reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Macie rację w 100 % ubranka i akcesoria dla Maluszków sa niesamowicie drogie. Gdyby to wszystko co niezbędne zsumował to ładna kwota by wyszła a wiadomo, że zawsze się kupi coś ponad to. I przeważnie z tego względu, że cieszy oko rodziców. A w praktyce może w ogóle nie być przydatne. Ja powiem szczerze, że nie zastanawiałam się jeszcze nad wanienkami, laktatorem, sterylizatorem, nocnikiem i tym podobne. Dopiero mam pierwsze sztuki ubranek zakupione. A wiem, że jeszcze daleka droga zanim skompletuję wszystko. Mam nadzieję, że nie dam się zwariować tym wystawom, reklamom i radom typu " bez tego się nie obejdziesz". Poza tym to nie komuna jak będzie coś niezbędne to dokupie po porodzie i nie widzę w tym żadnej tragedii. Narazie najważniejsze, żeby Maluszek rósł sobie zdrowo a bez wózka czy wanienki napewno się nie wychowa.

reklama
Ostatnia edycja:
Wiecie, kupiłam sobie takie dresiki
Rosnące z Mamą Spodnie Ciążowe z panelem r XL (941030875) - Aukcje internetowe Allegro

I polecam :) Właśnie je założyłam i są super! Za taką cenę rewelacja!

A mężusiowi zakupiłam taki zapach

AVON FULL SPEED 75ml wysyłka 24h TANIEJ 50% ubezp (943724628) - Aukcje internetowe Allegro

Super jest! Nie mogę się nawąchać :)

Ale się pochwaliłam zakupami hihih... :)

ja mam te spodnie- juz od jakiegos miesiaca je nosze- sa super. naprawde wygodne- ciagle po domu w nich chodze- rewelacja

Macie rację w 100 % ubranka i akcesoria dla Maluszków sa niesamowicie drogie. Gdyby to wszystko co niezbędne zsumował to ładna kwota by wyszła a wiadomo, że zawsze się kupi coś ponad to. I przeważnie z tego względu, że cieszy oko rodziców. A w praktyce może w ogóle nie być przydatne. Ja powiem szczerze, że nie zastanawiałam się jeszcze nad wanienkami, laktatorem, sterylizatorem, nocnikiem i tym podobne. Dopiero mam pierwsze sztuki ubranek zakupione. A wiem, że jeszcze daleka droga zanim skompletuję wszystko. Mam nadzieję, że nie dam się zwariować tym wystawom, reklamom i radom typu " bez tego się nie obejdziesz". Poza tym to nie komuna jak będzie coś niezbędne to dokupie po porodzie i nie widzę w tym żadnej tragedii. Narazie najważniejsze, żeby Maluszek rósł sobie zdrowo a bez wózka czy wanienki napewno się nie wychowa.
Ja osobiście nic jeszcze nie kupiłam dla maleństwa sporo rzeczy mam po Kubusiu a jeszcze wiecej naszykowanych u siostry mojego męża która rodziła w sierpniu w zeszłym roku wiec wsumie musze przejrzec co dokupic co do wanienki jestem zwolenniczką zwykłych najzwyklejszych sa bardzo praktyczne i na dłuzej starczają

Rosnące z Mamą Spodnie Ciążowe z panelem r XL (941030875) - Aukcje internetowe Allegro

fajne fajne i rzeczywiscie nie drogie :-D

Hej mamuśki :-) Właśnie wróciłam ze spacerku i jestem naładowana energią :tak:

m-f22 ja już dostałam taką herbatkę :tak:

Pajkaa wszystko będzie ok - czekamy na wieści.

Black_Opal spodnie fajne - ten sprzedawca akurat ma pare fajnych rzeczy. Ja w domu też śmigam w dresach albo legginsach, bo najwygodniej :-) aaaa perfumki znam - ładny zapach

A mężusiowi zakupiłam taki zapach

AVON FULL SPEED 75ml wysyłka 24h TANIEJ 50% ubezp (943724628) - Aukcje internetowe Allegro

Super jest! Nie mogę się nawąchać :)

Ale się pochwaliłam zakupami hihih... :)

super spodnie widzialam je na kasi 181 ;) powoli tez sie zatanawiam czy sobie nie kupie ?
PAJECZKO - TRZYMAM KCIUKI WSZYTKO BEDZIE DOBRZE

witam dziewczyny!!!
tem śnieg mnie juz powoli dobija :(((( , ja już na niego nie umiem patrzeć a co dobiero mam gdzieś wychodzić , a tu tżeba bo nik inny na mnie nie zapracuje:((( ale tylko do końca miesiąca i idę na l4:))))
wkońcu udało mi się skopiować moje zdjęcia i wkleję je w odpoowiednich watkach:)))
Pajeczko trzymaam za was kciuki !!!!!!!!!!

tam gdzie jest lista zakupów wkleiłam moje zakupy dla dzidziusia:))))

Ostatnia edycja:
Pajko wszystko bedzie dobrze trzymajcie sie dzielnie!!!!!!

nie dac sie zwariowac..szczegolnie wielu radą..kążdą przemyślec..i swój rozum mieć;-)ja nie mialam pokarmu po porodzie wcale ani kropelki wycinsac nie dalam rady ale jak w 2 dobie dali mi coreczke naprodukował sie...laktator kupilam reczny lovi po..przydał sie jak wrocilam do pracy
mnie tez śnieg dobija

świetne te gaciorki
ja chce kupic getry z pasem będzie na lato do tunik..jak w ogole bedzie lato

Pajka my też myślimy o Was z całego serducha!!!

Dziękuję wszystkim za wsparcie w temacie glukozowym. Następnym razem-słowo honoru-z najmniejszymi wątpliwościami, choćby się mieli za mnie śmiać, będę dzwonić do którejś ze znajomych położnych, bo nie uwierzę już w nic tym głupim babskom. Dziś już trochę ochłonęłam , staram się nie martwić na zapas, jutro-jak pisałam-pobawię się glukometrem teścia, a w piątek nareszcie-wizyta u gina. Jak tylko będzie można, powtórzę glukozę (siedząc na pupie i po odpowiednim czasie), i mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.

[FONT=&quot][/FONT]

reklama
Witam dziewczyny.

Dzisiaj wyszlam ze szpitala. W niedziele dostalam silnych skurczy, bolu plecow, ze az chodzic nie moglam a jak zobaczylam krew w moczu to prawie zemdlalam Dostalam ten sam pokoj w ktorym lezalam w sierpniu:(
No i w poniedzialek urodzilam....... Kamienia!!!! Glupi kamien tyle strachu nam narobil!!
Okazalo sie, ze nerki probowaly go wydalic i przez to pojawily sie skurcze. Najwiazniejsze, ze z malenstwem wszytsko jest w porzadku
Moja zabka ma juz cale 20 cm i wedlug leakrzy jes w swietnej formie:)

PAJKA Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze. Na moje skurcze dostalam kroplowki i przeszlo ,mam nadzieje , ze i w twoim przypadku tak bedzie.

Do góry