reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Kurcze, mam coraz wieksze zastrzezenia co do mojego lekarza:sorry2:, w sumie połowa ciązy juz za mną, a moja "doktor" robiła mi tylko jedno USg, i to dopochwowe, w 15 tyg :baffled:
na ostatniej wizycie, powiedziała ze Usg połówkowe zrobi mi na kolejnej wizycie ( 9 kwietnia ) czyli to będzie około 24 tydzien ciązy :confused:. chyba jednak zastanowie sie nad zmianą lekarza...

Na NFZ prawie zawsze robią tylko 3 usg w ciąży, bo generalnie panuje zasada, że jak nie ma wskazań to żeby nie robić za dużo usg - że niby nie szkodliwe, ale nie ma co za dużo "prześwietlać" ;-)
Prywatnie większość lekarzy robi na każdej wizycie. Mój stwierdził, że niby nie ma wskazań, ale on woli zawsze sprawdzać jak dzidzia rośnie itd. Ja to oczywiście potwierdziłam, bo zdecydowanie uspokaja mnie widok bijącego serduszka i machających rączek :-D

Pajka, wanienka cud miód i maliny :-D

reklama
w sumie nie moge sie doczekac juz tej wizyty, dowiem sie wtedy czy Syn, czy córcia bedzie, ale z drugiej strony, Pani doktor jak na razie nie badała mnie w ogole na samolocie :) i co jest bardzo ciekawe, wczesniej gdy byłam u innego lekarza ( odrazu po powrocie z zagranicy w innym miescie ) , tamten lekarz stwierdził u mnie małą nadrzerke, ale powiedział ze nie nalezy sie tym przejmowac, poinformowałam o tym moją doktor ale ona powiedziała ze tego sie nie leczy w czasie ciązy, i tyle było rozmowy...naprawde poczekam do nastepnej wizyty, jezeli sytuacja sie powtórzy i zostane zlekcewazona Odrazu zmieniam lekarza !

a Wanienka bardzo ładna :)
mnie jak badała moja lekarka równie stwierdziła małą nadrzerkę , odrazu zrobiła cytologię , i tak jak u ciebie powiedziała , że tago nie leczy się w ciąży:)))))

a ja się znów czaje na ten zestaw ;)
Zobacz załącznik 225316
śliczny :)))))

w sumie nie moge sie doczekac juz tej wizyty, dowiem sie wtedy czy Syn, czy córcia bedzie, ale z drugiej strony, Pani doktor jak na razie nie badała mnie w ogole na samolocie :) i co jest bardzo ciekawe, wczesniej gdy byłam u innego lekarza ( odrazu po powrocie z zagranicy w innym miescie ) , tamten lekarz stwierdził u mnie małą nadrzerke, ale powiedział ze nie nalezy sie tym przejmowac, poinformowałam o tym moją doktor ale ona powiedziała ze tego sie nie leczy w czasie ciązy, i tyle było rozmowy...naprawde poczekam do nastepnej wizyty, jezeli sytuacja sie powtórzy i zostane zlekcewazona Odrazu zmieniam lekarza !

a Wanienka bardzo ładna :)

moja lekarka tez mnie nie bada na samolocie. Jak konsultowałam z inną lekarką powiedziala, ze przez usg są w stanie zoabczyc wszystko. I tak jak pisze Black zalecane sa 3 usg chyba, ze masz zagrożoną ciąże.

Na NFZ prawie zawsze robią tylko 3 usg w ciąży, bo generalnie panuje zasada, że jak nie ma wskazań to żeby nie robić za dużo usg - że niby nie szkodliwe, ale nie ma co za dużo "prześwietlać" ;-)
Prywatnie większość lekarzy robi na każdej wizycie. Mój stwierdził, że niby nie ma wskazań, ale on woli zawsze sprawdzać jak dzidzia rośnie itd. Ja to oczywiście potwierdziłam, bo zdecydowanie uspokaja mnie widok bijącego serduszka i machających rączek :-D

Pajka, wanienka cud miód i maliny :-D

zgadza sie :)

a ja się znów czaje na ten zestaw ;)
Zobacz załącznik 225316

fajny fajny :)

Kurcze, mam coraz wieksze zastrzezenia co do mojego lekarza:sorry2:, w sumie połowa ciązy juz za mną, a moja "doktor" robiła mi tylko jedno USg, i to dopochwowe, w 15 tyg :baffled:
na ostatniej wizycie, powiedziała ze Usg połówkowe zrobi mi na kolejnej wizycie ( 9 kwietnia ) czyli to będzie około 24 tydzien ciązy :confused:. chyba jednak zastanowie sie nad zmianą lekarza...

to CI powiem, że ja też tak mam i rozumiem Twój niepokój. Ja akurat miałam pierwsze i póki co ostatnie w 8 tygodniu. a teraz w 20 tyg mam jechać na usg nie nazwała tego połówkowym, no ale inny lekarz będzie mi je robił, więc pewno wszystko mi określi i mam nadzieje, ze z maleństwem oki :-)

ja też miałam robione do tej pory jedno usg , to było w 13 tygodniu ale przez powłoki brzuszne także nic mi tam nie wpychała:))))) a następne usg nawet nie wiem kiedy będę mieć bo następną wizytę mam 29 marca i to ytlko taką zwykłą:(((((

a ja chyba 29 będę mieć usg może dowiem się kto ma chatke w moim brzuszku :rofl2:

to wszystko jest potrzebne?
a nie ?
Aspirator do nosa ,nożyczki dla niemowląt,termometr do wanienki zresztą pisać nie muszę, wiadomo co potrzebne jest dla dziecka a z drugiej strony widać na zdjęciu ;)
ja nie będę kupowała wszystkiego osobno,jak mogę kupić w całym zestawie ;)

to CI powiem, że ja też tak mam i rozumiem Twój niepokój. Ja akurat miałam pierwsze i póki co ostatnie w 8 tygodniu. a teraz w 20 tyg mam jechać na usg nie nazwała tego połówkowym, no ale inny lekarz będzie mi je robił, więc pewno wszystko mi określi i mam nadzieje, ze z maleństwem oki :-)

a ja chyba 29 będę mieć usg może dowiem się kto ma chatke w moim brzuszku :rofl2:
ja jak się wkuże to pójde ptywatnie na usg by7 się dowiedzieć kogo w brzuszku noszę:)))))

zanetka905 jesteśmy w podobny wieku bo ja mam 21 lat , atak jak ty uważam że młodych matek nie traktują poważnie , czasami mam wrażenie ,że niektórzy ludzie sobie my.ślę że my udajęmy że jesteśmy w ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
WANIENKA FISHER PRICE WANNA KĄPIELOWA M5656 (943822777) - Aukcje internetowe Allegro

no rewelka Pajkaa;) szczególnie dla dzieci-które boją się wody.
Moją córcię pielęgniarki tak kąpały w szpitalu że po powrocie do domu jak był czas wsadzania do wanienki dziecko zanosiło się w niebo głosy!-wtedy nie widziałam takich rewelacji!

zanetka905 i ina21 jesteście kobietami, które są w ciąży i nie możecie mieć odczucia, że ktoś nie traktuje Was poważnie, ze względu na wiek!-a już szczególnie lekarz-któremu staracie się zaufać i powierzacie zdrowie Wasze i dzieciątek.
Nie pozwólcie sobie na takie traktowanie!!!

Ostatnia edycja:
Do góry