reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Witajcie kochaniutkie:-)
Nadrobiłam w końcu:-D:-D:-D

Jestem wściekła,bo musiałam wszystko pisać jeszce raz. Coś zeżarło mojego posta:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Witam Was Kobietki ;-);-) !!

Dzis miałam wizyte, ale jestem taka niezadowolona...:baffled: Normalnie trwała Ona nie całe 5 minut, Pani Dokrot jedynie mnie zważyła ( + 1.4 kg ) ,zmierzyła ciśnienie , i pokazała mi jak bije serduszko mojego dzieciaczka ( z czego oczywiscie jestem bardzo zodowolona :tak: ) , nie zrobiła mi USG :wściekła/y:, miałam taką nadzieje ze zobacze dzis, co nosze w brzuszku a tu nic :-(, powiedziała ze USG dopiero zrobimy 9 kwietnia przy nastepnje wizycie, po czym wypisała mi skierowanie na badania moczu i krwi, i wyszła z gabinetu bo miała telefon :wściekła/y::wściekła/y:. byłam troche zdezerientowana, ale co mi zostało ? ubrałam sie i wróciłam do domku...:-(.
Pozdrawiam Was , i zycze miłego popołudnia :tak:;-)

Czasami tak jest z wizytami.Też to przeżyłam ostatnio:wściekła/y::wściekła/y:.

zwkkcz.jpg

iy3gqq.jpg

33kat5d.jpg

Cudowne;-)

Pajeczko przesliczne te spioszki, az mi sie zachcialo cos kupic- ale pewno zakoncze na zachciance.
Kupilam wczoraj prezent dla kol. ktora urodzila bliznieta, chcemy do nich wpasc w sobote- to taki symbolczny prezencik , bo reszte to daje pieniazki zeby sobie kupila co jej potrzeba. Jedno jest na lato, drugie na troche chlodniejsze dni- ale chyba dam to na lato, a zimowe oddam do sklepu albo wystawie na allegro.

Superowe i te i te:tak:;-)

ijeszcze kupiłam takie niekóre bo wszystkich Wam nie wkleje :p
alhut1.jpg

4goodl.jpg

jak bedzie dziewczynka to trudno:p
21afkub.jpg

x4ejph.jpg

2ngvqdd.jpg

vmvghw.jpg

i jeszzce troszke
35i6net.jpg

tutaj nie widac, ale są łapki tygryska :p
2hgafjb.jpg

2rdkg10.jpg

a to dostaliśmy od jednej miłej pani :p
2qvsf38.jpg

Cudowne-miodzio:-D

Witam sie po dłuższej przerwie nawet chyba nie bede próbowała was nadrabiać bo troche by to zajeło mam nadzieje ze brzuszki urosły ja zmieniłam przeglądarke i działa po za tym witam sie na leżąco moje guzki na nogach okazały sie być rumieniem guzowatym w bardzo zaawansowanym stanie wiec jedyne co mi wolno robic to leżec moge wstawac tylko do toalety juz mam dosc a to dopiero 3 dni mam nadzieje ze sie nie powiekszy bo wtedy juz nie uda mi uniknąć szpitala .

Trzymam kciuki,aby wszystko było oki;-):tak:

Ja wpadłam tylko na chwilkę, więc nie odpowiem na post....
Byłam na wizycie u nowej pani dr na NFZ. Spoko babka :-) więc przy niej już zostanę. Wszystko ok, nie robiła usg, więc z płcią dalej niespodzianka :-D Dała mi skierowanie na kilka badań. Ogólnie jestem zadowolona :-):-):-):-):-)

Gratuluje udanej wizyty;-)

Witajcie:rofl2:
zajechaliśmy dzisiaj w nocy po 3. Ale co się nastresowałam, uuuuu....:confused2: cały czas myślałam "oby tylko dojechać już". Za 3 tyg wracam, więc 3 tyg spokoju i znowu stres...
za to jestem z mamą:-) i do tego mam se z kim pogadać jak są w pracy, bo z nimi jest mój piesek, którego miałam rok, a później wzięła go mama do Holandii, żeby "też miała z kim pogadać":-p

Super,że cała i zdrowa już na miejscu:tak:

Witam się i ja po dłuższej przerwie :)
Chyba nie nadrobię wszystkich postów.. trochę naskrobałyście. Miałam dzisiaj wizytę i dowiedziałam się, że będę miała chłopca :).. Także będzie parka..

Gratluje syneczka;-):tak:

witam sie
dziewczyny nie wiem co sie ze mną dzieje w nocy mam te dusznosci a w dzien jestem jakby mnie ktos obuchem w łeb walnął zle sie czuje i cąły czas bym spała nie mam apetytu i caly czas mam biegunke:( masakra jakas nie wiem czy isc do lekarza?

Lepiej skonsultuj to z lekarzem :tak:

Ehtele-to ja jestem chyba w tej mniejszości-chciałabym dwie dziewczynki:tak: Chociaż z drugiej strony to trochę mi szkoda by było M;-)

Ja też bym chciała drugą córeczkę:tak::tak::tak::tak:

Maja właśnie usypia więc mam chwilkę dla siebie.

Ja marzę o drugiej dziewuszce. Głównie z powodu Mai. Wydaje mi się, że z siostrą byłaby bliżej niż z bratem. Sama mam brata. Jesteśmy ze sobą zżyci, ale to nie to co druga baba ;) Mój D też wolałby dziewczynkę. Jakoś nie ma parcia, że syn musi być.

Do gratulacji i zazdrości natomiast jak najbardziej się dołączam :)

...

Mój mężuś też by chciał dziewczynkę(tak jak ja):-D:-D

Cześć dziewczyny

A dużo przytyłyście?? Mi urusł tylko brzuszek i piersi (bez problemu mieszcze się w obcisłe rurki sprzed ciąży) a przytyłam 9 kilo :baffled: Ja nie wiem gdzie są te kilogramy, też tak macie??

Już tylko w jedne sprzed ciąży się mieszczę:baffled:(drugie,w które wchodziłam uprałam i już są ciasne:no:). 3 marca miaLam na plusie 7kg,teraz nie wiem.Też biodróweczki uwielbiam:-D:tak:

Witam dziewczyny:)
Chciałam się przywitać, po raz pierwszy;)

Witamy,witamy:-)

witam niedzielnie- 2 w 1 popisz tu z nami :)
ja już po basenie i dwóch śniadaniach ;p
wczoraj i dzisiaj w nocy budziłam się i nie spałąm, bo mi w brzuchu robiło "pach,rach, grrrr, hgrt" no i tak przez 2 bite godziny od 3 .... nocny marek się dziecinie włączył.

Pochwale się swoimi zakupami:]
tym bardziej, że prezentowane dwie sztuki kosztował razem 70gr
Zobacz załącznik 224555
Zobacz załącznik 224557

"

Cena-szok:szok::szok:-jak za takie zdobycze;-)

witam dziewczyny po krótkiej nieobecności :)))
postaram sie troche was nadrobić :)))
mam też złe wiadomości zostałam z moją dzidzią sama:((( i będziemy skazana sama sobie radzić:((((

trzymam się , trzymam,
chodzi o to , że mój Piotrek postanowił się rozstać ze mną , krótko mówiąc . Musiałam się spakować i wyprowadzić , narazie tylko zabrałam kilka rzeczy , ale za kilka dni mam przyjść po resztę . Tak mi łaskawie napisał sms , a jak dzwoniłam to nawet nie raczył odebrać telefonu:(( poprostu żałosy jest i tyle. Narazie mieszkam u rodziców i tam juz zoztane :))). Na pocieszenie mama zabrał mnie wczoraj na zakupy do Silesi city center , a dokładnie do Smyka , na małe zakupy dla mojego dzidziusia:)) i przyznam nawet mi to troche poprawiło chumor:))
(((

Nie będę się powtarzać,wszystko dziewczyny napisały.Trzymaj się kochana;-);-);-)

A tak poza tym kochane chyba jestem ostatnio trochę rozhisteryzowana...każde dziecko wywołuje u mnie łzy:-:)-(
Nie wiem czy oglądacie serial USTA USTA, dziś była powtórka, jedna z bohaterek rodziła...poryczałam się tak, że aż mi głupio przed samą sobą:-D Za chwilę mąż będzie w końcu zdecydowałam się na frytki z jajkiem sadzonym i jakąś tam sałatką:tak::tak: Nie ma co zdrowo to ja dziś nie zjem:-D:-D
Czy macie problemy z zgagą? Bo ja pierwszy raz w życiu się z nią spotykam, męczy mnie strasznie i kompletnie nie mam pomysł jak z nią powalczyć;-);-)

Zgaga- w pierwszej ciąży migdały mi pomagały(mąż obierał:-D) i guma miętowa do żucia:tak:

Kciukasy za wizyty zaciśnięte;-):tak:
Gratuluję pierwszych ruchów:tak:;-)
Miłego dzionka dziewczynki ;-);-):-)

reklama
a zapomniałam Wam napisac ze te dusznosci moje to chyba przez katar mam bo odkąd stosuje na noc masc majerankową i wszystko ładnie ścieka śpie super

a zapomniałam Wam napisac ze te dusznosci moje to chyba przez katar mam bo odkąd stosuje na noc masc majerankową i wszystko ładnie ścieka śpie super

to super.

kurcze tyle mam do zalatwienia a tak bardzo mi sie nie chce- ale coz zrobic.
ide zalatwioaC KREDYT- TZRYMAJCIE KCIUKI DZIEWCZYNY.

Ostatnia edycja:
Witam Was Dziewczynki :-)

U nas znowu zima.... blee, ile śniegu napadało, mam nadzieję, że potopnieje, bo słoneczko ładnie przygrzewa :-)

kassia181, trzymam kciuki za kredyt :-)

pajkaa, zdrowiej nam szybciutko :-)

Mnie zgaga, jak narazie nie dokucza, plamień z piersi też nie mam... A regularne kopniaczki od Dzidziusia mnie bardzo cieszą :-D

Nie doczytałam, czy któraś ma wizytę dziś, w każdym razie kciuczki trzymam :-D

Życzę Wam udanego dnia :-):-):-)

Witam się i ja :-)

Pajka polecam Ci syrop *spam* (polecony mi przez Kiniusię). Jest rewelacyjny! *spam* syrop 150g | Przeziębienia, grypa | Przesiębienia, grypa | i-Apteka.pl
A do noska sól fizjologiczną albo morską - ja mam taką i jest super Spray do nosa NoseFrida

I tak jak w tym artykule - siedzieć w domu :tak: tylko wietrzyć pomieszczenia, oczywiście wtedy kiedy w nich nie przebywamy ;-)

A co do siary to tak jak Shyla napisała jest to normalne, niektóre kobiety mają niektóre nie, jedne więcej drugie mniej, ale o niczym to nie świadczy. Prawdziwa laktacja zacznie się albo i nie po porodzie :tak: W "Ciężarówką przez 9 miesięcy" (POLECAM TĄ KSIĄŻKĘ!!!) przeczytałam, że jak się zrezygnuje z pieszczot piersi to zmniejsza się uciążliwość wycieków, ale to też nie jest norma, więc po co sobie odmawiać przyjemności ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć kochane słoneczka,

od razu przyznaję się bez bicia, że was tak łatwo nie nadrobię:( A chciałabym wiedzieć, czy wszystko u was w porząsiu. z ostatnich postów wyczytałam, że Pajkaa jest chora, zatem Pajeczko oraz inne chorowitki duuużo zdróweczka:)
Nie wiem dokładnie, kto ma dzisiaj wizytę, chyba Ehtele (zatem za Ciebie kochana i za inne kobietki trzymam kciuki i czekam na wieści o was i o maluszkach:)
Poza tym weekend miałam bardzo pracowity, wczoraj wracałam z Warszawy w nocy i takich śnieżyc to dawno nie było, udało mi się zdrzemnąć dopiero za CZęstochową, a Daru walczył z drogowymi trudnościami.
Oprócz tego to nic u mnie nowego. Ściskam was mocno.

Buziaki i słonecznego dzioneczka:)
P.S. Czy też widzicie już harce swoich maluchów, odkąd zauważyłam fale na brzuszku (takie punktowe) to nieraz siedzę i długo wpatruję się w brzunio:)

Aaa i witam nowe sierpnióweczki:)

Ostatnia edycja:
Do góry