reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

ms.marple: U mnie jedziesz głodna, pobierają krew, pijesz glukozę (bez oranżadki:( ) i za dwie godziny znów pobierają. Naprawdę tym się martwię najbardziej- w sumie ze 3 godziny na głodnego-bo od samego rana, zanim wrócę-padnę jak czyżyk, na bank! Ale będę walczyć do końca!:)

u mnie nie tylko na głoda ale nawet wody nie można się napić :wściekła/y:i pobierają 3 razy krew , co godzinę, a daja pić napój energeryczny Lucozade:nerd:

kurczę moim koleżankom już 15 tc mówili co tam mają, tylko że najczęściej tak wcześnie mówią o chłopcach a jeśli jest dziewczynka to ściemniają ile się da:sorry2:

reklama
Marulka ale mój ginek ma usg 2d takie zwykle, wiec nie wiem... chcialabym wiedziec, tyle z was juz wie:) juz nie mowiac o tym, ze nie czuje jeszcze ruchów, nie naleze do chudzinek wiec pewnie jeszcze poczekam...

marulka: Nie wiem, czy 75 g to duże czy małe stężenie... U mnie czeka się właśnie 2 godziny, co w połączeniu z porankiem, dojazdem itd daje około 3 na czczo... I to mnie przeraża bardziej niż glukoza-ja MUSZĘ zjeść coś po wstaniu, a potem co 1,5-2 godzinki-od zawsze tak mam:)A co do prowiantu-będę coś miała na pewno, jak idę do pracy, połowę mojej duuużej torby zajmują papiery, a połowę-jedzonko:) Czasem się śmieją, że przygotowana na każdą ewentualność, ale co ja zrobię, że mam taką przemianę materii...łatwiej ubrać niż nakarmić:)

Marulka ale mój ginek ma usg 2d takie zwykle, wiec nie wiem... chcialabym wiedziec, tyle z was juz wie:) juz nie mowiac o tym, ze nie czuje jeszcze ruchów, nie naleze do chudzinek wiec pewnie jeszcze poczekam...

ja też nie wiem a następne usg mam dopiero w czerwcu:dry:chyba jajko zniosę:baffled:
jeśli chodzi o ruchy to nic się nie martw jeszcze trochę wcześnie :tak:

o rany tak mowice o tej glokozie , ze az mnie przerazacie ja w nastepnym tygodiu ide i nie cierpie byc glodna bo wtedy mam odroch wymiotny.... masakra

dziewczyny tracę na wadze cały czas plus do tego mam ciemny mocz, o czym to może świadczyć? :(
boje się ze trafie do szpitala :(:(:( ja przytyłam może nie cale dwa kilo do teraz :(
jutro chce wybrać się do lekarza...

Mój gin płeć wypatrzył na 2D w 16 tyg i 6 dniu - zdjęcie wkleiłam w odpowiednim wątku oto link :tak:
https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2010-f324/zdjecia-usg-naszych-fasoleczek-34404/index64.html

Shyla, pisałaś, że ostatnio jak byłaś w szpitalu to wykryli infekcję bateryjną i chcieli Cię zostawić na oddziale więc to pewnie to. Nie leczysz tego?? Jeśli się pogorszyło to koniecznie do lekarza!
A co do wagi to ja nie przytyłam nic jeszcze i lekarz mi powiedział, że dobrze, bo jeszcze zdążę :tak:

Ostatnia edycja:
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wczoraj byłam u znajomego ginekologa i wogóle nie rozpoznał mi tej opryszczki. A jest specjalista z wieloletnim doświadczeniem. Biorę leki, będzie dobrze. Tylko ten przeraźliwy bół :(( i nie moge oddawac moczu z bólu. A coś z radośnijeszych wieści to to, że słyszałam dziś seruszko dzidziusia :) i jestem umówiona na usg połówkowe na 30 marca. Więc mam nadzieję, że już będzie wiadoma płec :)

Shyla ja przytyłam narazie 1kg, więc nie ma co sie martwić. Myślę, że to jest zupełnie normalne. A ciemny mocz jest zazwyczaj wtedy kiedy mało pijesz i on sie zagęstnia i daje taką barwę.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczynki, ja też nie wiem, co tam mam...a chciałabym w końcu się dowiedzieć! Co prawda w dalszym ciągu utrzymuję, że to Majeczka, ale kto wie...a imienia dla chłopca ciągle nie ma...
Następna wizyta za tydzień, 19go, ale nie wiem, czy wtedy zrobi mi usg, czy dopiero za 4 tyg (robił 2 tyg. temu, ale dzidzia nie współpracowała:)) Poczekam więc trochę...
bogusia007: Na razie nie przerażaj się glukozą i byciem na czczo-wystarczy, że ja panikuję:) Mam nadzieję, że jutro po wszystkim Cię uspokoję:)
Shyla: Ja też przytyłam 1-2 kg od początku (mam nadzieję, że 2...podczas ostatniego pomiaru 2 tyg. temu był 1...). Ważne, że dzidzia rośnie prawidłowo, my widać nie musimy-nadrobimy:)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki, ja też nie wiem, co tam mam...a chciałabym w końcu się dowiedzieć! Co prawda w dalszym ciągu utrzymuję, że to Majeczka, ale kto wie...a imienia dla chłopca ciągle nie ma...
Następna wizyta za tydzień, 19go, ale nie wiem, czy wtedy zrobi mi usg, czy dopiero za 4 tyg (robił 2 tyg. temu, ale dzidzia nie współpracowała:)) Poczekam więc trochę...

My nie mieliśmy imienia dla dziewczynki, okazało się, że będzie chłopak i "problem" z głowy! Może u Ciebie też tak się zdarzy :-D

Do góry