reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
ja jak się wkuże to pójde ptywatnie na usg by7 się dowiedzieć kogo w brzuszku noszę:)))))

zanetka905 jesteśmy w podobny wieku bo ja mam 21 lat , atak jak ty uważam że młodych matek nie traktują poważnie , czasami mam wrażenie ,że niektórzy ludzie sobie my.ślę że my udajęmy że jesteśmy w ciąży

Nervita - Dziekujemy za słowa otuchy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie kobietki...
Jestem już po wizycie:) I jestem najszczęśliwszą mamą pod słońcem:-D:-D:-D
Tym razem moje maleństwo ochoczo rozchyliło nóżki, a właściwie włożyło sobie jedną z nóżek do buzi:-D i zaprezentowało jakże dla mnie piękne jąderka i sisiorka;-);-) Powoli zastanawiamy się na imieniem i na 90% będzie mały Olek (duży Aleksander:-p) Kiniusiu proszę więc o aktualizację w naszej liście;-)
Lekarz zmierzył, główkę, brzuszek (który okazał się być dość duuży), kość udową...serduszko pięknie biło...Olek przeciągał się, ziewał...jest taki piękny....jest tylko mój:-D:-D:-D:-D
Rozwija się prawidłowo i warzy sobie już 385 g

Mamusia też niczego sobie, ale z powodu bakterii, które pojawiły się w moczu musi wziąć sobie lek do wypicia, jedną saszetkę i podobno po bakteriach:-):-)

Co najważniejsze kolejna wizyta za dwa tygodnie już z nagrywaniem płyty DVD i dokładnym podglądaniem maleństwa...więc tylko dwa tyg. czekania:-D:-D:-D

Zdjęcia wklejam na odpowiednim wątku...

Black_Opal dokłądnie książka bawi do łez...a co do wózków żeby nie mieszać napiszę Wam na odpowiednim wątku:-)

kolumnea
31 marzec 23 tydz ciąży, wtedy mam badanie...

ina21
właśnie o tę szkołę, którą podała Ci milusia ja mówiłam:tak: więc już szukać nie muszę...

Dobry wieczór. - nie dawno co wróciłam do domu dzis objadlam sie cheesburgerami masakra ale co tam raz na jakis czas można heheh a jutro ide na badania i na glokoze po 1 h mam nadzieje ze przezyje . jak cos musze znów was nadgodnic co tu namazgralyscie ... jak cos to zycze milego wieczorku i nocki

Witajcie kobietki...
Jestem już po wizycie:) I jestem najszczęśliwszą mamą pod słońcem:-D:-D:-D
Tym razem moje maleństwo ochoczo rozchyliło nóżki, a właściwie włożyło sobie jedną z nóżek do buzi:-D i zaprezentowało jakże dla mnie piękne jąderka i sisiorka;-);-) Powoli zastanawiamy się na imieniem i na 90% będzie mały Olek (duży Aleksander:-p) Kiniusiu proszę więc o aktualizację w naszej liście;-)
Lekarz zmierzył, główkę, brzuszek (który okazał się być dość duuży), kość udową...serduszko pięknie biło...Olek przeciągał się, ziewał...jest taki piękny....jest tylko mój:-D:-D:-D:-D
Rozwija się prawidłowo i warzy sobie już 385 g

Mamusia też niczego sobie, ale z powodu bakterii, które pojawiły się w moczu musi wziąć sobie lek do wypicia, jedną saszetkę i podobno po bakteriach:-):-)

Co najważniejsze kolejna wizyta za dwa tygodnie już z nagrywaniem płyty DVD i dokładnym podglądaniem maleństwa...więc tylko dwa tyg. czekania:-D:-D:-D

Zdjęcia wklejam na odpowiednim wątku...

Black_Opal dokłądnie książka bawi do łez...a co do wózków żeby nie mieszać napiszę Wam na odpowiednim wątku:-)

kolumnea
31 marzec 23 tydz ciąży, wtedy mam badanie...

ina21
właśnie o tę szkołę, którą podała Ci milusia ja mówiłam:tak: więc już szukać nie muszę...
Gratuluje synusia :-) i super ze wsio dobrze :-)

Ethele dostałaś ten lek o którym ja Ci pisałam :tak: Na bank jutro będziesz zdrowiusieńka, działa rewelacyjnie!

No a tak w ogóle to GRATULACJE! Niezły ten Twój lekarz - już w ze dwa miesiące temu Ci przepowiedział, że będzie chłopak i teraz się potwierdziło :-D

WANIENKA FISHER PRICE WANNA KĄPIELOWA M5656 (943822777) - Aukcje internetowe Allegro

no rewelka Pajkaa;) szczególnie dla dzieci-które boją się wody.
Moją córcię pielęgniarki tak kąpały w szpitalu że po powrocie do domu jak był czas wsadzania do wanienki dziecko zanosiło się w niebo głosy!-wtedy nie widziałam takich rewelacji!

zanetka905 i ina21 jesteście kobietami, które są w ciąży i nie możecie mieć odczucia, że ktoś nie traktuje Was poważnie, ze względu na wiek!-a już szczególnie lekarz-któremu staracie się zaufać i powierzacie zdrowie Wasze i dzieciątek.
Nie pozwólcie sobie na takie traktowanie!!!

Dokładnie, w sumie wiem ze 20 Lat to jest i moze za wczesnie na dziecko, ale Ci lekarze czasami traktują nas jak puszczalskie małolaty ;] , i to jest bardzo pkrzykre...
tez myslałam o tym, aby isc do prywatnego Ginekologa na USG :))

Nervita - Dziekujemy za słowa otuchy :)

ja uważam , że wiek nie gra roli tylko to czy ktoś jest gotowy na dziecko , chodzi o dojrzałość:))))
ja w każdy razie jestem gotowa na to by mieć dziecko :)))) i cieszę się z tego tyle ile się da:))))
cieszę się ztego , żę będę miała dziecko bo teraz jest tyle par które nie mogą mieć dzieci , a dla mnie to jest cud:)))
ja mam koleżanę która jest w moim wieku dziweczyna , zaszła w ciąże trochę przede mną , ona nie była gotowa mieć dzieci i usuneła ciążę
niepochwalam tego , ale teraz gdy ja jestem w ciąży to ona krytykuje mnie cały czas , żę nie mam warunków dla mnie i dla dziecka do wszystkiego się doczepi a sama popełniła grzech , bo odbrała życie nienarodzonemu dziecku , wiem że w przyszłości będzie tego jeszcze żałować bo przecież z aborcji nie wynikają same dobre rzeczy , jeszce kiedyś będzie chciała mieć dziecko i wtedy dopiero zaczną się trudności z zajściem w ciążę
najgorsze jest to , żę ona wcale tego nie żąłuje , nawet powiedział żę jak by jesze raz zaszła w ciążę to by zrobiła to samo bez wahania
dla mnie tacy ludzie są nic nie warci:((((( ich myślenie jest nieodpowiedzialne , jeśli chciał już iść z kimś do łóżka to mogła się zabezpieczyć , a nie póżniej popełniać poprostu morderstwo:((((
ja jak dowiedziałam się , żę jestem w ciąży , to aborcja ani mi nie przeszła mi przez myśl , bo jak by nie bybyło ciąża to jest cud :)))) najpiękniejsza rzecz na świecie , sama myś że nosisz pod sercem dzidziusia dodaje skrzydeł:)))))

przepraszam , żę tak się rozpisałam

to ja się żegnam dziewczyny ,
życzę miłego wieczoru
i przepraszam jeśli was nudzę
dobranoc

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór:)
Wkurzona jestem, bo dziś odebrałam wyniki piątkowych badań. Generalnie morfologia i mocz przyzwoite, jeżeli już jakieś odchylenia to niewielkie, w granicach dziesiątych procenta. Cukier na czczo jak zawsze niski (mierzę profilaktycznie od lat), ale po tej glukozie już za wysoki...jest tylko jeden problem-nikt mi nie powiedział, że po niej trzeba siedzieć!!! A ja 2 godz. latałam po mieście. Jak moja znajoma laborantka (do której zadzwoniłam przerażona) się o tym dowiedziała, to najpierw ich wyzwała, że w ogóle mnie puścili do domu, bo powinnam siedzieć w przychodni (już nie mówiąc o lataniu po mieście),a potem powiedziała, że to i tak do powtórzenia, bo taki wynik można sobie...(wiadomo co), jest zafałszowany, i to w górę-tylko nie wiadomo ile... No i teraz stresik, bo wizyta u gina dopiero w piątek, nie wiadomo kiedy będzie można powtórzyć tę glukozę, bo to jednak obciążenie dla organizmu, i w ogóle mnie trafia. Przecież gdybym wiedziała, siedziałabym na d... czekając na drugie pobranie krwi, i nie dałabym go zrobić o 15 min. za wcześnie (a tak było). I bądź mądra. Jedyne co mi przychodzi do głowy, żeby we środę, jak będę po pracy u teściów, zbadać cukier na głodnego przed obiadem, potem po 1 i 2 godz. (teść ma glukometr), zapisać to gdzieś i wziąć ze sobą do gina. Może jak będzie ok, to na razie to odpuści i każe powtórzyć test jak przykazano po 24 tygodniu (jestem w 20 tc), nie mam pojęcia. Ale mnie to wkurza, że przez jakieś głupie błędy (bo jak nazwać źle przeprowadzone badanie?) ja się teraz stresuję i zastanawiam, czy nie mam cukrzycy...choć wszystko podpowiada, że nie mam...poza skopanym badaniem:(

[FONT=&quot][/FONT]

ehtele gratuluje synusia :-)

to ja się żegnam dziewczyny ,
życzę miłego wieczoru
i przepraszam jeśli was nudzę
dobranoc

dobranoc kochana a za dalszą część tego zdania (odnośnie zanudzania) powinnaś dostać klapsa w pupe, bo po to tu jesteśmy, żeby pogadać :-)

W zasadzie to i ja także idę poleżeć przed tv i lulu. Miłego i słodkich dwupaczki :-)

reklama
Na NFZ prawie zawsze robią tylko 3 usg w ciąży, bo generalnie panuje zasada, że jak nie ma wskazań to żeby nie robić za dużo usg - że niby nie szkodliwe, ale nie ma co za dużo "prześwietlać" ;-)
Prywatnie większość lekarzy robi na każdej wizycie. Mój stwierdził, że niby nie ma wskazań, ale on woli zawsze sprawdzać jak dzidzia rośnie itd. Ja to oczywiście potwierdziłam, bo zdecydowanie uspokaja mnie widok bijącego serduszka i machających rączek :-D
w sumie ja chodze do prywatnej przychdni, która ma podpisany kontrakt z NFZ i juz miałam chyba z 6 usg.. praktycznie co wizyte.. i nie płace za nic.. może moja przychodnia jest jakaś inna..

ehtele gratulacje synusia

Do góry