reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Alaa bardzo mi przykro...mam jednak nadzieję, że wszytsko dobre się skończy...napisz co lekarz powiedział...tłumaczły Ci objawy i konsekwencje tej choroby?? Dziewczyny mają rację..nic nie czytaj na necie...pisz co lekarz powiedział...
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku...

Nektarynka cudownie, że takie dobre wieści masz:)

Wuzelek jakie są wskazania do tego badania? Bo mnie lekarz nic nie mówi o badaniu połączonym z piciem glukozy? Standardowo w ciązy powinno się takie badanie wykonać?

Dziewczyny co Wy tak histeryzujecie z tą wagą:):):) Skoro dzieciątka Wasze zdrowe...ja bym się cieszyła, bo nie będzie problemu zrzucania wagi po ciązy co mnie czeka...7 kg na plusie w końcu mam:):):) Ale take kobity są problemów nie ma ale my je tworzymy hehehhe....
GŁOWA DO GÓRY I CIESZYĆ SIĘ TRZEBA TAKA NIENAGANNĄ FIGURĄ:p

reklama
Rób jak chcesz. Duża jesteś ;-) Ja tylko Ci piszę, że bakterie lubią cukier i infekcji nie wyleczysz jedząc czekoladę i pijąc sok :sorry2:

Ethele dobrze piszesz ;) Mój M mi ostatnio po powrocie z pracy powiedział "Jaka Ty szczuplutka :)" I mnie tam to ucieszyło ;P Skoro lekarz mówi, że jest dobrze to jest i koniec!
A z problemami fakt... niektóre kobiety wymyślają co się da, żeby chyba nudno nie było heheh... ;D

Ostatnia edycja:
Shyla myślę, że to kwestia przyzywczajenia, Spróbuj pare dni pić te wodę i na pewno sie przyzywczaisz!!

Przecież są soki bez cukru-wystarczy poczytać na opakowaniu:) Do posiłku ja też wolę sok, a tak-woda. Grunt to o tym pamiętać, niestety...Czasem w pracy łapię się, że już po południu, a ja od śniadania nic nie piłam...z jedzeniem nie mam takich kłopotów-samo się przypomina...:)

Rób jak chcesz. Duża jesteś ;-) Ja tylko Ci piszę, że bakterie lubią cukier i infekcji nie wyleczysz jedząc czekoladę i pijąc sok :sorry2:
ja czekolady nie jadam w ogóle;-) i ogólnie nie przepadam za słodkościami;-) a ze słodkich rzeczy to jem raz w tygodniu bułkę słodką , nic po za tym ;-)
a soki pije z naturalnych owoców i na mojej butelce pisze 0,0 cukru ;-)

Ostatnia edycja:
Widzę, że pełno wątpliwości dzisiaj u nas:sorry2:
Co do glukozy to zależy jaką dawkę lekarz przepisze-albo 50g albo 75g (wtedy trzy razy kłucie-na czczo, a później po godzinie i po dwóch-ja tak miałam:tak:) Oczywiście czekanie na głodniaka nie jest niczym miłym, ale co to jest w porównaniu z niejedzeniem np podczas porodu (przy długim porodzie:sorry2:)
Ja też mam podobnie jak Bogusia-jak nie zjem czegoś rano-odruch wymiotny:dry:
Shyla-ja też jeszcze nic nie przytyłam, a jak ostatnio byłam u ginki to brakowało mi do wyjściowej wagi sprzed ciąży pół kg... Zapytałam o to, czy nie za mało, a ona mnie uspokoiła, że dziecko jeszcze bardzo mało waży i to nie ma znaczenia-zacznę w końcu tyć:tak: I miała rację-pół kg w ciągu ostatnich kilku dni:shocked2:
Ala-mam nadzieję, że dziewczyny trochę Cię uspokoiły-nie czytaj informacji w internecie, bo zwariować można:blink:
Nektarynka-super, że wizyta udana i wszystko z dzidzią dobrze:-)

dziewczynki ja ide do lozeczka, ogladac kolejna serie dr House:/ 2-3 odcinki przed snem to u nas ostatnio norma - wiem wiem ze to niedobrze tak dlugo siedziec przed kompem, ale czekam na wiosne i na spacery z duzzzzyyym usteknieniem!!!
dobranoc, slodkich snow:)

Soki to straszny shit, pełno cukru i to w większości są produkowane z soków zagęszczonych...do posiłków piję tylko i wyłącznie wodę...ewentualnie soki jednodniowe wyciskane, albo sama w sokowirówce sobie robię...

jakoś w ogóle soki mi nie smakują...

reklama
Do góry