reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

moja dzidzia się obudziła , zaczęła znów buszować w brzuszku:-D coś czuje ze to nocny marek będzie :-D aha i dziś się mierzyłam w pasie i mam 25cm na plusie :szok::baffled::shocked2::sorry2:

reklama
Ja też myślę właśnie o butelkach, smoczkach i laktatorze z Aventa :) Wszystkie części można na różne sposoby ze sobą skręcać - np. do butelki od laktatora można dokręcić smoczek i karmić. Jestem zdania, żeby zdecydować się na jedną firmę, bo dzieci nie lubią zmian i często nie chcą pić z innych. A Avent - jak się coś zepsuje to na pewno będzie można kupić drugie takie same :)

Dziewczyny,
właśnie przeżyłam szok:szok:
, w 2 tygodnie przytyłam kolejne 3 kg:szok:
, no to w sumie jestem już na plusie 6 kg ;-)
Po co M. mi kupował nowe baterie do wagi, tak to żyłam w niewiedzy hihihi :-D

kasia2506
, odpocznij trochę kochana, Dobrze, że dzionek masz już prawie skończony :tak:
A te skurcze to niestety nie wiem od czego, ale jeżeli bierzesz magnez...może jest jakiś ucisk na jakąś żyłę i dlatego? :confused: Niestety nie wiem.
Shyla, 25 cm na plusie, no no...bardzo ładna liczba :-D Głaski dla tego nocnego marka w brzuszek :-)
Black_Opal, i ja mam takie samo zdanie co do produktów Aventa :tak:

Mam nadzieję, że Nasza Pajka już jutro będzie w domku :tak::-) Nie może być inaczej.

Dobrze, że wreszcie mamy wieści od Pajki cały dzień o Nij myślałam, żeby tylko jutro szyjka była w porządku i będzie dobrze :tak:

Shyla Dla pocieszenia ja idę prawie tak jak ty nie wiem ile dokładnie centymetrów, ale mam spory brzuszek i aż 9 kg na plusie ;-)

A Ja się pochwale przeżyciem moim i mojego Marcinka dzisiaj pierwszy raz ręką wyczuliśmy dzidzie :-D:-D
Tak jak zwykle zaczeła szaleć, a tu nagle taki mocny kopniak, że aż podskoczyłam szybko polożłam rękę mojego M, ale On nie dokońca był pewny czy poczul dzidzie bo to było takie lekkie dla niego smyrnięcie ale powtórzyło się tak trzy razy i uwierzył :-):-):-)
Moja kochana maleńska gwiadka :-):-):-)
A dziwiłam się dzisiaj dlaczego chce mi się wymiotowac widocznie dzidzia tak brykała, że aż mnie muliło, ale teraz mam ochotę skakać z radości, wspaniałe uczucie czuć mocne kopniaki od środka i słabsze ręką, niesamowite uczucie :tak:

Miłego wieczoru dziewczyny Ja idę się polożyć i oglądać brzuszek skoro poczułam to moż zobacze, chociaż ter dzidzia się uspokoiła :tak:

Hej kobietki, poczytałam was troszke
Mam nadzieję, że u Pajki wszystko ok - jest pod opieką lekarzy wiec na pewno tak jest

Kinusia ja też dziś przeżyłam mały szok jak weszłam na wagę, znowu kg do przodu, od ostatniej wizyty to będzie jakieś dwa a od samego początku to będzie jakieś 3,5 ale tak jak pisałam wcześniej mam nadwagę i nie powinnam zbyt dużo przytyć, dlatego muszę się bardziej pilnowac, ale od zeszłego tygodnia mam taki apetyt, ze sama jestem w szoku, dziś na kolację zjadałm 2,5 kartacza (gdzie zazwyczaj sie najadam 2) i do tego poprawiłam jeszcze gołąbkiem od mamy,,,:/ no i teraz tez juz jestem glodna wiec.... okropieństwo, a myslalam, ze dam rade utrzymac dobra wage.... brrr
w ogole wczoraj i dzis mialam paskudne dni i jest mi smutno i niefajnie:/ kiedy wreszcie pojawi sie ta wiosna - tylko w niej widze nadzieję na poprawę humoru

dziękuje za odpowiedz ;)
skurczy macicy to nie mam , tylko czasem po kluje mnie z prawej strony i z lewej ,ja to zaraz panikuje jak coś się dzieje, tydzień temu lekarz sprawdzał mi szyjkę i powiedzial ze wszystko dobrze ;)
wiec mogę chyba spokojnie spać :)
tak jak juz napisalam , nauczylam sie na wlasnych przypadkach , lepiej wszystko sprawdzac u lekarza wkoncu po to ich mamy!!!
A ja w dwoch pierwszysch przypadkach uwierzylam ze wszystko w porzadku i siedziala i odliczalam czas do nastepnej wizyty, w ciazy z Wiki lekarze mi powiedzieli jak tylko czuje ze cos nie tak to pedziec do szpitala i bylam tam czestym gosciem- i nie powiem ze mnie nie polubili- nawet jak bylam na zabiegu to mnie wszyscy pamietaja, i oni ciagle powtarzaja ze po to tam sa zeby mi pomagac- niegdy nie widzialam kaprysu znowu ona:/
Dbajcie dziewczyny o siebie i milej nocki.

Bogusiu, ale masz fajnie, że już tak poczuliście dzidzie :-) Też już bym tak chciała, ale ja jeszcze nie czuję tak bardzo kopniaczków, choć to 20 tydzień...Mam nadzieję, że wszystko ok, ale puknięcia delikatne czuję :-) Jeszcze raz gratuluję :-)
Olu, ja mam tak samo. Tez mam nadwagę, a przed ciążą zdążyłam zgubić 10 kg, to i tak miałam jeszcze nadwagę, dlatego chciałam tak uważać z wagą, ale jak jestem głodna to bym konia z kopytami zjadła, nie mogę się powstrzymać, a jeszcze jak jest do zjedzenia coś na co mam wielką ochotę.:zawstydzona/y:;-) Myślałam też, że dam radę utrzymać w miarę wagę i nie przytyć dużo, a tu już mam 6 kg na plusie... I ja czekam na wiosenkę, żeby humor się poprawił. Podobno to już ostatki zimy, więc niedługo już będzie super:-)
Aga, zgadzam sie z Tobą w 100 %-ach, oni są po to, aby Nam pomagać, a jak coś Nas niepokoi to uderzać do nich, na pewno coś poradzą, a lepiej iść o raz za dużo do lekarza niż o raz za mało.

Dobrze, że są wieści od Pajki i że lepiej... oby wszystko było w porządku...

U nas remoncik małego pokoju - mężuś szykuje lokum dla Naszego Synka - działa od wczoraj, Kochany Misiak mój... :-) ja za to co chwile podstawiam mu przysmaczki do jedzonka, żeby głodny nie był ;-)

Kiniusia, nie przejmuj się wagą - ja od początku ciąży 6 kilo z kawałkiem do przodu... :-D

Kinusia my się pewnie tą wagą tak przejmujemy z powodu nadwagi, mi też przed ciążą udało się schudną tyle co tobie, 10kg bo bylam na diecie proteinowej, ale do idealnej figury to jeszcze brakuje - może po prostu cieszmy sie ze rosniemy - raz w zyciu:) tylko teraz mozemy sie pochwalić!!! wystającym bruszkiem:)

reklama
Cześć dziewczynki
Dopiero teraz weszłam na forum a tu takie wieści!:shocked2: Szybko przejrzałam posty i trzymam kciuki, na pewno z Pajką wszystko będzie dobrze. Dobrze że jest pod dobrą opieką.
Co do wagi i cm to od ostatniej wizyty u lekarza żyję w błogiej nieświadomości;-) Pod koniec lutego miałam 1 kg na plus ale ponieważ najpierw trochę schudłam to jeszcze nie wróciłam do wagi sprzed ciąży. Podejrzewam że teraz to się sporo zmieniło:tak: Cm też przybyło, zwłaszcza w ostatnich 2 tygodniach, a dzisiaj brzuszek mi wywaliło że hoho:zawstydzona/y: Wcześniej wszyscy mówili że nie wyglądam jakbym była w ciąży, teraz już się nie wyprę:-D
Małą czuję, ale ostatni tylko lekkie puknięcia:tak: ostatnio się uspokoiła jakoś. Nie mogę się doczekać żeby mój M też mógł zobaczyć te ruchy.
Pajka trzymamy mocno kciuki!!!!!!!
Spokojnej nocy dwupaczki :-)

Do góry