reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Poczytałam sobie o maku i jednak lekarz ma rację - "Mak lekarski jest rośliną leczniczą. Zawiera wiele substancji przeciwbólowych. Wśród nich jest morfina. Jest to związek uzależniający. Podobnie uzależniają inne narkotyki produkowane z maku. Należą do nich: opium, które jest wysuszonym mleczkiem pochodzącym z niedojrzałych główek makówek, morfina, heroina i papaweryna.Substancje lecznicze pochodzące z maku działają na OUN. Morfina i kodeina zmniejszają uczucie bólu. Wywołują uczucie senności, zahamowują kasłanie. Jest to działanie pożyteczne i skuteczne na krótką metę. Długotrwałe stosowanie powoduje uzależnienie, które prowadzi do zniszczenia układu nerwowego. Substancje te mimo, że mają działanie lecznicze są narkotykami, które uzależniają!"

Ina nie daj się .. jesteśmy z Tobą

Ale to nie ziarna maku, które jemy w makowcach mają właściwości narkotyku - dokładnie opium :-D Gdyby tak było to mak zabroniony by był w sprzedaży (tak jak jego uprawa - tylko po odpowiednich zgłoszeniach i nadzorach). A już tym bardziej nie można byłoby karmić makiełkami i innymi specjałami dzieci, a nie spotkałam się z takim zakazem ;-)

Tu znajdziesz z czego dokładnie z tej rośliny robi się narkotyki
Mak lekarski – Wikipedia, wolna encyklopedia

Dziewczyny, ostatnio poruszany był znowu temat szkoły rodzeni ;-) No to ja tylko dodam, że u mnie w przyszpitalnej szkole rodzenia zajęcia zacznę w czerwcu. Będzie 5 spotkań, a koszt to jedyne 50zł.
Już się zapisałam i mają do mnie w czerwcu zadzwonić z informacją, kiedy pierwsze zajęcia.
Eh... niech ten czas szybciej leci, dzieci zdrowo rosną i szczęśliwie przychodzą na świat :-) No nie mogę się doczekać mówię Wam :-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
No dziewczynki to ja zmykam jutro jedziemy z mezem po tapety do dziecięcego pokoiku. Jestem ciekawa co mi powie internistka a nie wiem czy uda mi sie zajrzec do ginekologa bo dopiero mam wizyte na 19:20
życzę spokojnej nocy

Ale to nie ziarna maku, które jemy w makowcach mają właściwości narkotyku - dokładnie opium :-D Gdyby tak było to mak zabroniony by był w sprzedaży (tak jak jego uprawa - tylko po odpowiednich zgłoszeniach i nadzorach). A już tym bardziej nie można byłoby karmić makiełkami i innymi specjałami dzieci, a nie spotkałam się z takim zakazem ;-)

Tu znajdziesz z czego dokładnie z tej rośliny robi się narkotyki
Mak lekarski – Wikipedia, wolna encyklopedia

Dziewczyny, ostatnio poruszany był znowu temat szkoły rodzeni ;-) No to ja tylko dodam, że u mnie w przyszpitalnej szkole rodzenia zajęcia zacznę w czerwcu. Będzie 5 spotkań, a koszt to jedyne 50zł.
Już się zapisałam i mają do mnie w czerwcu zadzwonić z informacją, kiedy pierwsze zajęcia.
Eh... niech ten czas szybciej leci, dzieci zdrowo rosną i szczęśliwie przychodzą na świat :-) No nie mogę się doczekać mówię Wam :-D:-D:-D
a to jest tylko za zedno spotkanie czy za całość już,
ja tez chciałam chodzię do szkoły rodzenia , ale jak zabaczyłam ceny to troch ostudziło to mój zapał bo są albo po 300 zł albo po 200 zł:((((
a to narazie przekracza mój budżet , wolę te pieniążki wydać na rzeczy dla dzidziusia , bo musze liczyc sama na siebie :)))
jak by było tańsze to bym z przyjemnościa poszła:))

No to Olu to jutro dwie jesteśmy na wizytach:):):) Chyba, że któreś jeszcze jutro się ujawnią...
O której godzinie idziesz? Ja mam wizytę o 16.00 więc po 17.00 pojawię się zdać relacje...
zgaga jak na razie przeszła uff

Ina21 milusia pisała o szkole rodzenia, która jest w Sosnowcu (czyli bliziutko K-c) i jest bezpłatna...więc tam spokojnie możesz się wybrać:)

No to Olu to jutro dwie jesteśmy na wizytach:):):) Chyba, że któreś jeszcze jutro się ujawnią...
O której godzinie idziesz? Ja mam wizytę o 16.00 więc po 17.00 pojawię się zdać relacje...
zgaga jak na razie przeszła uff

Ina21 milusia pisała o szkole rodzenia, która jest w Sosnowcu (czyli bliziutko K-c) i jest bezpłatna...więc tam spokojnie możesz się wybrać:)

to by było fajne tylko jak by można jakiś kontakt do tej szkoły:))))))

to dziewczyny ja uciekam już i jeszcze raz dziękuję wam za tak miłe słowa otuchy:)))
papa

Ostatnia edycja:
Kurde dziewczyny zauwazyłam dzisiaj, ze cieknie mi z piersi ?? to normalne? masakra chodze w pizamie patrze a tutaj plamy w miejscu piersi a ja w szoku

To jest siara normalny kochana objaw , ja znów tak mam po nocy ale nie zawsze ;)

ja jak wczoraj wstałam to mialam w miejscu lewej piersi a akurat maz sie do mnie przytulił i myslalam, ze miał mokrą rękę potem patrze a na czerwonym biustonoszu mam białe ślady i teraz cieknie cały czas :p masakra musze uwazac, zeby przez bluzke nie przebiło :p

reklama
Witam dziewczynki :)
Ja tak późno bo odsypiam cały tydzień. w sobote przespalam praktycznie cały dzień. Dziś spalam do 12 ale w nocy nie spałam bo się budziłam. Od dwóch dni mam potworne napady glodu mogla bym jesc i jesc.
Mój chłopak sie ze mnie nabija bo w ciązy wszystko przypalam i mi nie wychodzi gotowanie wiec nic nie moge gotowac. Tragedia
Dzisiaj troche się martwie bo nie czułam jeszcze ruchów maluszka. Nie wiecie może czy to normalne dwa dni temu szalal straszelnie a dzis jakoś tak cichutko.
Ina trzymaj się jestem pewna że znajomi i rodzina ci pomogą. Może lepiej że tak się stało bo byś sie potem z nim meczyła, albo by ci robił jakies swiństwa. Niedojrzały gowniarz. pozdrawiam cie i trzymaj się
Ja mam w czwartek usg wrzuce na forum mojego maluszka no i w koncu może plec bede znała.
pozdrawiam was mamusie :)

Do góry