reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Alaa bardzo mi przykro...mam jednak nadzieję, że wszytsko dobre się skończy...napisz co lekarz powiedział...tłumaczły Ci objawy i konsekwencje tej choroby?? Dziewczyny mają rację..nic nie czytaj na necie...pisz co lekarz powiedział...
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku...

Nektarynka cudownie, że takie dobre wieści masz:)

Wuzelek jakie są wskazania do tego badania? Bo mnie lekarz nic nie mówi o badaniu połączonym z piciem glukozy? Standardowo w ciązy powinno się takie badanie wykonać?

Dziewczyny co Wy tak histeryzujecie z tą wagą:):):) Skoro dzieciątka Wasze zdrowe...ja bym się cieszyła, bo nie będzie problemu zrzucania wagi po ciązy co mnie czeka...7 kg na plusie w końcu mam:):):) Ale take kobity są problemów nie ma ale my je tworzymy hehehhe....
GŁOWA DO GÓRY I CIESZYĆ SIĘ TRZEBA TAKA NIENAGANNĄ FIGURĄ:p

reklama
Rób jak chcesz. Duża jesteś ;-) Ja tylko Ci piszę, że bakterie lubią cukier i infekcji nie wyleczysz jedząc czekoladę i pijąc sok :sorry2:

Ethele dobrze piszesz ;) Mój M mi ostatnio po powrocie z pracy powiedział "Jaka Ty szczuplutka :)" I mnie tam to ucieszyło ;P Skoro lekarz mówi, że jest dobrze to jest i koniec!
A z problemami fakt... niektóre kobiety wymyślają co się da, żeby chyba nudno nie było heheh... ;D

Ostatnia edycja:
Shyla myślę, że to kwestia przyzywczajenia, Spróbuj pare dni pić te wodę i na pewno sie przyzywczaisz!!

Przecież są soki bez cukru-wystarczy poczytać na opakowaniu:) Do posiłku ja też wolę sok, a tak-woda. Grunt to o tym pamiętać, niestety...Czasem w pracy łapię się, że już po południu, a ja od śniadania nic nie piłam...z jedzeniem nie mam takich kłopotów-samo się przypomina...:)

Rób jak chcesz. Duża jesteś ;-) Ja tylko Ci piszę, że bakterie lubią cukier i infekcji nie wyleczysz jedząc czekoladę i pijąc sok :sorry2:
ja czekolady nie jadam w ogóle;-) i ogólnie nie przepadam za słodkościami;-) a ze słodkich rzeczy to jem raz w tygodniu bułkę słodką , nic po za tym ;-)
a soki pije z naturalnych owoców i na mojej butelce pisze 0,0 cukru ;-)

Ostatnia edycja:
Widzę, że pełno wątpliwości dzisiaj u nas:sorry2:
Co do glukozy to zależy jaką dawkę lekarz przepisze-albo 50g albo 75g (wtedy trzy razy kłucie-na czczo, a później po godzinie i po dwóch-ja tak miałam:tak:) Oczywiście czekanie na głodniaka nie jest niczym miłym, ale co to jest w porównaniu z niejedzeniem np podczas porodu (przy długim porodzie:sorry2:)
Ja też mam podobnie jak Bogusia-jak nie zjem czegoś rano-odruch wymiotny:dry:
Shyla-ja też jeszcze nic nie przytyłam, a jak ostatnio byłam u ginki to brakowało mi do wyjściowej wagi sprzed ciąży pół kg... Zapytałam o to, czy nie za mało, a ona mnie uspokoiła, że dziecko jeszcze bardzo mało waży i to nie ma znaczenia-zacznę w końcu tyć:tak: I miała rację-pół kg w ciągu ostatnich kilku dni:shocked2:
Ala-mam nadzieję, że dziewczyny trochę Cię uspokoiły-nie czytaj informacji w internecie, bo zwariować można:blink:
Nektarynka-super, że wizyta udana i wszystko z dzidzią dobrze:-)

dziewczynki ja ide do lozeczka, ogladac kolejna serie dr House:/ 2-3 odcinki przed snem to u nas ostatnio norma - wiem wiem ze to niedobrze tak dlugo siedziec przed kompem, ale czekam na wiosne i na spacery z duzzzzyyym usteknieniem!!!
dobranoc, slodkich snow:)

Soki to straszny shit, pełno cukru i to w większości są produkowane z soków zagęszczonych...do posiłków piję tylko i wyłącznie wodę...ewentualnie soki jednodniowe wyciskane, albo sama w sokowirówce sobie robię...

jakoś w ogóle soki mi nie smakują...

reklama
Do góry