reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochaniutkie:-)
Nadrobiłam w końcu:-D:-D:-D

Jestem wściekła,bo musiałam wszystko pisać jeszce raz. Coś zeżarło mojego posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam Was Kobietki ;-);-) !!

Dzis miałam wizyte, ale jestem taka niezadowolona...:baffled: Normalnie trwała Ona nie całe 5 minut, Pani Dokrot jedynie mnie zważyła ( + 1.4 kg ) ,zmierzyła ciśnienie , i pokazała mi jak bije serduszko mojego dzieciaczka ( z czego oczywiscie jestem bardzo zodowolona :tak: ) , nie zrobiła mi USG :wściekła/y:, miałam taką nadzieje ze zobacze dzis, co nosze w brzuszku a tu nic :-(, powiedziała ze USG dopiero zrobimy 9 kwietnia przy nastepnje wizycie, po czym wypisała mi skierowanie na badania moczu i krwi, i wyszła z gabinetu bo miała telefon :wściekła/y::wściekła/y:. byłam troche zdezerientowana, ale co mi zostało ? ubrałam sie i wróciłam do domku...:-(.
Pozdrawiam Was , i zycze miłego popołudnia :tak:;-)

Czasami tak jest z wizytami.Też to przeżyłam ostatnio:wściekła/y::wściekła/y:.

zwkkcz.jpg

iy3gqq.jpg

33kat5d.jpg

Cudowne;-)

Pajeczko przesliczne te spioszki, az mi sie zachcialo cos kupic- ale pewno zakoncze na zachciance.
Kupilam wczoraj prezent dla kol. ktora urodzila bliznieta, chcemy do nich wpasc w sobote- to taki symbolczny prezencik , bo reszte to daje pieniazki zeby sobie kupila co jej potrzeba. Jedno jest na lato, drugie na troche chlodniejsze dni- ale chyba dam to na lato, a zimowe oddam do sklepu albo wystawie na allegro.

Superowe i te i te:tak:;-)

ijeszcze kupiłam takie niekóre bo wszystkich Wam nie wkleje :p
alhut1.jpg

4goodl.jpg

jak bedzie dziewczynka to trudno:p
21afkub.jpg

x4ejph.jpg

2ngvqdd.jpg

vmvghw.jpg

i jeszzce troszke
35i6net.jpg

tutaj nie widac, ale są łapki tygryska :p
2hgafjb.jpg

2rdkg10.jpg

a to dostaliśmy od jednej miłej pani :p
2qvsf38.jpg

Cudowne-miodzio:-D

Witam sie po dłuższej przerwie nawet chyba nie bede próbowała was nadrabiać bo troche by to zajeło mam nadzieje ze brzuszki urosły ja zmieniłam przeglądarke i działa po za tym witam sie na leżąco moje guzki na nogach okazały sie być rumieniem guzowatym w bardzo zaawansowanym stanie wiec jedyne co mi wolno robic to leżec moge wstawac tylko do toalety juz mam dosc a to dopiero 3 dni mam nadzieje ze sie nie powiekszy bo wtedy juz nie uda mi uniknąć szpitala .

Trzymam kciuki,aby wszystko było oki;-):tak:

Ja wpadłam tylko na chwilkę, więc nie odpowiem na post....
Byłam na wizycie u nowej pani dr na NFZ. Spoko babka :-) więc przy niej już zostanę. Wszystko ok, nie robiła usg, więc z płcią dalej niespodzianka :-D Dała mi skierowanie na kilka badań. Ogólnie jestem zadowolona :-):-):-):-):-)

Gratuluje udanej wizyty;-)

Witajcie:rofl2:
zajechaliśmy dzisiaj w nocy po 3. Ale co się nastresowałam, uuuuu....:confused2: cały czas myślałam "oby tylko dojechać już". Za 3 tyg wracam, więc 3 tyg spokoju i znowu stres...
za to jestem z mamą:-) i do tego mam se z kim pogadać jak są w pracy, bo z nimi jest mój piesek, którego miałam rok, a później wzięła go mama do Holandii, żeby "też miała z kim pogadać":-p

Super,że cała i zdrowa już na miejscu:tak:

Witam się i ja po dłuższej przerwie :)
Chyba nie nadrobię wszystkich postów.. trochę naskrobałyście. Miałam dzisiaj wizytę i dowiedziałam się, że będę miała chłopca :).. Także będzie parka..

Gratluje syneczka;-):tak:

witam sie
dziewczyny nie wiem co sie ze mną dzieje w nocy mam te dusznosci a w dzien jestem jakby mnie ktos obuchem w łeb walnął zle sie czuje i cąły czas bym spała nie mam apetytu i caly czas mam biegunke:( masakra jakas nie wiem czy isc do lekarza?

Lepiej skonsultuj to z lekarzem :tak:

Ehtele-to ja jestem chyba w tej mniejszości-chciałabym dwie dziewczynki:tak: Chociaż z drugiej strony to trochę mi szkoda by było M;-)

Ja też bym chciała drugą córeczkę:tak::tak::tak::tak:

Maja właśnie usypia więc mam chwilkę dla siebie.

Ja marzę o drugiej dziewuszce. Głównie z powodu Mai. Wydaje mi się, że z siostrą byłaby bliżej niż z bratem. Sama mam brata. Jesteśmy ze sobą zżyci, ale to nie to co druga baba ;) Mój D też wolałby dziewczynkę. Jakoś nie ma parcia, że syn musi być.

Do gratulacji i zazdrości natomiast jak najbardziej się dołączam :)

...

Mój mężuś też by chciał dziewczynkę(tak jak ja):-D:-D

Cześć dziewczyny

A dużo przytyłyście?? Mi urusł tylko brzuszek i piersi (bez problemu mieszcze się w obcisłe rurki sprzed ciąży) a przytyłam 9 kilo :baffled: Ja nie wiem gdzie są te kilogramy, też tak macie??

Już tylko w jedne sprzed ciąży się mieszczę:baffled:(drugie,w które wchodziłam uprałam i już są ciasne:no:). 3 marca miaLam na plusie 7kg,teraz nie wiem.Też biodróweczki uwielbiam:-D:tak:

Witam dziewczyny:)
Chciałam się przywitać, po raz pierwszy;)

Witamy,witamy:-)

witam niedzielnie- 2 w 1 popisz tu z nami :)
ja już po basenie i dwóch śniadaniach ;p
wczoraj i dzisiaj w nocy budziłam się i nie spałąm, bo mi w brzuchu robiło "pach,rach, grrrr, hgrt" no i tak przez 2 bite godziny od 3 .... nocny marek się dziecinie włączył.

Pochwale się swoimi zakupami:]
tym bardziej, że prezentowane dwie sztuki kosztował razem 70gr
Zobacz załącznik 224555
Zobacz załącznik 224557

"

Cena-szok:szok::szok:-jak za takie zdobycze;-)

witam dziewczyny po krótkiej nieobecności :)))
postaram sie troche was nadrobić :)))
mam też złe wiadomości zostałam z moją dzidzią sama:((( i będziemy skazana sama sobie radzić:((((

trzymam się , trzymam,
chodzi o to , że mój Piotrek postanowił się rozstać ze mną , krótko mówiąc . Musiałam się spakować i wyprowadzić , narazie tylko zabrałam kilka rzeczy , ale za kilka dni mam przyjść po resztę . Tak mi łaskawie napisał sms , a jak dzwoniłam to nawet nie raczył odebrać telefonu:(( poprostu żałosy jest i tyle. Narazie mieszkam u rodziców i tam juz zoztane :))). Na pocieszenie mama zabrał mnie wczoraj na zakupy do Silesi city center , a dokładnie do Smyka , na małe zakupy dla mojego dzidziusia:)) i przyznam nawet mi to troche poprawiło chumor:))
(((

Nie będę się powtarzać,wszystko dziewczyny napisały.Trzymaj się kochana;-);-);-)

A tak poza tym kochane chyba jestem ostatnio trochę rozhisteryzowana...każde dziecko wywołuje u mnie łzy:-:)-(
Nie wiem czy oglądacie serial USTA USTA, dziś była powtórka, jedna z bohaterek rodziła...poryczałam się tak, że aż mi głupio przed samą sobą:-D Za chwilę mąż będzie w końcu zdecydowałam się na frytki z jajkiem sadzonym i jakąś tam sałatką:tak::tak: Nie ma co zdrowo to ja dziś nie zjem:-D:-D
Czy macie problemy z zgagą? Bo ja pierwszy raz w życiu się z nią spotykam, męczy mnie strasznie i kompletnie nie mam pomysł jak z nią powalczyć;-);-)

Zgaga- w pierwszej ciąży migdały mi pomagały(mąż obierał:-D) i guma miętowa do żucia:tak:

Kciukasy za wizyty zaciśnięte;-):tak:
Gratuluję pierwszych ruchów:tak:;-)
Miłego dzionka dziewczynki ;-);-):-)

reklama
a zapomniałam Wam napisac ze te dusznosci moje to chyba przez katar mam bo odkąd stosuje na noc masc majerankową i wszystko ładnie ścieka śpie super

a zapomniałam Wam napisac ze te dusznosci moje to chyba przez katar mam bo odkąd stosuje na noc masc majerankową i wszystko ładnie ścieka śpie super

to super.

kurcze tyle mam do zalatwienia a tak bardzo mi sie nie chce- ale coz zrobic.
ide zalatwioaC KREDYT- TZRYMAJCIE KCIUKI DZIEWCZYNY.

Ostatnia edycja:
Witam Was Dziewczynki :-)

U nas znowu zima.... blee, ile śniegu napadało, mam nadzieję, że potopnieje, bo słoneczko ładnie przygrzewa :-)

kassia181, trzymam kciuki za kredyt :-)

pajkaa, zdrowiej nam szybciutko :-)

Mnie zgaga, jak narazie nie dokucza, plamień z piersi też nie mam... A regularne kopniaczki od Dzidziusia mnie bardzo cieszą :-D

Nie doczytałam, czy któraś ma wizytę dziś, w każdym razie kciuczki trzymam :-D

Życzę Wam udanego dnia :-):-):-)

Witam się i ja :-)

Pajka polecam Ci syrop *spam* (polecony mi przez Kiniusię). Jest rewelacyjny! *spam* syrop 150g | Przeziębienia, grypa | Przesiębienia, grypa | i-Apteka.pl
A do noska sól fizjologiczną albo morską - ja mam taką i jest super Spray do nosa NoseFrida

I tak jak w tym artykule - siedzieć w domu :tak: tylko wietrzyć pomieszczenia, oczywiście wtedy kiedy w nich nie przebywamy ;-)

A co do siary to tak jak Shyla napisała jest to normalne, niektóre kobiety mają niektóre nie, jedne więcej drugie mniej, ale o niczym to nie świadczy. Prawdziwa laktacja zacznie się albo i nie po porodzie :tak: W "Ciężarówką przez 9 miesięcy" (POLECAM TĄ KSIĄŻKĘ!!!) przeczytałam, że jak się zrezygnuje z pieszczot piersi to zmniejsza się uciążliwość wycieków, ale to też nie jest norma, więc po co sobie odmawiać przyjemności ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kochane słoneczka,

od razu przyznaję się bez bicia, że was tak łatwo nie nadrobię:( A chciałabym wiedzieć, czy wszystko u was w porząsiu. z ostatnich postów wyczytałam, że Pajkaa jest chora, zatem Pajeczko oraz inne chorowitki duuużo zdróweczka:)
Nie wiem dokładnie, kto ma dzisiaj wizytę, chyba Ehtele (zatem za Ciebie kochana i za inne kobietki trzymam kciuki i czekam na wieści o was i o maluszkach:)
Poza tym weekend miałam bardzo pracowity, wczoraj wracałam z Warszawy w nocy i takich śnieżyc to dawno nie było, udało mi się zdrzemnąć dopiero za CZęstochową, a Daru walczył z drogowymi trudnościami.
Oprócz tego to nic u mnie nowego. Ściskam was mocno.

Buziaki i słonecznego dzioneczka:)
P.S. Czy też widzicie już harce swoich maluchów, odkąd zauważyłam fale na brzuszku (takie punktowe) to nieraz siedzę i długo wpatruję się w brzunio:)

Aaa i witam nowe sierpnióweczki:)

Ostatnia edycja:
Do góry