reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

napisałam posta i mi go zeżarło. :(
Co do płci, to koleżanka, która ma termin na 11.09.10 już wie, że będzie miała chłopca! Strasznie zazdraszczam, bo ja z tych niecierpliwych ;) USG przez brzuch miałam robione już w 13tyg, więc ok. Z Mają dowiedziałam się, że będzie dziewczynka w mniej więcej tym samym czasie.
Chcę wiedzieć, by móc zacząć zakupowe szaleństwo ;)
Właśnie słyszę, że obudziła sie córa. Narazie gada z misiami w łóżeczku, ale to oznacza rychły koniec porannego leniuchowania.
Miłej soboty dziewczynki!

edit:

Mysza, Anioły nie odchodz, tylko zmieniają datę przyjścia na ziemię :) GRATULACJE i spokojnych 9miesięcy!

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczynki.Ja czuję delikatne ruchy dzieciątka tak zresztą miałam w pierwszej ciąży.
Wiem, że to zależy od położenia łożyska.We wtorek mam wizytę może dowiem się jakiej płci jest nasze dziecko a 12 kwietnia idę na prenatalne.Trzymajcie kciuki dziewczyny.

Cześć dziewczyny
u mnie raczej weekend solo bo mój M sporo pracuje w ten weekend ale ja jestem 6 dzień w pracy i ledwo patrzę na oczy więc odpocznę sobie i postaram się wyspać.
zanetka905 moja Mała też wczoraj dawała czadu;-), super uczucie, od jakiegoś czasu czuję ją ale wczoraj pokazała na co ją stać:happy2: aż się brzuszek ruszał:-)
Mama Aneta zdrówka życzę i żeby szybko przeszło, niestety przechodziłam przez to więc nie zazdroszczę uziemienia ale trzymam kciuki za Ciebie
wszystkim imprezowiczkom;-) udanych spotkań z rodziną i przyjaciółmi, a ja po 15 z pracy do domu, jakieś szybki zakupy i chyba do łózka...

Czesc Kochane. Nie czytam nic dzisiaj w poniedziałek w pracy wszystko nadrobię:). wpadlam tylko życzyć wszystkim udanego weekendu i duzo słoneczka. ja do poniedziałku się nie pojawię bo weekend zaplanowany i musze odpoczywac od kompa po całotygodniowej pracy. sciskam Was:-)

Witajcie w sobotę ;)
kiniusia ja tez mam takie chore sny :-) wczoraj zanim poszłam do lekarza śniło mi się ze byłam gdzieś na wykładach, siedziałam w ławce jak większość i nagle było urządzenie do USG i ja ta głowice wzięłam i przystawiłam sobie do brzucha i widziałam dziecko haha które miało zęby no i siusiaka:rofl2: było to USG 4D i wtedy obudziłam się przerażona :-D
i takie dziwne sny mam co jakiś czas:tak:
miłego popołudnia;-)

Witam się i ja po dłuższej przerwie :)
Chyba nie nadrobię wszystkich postów.. trochę naskrobałyście. Miałam dzisiaj wizytę i dowiedziałam się, że będę miała chłopca :).. Także będzie parka.. Niki chciała siostrę i nie chciała słyszeć o braciszku, ale bardzo się zdziwiłam, bo jak wróciłam do domu i oznajmiłam jej, że będzie chłopczyk, to powiedziała.. "To ja muszę jakiś samochód kupić, bo przecież nie będzie się bawił moimi lalkami" :)... a wracając do wizyty to lekarz strasznie mnie rozbawił, bo powiedział, żeby w święta nie jeść dużo maku, bo potem dzieci usypiają i przez dłuższy czas nie dają znaku, a zestresowane mamuśki bombardują go telefonami :):)

Witajcie w sobotę ;)
kiniusia ja tez mam takie chore sny :-) wczoraj zanim poszłam do lekarza śniło mi się ze byłam gdzieś na wykładach, siedziałam w ławce jak większość i nagle było urządzenie do USG i ja ta głowice wzięłam i przystawiłam sobie do brzucha i widziałam dziecko haha które miało zęby no i siusiaka:rofl2: było to USG 4D i wtedy obudziłam się przerażona :-D
i takie dziwne sny mam co jakiś czas:tak:
miłego popołudnia;-)
No ja miałam przerwę w dziwnych snach i teraz spowrotem ;-) Nie ma to jak psychika ciężarnych, która na sny pada ;-)

Ja właśnie robię wielki gar zalewajki pyszniutkiej. Kto chętny?
Za ok. pół godzinki będzie gotowa :-) Zapraszam :-)

Witam się i ja po dłuższej przerwie :)
Chyba nie nadrobię wszystkich postów.. trochę naskrobałyście. Miałam dzisiaj wizytę i dowiedziałam się, że będę miała chłopca :).. Także będzie parka.. Niki chciała siostrę i nie chciała słyszeć o braciszku, ale bardzo się zdziwiłam, bo jak wróciłam do domu i oznajmiłam jej, że będzie chłopczyk, to powiedziała.. "To ja muszę jakiś samochód kupić, bo przecież nie będzie się bawił moimi lalkami" :)... a wracając do wizyty to lekarz strasznie mnie rozbawił, bo powiedział, żeby w święta nie jeść dużo maku, bo potem dzieci usypiają i przez dłuższy czas nie dają znaku, a zestresowane mamuśki bombardują go telefonami :):)

No kochana cudownie...chyba każda mamusia marzy o parce... przynajmniej ja...:):):) Gratuluję i zazdroszczę tej wiedzy...liczę, że na USG poniedziałkowym dzidzia będzie tak łaskawa i rozchyli nóżki by się w pełni zaprezentować rodzicom:):):) Chyba musze tochę sobie pojeść słodkości przed wizytą może to zadziała;)
Swoją drogą ciekawe czemu tak jest z tym makiem? Bo jest cięzkostrawny? I tak nie przepadam, ale dobrze, że wiem to tym bardziej będę go unikać:)

Kiniusia zalewajka rzeczywiście pyszni brzmi, ale zadowolę się ogórkową z wczoraj bo tak mnie bierze na kwaśne, ze wytrzymać nie umiem:)

Hej kobietki.
duralex- gratuluję parki!! :)

Ja dzisiaj mam dzień "handlowy" - właściwi nie wiem nawet po co idę do CH,ale przynajmniej rozchodzę moje rozleniwione nogi.
Mała dziś spokojna,mam nadzieję,że nie zaszkodziły jej poranne przytulasy z mężem ;-) (ło kurcze, pierwszy raz od miesiąca..to dopiero niespodzianka).
Do wizyty tylko12 dni ;) wytrzymam,wytrzymam,wytrzymam.

reklama
Ehtele, przyjeżdżaj do mnie na zalewajkę, jest taka fajne kwaśnawa ;-)Więc nie zastanawiaj się, już jest prawie gotowa :-)
Duralex, gratuluję synusia :-)
Polianna, wytrzymasz, wytrzymasz :-) Ja do wizyty mam 16 dni, ale do USG też ok. 12 (zależy, w który dzień pójdę). Także poczekamy razem i wytrzymamy :-) Przytulanko z mężem na pewno nie zaszkodziło, raczej ukołysało do snu ;-)

No to nikt się nie skusi na zalewajkę? Wyszła pyyyyyszna :tak::-D

Ostatnia edycja:
Do góry