reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Podobnież zalecą się do końca 6 mieś...natomiast mówi się również że mleko cały czas jest wartościowe, natomiast ja do 6 mieś planuje żeby piersi jakoś tam wyglądały:)

Puchatko dziękuję za informacje:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ja mojego syna tez chciałam karmić pól roku co najmniej , ale niestety nie wyszło bo zrobiło się zapalnie piersi z powodu nadprodukcji mleka...nie nadążałam ściągać...

Aga trzymaj się cieplutko i zaglądaj do nas czasem, nie odrywaj się zupełnie :tak:
Nie nie odbije sie , ale czasem nawet jak zagladne, przelece i zmykam, ale dzisiaj polozyla mnie wiadomosc o Pajce na lopatki- o kurcze wszystko stanelo mi przed oczami:((( Czekam tez na wiadomosc od niej.

ina-jak naciśniesz na sutek,tzn jakbyś chciała coś z niego wycisnąć((łapiesz kciukiem i wskazującym)i pojawiłby się taki trochę żółtawy płyn to właśnie siara.Tylko że na razie za wcześnie żeby siara już była,raczej tak w końcu ciąży

a ja dziś byłam na badaniu zwykłym.2 godz prawie w kolejce siedziałam.Jest ok.Ruchów nie poczułam jeszcze ale mówiła lek że już są.No i że dziś koniec 17 tyg-nic już nie rozumiem

tak monika -czasem jednak ta siara po kilku tyg. robi sie jak mleczko a to juz wyjatkowo za wczesnie, ja tak milam w wszystkich 3 ciazach,tzn .. w pierwszych 2 dosyc duzo a przy Wiki troche to sie pochamowalo przez progesteron jaki dostawalalam domiesniowo od 16 tyg. Teraz mam wogole inaczej- ani kropelki od poczatku nie wycisne tzn. jeszcze przed ciaza milam takie mleczko od karmienia Wiki i moze przez 1 miesiac to sie ciaglo a pozniej zatrzymalo i teraz kompletnie nic- troche mnie to pociesza bo byc moze w tej ciazy okaze sie troche latwiej donosic:)

reklama
Jejku aż mi ciarki przeszły jak przeczytałam o Pajeczce, qrcze jestem dobrej myśli, musi byc dobrze !!!
Dziewczyny, ja właśnie zastanawiam się tak nad zakupem niektórych rzeczy...
Np. laktator.. Wiadomo z pokarmem jest różnie, ale chyba można sobie poradzić ściągając pokarm ręcznie przez 3 dni zanim się go kupi, co?? No bo kupię teraz, wydam 100zł a się okaże, że nie mam pokarmu i kasa w błoto :sorry2: co myślicie??

Laktator mnie bardzo się przydał, poniewaz synek po porodzie miał wysoką żółtaczke i miałam zakaz karmienia piersią a nie chciałam stracić mleka więc przez ten czas odciągałam sobie pokarm. Miałam ręczny laktator AVENT i sprawdził mi się. Jeśli nie chcecie od razu kupować droższych to wystarczy na początek zwykły. Ale uważam że latkator jest bardzo potrzebny nie tylko na nawał mleka.

Dziewczyny- piszę to jeszcze raz. Polecam herbatkę Hipp dla matek karmiących. Ja zabieram ją do szpitala w termosie.Wspomaga produkcję mleka.

Mnie się nie przydała do tej pory w szafce lerzy bo szkoda mi wyrzucić, miałam strasznie dużo mleka, synek najadał się z jednej piersi ;o)

Ehtele jesli chodzi o dopajanie to w tej chwili odradzają i wystarczy tylko pierś do 6 miesiąca, poniewaz mleko na poczatku jest rzadsze i jak maluch chce tylko pic to krócej ciągnie. Ja wprowadziłam herbatki w 5 miesiącu. mój synek nie potrafił pić z butelki i z piersi przerzucił się na kubki niekapki.
A swoją drogą to karmiłam go aż do 18stego miesiąca życia, ale to już tylko na noc i w nocy. Nie smakowało mu żadne mleko modyfikowane ;(

Do góry