reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Martuśka to wszystko zależy od gabinetu, jeżeli jest to gabinet z USG, to lekarz wykona je od razu.
Czasami jest tak, że w państwowych gabinetach niestety nie ma USG i trzeba zapisywać się na badania osobno. Słyszałam, że kolejki są na następne 2 miesiące.
Ja zawsze chodzilam do lekarza prywatnie, z tego względu, że nie byłam aż tak bardzo uzależniona od terminów, często nie mogłam przewidzieć czy będę miała czas czy nie.
Co do lekarzy to też nie można powiedziec, że Ci prywatni są lepsi. Na pewno lepiej traktują pacjentkę, ale żeby byli lepsi? To nie jest powiedziane:)
Martuśka najlepiej jeżeli przedzwonisz do lekarza i zapytasz się czy jest wykonywane USG, a jeżeli nie to wysęp od niego żeby dał CI od razu skierowanie bez czekania na wizytę, na USG.
buziaki

reklama
Witajcie dziewczynki ;-)
Wchodze niesmiało do was.....:sorry: wczoraj wyszedł mi wieczorem pozytywny test.....
więc chyba zostane sierpnióweczką.....:sorry:
Czekam na wynik betki do 16 i wtedy wstawie suwaczek:tak:
Tak długo na to czekałam że nie moge uwierzyć ...:happy:

dziewczyny (i kobiety, choc mam nadzieje, ze nie czujecie sie urazone ewentualnym odmłodzeniem ;), nie wiecie jak to jest z usg, tzn. czy robi je gin od razu czy daje skierowanie i trzeba sie osobno zapisac? bo ja mam gina juz w srode, a wolalabym usg miec z tydzien pozniej, zeby jak najwiecej zobaczyc, bo to juz bedzie 7tc.
Martuśka to wszystko zależy od gina i od wyposażenia w gabinecie, nie wszędzie w gabinetach ginekologicznych mają sprzęt usg, zazwyczaj w prywatnych gabinetach mają i robią od razu a w przychodniach trzeba się oddzielnie zapisać :tak:

Tak w niedziele Mikołajki i mój synuś już się nie może doczekać :-) odlicza dni do dnia kiedy przyjdzie do niego Mikołaj :-) muszę dzisiaj zakupić mu jakiś prezent :tak:

Shiraa witaj sierpióweczko :-) tak kwas foliowy jest bardzo ważny więc łykaj codzinnie a do lekarza możesz iść za tydzień :tak:

Milusia Ty bidulko jednak Cię dopadło Zobacz załącznik 185850 zdrówka życzę!!!! :tak:

Polianna ja też trzymam kciuki daj znać jaki wynik bety!!! :tak:

Dziewczynki ja biorę kwas foliowy i Feminatal N czy nie wystarczy żebym brała sam Feminatal skoro w nim jest przecież kwas foliowy???

Paulo zrezygnuj z kwasu foliowego, w feminantalu jest aż 0.8 mg:) więc całkowicie wystarcza:) buziulki

Witajcie dziewczynki ;-)
Wchodze niesmiało do was.....:sorry: wczoraj wyszedł mi wieczorem pozytywny test.....
więc chyba zostane sierpnióweczką.....:sorry:
Czekam na wynik betki do 16 i wtedy wstawie suwaczek:tak:
Tak długo na to czekałam że nie moge uwierzyć ...:happy:
Tak po cichutku GRATULACJE, czekamy na twoją betkę, ja już tak wariuję, że pobiegłabym jeszcze raz ją sprawdzić czy rośnie prawidłowo, no ale wolę poleżeć i się wypocić:)
buziaki słoneczka

Cieszę się, że jest nas tyle:) Podejrzewam, że do sierpnia nie odkleję się od was i od wątku:)

Ostatnia edycja:
Martuśka to wszystko zależy od gabinetu, jeżeli jest to gabinet z USG, to lekarz wykona je od razu.
Czasami jest tak, że w państwowych gabinetach niestety nie ma USG i trzeba zapisywać się na badania osobno. Słyszałam, że kolejki są na następne 2 miesiące.
Ja zawsze chodzilam do lekarza prywatnie, z tego względu, że nie byłam aż tak bardzo uzależniona od terminów, często nie mogłam przewidzieć czy będę miała czas czy nie.
Co do lekarzy to też nie można powiedziec, że Ci prywatni są lepsi. Na pewno lepiej traktują pacjentkę, ale żeby byli lepsi? To nie jest powiedziane:)
Martuśka najlepiej jeżeli przedzwonisz do lekarza i zapytasz się czy jest wykonywane USG, a jeżeli nie to wysęp od niego żeby dał CI od razu skierowanie bez czekania na wizytę, na USG.

buziaki

aha, wielkie dzięki za info :)
to jesli mi każą czekać 2 miechy, na pewno pojde prywatnie.
lepiej sie czujesz?

Tak średniawo, gdybym nie była w ciąży to pewnie bym pomyślała, że to grypa, a tak to kumulują się objawy choroby i ciąży:) Leżę z laptopem i piję litrami sok malinowy.

Marzenixx witaj i gratulacje!!! :-):tak:

dzięki dziewczynki chyba rzeczywiście wystarczy Feminatal :tak:

Milusia leż i wygrzej się, odpoczywaj! Jutro będzie lepiej :tak:

reklama
Do góry