reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Hej dziewczyny, i ja dołączam do sierpniowych mamuś :-D
Po prawie 3 latach staranek :-D
Co prawda testu sikanego nie robiłam, ale zamiast niego badanie beta HCG i wynik piękny: 1166 mlU/ml ! :-D
Co do objawów to oczywiście brak @, cyce zamiast piersi :sorry:i takie ćmienie (?:-p) w podbrzuszu oraz czasem wieczorem zgaga.
Wg kalkulatorów porodu termin mam na 7 sierpnia.
W środę idę na wizytę u gina :-) no i pewnie za niedługo USG :-)
Pozdrawiam Was wszystkie sierpnióweczki :-D
P.S. Idę pozmieniać suwaczki :tak::-D

o, ja też w środe do gina. ciekawa jestem co to bedzie, czy dostane skierowanie na usg, czy bede musiała placić i jak to w ogóle bedzie wyglądało, jeśli chodzi o pomoc od lekarza. mam nadzieje, ze sie nie zawiode, bo niezbyt mnie stac, zeby wydac dodatkow 200 zl miesiecznie na gina i w dodatku niekoniecznie miec pewnosc, ze i wtedy opieka bedzie na poziomie. a może któraś cos wie o lekarzach na Rembielińskiej (obecnie Łojewska z powodu remontu)?

reklama
Kochane Kobietki, przede wszystkim gratulacje ogromne, cieszę się, że tyle nowych sierpnióweczek dołączyło:):-):-):-):-):-):-):-):-)
Jeżeli chodzi o mnie, to nie wiem czy ja czasem chora nie jestem, przyszłam, ba, przybiegłam z pracy na krzywych nogach i pobiegłam do łóżka, tego się nie da opisać. Czuję się jakbym miała 38 stopni gorączki, słabo mi. Poza tym to tylko lekki ból piersi.
Boziu co ja mam zrobić na te słaboty? Normalnie bym się napiła kawusi, a tak:-:)-(

Cześć dziewczyny!! Ja chyba jednak równiez będę sierpniowa bo choć z OM wynika ,ze lipiec to wg ginekologa będzie na 100% sierpień o owu się przesuneło. Termin porodu wyznaczy mi więc usg a nie data ostatniej miesiączki. Byłam na Usg i narazie kompletnie nic nie widać. ;-(

Cześć dziewczyny!! Ja chyba jednak równiez będę sierpniowa bo choć z OM wynika ,ze lipiec to wg ginekologa będzie na 100% sierpień o owu się przesuneło. Termin porodu wyznaczy mi więc usg a nie data ostatniej miesiączki. Byłam na Usg i narazie kompletnie nic nie widać. ;-(
Nie przejmuj się, do 6 tego tygodnia to lekarz nawet nie chce robić USG, ja dzisiaj walczyłam ze swoim, że chcę USG, on powiedział i tak Pani nie zobaczy bijącego serduszka tylko plamę:D Boziu jak ja bym chciała zobaczyć serduszko......

Hej dziewczyny, i ja dołączam do sierpniowych mamuś :-D
Po prawie 3 latach staranek :-D
Co prawda testu sikanego nie robiłam, ale zamiast niego badanie beta HCG i wynik piękny: 1166 mlU/ml ! :-D
Co do objawów to oczywiście brak @, cyce zamiast piersi :sorry:i takie ćmienie (?:-p) w podbrzuszu oraz czasem wieczorem zgaga.
Wg kalkulatorów porodu termin mam na 7 sierpnia.
W środę idę na wizytę u gina :-) no i pewnie za niedługo USG :-)
Pozdrawiam Was wszystkie sierpnióweczki :-D
P.S. Idę pozmieniać suwaczki :tak::-D
Kiniu, w którym tc wykonywałaś badanie z krwi na betę?
Buziaki

joamar, Aurorka - ja tez rzucilam swiezo palenie... chetnie bym nawet signela jeszcze czasami, ale jak maluchu pomysle to mi od razu chota przechodui :) poza tym jak ktos obok mnie pali na ulicy to az mnie na wymioty zbiera :(((

milusia
a jesli chodzi o sennosc pdobno kawa nie pomaga, bo ta sennosc wywolana jest tylko hormonami... ja przed ciaza baaaaaaaaaaaaaardzo duzo kawy pilam, teraz od czasu do czasu ze dwa lyczki pociagne od kogos ale to ni to samo... przeczekac trzeba, po ierwszym trymestrz skrzydla nam sie rozwina :)!!
dobrej spokojnej nocy wszystkim mamom! :)

a Niemiec moj pewnie ze sie cieszy, wyrozumialy jest na humory i biega spelniac zachcianki :)
za chwile zaczynamy dokumentacje fotograficzna rosnacego brzuszka :) chcemy miec zdjecia z kazdego etapu, a moj juz zaczal rosnac... :)

Witam Was dziewczyny i aż nie moge uwierzyć że już jesteście:tak::tak::tak:
ten czas tak szybko płynie...............
pozdrawiam Was ciepltko i trzymam kciuki za Wasze fasoleczki:-):-):-)- również miałam termin na sierpień no ale cóż mój synek postanowił przyjść na świat we wrześniu :-):-). Buziaczki dla Was.

reklama
milusia super ta stronka :tak::-) no i dużo zdrówka Ci życzę! kuruj się kochana! :tak:

Ja również dołączam do sierpniowych mamusiek :laugh2: Wczoraj wieczorem na teście II a dziś beta 238 :-D Jestem MEGAAAAAAA SZCZĘŚLIWA :-D:-D:-D:-D
Black_Opal Gratulacje!!! :-) jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciąży ;-)

Hej dziewczyny, i ja dołączam do sierpniowych mamuś :-DPo prawie 3 latach staranek :-D
kiniusia ogromne gratulacje!!!:-) jesteś nadzieją dla długo starających się :tak:

(...) Ja też mam termin na początek sierpnia. To moja druga ciąża, nasze pierwsze dziecko ma juz ponad 2 lata
tygrysiątko również Tobie gratuluję :-)

Ja chyba jednak równiez będę sierpniowa bo choć z OM wynika ,ze lipiec to wg ginekologa będzie na 100% sierpień o owu się przesuneło. Termin porodu wyznaczy mi więc usg a nie data ostatniej miesiączki. Byłam na Usg i narazie kompletnie nic nie widać. ;-(
polianna gratulacje :-) a jak lekarz robił Ci badanie usg dopochwowo czy przez brzuch? prześliczną masz córeczkę :tak:

Nie przejmuj się, do 6 tego tygodnia to lekarz nawet nie chce robić USG, ja dzisiaj walczyłam ze swoim, że chcę USG, on powiedział i tak Pani nie zobaczy bijącego serduszka tylko plamę:D Boziu jak ja bym chciała zobaczyć serduszko......
dziewczynki już niedługo wszystkie ujrzymy i usłyszymy bijące serduszka naszych fasolek!!! :tak::-):-)

a(...) za chwile zaczynamy dokumentacje fotograficzna rosnacego brzuszka :) chcemy miec zdjecia z kazdego etapu, a moj juz zaczal rosnac... :)
Joanna Zofia mój brzuszek też jakby większy taki wzdęty i nie można go wciągnąś jak wcześniej :-) myślę że szybko mi wyskoczy brzuszek ;-)

(....) a może któraś cos wie o lekarzach na Rembielińskiej (obecnie Łojewska z powodu remontu)?
martuśka niestety ale nie znam tam nikogo :no:

aniulka dziękujemy :-) cudnego masz synka! :tak:

Do góry