reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

dam przynajmniej jakiś znak życia czytam na bieżąco ale im dłużej się czegoś nie napisze tym trudniej wbić się w temat bo mam poczucie że się wyskakuje jak królik z kapelusza :sorry2:u mnie różnie lepsze i gorsze dni no cóż uroki nadciśnienia ale byle do końca pocieszam się że już z górki się zaczyna skurczyki też nie odpuszczają i czasem brzuch jak kamień :dry:no cóż takie uroki mojej ciąży póki co staram się wszystkie swoje siły inwestować w czas z córcią a że jest żywiołowa to potrzeba sporo tych sił
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :tak:
Ina dziewczyny już wszystko napisały trzymaj się kobieto i dasz radę :tak:
Pajkaa zdrówka i kuruj się ciężaróweczko :tak: zakupki pierwsza klasa
kolumnea ciesz się że nie męczysz się jak niektóre :tak: ja z zazdrością patrzyłam na znajomą która w 8 m-cu pojechała 600km nad morze ja w pierwszej ciązy ostatni raz wymiotowałam w 20. tygodniu a jak dostałam pozwolenie od lekarza żeby wstać z łozka w czwartek to w poniedziałek miałam 5cm rozwarcia i Majka się urodziła więc jakby co to ja teraz też mogę się zamienić :tak:

reklama
Siara jest lepkim żółtawym płynem, zawiera leukocyty i kuleczki tłuszczu. Do odróżnienia jej od patologicznej wydzieliny najczęściej wystarczy obserwacja koloru i konsystencji ;)
wiem bo przez to już przechodziłam ;)

Siara jest lepkim żółtawym płynem, zawiera leukocyty i kuleczki tłuszczu. Do odróżnienia jej od patologicznej wydzieliny najczęściej wystarczy obserwacja koloru i konsystencji ;)
wiem bo przez to już przechodziłam ;)

ja czytałam, ze moze byc tez przezroczysta lub żółta :),
dzisiaj leje sie z lewej, ale dosłownie leje chyba bede musiała wybrac sie na zakupy :)

ale jestem ciekawa czy to nie spowoduje utraty pokarmu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wydzielina biała, przezroczysta i rzadka prawie jak woda (chociaż w dotyku jakby troszeczkę lepka) tez jest prawidłowa ;)

Witam się dziewczynki po weekendzie!!! Nie miałam czasu do Was zaglądać i godzinkę ślepię i nadrabiam posty :-) odniosę się do tego co mnie szczególnie zaintrygowało - wszystkie dwupaczki oczywiście serdecznie pozdrawiam :tak:

Czy macie problemy z zgagą? Bo ja pierwszy raz w życiu się z nią spotykam, męczy mnie strasznie i kompletnie nie mam pomysł jak z nią powalczyć;-);-)

no ja przyznaję że JUŻ mnie zgaga dopada... w poprzedniej ciąży to była kwestia ostatnich dwóch miesięcy ciąży a w tej JUŻ TERAZ :nerd: nic nie poradzimy kochana, w tamtej ciąży ratowałam się mlekiem. Alugastrinu nie piłam, bo lekarz wyrazil się w ten sposób "no jak pani nie wytrzyma to sobie proszę kupić, niby nie szkodzi, ale ja polecam wytrzymać" - no więc wytrzymałam. Koleżanka robiła sobie kisiel - też neutralizuje kwasy i jest lekkostrawny także jako przekąska między posiłkami może być - choć mi najbardziej ulgę przynosiło mleko... Teraz mam mega dolegliwości po świeżych ogórkach, co mnie załamało, bo takie pyszne trafiłam w Biedronie że ech....... Damy radę :tak::tak::tak:

Poczytałam sobie o maku i jednak lekarz ma rację - "Mak lekarski jest rośliną leczniczą. Zawiera wiele substancji przeciwbólowych. Wśród nich jest morfina. Jest to związek uzależniający. Podobnie uzależniają inne narkotyki produkowane z maku. Należą do nich: opium, które jest wysuszonym mleczkiem pochodzącym z niedojrzałych główek makówek, morfina, heroina i papaweryna.Substancje lecznicze pochodzące z maku działają na OUN. Morfina i kodeina zmniejszają uczucie bólu. Wywołują uczucie senności, zahamowują kasłanie. Jest to działanie pożyteczne i skuteczne na krótką metę. Długotrwałe stosowanie powoduje uzależnienie, które prowadzi do zniszczenia układu nerwowego. Substancje te mimo, że mają działanie lecznicze są narkotykami, które uzależniają!"

Ina nie daj się .. jesteśmy z Tobą

Dziewczyny dajcie luz z makiem!!!!! Mak jest niewskazany w dużych ilościach bo obniża ciśnienie to że zawiera jakieś tam śladowe ilości substancji psychoaktywnych nie ma znaczenia... przecież żadna z Was nie zje kilograma żeby tym makiem się odurzyć nie? :-D:-) spokojnie po kawałeczku makowca do dziobka :tak::tak: i święta zaliczone :-D

pajkaa shyla a to normalne ze tak cieknie? skąd to sie bierze? ja nic takiego nie mam moze powinnm nie wiem.

owszem - wydzielina z piersi jest normalna. w poprzedniej ciąży nic takiego nie miałam, za to po porodzie naprodukowałam pokarmu dla całego oddziału noworodków i już w szpitalu miałam nawał mleczny, wkładki laktacyjne wymienialam co pół godziny - ciekło ze mnie jak z kranu.... po karmieniu jeszcze dłuuuuuuuuugo mialam przy naciśnięciu "wycieki" no i przy stymulacji mężowej :tak:;-) teraz zaobserwowałam jakąśtam zaschniętą kropeczkę na biustonoszu... także to normalka choć nie każdą "ciężarówkę" spotyka ;-):-)

ina21 kawał kutafona z tego gościa - dziewczyny już wszystko powiedziały, ja się poidpisuję pod tym wszystkimi ręcami!!!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, Pajka mam nadzieję że Twoje przeziębienie okaże się niegroźne i że lekarka coś poradzi konkretnego żebyś już nie musiała się mordować z katarkiem :tak::tak:

Ostatnio zapomniałam się WAm pochwalić, ale od kilku dni codziennie Franuś daje mi seryjkę delikatnych fikołków :-D:-D:-D nie jest to jeszcze regularne kopanie, ale już wiem, że on tam sobie fika :tak: czekam teraz aż zechce urosnąć i dawać czadu ostrzej tak, że będzie mógł to poczuć mój maużonek :tak:

ja Was tylko pozdrowie
ząb dokucza niemilosiernie
zapisalam sie na priv wizyte w koncu...moze tammi pomoga

trzymajcie sie zdrowo ciezaroweczki

Pajka kupisz w normalnym markecie, sklepie kosmetycznym, Rosmanie :tak:. Cienki są firmy Bella, ale nie andają się przy nawale mlecznym.. Johnson&Johnson są dość grube i chłonne i widać je przez stanik trochę.... Jak masz usztywniany biustonosz to nie powinny przebijać... Kup sobie Bellę na początek :tak:

Czesc Kochane! Przeczytałam wszystkie posty weekendowe i wiem co u Was.
Ina wiem, że sobie poradzisz i bedzie wszystko dobrze. Masz Kochającą rodzinę i będzie dobrze. A ten dupek bedzie błagał jeszcze zebys wróciła!

Wszystkim Mamuśkom, które dzisiaj na wizytach zycze samych dobrych wieści. Trzymam kciuki!
U mnie weekend przyjemnie minął i nabrałam sił do pracy do srody powinno wystarczyć heheh.
Miłego dnia zyczę i słoneczka dużo.

reklama
Pajka kupisz w normalnym markecie, sklepie kosmetycznym, Rosmanie :tak:. Cienki są firmy Bella, ale nie andają się przy nawale mlecznym.. Johnson&Johnson są dość grube i chłonne i widać je przez stanik trochę.... Jak masz usztywniany biustonosz to nie powinny przebijać... Kup sobie Bellę na początek :tak:

no to fajnie jutro bede w realu to zekrne czy tam są :) kupie tak jak radzisz najpierw belle tam jest 60 szt :)

Do góry