reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Dzień dobry dziewczyny :-)
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za Pajeczkę. Mam nadzieję, że u Niej wszystko w porządku i lada dzień u nas zawita.
Ostatnio (puk puk by nie zapeszyć) wysypiam się b.dobrze. Od poczatku ciąży budziłam sie po kilka razy w nocy i zasnąc nie mogłam a od ponad tygodnia śpię jak suseł z przerwą na siku:)
Kochane jak to dobrze, że jesteście. Mi by nawet nie przyszło do głowy żeby kupować na początek jakąś butelke ale z tego co tu czytam to lepiej sobie jedną przyszykować w razie w :)
Też będzę musiała sobie zrobić liste rzeczy ( niezbędnych rzeczy) bo pewnie jeszcze dużo umknie mojej uwadzę. Bliżej sierpnia zweryfikuje sobie z Waszymi listami.
Miłego dnia Wszystkim zycze i duuuuużo słoneczka :-)

reklama
Ja sobie odrazu zakupię mleko początkowe :tak:,żeby później nie było tak jak z córcią. Pokarmu mało,dziecko głodne a jeszcze mleko trzeba kupić:baffled::baffled::baffled:.Lepiej niech czeka w domu razem z wygotowaną butelką;-);-)

u mnie z karmieniem bylo trudno na początku ale jedno wiem czy bedziemy karmic czy nie (pomijajac wzgledy medyczne) ono mleko..jest w naszej glowie...psychika oddzialowuje baaardzo..przeszłam 2kryzysy laktacyjne ..wyłam wrecz...ale wkurzyłam sie polozylamzmala włóżku ikarmiłamcochwile choc wydawalosie nic niema..i naprodukowalosie..karmilam prawie 15 miesiecy na samej piersi byla 5 miesiecy i 1 tydzien..później powooli wprowadzalam inne produkty..
oczywiscie piła wode ;-) szczegolnie na spacerkach w lato

czesc dziewczyny!!!!
ja dzis mam wizyte- jupiiiiiiiiiiiiiiii. tak sie ciesze bo nie widzialam mojej dzidzi od 5 tyg.
co do wagi to przytylam chyba najwiecej z was wszytskich- na mojej wadze +11 kg i z reka na sercu wcale wiecej nie jem, ale tak juz bedzie. boje sie tylko ze bede wielka ale kiedy jak nie teraz- moze pierwszy i ostatnio raz w zyciu- nie ma sie co przejmowac.
pogoda straszna, snieg pada- chce wiosne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jesli chodzi o butelki to ja kupie tommee tippee, jak i smoczki.

Dzień doberek dziewczyny :-)
Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte z całych sił :tak:
Ja sobie już umówiłam usg połówkowe prywatnie na 25 marca na godzinę 19, więc jeszcze 8 dni.
Oczywiście nie mogę się już doczekać.
Teraz czekam na śniadanko, bo łyknęłam tabletkę na tą tarczycę i 30 minut na czczo muszę siedzieć, a tu mi już z głodu kiszki skręca :-D;-)
Mam nadzieje, że Pajka niedługo się tutaj pojawi. Czekamy kochana :tak:
Miłego dzionka życzę.:-)

madziujka- ja miałam na początku mało mleka,a dziecko w szpitalu cały czas ciągało:tak:. Miałam tak poranione brodawki,że aż krew leciała:baffled:,żeby trochę to zaleczyć karmiłam raz modyfikowanym raz piersią. Później to miałam tyle mleka,że dwojaczki by się najadły i jeszcze by zostało:-D.
Karmiłam prawie do roku. Od 6 miesiąca-rozszeranie diety, od 7 miesiąca kaszka na modyfikowanym,obiadek,deserek,jogurcik Nestle,herbatka,soczek (bo wróciłam do pracy), a po powrocie z pracy pierś-do woli:-D:-D:-D:-D,w nocy też pierś.

Witajcie dziewczyny.Tak się cieszę , że z Pajeczką i dzidzią jest ok.Wszystkie tak się o Nią martwiłyśmy.
Ja jestem po wczorajszej wizycie i wiecie co dziewczynki będę miała drugą CÓRCIĘ:-)
Tak po cichu liczyłam na syneczka ale nie ważne-najważniejsze zdrowe dziecko. Z dzidzią wszystko ok machała do mnie rączkami na przemian mówię Wam nieopisane uczucie.....ale przecież Wy to wiecie jakie to szczęście i radość.
Życzę udanych dzisiejszych wizyt.
:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Dzień doberek dziewczyny :-)
Kciuki za dzisiejsze wizyty zaciśnięte z całych sił :tak:
Ja sobie już umówiłam usg połówkowe prywatnie na 25 marca na godzinę 19, więc jeszcze 8 dni.
Oczywiście nie mogę się już doczekać.
Teraz czekam na śniadanko, bo łyknęłam tabletkę na tą tarczycę i 30 minut na czczo muszę siedzieć, a tu mi już z głodu kiszki skręca :-D;-)
Mam nadzieje, że Pajka niedługo się tutaj pojawi. Czekamy kochana :tak:
Miłego dzionka życzę.:-)

witam tak se śledzę was dziewczynki no i super że to robie bo trafiłam właśnie na ciebie a widzę ze tak jak ja bierzesz euthyrox mam pytanko ile łykasz tabletek? a i jeszzce możesz mi powiedziec czy bierzesz je na równiutkie pół godz przed posiłkiem????????? bo mnie sie zdarza że biore na wiecej niż pół godz i właśnie nie wiem czy tak można....

dziękuję ci z góry za jakąkolwiek odp .... pozdrawiam wszystkie sierpniowe mamusie :-)

Witam dziewczyny jakie miałyscie wyniki badań APF ja sie niepokoje bo mam troszke powiekszone.Mam 42,71 a norma mi pisze w 17 tyg 33,5 lekarz mi kazał powturzyc badanie ale ja umieram ze strachu.
Dziewczyny, czy któraś pomoże Naszej Sierpniowej koleżance? :-)
Ja niestety nie mam pojecia :zawstydzona/y:

Marciamaja, gratuluję córci!!! :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
madziujka- k (bo wróciłam do pracy), a po powrocie z pracy pierś-do woli:-D:-D:-D:-D,w nocy też pierś.
oj tak ból brodawek poranione ..ja za każdym przyssaniem sie malej tupalam nogami;-) heheh..zas bede sie krzywic i jeczec ale warto to tylko 3 miesiace sa trudne potem jest to cos najwspanialszego na swiecie warto to przetrwac...
i piers w nocy u nas do odstawienia pila w nocy 8 razy!!!!!! tak nauczylam sie nie spac...zew sumie nie pamietam kiedy dobrze spalam;-)
ja jeszcze 4 miesiace bylam na diecie ostrej

Kinusia nie znam sie...powtorzyc napewno i sluchac lekarza.

Ostatnia edycja:
Do góry