reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczynki..

Byłam dziś na wizycie.. i tak co tam siedzi to dalej nie wiem.. ale widziałam ładnie bijące serduszko, kręgosłup, żeberka, żołądeczek i nawet mózg.. wsio w porządeczku, ciąża jak najbardziej zdrowa i prawidłowa, przy okazji miałam zrobioną cytologie, bo dostałam ostatnio zaproszenie na bezpłatne badanie:) więc przy okazji zrobiłam bo już wiekiem mnie to obejmuje.. w kazdym razie badanie na koźle było także, wsio w porządeczku..

reklama
Cześć dziewczynki..

Byłam dziś na wizycie.. i tak co tam siedzi to dalej nie wiem.. ale widziałam ładnie bijące serduszko, kręgosłup, żeberka, żołądeczek i nawet mózg.. wsio w porządeczku, ciąża jak najbardziej zdrowa i prawidłowa, przy okazji miałam zrobioną cytologie, bo dostałam ostatnio zaproszenie na bezpłatne badanie:) więc przy okazji zrobiłam bo już wiekiem mnie to obejmuje.. w kazdym razie badanie na koźle było także, wsio w porządeczku..

to super ze wizyta ok. pewnie nastepnym razem dowiesz sie co tam nosisz w brzuszku:))))

Cześć dziewczynki..

To świetnie, że wszystko w porządku - to najważniejsze :-)

Witam wieczornie! Któraś miała ochotę na kabanosy-zapraszam, ja mam jeszcze dwa w lodówce:)

Mój tydzień pracy nareszcie się już skończył (niech żyją wolne piątki!!!), ale stresik trwa-oczywiście przeboje z remontem, a czasu coraz mniej. Osiwieję, ale przynajmniej już na swoim.

Jutro idę na badania, i to na 7 rano...Tradycyjnie-morfologia, mocz i ...glukoza-trochę się boję, bo mnie postraszyli, że takie paskudztwo...a najbardziej się boję tego, że po dwóch godzinach na czczo zwyczajnie padnę i nie dojdę na drugi pobór krwi. Kto wymyślił, żeby w ciężarną tak długo głodną trzymać?

Ala nie czytaj za dużo w necie, bo można sobie takie historie wkręcić, że głowa mała! Będzie dobrze, lekarz się tym zajął to raz dwa i będzie po bólu :tak: Nasze dzieciątka są teraz już silne, a niestety nie da się ustrzec przed infekcjami w ciąży :sorry2:

Nektarynka super, że wszycho ok :-)

Wuzelek czekam na relacje jak to z tą glukozą :-D

hej kobietki, nie bylo mnie dwa dni i faktycznie sporo sie napisalyscie:) przeczytalam duzzzzzo stron
Shyla- ciesze sie, ze kot wrocil
Ehtele - nie martw sie wynikami, w ciazy to podobno normalne
Ciamajdko- mielej i spokojnej podrozy
Alaa - przykro mi, ze masz opryszczke, ale nie martw sie - dobrze, ze lekarka ja wykrala i ze teraz mozesz ja leczyc!!!
KOchane ciesze sie, ze wizyty sie wam udaly, ze dzidzie rosna zdrowe:)
ja ide na wizyte chyba w sobote, ale to bedzie dopiero 16,3 i chyba mi dr nie powie plci... a ja tak bym juz chciala wiedziec

Jutro idę na badania, i to na 7 rano...Tradycyjnie-morfologia, mocz i ...glukoza-trochę się boję, bo mnie postraszyli, że takie paskudztwo...a najbardziej się boję tego, że po dwóch godzinach na czczo zwyczajnie padnę i nie dojdę na drugi pobór krwi. Kto wymyślił, żeby w ciężarną tak długo głodną trzymać?

kurczę a u mnie robią test glukozowy w 26tc:sorry2: i pobierają 3 razy krew, co godzinę:wściekła/y:
ale dają do picia oranżadkę gazowaną :-D:-D:-D

Black_Opal: Jak tylko wrócę do domu (i dojdę do siebie hihi) oczywiście dam znać:) Ale już dziś zaczynam sobie tłumaczyć, że ja nie dam rady?! Przecież twardzielka jestem!:) Grunt to nastawienie:)

ms.marple: U mnie jedziesz głodna, pobierają krew, pijesz glukozę (bez oranżadki:( ) i za dwie godziny znów pobierają. Naprawdę tym się martwię najbardziej- w sumie ze 3 godziny na głodnego-bo od samego rana, zanim wrócę-padnę jak czyżyk, na bank! Ale będę walczyć do końca!:)

Ostatnia edycja:
wuzelek nie stresuj się, glukoza wcale nie jest zła - po prostu slodka woda, bo na pierwszym badaniu podaje się niskie stężenie... a na przetrwanie weź sobie wałówkę - zaraz po badaniu sobie zszamasz :-):-) swoją drogą - ciekawe.. aż 2 godziny? u mnie godzinkę trzeba się pocukrować i pobierają...

Ola_ u mnie w 15.1 tc już wyraźnie małe jajka pokazały się na monitorze także wszystko zależy od ułożenia dzidziolka :tak:

reklama
Na pewno od nastawienia dużo zależy :tak: Mnie przed ciążą nic nie ruszało, ale mdłości, które miałam teraz sprawiły, że często mam odruchy wymiotne :baffled:

Do góry