reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hmm za to wyczytałam, ze za biegunki odpowiedzialne mogą byc soki z kartoników, które pije i juz nie bede oraz zielona herbata, ktorą tez pije no super:)

reklama
Pajeczko- ja akurat z biegunką nie mam problemów.Jeżeli chodzi o soki to trzeba być ostrożnym-ja w pierwszej ciąży piłam codziennie kubusie, jak zrobiłam badanie na cukrzycę po obciążeniu glukozą to wyszło,że mam 2 kreski ponad normę i to właśnie przez te soki,:szok::szok:przestałam pic soki to cukier spadł. Koleżanka tez piła i wylądowała w szpitalu(ale ona też słodycze wcinała ).

Witam się poniedziałkowo!
dobrze, że przez weekend dużo nie naskrobałyście to pomalutku sobie Was poczytałam :-)
Ale u nas śniegu napadało, gdzie ta wiosna.....:-D

Pajkaa śliczne te pajacyki w tesco kupiłaś , ja specjalnie pojechałam po nie wczoraj, ale u nas już tylko niebieskie zostały i jakieś w kropki dla dziewczynek. Oczywiście niebieski kupiłam :-D kuruj się, ja też długo z infekcją walczyłam, brałam tylko rutinoscorbin, euforbium do nosa i później kupiłam ten *spam* plecany przez dziewczyny, trochę mnie po nim mdliło ale dało się przeżyć :tak:

Jeśli chodzi o dolegliwości to zaczyna mnie boleć kość łonowa, czy spojenie łonowe nie pamiętam jak to się nazywa, w poprzedniej ciąży tez mnie bolalo ale w 3 trymestrze . Macie coś takiego?

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!!!

Pajeczko- ja akurat z biegunką nie mam problemów.Jeżeli chodzi o soki to trzeba być ostrożnym-ja w pierwszej ciąży piłam codziennie kubusie, jak zrobiłam badanie na cukrzycę po obciążeniu glukozą to wyszło,że mam 2 kreski ponad normę i to właśnie przez te soki,:szok::szok:przestałam pic soki to cukier spadł. Koleżanka tez piła i wylądowała w szpitalu(ale ona też słodycze wcinała ).

mnie jakos teraz wzięlo na soki a ogólnie glukoze mam za niską ale skoro tak na mnie działają nie bede piła bo sie odwodnie w koncu

ja zmykam sie polozyc :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Masz rację-lepiej nie pić,bo faktycznie się odwodnisz(tfu,tfu,tfu), a jeżeli się okaże,że to nie przez soki to lepiej skonsultuj się z lekarzem.

Cześć dziewczyny ja już wróciłam od sąsiadki i moja mama mnie zastąpiła :-) Dopiero 12, a ja już zmęczona jestem ale się dzisiaj narobiłam pranie,prasowanie, odkurzanie, mycie podłóg i wycieranie kurzy za mną od 6.30:) Później wizyta u sąsiadki troszkę się posmiałyśmy bo miała dzisiaj dobry chumor i powiedziała, że świetnie jej zmieniam pampersy więc z dzidzią też sobie poradzę ;-)

INA Kochana nie przejmuj się tym draniem bo nie jest wart Twoich nerwów i tym bardziej łez. Nie wiem jak facet może się tak zachować i szczerze mówiąc dobrze by mu zrobił opierdziel od Twojego taty i brata Oni też są mężczyznami i wiedzą jak prawdziwy facet powinien się zoachować, nawet jeżeli nie chciał z Tobą być to powinien twarzą w twraz pogadać, a nie jak dziecko sms-y wysyła :baffled::wściekła/y:

Pajkaa chora bidulka :-( Ja biegunki nie mam wręcz odwrotnie czas zaparcia.

Co do siarki z piersi to słyszłam,że to normalnie zwłaszcza przy pieszczotach z Naszymi Panami, ale Ja nie mam żadnych wycieków, a moja mama powiedziała mi, że przy wszystkich 3ciążach dostawała wyciekow 2 tygodnie przed porodem :-)

A mam pytanie do mam z Wrocławia czy wiecie gdzie jest dobra i tania szkoła rodzenia ??

Miłego dnia dwupaczki :tak:

Ostatnia edycja:
Masz rację-lepiej nie pić,bo faktycznie się odwodnisz(tfu,tfu,tfu), a jeżeli się okaże,że to nie przez soki to lepiej skonsultuj się z lekarzem.

wiesz jak nie piłam było normalnie teraz tak sobie mysle, ze od 3-4 dni pije te soki i od tego czasmu mam biegunke a wczoraj pilam zieloną herbate i soki wiec efekt taki wlasnie ze lalam, a jak faktycznie nie minie to pojade do lekarki

Ja osobiście nie polecam żadnych tych Kubusiów i innych takich niby soczków. Wiecie dlaczego? Dlatego, że ładują do nich mnóstwo cukru, robią z takich marchwii (odpadki). Jedyne soczki jakie wam polecam to bobofruty i gerberki. Kosztują o 2 zł drożej, ale ja na swoim żołądku to wypróbowałam. po Kubusiach mam zgagę, a po bobofrucie nic. Mogłabym je pić na litry, chyba się przejadę do makro.

hejka, nie było mnie cały weekend, ale juz jestem ;)
widze, ze biegunki męczą, ale chyba lepsze to niz mdłości i zaparcia :p
od rana dzis mam totalnego pecha, az sie boje, co sie jeszcze stanie :/
a od wczoraj planujemy slub cywilny i mnie q..ica przy tym strzela za przeproszeniem. a ma byc tylko najblizsza rodzinka i chrzestni + 6 znajomych, czyli troche ponad 30 osób. i to wlasnie ta rodzinka robi największe problemy :(. nie wyobrazam sobie co by bylo, gdybym miała robic wesele na 300 osób o_O

Milusiu, juz jakis czas temu zaczeli robic bez cukru i słodzików, zarowno Kubusie jak i Pysie (przy czym zdecydowanie wole te drugie). ja tam lubie i nic mi po nich nie jest :))

reklama
ja tam soki staram sie omijac tymbardziej ze to nie 100 % tylko wiecej tych barwnikow i cukrów jak juz cos to pije sok wycisniety z owocow a tak nacodzien to wode mineralna.

Do góry