reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Soki to straszny shit, pełno cukru i to w większości są produkowane z soków zagęszczonych...do posiłków piję tylko i wyłącznie wodę...ewentualnie soki jednodniowe wyciskane, albo sama w sokowirówce sobie robię...

jakoś w ogóle soki mi nie smakują...

Dobrze prawisz Kochana :) A to, że jest napis bez cukru to nie znaczy, że nie ma tam jakiegoś sztucznego "G", które je osładza ;/ Owoce z natury nie są takie słodziutkie jak to w reklamach pierniczą ;P

reklama
ehtele: To standardowe badanie w 2 trymestrze, ma wykryć ewentualną cukrzycę ciążową. Albo dostaje się roztwór 50 g do wypicia i sprawdza po 1 godz, albo 75 g i po 2 godz (ja tak mam). Generalnie opcja zależy od lekarza - jeśli daje 50 g i wynik mu się nie podoba, każe zrobić jeszcze 75 g, bo ten właśnie wynik świadczy o cukrzycy (jeśli jest zły oczywiście), mój gin idzie na skróty i od razu męczy dawką 75 g...

Kasia wspomniałaś o wadze sprzed ciąży... no to ja mam 4kg na minusie :-D
Ale powtarzam.. lekarz mówi, że dobrze to dobrze.. no chyba, że ma się podejrzanego lekarza jak to już niektórym się zdarzyło ;-)

A test z glukozą może wcześniej zapodają tym, które mają podejrzenie cukrzycy ciążowej?? Nie wiem.. W karcie ciąży mam napisane, ok 24 tyg to badanie powinno być ;/
Wuzelek masz podwyższony cukier we krwi??

Witam się dziewczyny - wyjątkowo, bo po południu (zwykle nadajemy o poranku ;))

shyla widzisz - znowu ciocia marulka miała rację - skończyło się dobrze :-) kotek jak to kotek, lubi po swojemu ;-)

Gratuluję udanych wizyt i wrażeń ze spotkania z maluszkami!!!!!

witam pana ciężarnego :-) wpadaj do nas często-gęsto, męski punkt widzenia jest... pożądany ;-);-);-)

Dziewczyny należy wam sie po solidnym klapsie.

NIE CZYTAJCIE RELACJI Z PORODÓW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Niepotrzebnie Was to nakręca, niepotrzebnie się będziecie zamartwiać... Nie ma sensu, tylko sobie szkodzicie... Prawda jest taka, że urodzić trzeba i nie ma co myśleć: oby było dobrze, oby było bez komplikacji, obym miała "lekki poród". Zasada jest zawsze ta sama: Boli jak cholera jasna - ale do zniesienia. Urodzić trzeba, tak, czy tak.. czy będą komplikacje podczas - na to nie mamy najmniejszego wpływu. Będą to będą i trzeba będzie rodzić z komplikacjami.
Dzieci nasze mają być zdrowe, a jak się urodzą to się okaże i wtedy sobie poczytamy :-)

Wiem że to korci, bo się sama jakiś czas temu skusiłam - ale sama się szybko opamiętałam - radzę to samo... Ból, komplikacje, cuda na kiju to są sekundy - później się o tym zapomina bo jest maluszek bo trzeba się go nauczyć od A do Z :tak: i wtedy na luzie można sobie z innymi babkami pogadać jak to się rodzilo :-) teraz ABSOLUTNIE!

Kochana relacje z porodów wszytstkie były pozytywne:):):) Mnie super nastawiły na to co mam przeżyć....:):) I parę ciekawych rzeczy się dowiedziałam...więc nie uważam, żebym musiała od tej wiedzy uciekać...wszystko zależy od człowieka...te myśli o szczęśliwym końcu pojawiły się zupełnie niezależnie od tego co czytałam...relacje mnie wzruszyły niesamowicie...i na pewno jeszcze wrócę do nich:)

Dziewczynki, ja też nie wiem, co tam mam...a chciałabym w końcu się dowiedzieć! Co prawda w dalszym ciągu utrzymuję, że to Majeczka, ale kto wie...a imienia dla chłopca ciągle nie ma...
Następna wizyta za tydzień, 19go, ale nie wiem, czy wtedy zrobi mi usg, czy dopiero za 4 tyg (robił 2 tyg. temu, ale dzidzia nie współpracowała:)) Poczekam więc trochę...
bogusia007: Na razie nie przerażaj się glukozą i byciem na czczo-wystarczy, że ja panikuję:) Mam nadzieję, że jutro po wszystkim Cię uspokoję:)
Shyla: Ja też przytyłam 1-2 kg od początku (mam nadzieję, że 2...podczas ostatniego pomiaru 2 tyg. temu był 1...). Ważne, że dzidzia rośnie prawidłowo, my widać nie musimy-nadrobimy:)

no no mam nadzieje ze mnie jutro uspokoisz bo wczesiej podchodzilam do tego z lekkim spokojem ale to co tu slysze to olala- no ale bede musial ato przezwyciezyc ;)

Martitka i Wuzelek rozumiem, że to standardowe badanie...muszę koniecznie lekarza zapytać bo moja mama w ciąży właśnie na cukrzycę zachorowała...podobno choroba łapie co druie pokolenie, ale lepiej być ostrożnym...rozumiem, że badanie robi się w szpitalu...czy normalnie w laboratorim?
Nie wyobrażam sobie tego...jak to ma wyglądać....

reklama
Black_Opal: Nie mam. I nigdy nie miałam, wiem, bo regularnie robię badania (na zasadzie, że jestem ważniejsza niż mój samochód...a on ma przeglądy regularnie:)) W rodzinie też nikt nie ma cukrzycy...nie wiem, czemu dał mi teraz, ale mam zrobić do następnej wizyty (teraz zaczęłam 20 tc, jak pójdę do gina z wynikiem zacznę 21 tc), więc idę jutro, korzystając z wolnego dnia. A wynik i tak będzie dopiero w poniedziałek.

Do góry