reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Dzien dobry

Jesli chodzi o glukoze to ona zla nie jest, ale wszystko tak naprawde zalezy od indywidualnych predyspozycji smakowych. Ja znioslam ja w pierwszej ciazy spokojnie, troche mi tak slabo momentami bylo, ale dalam rade. Ale wiem, ze sa kobiety co nie daja i niestety musza powtorzyc badanie, bo sie pozbyly tego co wypily :sorry2:Dlatego ja wzielam wtedy ze soba meza i teraz tez wezme, bo razniej we dwoje jakbym sie zle poczula, ale mam jednak nadzieje, ze przezyje to tak samo bezproblemowo ;-)

W tamtej ciazy badanie lekarka kazala mi dopiero robic w 29 tygodniu ciazy, kiedy inne kolezanki ciezarne mialy juz dawno to za soba. Teraz lekarz kazal zrobic przed kolejna wizyta czyli w 23 tygodniu bede miala.

W pierwszej ciazy mialam obciazenie 50g, wtedy godzine sie czeka po wypiciu na kolejne badanie. Teraz lekarz mowi, ze zmienily sie zasady i daje sie od razu 75g i czeka 2h na pobranie kolejnej probki. Takze mysle czy nie pojechac w miedzyczasie do domu sobie.

reklama
Witajcie kochaniutkie:-);-)

kochaniutka ale ze mnie gapa:zawstydzona/y::-D:-D a widzę że masz dziecia w wieku mojego więc pamiętasz tyle co ja:-D:-D

wciągnęłam kawę w ogródku , dzieć ma wybieg ależ hiszpański klimat w moim ogródku dzisiaj
teraz muszę się zabrać za jakiś obiad:dry:

Też zauważyłam,że mamy dzieciaczki w podobnym wieku;-):tak:

Zobacz załącznik 223776

To moje dzisiejsze (ciuchlandow) + tescowe nabytki ( tescowe to body w wisienki oraz w kolorowe paski - po 9zł sztuka)

Szkoda że zbyt dobrze nie widać. Biały śpioch jest cudny. Ma różowe naszywki oraz wyszyte napisy. Najbardziej mnie zauroczył. Body na górze ma wzorki w króliki. ;-)

Śliczniutkie ciuszki :tak:;-)
Witam się dziewczyny - wyjątkowo, bo po południu (zwykle nadajemy o poranku ;))

shyla widzisz - znowu ciocia marulka miała rację - skończyło się dobrze :-) kotek jak to kotek, lubi po swojemu ;-)

Gratuluję udanych wizyt i wrażeń ze spotkania z maluszkami!!!!!

witam pana ciężarnego :-) wpadaj do nas często-gęsto, męski punkt widzenia jest... pożądany ;-);-);-)

Dziewczyny należy wam sie po solidnym klapsie.

NIE CZYTAJCIE RELACJI Z PORODÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niepotrzebnie Was to nakręca, niepotrzebnie się będziecie zamartwiać... Nie ma sensu, tylko sobie szkodzicie... Prawda jest taka, że urodzić trzeba i nie ma co myśleć: oby było dobrze, oby było bez komplikacji, obym miała "lekki poród". Zasada jest zawsze ta sama: Boli jak cholera jasna - ale do zniesienia. Urodzić trzeba, tak, czy tak.. czy będą komplikacje podczas - na to nie mamy najmniejszego wpływu. Będą to będą i trzeba będzie rodzić z komplikacjami.
Dzieci nasze mają być zdrowe, a jak się urodzą to się okaże i wtedy sobie poczytamy :-)

Wiem że to korci, bo się sama jakiś czas temu skusiłam - ale sama się szybko opamiętałam - radzę to samo... Ból, komplikacje, cuda na kiju to są sekundy - później się o tym zapomina bo jest maluszek bo trzeba się go nauczyć od A do Z :tak: i wtedy na luzie można sobie z innymi babkami pogadać jak to się rodzilo :-) teraz ABSOLUTNIE!

Też myślę,że nie ma co czytać i się nakręcać. Urodzić trzeba i koniec kropka;-)

Lekarka rozpoznała dziś u mnie opryszczke na narządach płciowych. Pierwszy raz w życiu mam coś takiego. Jestem załamana totalnie :((((((((((( Naczytałam się, że grozi to poronieniem, zachamowaniem rozwoju dziecka i innymi komplikacjami

Wszystko będzie dobrze, nie będę się rozpisywać,bo dziewczyny już napisały to co chciałam powiedzieć. Głowa do góry;-):tak: Trzymam kciukasy za Was
Cześć dziewczynki..

Byłam dziś na wizycie.. i tak co tam siedzi to dalej nie wiem.. ale widziałam ładnie bijące serduszko, kręgosłup, żeberka, żołądeczek i nawet mózg.. wsio w porządeczku, ciąża jak najbardziej zdrowa i prawidłowa, przy okazji miałam zrobioną cytologie, bo dostałam ostatnio zaproszenie na bezpłatne badanie:) więc przy okazji zrobiłam bo już wiekiem mnie to obejmuje.. w kazdym razie badanie na koźle było także, wsio w porządeczku..

Super,że z dzidzią wsio dobrze:tak:;-)

Witam wieczornie! Któraś miała ochotę na kabanosy-zapraszam, ja mam jeszcze dwa w lodówce:)

Mój tydzień pracy nareszcie się już skończył (niech żyją wolne piątki!!!), ale stresik trwa-oczywiście przeboje z remontem, a czasu coraz mniej. Osiwieję, ale przynajmniej już na swoim.

Jutro idę na badania, i to na 7 rano...Tradycyjnie-morfologia, mocz i ...glukoza-trochę się boję, bo mnie postraszyli, że takie paskudztwo...a najbardziej się boję tego, że po dwóch godzinach na czczo zwyczajnie padnę i nie dojdę na drugi pobór krwi. Kto wymyślił, żeby w ciężarną tak długo głodną trzymać?

Nie jest tak źle. Da się wytrzymać. Trzymam kciuki aby było oki;-)

wuzelek nie stresuj się, glukoza wcale nie jest zła - po prostu slodka woda, bo na pierwszym badaniu podaje się niskie stężenie... a na przetrwanie weź sobie wałówkę - zaraz po badaniu sobie zszamasz :-):-) swoją drogą - ciekawe.. aż 2 godziny? u mnie godzinkę trzeba się pocukrować i pobierają...

Ola_ u mnie w 15.1 tc już wyraźnie małe jajka pokazały się na monitorze także wszystko zależy od ułożenia dzidziolka :tak:

Jak miałam obciążenie 50g to godzinę czekałam, a jak 75g to dwie;-):tak:

dziewczyny tracę na wadze cały czas plus do tego mam ciemny mocz, o czym to może świadczyć? :(
boje się ze trafie do szpitala :(:(:( ja przytyłam może nie cale dwa kilo do teraz :(
jutro chce wybrać się do lekarza...

Chyba najlepiej jak skonsultujesz to z lekarzem:tak::tak::tak:

ehtele: To standardowe badanie w 2 trymestrze, ma wykryć ewentualną cukrzycę ciążową. Albo dostaje się roztwór 50 g do wypicia i sprawdza po 1 godz, albo 75 g i po 2 godz (ja tak mam). Generalnie opcja zależy od lekarza - jeśli daje 50 g i wynik mu się nie podoba, każe zrobić jeszcze 75 g, bo ten właśnie wynik świadczy o cukrzycy (jeśli jest zły oczywiście), mój gin idzie na skróty i od razu męczy dawką 75 g...

Ja tak właśnie miałam. Po pierwszym obciążeniu wyszło,że mam 2 kreski powyżej normy :no:i robiłam drugi raz- 75g i 2 godziny czekania. Po drugim okazało się,że jest już dobrze:-D(bo kubusie przestałam pić)

Black_Opal: Nie mam. I nigdy nie miałam, wiem, bo regularnie robię badania (na zasadzie, że jestem ważniejsza niż mój samochód...a on ma przeglądy regularnie:)) W rodzinie też nikt nie ma cukrzycy...nie wiem, czemu dał mi teraz, ale mam zrobić do następnej wizyty (teraz zaczęłam 20 tc, jak pójdę do gina z wynikiem zacznę 21 tc), więc idę jutro, korzystając z wolnego dnia. A wynik i tak będzie dopiero w poniedziałek.

Ja też nie miałam cukrzycy, a przez kubusie miałam 2 kreski powyżej normy przy obciążęniu 50g glukozy:wściekła/y:

Witam dziewuszki.Mało się udzielam na forum ale codziennie rano Was czytam i sprawdzam co tam u Was się dzieje.
Ja wczoraj byłam na wizycie, z dzidzią wszystko wporządku mimo że ruchów jeszcze nie czuje co zdziwiło lekarza bo to druga ciąża i niby już powinnam zacząć czuć.
Może to przez pokłady niezrzuconego tłuszczyku po pierwszej ciąży:confused: nie wiem.A może dlatego że cały dzień buszuję z moim szkrabem i padam razem z nim o 20.30!!!
Niestety nie skupiam się na tej ciąży tak jak na pierwszej czasem zapominam, że w niej jestem.
Przez co mam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y:I może za mało wsłu****ę się w swój organizm.
Płuci dzieciątko nie dało podejrzeć bo nóżki miało zgięte w kolanach, a stopy skrzyżowane w miejscu które akurat Nas interesowało:tak:
Następną wizytę mam 1 kwietnia w prima aprylis i może wtedy będą "jaja" albo i nie;-)

Jeśli chodzi o kolor moczu mój też jest ciemny ale wiem, że jest to wina tego, że bardzo mało piję wciągu dnia tak gdzieś 500-750 ml...muszę to zmienić.

Miłego dzionka:-):-)

Najważniejsze,że z dzidzią dobrze, ruchy jeszcze poczujesz, a płeć pewnie następnym razem poznasz :-);-):tak:

Miłego dzionka dziewczynki ;-);-);-);-);-)

Dzień dobry :-)

Ja jeszcze nie wiem co to ta glukoza- jak smakuje, ale dla swojego dzieciątka na pewno ją wypiję, muszę. Wszystkie damy radę :-)

Ja dziś o 17.15 wizyta....

Miłego dnia :-):-)

Czesc Dziewczyny :-)
Nareszcie piątek, jakoś zleci i dwa dni odpoczynku :).
Napewno ta glukoza jest strasznie słodka. Bez jedzenia jakos powinnam wytrzymac te 2-3 godzinki tylko najgorsze, że pić nie bedzie można. Ale nic to damy radę.
Dobrych wieści na dzisiejszych wizytach życzę. I miłego dnia!

Witam się ładnie z rana ;-)
Kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wizyty :tak:

Wczoraj po raz pierwszy od mojego przeziębienia wyszłam z domu :-) Ale tylko do osiedlowego sklepu - czyli jakieś 50m :-D
Dziś już się udam na dłuższy spacerek - po moje ulubione ciasteczka :tak: no i po (cytuję) "galaretki w czekoladzie, ale koniecznie mieszanka słoneczna", na które to mój M ma zachciankę --> lepszy ode mnie jest w te klocki :laugh2::laugh2::laugh2:

Ale najpierw muszę posprzątać :dry:

Do poklikania później ;-)

ja milam taki test na pierwszej wizycie- bo mialam podejrzenie cukrzycy, ale lekrze moga go rowniez robic przed 24 tyg. jesli dziecko zaczyna szybciej nabierac wagi, w stosunku do wieku- widzie to lekarz na usg, jesli kiedykolwiek w ciazy wystapil cukier w moczu, jesli Twoja waga daje cos do zyczenia (w obie strony), jesli przechodzisz czesto infekcje drog moczowyh lub masz problemy z drozdzakami, oraz jesli historia Twoje rodziny daje podejrzenia i /lub w poprzedniej ciazy juz mialas cukrzyce ciezarnych.
Jesli lekarz robi wczesniej takie badanie - napewno nie robi nic zle :))) Chce tylko wybiec naturze na przecuiw w razie problemow, kobiety ktore maja cukrzyce w ciazy sa narazone na porody przedwczesne.
Nie zycze zadnej z Was tej dolegliwosci- wlasnie pozwolilam sobie na pasztecik i cierpie bo moj cukier wylecial do 140 i nie chce zleciec:(((

:-)Witajcie dziewczyny...

Tak na początek dzień dobry:-D - jeśli chodzi o ta glukozę to ja juz bede robic teraz w nastepny tydzien czyli w 19 tc również słyszałam że to wcześnie , ale jak tu kolezanka pisze ze jak wczeniej lekarz wysyla moze miec powod moze dlatego powiedzial ze za szybko przybieram na wadze i kazal mi odrzucic słodycze. Mam tylko nadzieje ze niebede miala tej cukrzycy. no i mam probemy z drozdzakami "boje się"!!! ledwo jak dzis wstalam to znow dopadly mdłosci i wymioty. A teraz powoli zabieram sie do pracy w domu ;)

Ostatnia edycja:
witam dziewczynki:)
w ten mroźny i biały dzień. JA CHCE JUŻ WIOSNE NIECH PRZESTANIE PADAĆ ŚNIEG I ŚNIEG!!!!! MAM DOŚĆ.
U mnie słuchajcie wszytko przysypane i znow trzeba auto odśnieżać i zakładać kilogramy ciuchów a ja sobie takie fajnie wiosenne ubranka kupiłam ciążowe i nie moge sie w nich pokazać tragedia.

apropos tej glukozy moja lekarka ostatnio coś tam wspominała o wodzie z cukrem i coś jak moge zareagowac hehe ale ona chce mi to zrobić jakoś w kwietniu wiec to bedzie hmm może nawet 25 lub 26tc.
Ja będę miała wcześniej to usg 3d 18 marca wiec to juz za tydzień więc jak by coś dam wam znać. Kurcze może dzidzia już na tyle podrosla że płec w końcu poznam. Najwyzej wrzuce pokaza zdjątka z tego usg :)
pozdrawiam miłego dzionka

Witajcie słonka,

A moja dzidzia chyba właśnie dostała czkawki hehehh niesamowite:) Normalnie dzidzia z rana szaleje a w nocy cisza, mam nadzieję, że tak pozostanie po urodzeniu, czyli dzidzia przesypia całą noc i wstaje razem ze mną...;)

sierpien8 no to najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa...:):) Gratuluję wizyty...

panienka kciuki mocno zaciśnięte, czekam na szczegółowe relacje...no i mam nadzieję, że dzidzia z chęcią rozchyli nóżki:):):):)

reklama
i Ja sie witam!!!!
pogoda nienajlepsza wiec i humor mi dzis nie dopisuje. moze pozniej bedzie lepiej.
nic mi sie nie i najchetniej caly dzien w lozku bym przelezala- a dzis na 15 kolejna wizyta u dentysty.
trzymam kciuki za wszystkie wizyty- moja tez juz sie zbliza huraaaaaaa

Do góry