będę miała dziewczynkę.

Bardzo sie cieszę bo mam już synka.

Mam jeszcze pytanie czy też drętwieją wam ręce od łokcia w dół, straszny ból, najbardziej w nocy.

Bardzo Was pozdrawiam

reklama
Mf-22 ja też powinnam być nawet bez wody:D ale lekarz by mnie zabił jakbym nie zrobiła badania krwi i moczu, z resztą co i rusz dostaje od niego nagany:D o tym, o tamtym, że mam o siebie dbać itp. Więc wolałam dla własnego spokoju zrobić to badanie.

Do góry