reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

dlatego trzeba czytac skład i wybierac te bez zadnych dodatkow. no i nie przesadzać oczywiscie, bo o ile wode źródlana trudno przedawkować, o tyle soki tak ze względu na zawartosc naturalnych cukrow i witamin stosunkowo łatwo. dlatego jak juz pic, to max 2 szklanki dziennie.

reklama
hejka, nie było mnie cały weekend, ale juz jestem ;)
widze, ze biegunki męczą, ale chyba lepsze to niz mdłości i zaparcia :p
od rana dzis mam totalnego pecha, az sie boje, co sie jeszcze stanie :/
a od wczoraj planujemy slub cywilny i mnie q..ica przy tym strzela za przeproszeniem. a ma byc tylko najblizsza rodzinka i chrzestni + 6 znajomych, czyli troche ponad 30 osób. i to wlasnie ta rodzinka robi największe problemy :(. nie wyobrazam sobie co by bylo, gdybym miała robic wesele na 300 osób o_O

Milusiu, juz jakis czas temu zaczeli robic bez cukru i słodzików, zarowno Kubusie jak i Pysie (przy czym zdecydowanie wole te drugie). ja tam lubie i nic mi po nich nie jest :))

to na kiedy planujecie ten wielki dzień?

ja tam soki staram sie omijac tymbardziej ze to nie 100 % tylko wiecej tych barwnikow i cukrów jak juz cos to pije sok wycisniety z owocow a tak nacodzien to wode mineralna.

no wlasnie a ja sie tak nauczyłam przez mojego meza bo u niego w domu zawsze sie piło soki wiec u nas tez teraz powiedzialam,z e ma nie kupowac bo mnie bedzie kupisło a nie moge

[Najbardziej uwielbiam wyciskane, ale nie mam owoców to niestety sobie nie zrobie, ale juz jutro bede miała :) bo skocze sobie do reala :)

Martuśka to jest niestety mit:) z tym nie dodawaniem cukru, a dlaczego?
Ponieważ na składzie mamy napisane: zagęszczony sok z marchwii, zagęszczony sok z jabłek... i koniec. A jak myślimy jak jest robiony zagęszczony sok?:) Dodawana jest woda i cukier i przecier z owoców, no ale na opakowaniu jest tylko napisane "zagęszczony sok z owoców":)
Zachęcam kobietki do artykułu:
Ile soku w soku - koncentraty owocowe, light, napój, nektar, sok - Żywienie - poradnikzdrowie.pl
Aha i najważniejsze, że tak jak na etykietach kosmetyków, zawartość poszczególnych soków jest podawana w ilości od największej do najmniejszej.

P.S. I gratuluję decyzji o ślubiku:) Życzę spokojnych i owocnych przygotowań:) Pięknej pogody i totalnego luziku:)

Ostatnia edycja:
Pajeczko u mnie w Sosnowcu jest sklep "Strefa niskich cen i są takie same tuniki za 22zł:D Z resztą wszystkie rzeczy w tym sklepie są śliczne, idą na ilość, widać że sprowadzają wszystko tonami, zawsze tam jest bardzo duży ruch:) I baaaardzo tanio:)

Pajeczko u mnie w Sosnowcu jest sklep "Strefa niskich cen i są takie same tuniki za 22zł:D Z resztą wszystkie rzeczy w tym sklepie są śliczne, idą na ilość, widać że sprowadzają wszystko tonami, zawsze tam jest bardzo duży ruch:) I baaaardzo tanio:)

a jaki adres jest tego sklepu? moze sie przejade:)
ja jestem umówiona jutro do internisty, ale faceta i troche sie nie teges czuje bo cieknie mi z tych cycków i jak bedzie widac to kicha wiec sobie umysliłam, ze jest tam jeszcze lekarka wiec moze do niej sie przejde baba to baba no nie?

A mam pytanie do mam z Wrocławia czy wiecie gdzie jest dobra i tania szkoła rodzenia ??

Miłego dnia dwupaczki :tak:

bogusia jesli chodzi o szkolę rodzenia to ja chodziłam do szpitala na brochów, też z tego względu że tam chcialam rodzić. Byłam z zajęć bardzo zadowolona, poznałam dziewczyny z którymi później spotkalam się na porodówce i było nam raźniej.. Podobno fajna szkoła była w "promyku słońca" ale nie wiem czy jeszcze tam jest bo to było 3 lata temu. Najlepiej zobacz czy nie ma szkoły przy szpitalu w którym chcesz rodzić!

Ja od środy jak zobaczyłam moje wyniki to sama sobie soczki robię, marchewka, jabłuszko, buraczek i cytrynka żeby zgubić smak buraka :tak: smakuje ten soczek jak koktail, pycha:-p

reklama
Pajeczko Przecież przy osłuchiwaniu nie trzeba zdejmować stanika :confused: Lekarz to lekarz nie ma co się wstydzić :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry