reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

I ja sie dziewczyny witam- troche sobie popracowalam, ale zaraz zmykam do lozeczka:)))
Zucze spokojnego dnia i slicznej pogody.
Mam tez nadzieje ze u Pajeczki wszystko w porzasiu i jak sie obudze to od zadnej zlych wiesci nie bede czytac:)

reklama
kciuki za wszysatkie wizyty zacisniete!
a ja dzisiaj wstałam-znaczy to,że wyrobię się na zajęcia!!!! <jupi> :)milego dnia, bo ja dzisiaj zlecę po całym dniu dopiero koło 22:00 po basenie. Także miłego

Cieszę się że Maluszek Pajki w brzuszku siedzi..ale dlaczego od razu szyjki nie sprawdzili|??
Mam nadzieje że dostała coś pc skurczowego i już będzie dobrze do końca:-)

CO do butelek..to mam zamiar jak przy córce używać do wody tylko ;-) i ewentualnie jak będę musiała wyjść ale kupię tym razem lovi maja mięciutkie smoki które się naciągają jak cycuś ;-) mam też laktator lovi więc będzie pasowało ;-)
wcześniej miałam avent i Mała nie chciała mi pić z tych twardych smoczków

aha a dla mamuś które być może będą karmić mlekiem modyfikowanym bądź dokarmiać(bo rożnie bywa) polecam dr.brownsa!!!

ja siary nie mam z córka tez długo nie miałam potem gdy dostałam gorączki to i ona się pojawiłą ale szybko znikła ;-)
na szczęście to nie miało się nijak do późniejszego karmienia

:-)Dzień dobry :-)
Jak tak piszecie o tej wadzę to, aż mi się głupio robi, że ja jestem tyle na plusie, ale póki tego zbytnio nie widac (przytyłam tylko w brzuszku i piersiach ) ;-)to sie nie przejmuje, tymbardziej że wcale dużo nie jem... Tylko ja nie wymiotowałam w drugim miesiącu kilka razy i tyle :-)

Pajeczka trzymam kciuki, będzie dobrze wszystkie w to wierzymy :tak:

Ja też się witam środowo:-)
Kciukasy za dzisiejsze wizyty zacinięte i oczywiście za Pajkę też;-):tak:
Miłego dnia dziewczynki:-):-)
Lecę poczytać co naskrobałyście;-)

AgaS-78[/QUOTE]tak monika -czasem jednak ta siara po kilku tyg. robi sie jak mleczko a to juz wyjatkowo za wczesnie, ja tak milam w wszystkich 3 ciazach,tzn .. w pierwszych 2 dosyc duzo a przy Wiki troche to sie pochamowalo przez progesteron jaki dostawalalam domiesniowo od 16 tyg. Teraz mam wogole inaczej- ani kropelki od poczatku nie wycisne tzn. jeszcze przed ciaza milam takie mleczko od karmienia Wiki i moze przez 1 miesiac to sie ciaglo a pozniej zatrzymalo i teraz kompletnie nic- troche mnie to pociesza bo byc moze w tej ciazy okaze sie troche latwiej donosic:)[/QUOTE]
To mnie zmartwiłaś bo u mnie jak naciśnę pierś oprócz siary da się wycisnąć "białą" kropelkę:-(
Małego przestałam karmić w sierpniu, mleko utrzymywało mi się do końca grudnia, potem był spokój i teraz na nowo?!

Cieszę się że u Pajeczki wszystko wychodzi na prostą.

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny.

Dzisiaj wyszlam ze szpitala. W niedziele dostalam silnych skurczy, bolu plecow, ze az chodzic nie moglam a jak zobaczylam krew w moczu to prawie zemdlalam Dostalam ten sam pokoj w ktorym lezalam w sierpniu:(
No i w poniedzialek urodzilam....... Kamienia!!!! Glupi kamien tyle strachu nam narobil!!
Okazalo sie, ze nerki probowaly go wydalic i przez to pojawily sie skurcze. Najwiazniejsze, ze z malenstwem wszytsko jest w porzadku
Moja zabka ma juz cale 20 cm i wedlug leakrzy jes w swietnej formie:)

PAJKA Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. Na moje skurcze dostalam kroplowki i przeszlo ,mam nadzieje , ze i w twoim przypadku tak bedzie.

Ale mnie przestraszyłaś:szok:, dobrze,że jest oki. Wypoczywaj dużo kochana;-):tak:

Dziewczyny mam do was pytanie

co myślicie o takim przewijaku? Czy jest on potrzebny bo nie będę mieć niskiej komody żeby położyć go na górze więc znalazłam coś takiego...
KOMODA + WANIENKA + PRZEWIJAK SUZIE CEBA +recznik (960550045) - Aukcje internetowe Allegro

po drugie, czy na początku są potrzebne butelki? Jakie kupować szklane, plastikowe? Czy jakaś konkretna firma jest polecana czy nie ma to znaczenia?
Czy dziecko oprócz cyca pije np. wodę z butelki? Czy trzeba mieć ją w zapasie jakby mleka nie było? Doradźcie, bo robię listę zakupów i jestem w kropce

Smoczek sylikonowy czy kauczukowy? Jakaś konkretna firma?

Lepiej mieć 1 butelkę w zapasie, jak nie będzie pokarmu to trzeba jakoś dziecko nakarmić;-):tak:
Do 6 miesięcy dziecko powinno być tylko na piersi, a później rozszerzanie diety;-):tak:
Teraz używam smoczków sylikonowych Nukk, a wcześniej Canpol.
Butelek teraz nie używam,bo moje dziecko nie uważa ich.
Jeżeli chodzi o przewijak-to używałam tylko materacyka,a szafeczka nie używana,bo dużo miejsca zajmuje:eek:(dostaliśmy w prezencie,ja bym nie kupiła)

WHO zaleca karmienie wyłącznie piersią przez pierwszy 6 miesięcy życia dziecka a karmienie piersią plus rozszerzanie diety do drugiego roku życia :cool2:

Zgadza się,ja karmiałam prawie do roku, od 6 miesięcy-rozszeranie diety;-):tak:.

Jejku aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o Pajeczce, qrcze jestem dobrej myśli, musi byc dobrze !!!

Laktator mnie bardzo się przydał, poniewaz synek po porodzie miał wysoką żółtaczke i miałam zakaz karmienia piersią a nie chciałam stracić mleka więc przez ten czas odciągałam sobie pokarm. Miałam ręczny laktator AVENT i sprawdził mi się. Jeśli nie chcecie od razu kupować droższych to wystarczy na początek zwykły. Ale uważam że latkator jest bardzo potrzebny nie tylko na nawał mleka.

Mnie się nie przydała do tej pory w szafce lerzy bo szkoda mi wyrzucić, miałam strasznie dużo mleka, synek najadał się z jednej piersi ;o)

Ehtele jesli chodzi o dopajanie to w tej chwili odradzają i wystarczy tylko pierś do 6 miesiąca, poniewaz mleko na poczatku jest rzadsze i jak maluch chce tylko pic to krócej ciągnie. Ja wprowadziłam herbatki w 5 miesiącu. mój synek nie potrafił pić z butelki i z piersi przerzucił się na kubki niekapki.
A swoją drogą to karmiłam go aż do 18stego miesiąca życia, ale to już tylko na noc i w nocy. Nie smakowało mu żadne mleko modyfikowane ;(

Ja też miałam dużo pokarmu:-D(śmiałam się,że dwoje bym spokojnie wykarmiła),tylko na początku był problem:baffled::baffled::baffled:. Jak koleżanka powiedziała mi o tej herbatce to ja już pokarm miałam,ale teraz na wszelki wypadek zakupię wcześniej i w szpitalu będę pić,żeby produkcja szybciej ruszyła;-):tak:
Moje dziecko piło z na niekapka(średnio pasowały), a teraz jej słomka odpowiada:cool2:
Kaszkę łyżeczką jadła od początku :-D:tak:

Co do siary to u mnie przy naciskaniu piersi nic nie wypływa, ale miałam 2-3 razy sytuacje ze obudziłam się rano i na brodawkach zauważyłam wyschnięta żółtą wydzielinę było tego bardzo mało, i mogłam to delikatnie zetrzeć , myślę ze to nic poważnego bo zaczynam ja panikować. A w pierwszej ciąży pojawiła mi się siara przed końcem ciąży...​

wiadomość z wątku zamkniętego od Pajki :-)​

Pajeczka czeka na obchod, tetno maluszka ok :) juto beda mierzyc szyjke i jak bedzie ok to w piatek wyjdzie :)

Ulżyło trochę,uffffffffffffffffffffffff :-D

Dobrze, że wreszcie mamy wieści od Pajki cały dzień o Nij myślałam, żeby tylko jutro szyjka była w porządku i będzie dobrze :tak:

Shyla Dla pocieszenia ja idę prawie tak jak ty nie wiem ile dokładnie centymetrów, ale mam spory brzuszek i aż 9 kg na plusie ;-)

A Ja się pochwale przeżyciem moim i mojego Marcinka dzisiaj pierwszy raz ręką wyczuliśmy dzidzie :-D:-D
Tak jak zwykle zaczeła szaleć, a tu nagle taki mocny kopniak, że aż podskoczyłam szybko polożłam rękę mojego M, ale On nie dokońca był pewny czy poczul dzidzie bo to było takie lekkie dla niego smyrnięcie ale powtórzyło się tak trzy razy i uwierzył :-):-):-)
Moja kochana maleńska gwiadka :-):-):-)
A dziwiłam się dzisiaj dlaczego chce mi się wymiotowac widocznie dzidzia tak brykała, że aż mnie muliło, ale teraz mam ochotę skakać z radości, wspaniałe uczucie czuć mocne kopniaki od środka i słabsze ręką, niesamowite uczucie :tak:

Miłego wieczoru dziewczyny Ja idę się polożyć i oglądać brzuszek skoro poczułam to moż zobacze, chociaż ter dzidzia się uspokoiła :tak:

Gratulacje kochana, ja też już czasem tak mam:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc :)

Ja w tej ciazy postanowilam nie wchodzic na wage :-p wchodze tylko u lekarza...raz na miesiac :D raz tylko dla porownania weszlam na moja i wiem, ze ta u lekarza pokazuje mniej. Sporo mi sie juz przytylo, ale tak jak w pierwszej ciazy wazylam sie codziennie teraz mam to w nosie :-D stwierdzilam, ze po co mam sie codziennie zamartwiac i tak nie mam na tyle silnej woli by sobie odmawiac tego na co mam ochote ;-)

Z cora na poczatku mialam Dr. Brown's butelke, ale poniewaz mocno ulewala miala mleko zageszczone i bardzo ciezko szlo przez ten smoczek mleko. Czasami pila pol godziny z tej butelki. W koncu sie wkurzylam i przeszlam na Avent (przez dwa miesiace karmilam piersia tylko). Tym razem mam zamiar kupic Tommee Tippee. Mam jednak nadzieje, ze uda mi sie karmic piersia ;-)

Do góry