reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

powiem Wam, że spacer zmniejsza wszelkie dolegliwości. wcześniej ziewałam jak najęta od rana i nie mogłam wyjść z wyrka (ponoć charakterystyczne w 5. tygodniu :p). teraz wróciłam i jest super, podobnie było wczoraj i przed wczoraj, więc to naprawdę działa! polecam :)

reklama
|Jejku ja nie mam ostatnio czasu na spacer:( siedzę przy kompie od rana do wieczora i wieczorkiem kiedy chcę gdzieś wyjść to leje:D:-):-):-) Ale biorę męża i psa pod pachę dzisiaj i wyskoczymy gdzieś za miasto. Tylko ziiiiiiimno jest u nas. Ponadto ja mam niezły kaszel:( mam nadz że przejdzie.

no ja mam zawalone poniedziałki i wtorki na uczelni z kolei, wracam lekko zrypana, ale czas na spacerek musze znalezc, chocby wysiadam z tramwaju kilka przystanków wczesniej żeby sie przejść. od stycznia zaczynam prace (na szczescie prowadze kursy, wiec to tylko kilka godzin w tygodniu), mam nadzieje, ze znajde czas na wszystko, bo to maleństwo jest dla nas baaaaaaaaaaaaardzo ważne. to moja pierwsza ciąża i nie chcialabym mieć z niej złych wspomnień.
u nas też juz zimno, ale na szczęście nie pada :-)
a Ty jak masz kaszel, to może lepiej sie podlecz jakimś miodzikiem i soczkiem malinowym, zanim wyjdziesz na wiatr i deszcz, co by nie było gorzej.

Witajcie Kochane :-D
Przede wszystkim GRATULUJĘ WSZYSTKIM przyszłym Mamusiom :tak:

Ja również dołączam do sierpniowych mamusiek :laugh2: Wczoraj wieczorem na teście II a dziś beta 238 :-D Jestem MEGAAAAAAA SZCZĘŚLIWA :-D:-D:-D:-D

O tak :sorry: Boli mnie podbrzusze, a w zasadzie to naprawdę czuję jak rozciąga się macica, bo boli aż w pachwinach i nie są to skurcze tylko takie właśnie rozpieranie. Piersi bolą tylko przy dotyku. Jak chodzę to rzadko się odzywają. Uczucie głodu mnie częściej dopada. Mam wodnisto-kremowy śluzik już od owulki. Jest mi cały czas mokro (sorki jeśli to kogoś razi) No i potwornie chce mi się SPAĆ! W robocie ledwo siedzę, ale spacery jak już wcześniej pisałyście naprawdę pomagają :tak:

Hej dziewczyny, i ja dołączam do sierpniowych mamuś :-D
Po prawie 3 latach staranek :-D
Co prawda testu sikanego nie robiłam, ale zamiast niego badanie beta HCG i wynik piękny: 1166 mlU/ml ! :-D
Co do objawów to oczywiście brak @, cyce zamiast piersi :sorry:i takie ćmienie (?:-p) w podbrzuszu oraz czasem wieczorem zgaga.
Wg kalkulatorów porodu termin mam na 7 sierpnia.
W środę idę na wizytę u gina :-) no i pewnie za niedługo USG :-)
Pozdrawiam Was wszystkie sierpnióweczki :-D
P.S. Idę pozmieniać suwaczki :tak::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie dziewczyny!
Serdecznie gratuluje Wam ( i sobie oczywiście też) Fasolek :) Ja też mam termin na początek sierpnia. To moja druga ciąża, nasze pierwsze dziecko ma juz ponad 2 lata. Czasem pisywalam na forum wrzesień 2007, ale już dawno sie nie udzielałam.
Póki co, bolą mnie piersi i mam mdłości, ale ogólnie dobrze się czuję :). Na szczęście nie wymiotuję, ale nos mam wyczulony na każdy zapach!!

Ostatnia edycja:
Do góry