reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam Was dziewczyny,
dołączam do mamuś sierpniowych. Mnie wychodzi 10 sierpnia 2010 :tak:
Tak sobie czytam Wasze posty i trochę się zastanawiam nad moimi objawami, a właściwie tym, że mnie tylko pobolewa brzuch. Nie mam mdłości ani nie bolą mnie piersi i nawet śpiaca za bardzo nie jestem :confused2:

Aneczko przede wszystkim szczere gratulacje. Mnie też tylko pobolewa brzuch w ciągu dnia, tak dziwnie kłuje. Nie przejmuj się, niektóre kobiety gdyby nie brak @ nawet nie wiedziałyby, że są w ciąży. Tak miała siostra mojego brata - zero negatywnych objawów, powiedziała, że gdyby nie usg, to by w to nie uwierzyła:) Także nie ma reguły. Powinnaś się cieszyć:)
Mnie termin wypada na 8.08 :) ale wiadomo, że zawsze może być dzień po lub dzień przed, lub w ogóle w innym czasie. Trzymam kciukasy, oby u nas wszystkich było wszystko ok.

reklama
martuśka85, to ja mam podobnie.. jak nic nie jadłam w pracy, tak teraz co 3-4 godziny muszę coś przekąsić :)

i mam straszne rumieńce.. masakra..

milusia83, a nie możesz wybrać się do innego lekarza wcześniej?

powiem Wam jedno.. ja cały czas nie mogę uwierzyć w to, że będę mamą.. :)

Aurorka ja mam to samo, nie wierzę w to jeszcze, dopóki nie zobaczę bijącego serduszka:) Naprawdę :) To jest taki cud, o którym nie śniło się nawet naszym filozofom:)

Witam nowe sierpniowe mamusie i gratuluję :-)

milusia jesli chodzisz prywatnie do gina to i wszystkie badania też robisz prywatnie niestety, no chyba że masz znajomości w przychodni i Ci przepiszą skierowania :tak:
fajnie że udało Ci się zapisac do, co prawda innego ale jednak, gina na 22 grudnia! :tak:

A ja dzisiaj zadzwoniłam do przychodni i spytałam czy aby jakieś miejsce na usg się nie zwolniło i.....okazało się że ktoś zrezygnował! :-) dzięki temu mam wizyte usg 22 grudnia o 14:15 :tak::-):-) do ginki idę 18 grudnia! :tak:

aneczko nie martw sie objawy napewno przyjdą :tak::tak::tak: ;-)

Aurorka, martuśka ja tez tak mam że czuje straszny głód aż mnie ściska i robi mi sie niedobrze od tego że muszę koniecznie coś zjeść! szczególnie rano! :tak:

joamar dobrze że rzuciłaś palenie :tak: a męża goń! ;-)

Pozdrawiam Was dziewczynki....ja jeszcze godzinka w pracy i do domku :-)

niektórym to dobrze.. ja jeszcze 3 godziny pracy.. a spać się chce, że masakra :eek:

no zobaczymy.. ja mam wizytę 8 grudnia i myślę, że dosyć szybko uda mi się wbić na jakieś usg.. i może jak zobaczę tą jedną.. hm.. lub dwie fasolki.. mój mąż jest z bliźniaków, więc to możlwie.. to uwierzę, że będę mamą :)

na razie jestem na etapie poszukiwaniu wiedzy.. rzuciłam papierosy jak tylko się dowiedziałam.. alko nie piję ani grama - nawet wina do kolacji.. kawę tylko jedną dziennie, 2 litry wody dziennie i kwas foliowy ;-)

wiem już też, że nie powinno się jeść sera pleśniowego i łososia wędzonego.. niestety nie wiem dalczego :-)
i wiem, że pływanie jest fajne dla przyszłej mamy i maleństwa, więc jak tylko gin się zgodzi to zapisuję się 2 x tygodniu na basen ;-)

Aurorka dobrze że rzuciłaś palenie :tak: ja nigdy nie paliłam ale domyślam się że to nie jest łatwe!

Ja odkąd wyszły 2 kreseczki to alkoholu i kawy zero!!! :tak:

to prawda że serów pleśniowych nie można bo tam jest antybiotyk i surowych mięs jajek bo można się zakazić np. toksoplazmozą!!!

Tez łykam kwas foliowy i Feminatal :tak:

Aurorka za wcześnie nie ma co iść na usg bo nie bedzie nic widać, tak po 6 tygodniu najlepiej to już seduszko widać jak bije :tak:
u mnie będzie akurat 6 i pół tygodnia od ostatniej @ a wiadomo że od zapołodnienia to trzeba jeszcze 2 tygodnie odjąć więc też penie ziarenko będzie tylko widać ;-)ale przynajmniej będe wiedziała czy prawidłowo się zagnieździło :tak:

To super, że udało się załatwić szybciej wizytę, teraz będziesz spokojniejsza.
Kurka mnie dzisiaj coś wzdyma i cały czas czuję brzuch.

Paula, ja po prostu muszę zobaczyć tą fasolkę.. mam nadzieję, że uda mi sie namówić moją lekarz.. a że mam usg bezpłatne i łatwodostępne, to czemu nie skorzystać? :)

No to Aurorka widzę, że obie musiałyśmy rzucić palenie, ja też od razu rzuciłam ale niestety w pierwszej ciąży było lepiej bo mnie odrzucało a teraz chce mi się palić ale na szczęście mam silną wolę :-) alkohol też odstawiony tylko kawka w pracy 1 dziennie.

Dziewczyny gratuluję porzucenia nałogu:) Ja na szczęście nie mam tego problemu, ale zdaję sobie sprawę, że musi to być trudne. Co do kawy, piję bezkofeinową:) Jest równie pyszna:)
Ja w pracy raczej do wieczora, mam jej mnóstwo, ale jakoś nie wiem za co dzisiaj się zabrać:)

reklama
a mnie nawet tak nie ciągnie jak myślałam, że będzie :)
myślałam nawet czy nie kupić sobie e-papierosa z zerową zawartością nikotyny.. ale póki co nie mam takiej potrzeby

hm.. może i ja przerzucę się na bezkofeinową.. dziś mi nic nie idzie.. myślę cały czas o spaniu.. nie myślałam, że tak szybko dopadną mnie takie objawy.. myślałam, że to przychodzi później

Do góry