reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

dlatego trzeba czytac skład i wybierac te bez zadnych dodatkow. no i nie przesadzać oczywiscie, bo o ile wode źródlana trudno przedawkować, o tyle soki tak ze względu na zawartosc naturalnych cukrow i witamin stosunkowo łatwo. dlatego jak juz pic, to max 2 szklanki dziennie.

reklama
hejka, nie było mnie cały weekend, ale juz jestem ;)
widze, ze biegunki męczą, ale chyba lepsze to niz mdłości i zaparcia :p
od rana dzis mam totalnego pecha, az sie boje, co sie jeszcze stanie :/
a od wczoraj planujemy slub cywilny i mnie q..ica przy tym strzela za przeproszeniem. a ma byc tylko najblizsza rodzinka i chrzestni + 6 znajomych, czyli troche ponad 30 osób. i to wlasnie ta rodzinka robi największe problemy :(. nie wyobrazam sobie co by bylo, gdybym miała robic wesele na 300 osób o_O

Milusiu, juz jakis czas temu zaczeli robic bez cukru i słodzików, zarowno Kubusie jak i Pysie (przy czym zdecydowanie wole te drugie). ja tam lubie i nic mi po nich nie jest :))

to na kiedy planujecie ten wielki dzień?

ja tam soki staram sie omijac tymbardziej ze to nie 100 % tylko wiecej tych barwnikow i cukrów jak juz cos to pije sok wycisniety z owocow a tak nacodzien to wode mineralna.

no wlasnie a ja sie tak nauczyłam przez mojego meza bo u niego w domu zawsze sie piło soki wiec u nas tez teraz powiedzialam,z e ma nie kupowac bo mnie bedzie kupisło a nie moge

[Najbardziej uwielbiam wyciskane, ale nie mam owoców to niestety sobie nie zrobie, ale juz jutro bede miała :) bo skocze sobie do reala :)

Martuśka to jest niestety mit:) z tym nie dodawaniem cukru, a dlaczego?
Ponieważ na składzie mamy napisane: zagęszczony sok z marchwii, zagęszczony sok z jabłek... i koniec. A jak myślimy jak jest robiony zagęszczony sok?:) Dodawana jest woda i cukier i przecier z owoców, no ale na opakowaniu jest tylko napisane "zagęszczony sok z owoców":)
Zachęcam kobietki do artykułu:
Ile soku w soku - koncentraty owocowe, light, napój, nektar, sok - Żywienie - poradnikzdrowie.pl
Aha i najważniejsze, że tak jak na etykietach kosmetyków, zawartość poszczególnych soków jest podawana w ilości od największej do najmniejszej.

P.S. I gratuluję decyzji o ślubiku:) Życzę spokojnych i owocnych przygotowań:) Pięknej pogody i totalnego luziku:)

Ostatnia edycja:
Pajeczko u mnie w Sosnowcu jest sklep "Strefa niskich cen i są takie same tuniki za 22zł:D Z resztą wszystkie rzeczy w tym sklepie są śliczne, idą na ilość, widać że sprowadzają wszystko tonami, zawsze tam jest bardzo duży ruch:) I baaaardzo tanio:)

Pajeczko u mnie w Sosnowcu jest sklep "Strefa niskich cen i są takie same tuniki za 22zł:D Z resztą wszystkie rzeczy w tym sklepie są śliczne, idą na ilość, widać że sprowadzają wszystko tonami, zawsze tam jest bardzo duży ruch:) I baaaardzo tanio:)

a jaki adres jest tego sklepu? moze sie przejade:)
ja jestem umówiona jutro do internisty, ale faceta i troche sie nie teges czuje bo cieknie mi z tych cycków i jak bedzie widac to kicha wiec sobie umysliłam, ze jest tam jeszcze lekarka wiec moze do niej sie przejde baba to baba no nie?

A mam pytanie do mam z Wrocławia czy wiecie gdzie jest dobra i tania szkoła rodzenia ??

Miłego dnia dwupaczki :tak:

bogusia jesli chodzi o szkolę rodzenia to ja chodziłam do szpitala na brochów, też z tego względu że tam chcialam rodzić. Byłam z zajęć bardzo zadowolona, poznałam dziewczyny z którymi później spotkalam się na porodówce i było nam raźniej.. Podobno fajna szkoła była w "promyku słońca" ale nie wiem czy jeszcze tam jest bo to było 3 lata temu. Najlepiej zobacz czy nie ma szkoły przy szpitalu w którym chcesz rodzić!

Ja od środy jak zobaczyłam moje wyniki to sama sobie soczki robię, marchewka, jabłuszko, buraczek i cytrynka żeby zgubić smak buraka :tak: smakuje ten soczek jak koktail, pycha:-p

reklama
Pajeczko Przecież przy osłuchiwaniu nie trzeba zdejmować stanika :confused: Lekarz to lekarz nie ma co się wstydzić :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry