reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

reklama
Witam przyszłe mamusie :))

W czwartek zrobiłam 2 testy (oczywiście każdy innej firmy:)) i oba wyszły pozytywnie :D
2 grube krechy ;D
Wczoraj nie wytrzymałam i ... zrobiłam kolejny test :) Zaś innej firmy :p No i 2 krechy także bez wątpienia to fasolinka :)) Strasznie się ciesze, ale też strasznie się boje :(
Nie wiem kiedy mam umówic się do lekarza ... Mam 1000 mysli na sekunde, ale jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie !!
Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do Swojego grona :)

Pozdrawiam Was kochane :**

EDIT: Kiniusia spójrz na Nasze suwaczki :)) 5 tydzień i 2 dzień ciąży ;)

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane z rana:)

Shira gratulacje i witaj w gronie zafasolkowanych szczęśliwych kobiet. Nie martw się ja też co chwilę jeszcze się upewniam testami bo nie wierzę:) Jeżeli chodzi o lekarza, to najlepiej po 6 tc, wcześniej nie widać bijącego serduszka. Wczoraj telefonicznie mój mąż rozmawiał z lekarzem, który powiedział:
Proszę się nie martwić, ciąża to nie choroba, proszę odstawić wszystkie leki (jeżeli brałam). Jeżeli mam nieznośne skurcze brzucha to jedynie no-spa lub leki na paracetamolu, ibuprofen odpada. Warto brać witaminki dla kobiet w ciąży (czy prenatal czy feminantal N) odpoczywać i się starać nie stresować:)
buzialki

Kiniu dziękuję za odpowiedź.

Milusiu dziękuje za rady :) No i za miłe przyjęcie :*

Myślałam, żeby kupić po prostu kwas foliowy, a do lekarza pójde dopiero za tydzień - chce usłyszeć bijące serduszko :)) Mówie Ci jestem taka jakaś podekscytowana... :) Wierze i nie wierze, boje się i sie ciesze ;))

Usg mialam dopochwowe. Dziś dostane wyniki bety,zobaczymy czy przyrosła :/ Z tych 17.3 powinno się kilkaset zrobić po 5 dniach jak sądzę.

Polianna
trzymam kciukasy, niech beta rośnie jak na drożdżach:-)

Aurorka

Ja leżę w łóżku, jestem niestety chora, kaszel gardło i te sprawy, wolalam zostac w domku.
Shira
Kochana, lekarze mówią, że jeżeli kobieta nie brała przed zapłodnieniem kwasu foliowego (tak przez ok. 3 miesiące) to zamiast dawki 0,4 mg, która jest w standardowym kwasie foliowym, warto wziąć od razu o.8 mg (taka dawka jest w Feminantalu N). Radzę jak najszybciej zakupić bo kwas foliowy jest niezbędny w prawidłowym rozwoju ukł. nerwowego. Ale też nie trzeba panikować, kobiety w Afryce rodzą piękne zdrowe dzieci i jakoś nie biegają do apteki. Warto jednak kupić witaminki.
Buziaki

dziewczyny (i kobiety, choc mam nadzieje, ze nie czujecie sie urazone ewentualnym odmłodzeniem ;), nie wiecie jak to jest z usg, tzn. czy robi je gin od razu czy daje skierowanie i trzeba sie osobno zapisac? bo ja mam gina juz w srode, a wolalabym usg miec z tydzien pozniej, zeby jak najwiecej zobaczyc, bo to juz bedzie 7tc.

tez jestem happy, ze dzis piatek, bo bedziemy mogli caaaałe 2 dni cieszyc sie z Łukaszkiem naszym szczęściem. a dzis idziemy na Beatlemanie ze znajomymi, ktorzy nic nie wiedza, i sie nie moga dowiedziec poki w Świeta nie powiemy rodzinie, takze bedzie ciekawie :rofl2:
w dodatku w niedziele Mikołajki :-D

życze wszystkim udanego weekendu :-)

Shiraa witaj sierpióweczko :-) tak kwas foliowy jest bardzo ważny więc łykaj codzinnie a do lekarza możesz iść za tydzień :tak:

Milusia Ty bidulko jednak Cię dopadło icon_pai.gif zdrówka życzę!!!! :tak:

Polianna ja też trzymam kciuki daj znać jaki wynik bety!!! :tak:

Dziewczynki ja biorę kwas foliowy i Feminatal N czy nie wystarczy żebym brała sam Feminatal skoro w nim jest przecież kwas foliowy???

reklama
pewnie ze wystarczy. z niczym nie warto przesadzac, zwlaszcza ze Feminatal N sam w sobie ma podwojna dawke.

oj kuruj sie milusia, kuruj.

Do góry