reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

ehtele: Na szczęście nie mam zgagi, ale mój mąż kiedyś się z tym męczył, więc z domowych, sprawdzonych sposobów (o lekach-wiadomo-nawet nie piszę): mleko, migdały, małe a częstsze, lekkie posiłki, wygodne ubranie (nie uciskające), ograniczenie pikantnych potraw (o alkoholu i kofeinie nie muszę pisać:)). Po posiłku się nie kładź, zostań trochę na siedząco, a jak się kładziesz, weź coś pod głowę, żeby była wyżej niż brzuszek. Aha-i nie pij mięty-pobudza wydzielanie soków żołądkowych, więc zgaga szaleje. Mam nadzieję, że coś pomoże-to podobno typowa dolegliwość w ciąży, niestety.

[FONT=&quot][/FONT]

reklama
ALUGASTRIN! Najlepszy na zgagę;-) w ostatnim trrymestrze leżał na szafce nocnej bo nie dawalam rady. Łyczek obrzydliwego płynu i zgaga przechodzi w minutę.

Czy macie problemy z zgagą? Bo ja pierwszy raz w życiu się z nią spotykam, męczy mnie strasznie i kompletnie nie mam pomysł jak z nią powalczyć;-);-)
ja mam i pociesze Cie, ze nic nie pomaga :( chyba, ze cały czas bedziesz jadła. Ogólnie omijaj ostre rzeczy powinno byc lepiej. Ja duzo pije i jem jogurtów naturalnych jest lepiej jak nie jem.

dzięki dziewczyny
i faktycznie chba opchnę ten pierścionek w jakimś lombardzie i kupię coś dla dzdziusia:)))
wczoraj jak byłam z mamą w smyku to kupiłyśmy ręczniczek z kapturkiem:)))
jeszcze raz dzięki:))

a co do zgagi , to męczy mnie bardzo czesto:wściekła/y:, ja biore reni, albo pije siemie lniane ;-) , musze powiedziec ze mi pomaga :tak:
Od 3 dni czuje wyrażne ruchy mojego dzieciaczka :tak: jest to takie cudowne uczucie... :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ina21 cięzko coś powiedzieć w takiej chwili, ale moim zdaniem chłopak czy mężczyzna zostawia swoją kobietę w tak ważnym momencie w życiu okazuje się nikim - niestety przykro mi to pisać, ale brak innych słów - żeby być człowiekiem trzeba być ludzkim, mieć uczucia i przede wszystkim szanować drugiego człowieka.... jemu chyba tego brakuje, 3maj się dzielnie - to ma być dla Ciebie piękny okres i musisz być szczęśliwa bo oczekujesz na cud:) więc nie daj się negatywnym uczuciom, myśl pozytywnie:) a ... on na pewno będzie żałował

KOchane, dziękuję za wsparcie przed wizytą!!! Mam nadzieję, że maluszek (że tak brzydko się wyraze) rozstawi nóżki hihi

Ina tulam mocno :-( trzymaj się dzielnie!

Dziewczyny z tym makiem to lekarz chyba sobie zażartować chciał ;-) Tzw. kompot robi się z trawy makowej i to ona jest narkotykiem, a nie ziarna maku, które zajadamy w ciastach :sorry2:
Ale przyznać trzeba, że potrawy z makiem są bardzo ciężkostrawne i nie zaleca się ciężarnym pochłaniania ich w dużych ilościach :tak: Niemniej, nie zjeść kawałka makowca w Święta to się nie godzi :-D
Poczytałam sobie o maku i jednak lekarz ma rację - "Mak lekarski jest rośliną leczniczą. Zawiera wiele substancji przeciwbólowych. Wśród nich jest morfina. Jest to związek uzależniający. Podobnie uzależniają inne narkotyki produkowane z maku. Należą do nich: opium, które jest wysuszonym mleczkiem pochodzącym z niedojrzałych główek makówek, morfina, heroina i papaweryna.Substancje lecznicze pochodzące z maku działają na OUN. Morfina i kodeina zmniejszają uczucie bólu. Wywołują uczucie senności, zahamowują kasłanie. Jest to działanie pożyteczne i skuteczne na krótką metę. Długotrwałe stosowanie powoduje uzależnienie, które prowadzi do zniszczenia układu nerwowego. Substancje te mimo, że mają działanie lecznicze są narkotykami, które uzależniają!"

Ina nie daj się .. jesteśmy z Tobą

Witam Was sierpnióweczki ! :)

eh rozumiem Ciebie dokładnie... ja takze jestem skazana sama sobie radzic, ale to z własnej woli...poprostu mój " były narzeczony " okazał sie bardzo niedojrzały... ale no cóz nie ma co sie zamartwiać ! musimy być teraz silne ;-)!

a co do zgagi , to męczy mnie bardzo czesto:wściekła/y:, ja biore reni, albo pije siemie lniane ;-) , musze powiedziec ze mi pomaga :tak:
Od 3 dni czuje wyrażne ruchy mojego dzieciaczka :tak: jest to takie cudowne uczucie... :-D

faktycznie siemie lniane jaest bardzo dobre i w smaku nie takie złe , nawet moge powiedziec że mi smakuje:)) , a i przyspiesza tycie również , zauważyłam na mojej mamusi:))))))

Witajcie dziewczyny ....
Niedawno wróciłam z mile spedzonego weekendu ... niemoge nadążyc was nadgonic z tematem tyle pisałyście i tyle ciuszków pokazywałyście sliczne ... troszke zgrzeszylam w ten weekend jadłam słodkości gdyż bylam na imieninach - niemglam sie powstrzymac. oki narazie chcialam sie przywitac i teraz zabieram sie za nadrabianie was. buzka

reklama
widzę ze tu dużego tłoku dziś nie ma :-)
za 7 dni mam wizytę już się doczekać nie mogę :-):-):-)

Do góry