reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczynki..

Byłam dziś na wizycie.. i tak co tam siedzi to dalej nie wiem.. ale widziałam ładnie bijące serduszko, kręgosłup, żeberka, żołądeczek i nawet mózg.. wsio w porządeczku, ciąża jak najbardziej zdrowa i prawidłowa, przy okazji miałam zrobioną cytologie, bo dostałam ostatnio zaproszenie na bezpłatne badanie:) więc przy okazji zrobiłam bo już wiekiem mnie to obejmuje.. w kazdym razie badanie na koźle było także, wsio w porządeczku..

reklama
Cześć dziewczynki..

Byłam dziś na wizycie.. i tak co tam siedzi to dalej nie wiem.. ale widziałam ładnie bijące serduszko, kręgosłup, żeberka, żołądeczek i nawet mózg.. wsio w porządeczku, ciąża jak najbardziej zdrowa i prawidłowa, przy okazji miałam zrobioną cytologie, bo dostałam ostatnio zaproszenie na bezpłatne badanie:) więc przy okazji zrobiłam bo już wiekiem mnie to obejmuje.. w kazdym razie badanie na koźle było także, wsio w porządeczku..

to super ze wizyta ok. pewnie nastepnym razem dowiesz sie co tam nosisz w brzuszku:))))

Cześć dziewczynki..

To świetnie, że wszystko w porządku - to najważniejsze :-)

Witam wieczornie! Któraś miała ochotę na kabanosy-zapraszam, ja mam jeszcze dwa w lodówce:)

Mój tydzień pracy nareszcie się już skończył (niech żyją wolne piątki!!!), ale stresik trwa-oczywiście przeboje z remontem, a czasu coraz mniej. Osiwieję, ale przynajmniej już na swoim.

Jutro idę na badania, i to na 7 rano...Tradycyjnie-morfologia, mocz i ...glukoza-trochę się boję, bo mnie postraszyli, że takie paskudztwo...a najbardziej się boję tego, że po dwóch godzinach na czczo zwyczajnie padnę i nie dojdę na drugi pobór krwi. Kto wymyślił, żeby w ciężarną tak długo głodną trzymać?

Ala nie czytaj za dużo w necie, bo można sobie takie historie wkręcić, że głowa mała! Będzie dobrze, lekarz się tym zajął to raz dwa i będzie po bólu :tak: Nasze dzieciątka są teraz już silne, a niestety nie da się ustrzec przed infekcjami w ciąży :sorry2:

Nektarynka super, że wszycho ok :-)

Wuzelek czekam na relacje jak to z tą glukozą :-D

hej kobietki, nie bylo mnie dwa dni i faktycznie sporo sie napisalyscie:) przeczytalam duzzzzzo stron
Shyla- ciesze sie, ze kot wrocil
Ehtele - nie martw sie wynikami, w ciazy to podobno normalne
Ciamajdko- mielej i spokojnej podrozy
Alaa - przykro mi, ze masz opryszczke, ale nie martw sie - dobrze, ze lekarka ja wykrala i ze teraz mozesz ja leczyc!!!
KOchane ciesze sie, ze wizyty sie wam udaly, ze dzidzie rosna zdrowe:)
ja ide na wizyte chyba w sobote, ale to bedzie dopiero 16,3 i chyba mi dr nie powie plci... a ja tak bym juz chciala wiedziec

Jutro idę na badania, i to na 7 rano...Tradycyjnie-morfologia, mocz i ...glukoza-trochę się boję, bo mnie postraszyli, że takie paskudztwo...a najbardziej się boję tego, że po dwóch godzinach na czczo zwyczajnie padnę i nie dojdę na drugi pobór krwi. Kto wymyślił, żeby w ciężarną tak długo głodną trzymać?

kurczę a u mnie robią test glukozowy w 26tc:sorry2: i pobierają 3 razy krew, co godzinę:wściekła/y:
ale dają do picia oranżadkę gazowaną :-D:-D:-D

Black_Opal: Jak tylko wrócę do domu (i dojdę do siebie hihi) oczywiście dam znać:) Ale już dziś zaczynam sobie tłumaczyć, że ja nie dam rady?! Przecież twardzielka jestem!:) Grunt to nastawienie:)

ms.marple: U mnie jedziesz głodna, pobierają krew, pijesz glukozę (bez oranżadki:( ) i za dwie godziny znów pobierają. Naprawdę tym się martwię najbardziej- w sumie ze 3 godziny na głodnego-bo od samego rana, zanim wrócę-padnę jak czyżyk, na bank! Ale będę walczyć do końca!:)

Ostatnia edycja:
wuzelek nie stresuj się, glukoza wcale nie jest zła - po prostu slodka woda, bo na pierwszym badaniu podaje się niskie stężenie... a na przetrwanie weź sobie wałówkę - zaraz po badaniu sobie zszamasz :-):-) swoją drogą - ciekawe.. aż 2 godziny? u mnie godzinkę trzeba się pocukrować i pobierają...

Ola_ u mnie w 15.1 tc już wyraźnie małe jajka pokazały się na monitorze także wszystko zależy od ułożenia dzidziolka :tak:

reklama
Na pewno od nastawienia dużo zależy :tak: Mnie przed ciążą nic nie ruszało, ale mdłości, które miałam teraz sprawiły, że często mam odruchy wymiotne :baffled:

Do góry