reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry dziewczyny :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Pajeczkę. Mam nadzieję, że u Niej wszystko w porządku i lada dzień u nas zawita.
Ostatnio (puk puk by nie zapeszyć) wysypiam się b.dobrze. Od poczatku ciąży budziłam sie po kilka razy w nocy i zasnąc nie mogłam a od ponad tygodnia śpię jak suseł z przerwą na siku:)
Kochane jak to dobrze, że jesteście. Mi by nawet nie przyszło do głowy żeby kupować na początek jakąś butelke ale z tego co tu czytam to lepiej sobie jedną przyszykować w razie w :)
Też będzę musiała sobie zrobić liste rzeczy ( niezbędnych rzeczy) bo pewnie jeszcze dużo umknie mojej uwadzę. Bliżej sierpnia zweryfikuje sobie z Waszymi listami.
Miłego dnia Wszystkim zycze i duuuuużo słoneczka :-)

reklama
Ja sobie odrazu zakupię mleko początkowe :tak:,żeby później nie było tak jak z córcią. Pokarmu mało,dziecko głodne a jeszcze mleko trzeba kupić:baffled::baffled::baffled:.Lepiej niech czeka w domu razem z wygotowaną butelką;-);-)

u mnie z karmieniem bylo trudno na początku ale jedno wiem czy bedziemy karmic czy nie (pomijajac wzgledy medyczne) ono mleko..jest w naszej glowie...psychika oddzialowuje baaardzo..przeszłam 2kryzysy laktacyjne ..wyłam wrecz...ale wkurzyłam sie polozylamzmala włóżku ikarmiłamcochwile choc wydawalosie nic niema..i naprodukowalosie..karmilam prawie 15 miesiecy na samej piersi byla 5 miesiecy i 1 tydzien..później powooli wprowadzalam inne produkty..
oczywiscie piła wode ;-) szczegolnie na spacerkach w lato

czesc dziewczyny!!!!
ja dzis mam wizyte- jupiiiiiiiiiiiiiiii. tak sie ciesze bo nie widzialam mojej dzidzi od 5 tyg.
co do wagi to przytylam chyba najwiecej z was wszytskich- na mojej wadze +11 kg i z reka na sercu wcale wiecej nie jem, ale tak juz bedzie. boje sie tylko ze bede wielka ale kiedy jak nie teraz- moze pierwszy i ostatnio raz w zyciu- nie ma sie co przejmowac.
pogoda straszna, snieg pada- chce wiosne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jesli chodzi o butelki to ja kupie tommee tippee, jak i smoczki.

Dzień doberek dziewczyny :-)
Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte z całych sił :tak:
Ja sobie już umówiłam usg połówkowe prywatnie na 25 marca na godzinę 19, więc jeszcze 8 dni.
Oczywiście nie mogę się już doczekać.
Teraz czekam na śniadanko, bo łyknęłam tabletkę na tą tarczycę i 30 minut na czczo muszę siedzieć, a tu mi już z głodu kiszki skręca :-D;-)
Mam nadzieje, że Pajka niedługo się tutaj pojawi. Czekamy kochana :tak:
Miłego dzionka życzę.:-)

madziujka- ja miałam na początku mało mleka,a dziecko w szpitalu cały czas ciągało:tak:. Miałam tak poranione brodawki,że aż krew leciała:baffled:,żeby trochę to zaleczyć karmiłam raz modyfikowanym raz piersią. Później to miałam tyle mleka,że dwojaczki by się najadły i jeszcze by zostało:-D.
Karmiłam prawie do roku. Od 6 miesiąca-rozszeranie diety, od 7 miesiąca kaszka na modyfikowanym,obiadek,deserek,jogurcik Nestle,herbatka,soczek (bo wróciłam do pracy), a po powrocie z pracy pierś-do woli:-D:-D:-D:-D,w nocy też pierś.

Witajcie dziewczyny.Tak się cieszę , że z Pajeczką i dzidzią jest ok.Wszystkie tak się o Nią martwiłyśmy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie i wiecie co dziewczynki będę miała drugą CÓRCIĘ:-)
Tak po cichu liczyłam na syneczka ale nie ważne-najważniejsze zdrowe dziecko. Z dzidzią wszystko ok machała do mnie rączkami na przemian mówię Wam nieopisane uczucie.....ale przecież Wy to wiecie jakie to szczęście i radość.
Życzę udanych dzisiejszych wizyt.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Dzień doberek dziewczyny :-)
Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte z całych sił :tak:
Ja sobie już umówiłam usg połówkowe prywatnie na 25 marca na godzinę 19, więc jeszcze 8 dni.
Oczywiście nie mogę się już doczekać.
Teraz czekam na śniadanko, bo łyknęłam tabletkę na tą tarczycę i 30 minut na czczo muszę siedzieć, a tu mi już z głodu kiszki skręca :-D;-)
Mam nadzieje, że Pajka niedługo się tutaj pojawi. Czekamy kochana :tak:
Miłego dzionka życzę.:-)

witam tak se śledzę was dziewczynki no i super że to robie bo trafiłam właśnie na ciebie a widzę ze tak jak ja bierzesz euthyrox mam pytanko ile łykasz tabletek? a i jeszzce możesz mi powiedziec czy bierzesz je na równiutkie pół godz przed posiłkiem????????? bo mnie sie zdarza że biore na wiecej niż pół godz i właśnie nie wiem czy tak można....

dziękuję ci z góry za jakąkolwiek odp .... pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie :-)

Witam dziewczyny jakie miałyscie wyniki badań APF ja sie niepokoje bo mam troszke powiekszone.Mam 42,71 a norma mi pisze w 17 tyg 33,5 lekarz mi kazał powturzyc badanie ale ja umieram ze strachu.
Dziewczyny, czy któraś pomoże Naszej Sierpniowej koleżance? :-)
Ja niestety nie mam pojecia :zawstydzona/y:

Marciamaja, gratuluję córci!!! :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
madziujka- k (bo wróciłam do pracy), a po powrocie z pracy pierś-do woli:-D:-D:-D:-D,w nocy też pierś.
oj tak ból brodawek poranione ..ja za każdym przyssaniem sie malej tupalam nogami;-) heheh..zas bede sie krzywic i jeczec ale warto to tylko 3 miesiace sa trudne potem jest to cos najwspanialszego na swiecie warto to przetrwac...
i piers w nocy u nas do odstawienia pila w nocy 8 razy!!!!!! tak nauczylam sie nie spac...zew sumie nie pamietam kiedy dobrze spalam;-)
ja jeszcze 4 miesiace bylam na diecie ostrej

Kinusia nie znam sie...powtorzyc napewno i sluchac lekarza.

Ostatnia edycja:
Do góry