reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

dałam ogłoszenia po moim osiedlu , i co się okazało to kilku chłopców znalazło ją i sprzedali ja facetowi nie z osiedla , on kilka dni póżniej przejechał do weterynarza u mnie na osiedlu, weterynarz do mnie zadzwonił bo poznał moją fredzię i musiałam zapłacić temu gościowi za nią
ale liczyło się tylko to że moja fredzia wróciła:))))))

reklama
Hej dziewczyny :-)
Ciężko jest Was nadrobić a pare dni mnei nie było. Musiałam wcześniej wrócić do Szczecina, więc wizyta jutrzejsza w Łodzi odwołana :-( ehhh i czekanie do 29 marca na połówkowe usg. dostałam jakiś bezpłatny zestaw dla kobiet w ciąży - powiem Wam, że fajny: książeczki, mały sudocream, opakwoanie chusteczek nawilżanych, mały szampon i proszek do prania malutki. Ok uciekam prasować firanki. Do wieczorka kochane brzuchatki :-)

Ja też dostałam prezencik :tak: Tzn. u mojego lekarza są one wykładane i można się "częstować" :-)
Na początku ciąży jak były to nie wzięłam, bo się zagapiłam, ale kilka tygodni później były inne i sobie jeden przygarnęłam :tak: Były w nim gazetki i broszurki. Jest też karta wyprawkowa, w której jest lista potrzebnych rzeczy (wraz z ilością) z miejscem do odchaczania. Do tego była próbka proszku do prania, a co mi się najbardziej spodobało to PREZENT DLA TATUSIA w postaci maszynki do golenia (żeby zarostem nie drapał dzidziusia dając mu buziaczki) :-D

Dziewczyny,
po wstępnym wypróbowaniu tego stetoskopu, to jednak on sie nadaje typowo do mierzenia ciśnienia. Nawet do osłuchiwania podczas oddychania jest słabiutki. Moja koleżanka polecała mi ten drugi za 29 zł., ale posłuchałam pani z apteki i dooopa ;-) Dobrze, że to tylko 13 zł. :tak: Później zakupię się już w ten drugi, on jest typowo lekarski do osłuchiwania :tak:
Black_Opal, prezent dla tatusia the Best :-D

dałam ogłoszenia po moim osiedlu , i co się okazało to kilku chłopców znalazło ją i sprzedali ja facetowi nie z osiedla , on kilka dni póżniej przejechał do weterynarza u mnie na osiedlu, weterynarz do mnie zadzwonił bo poznał moją fredzię i musiałam zapłacić temu gościowi za nią
ale liczyło się tylko to że moja fredzia wróciła:))))))
dokładnie najważniejsze ze wróciła do domu swojego :) ja jutro tez chce powywieszać ogłoszenia i u weterynarza również , zobaczymy jak to będzie, ale ja coś nie wierze ze sie znajdzie lub wróci on jest dziki:-(i najgorsze ze to jego pierwszy taki wypad...

ehh brzuch mnie boli już od płaczu i tego wszystkiego

Shyla, głowa do góry. Teściowej mojej siostry kot wracał też po 2-3 dniach, a dopiero za ok. 2 m-ce skończy roczek :tak: Ja wierzę kochana, że mały sie wyszaleje i wróci :tak: Trzymam mocno kciuki!!!

Co do stetoskopu, to jest on firmy " medel ".Dam Wam linki do ich aukcji.
To jest normalna łódzka apteka:tak:
Ja mam taki:
STETOSKOP MEDEL STETHO SELF STETHOSELF _____APTEKA (953326658) - Aukcje internetowe Allegro

a to jest ten drugi:

STETOSKOP MEDEL DUALSTETHO PRO ____TANIO____APTEKA (944276562) - Aukcje internetowe Allegro

Później będę się wsłuchiwać w swój brzuszek, a jutro w brzuszek siostry w 39 tygodniu ciąży. Zdam Wam relację :tak::-)

U mnie we fretkowym świecie były przypadki, że właścicielom znajdowała sie fretka po 2-3-4 tygodniach i np. 200 km od domu. Najważniejsze, żeby nie przestawać szukać i wierzyć, ze się znajdzie :tak::tak::tak: Bardzo ważne są ogłoszenia, nigdy nie wolno się poddawać i przestać wierzyć :tak:
najważniejsza zawsze jest nadzieja i z tym się zgadzam z tobbą:))))
Kiniusia z tym stetoskopem to fajna sprawa. Ja mam dwa w domu, jeden razem z cisnieniomierzem kupiłam na allegro za 18zł, a drugi już taki typowo lekarski. Niestety jeszcze serduszka nie słychać. Byłam u lekarza dzisiaj bo z bólu zaczęłam wymiotować, ryczałam tak mnie bolało. i dostałam Tantum Rosa do płukania, maść i tabletki dopochwowe. Okazuję się, że to otarcie+ zakażenie pochwy. Jutro idę do swojej lekarki to zweryfikuję diagnozę ale cieszę się bo powiedział, że w ciągu 2dni powinno przejść. Wydałam 130zł!
witaj w klubie ja też mam globulki dopochwowe :)))) masakra już się boję :p

dokładnie najważniejsze ze wróciła do domu swojego :) ja jutro tez chce powywieszać ogłoszenia i u weterynarza również , zobaczymy jak to będzie, ale ja coś nie wierze ze sie znajdzie lub wróci on jest dziki:-(i najgorsze ze to jego pierwszy taki wypad...

ehh brzuch mnie boli już od płaczu i tego wszystkiego
głowa do góry , bo twój maluszek też się będzie smucił , a tak w ogóle to powinnaś dostać takiego porządnego kopniaka od dzidziusia:))))

Shyla, nie płacz kochana, bo to i tak nic nie da, a dzidzię tylko stresujesz (wiem, że łatwo sie mówi).
Rozwieszaj ogłoszenia gdzie się da, po osiedlu, w sklepach osiedlowych, po lecznicach weterynaryjnych, jak ktoś pozdejmuje, Ty wieszaj kolejne. Nie poddawaj się!!! Pytaj dzieciaczków, one czasem dużo więcej widzą i wiedzą :tak:

Dziewczyny,
po wstępnym wypróbowaniu tego stetoskopu, to jednak on sie nadaje typowo do mierzenia ciśnienia. Nawet do osłuchiwania podczas oddychania jest słabiutki. Moja koleżanka polecała mi ten drugi za 29 zł., ale posłuchałam pani z apteki i dooopa ;-) Dobrze, że to tylko 13 zł. :tak: Później zakupię się już w ten drugi, on jest typowo lekarski do osłuchiwania :tak:
Black_Opal, prezent dla tatusia the Best :-D

Kiniusiu to popytam o ten drugi :)

hej

kiedys w pierwszej ciazy probowalam podsluchac stetoskopem ale mi sie nie udalo :-) Teraz sa juz ruchy wiec to uspokaja na szczescie.

Ja bylam dzis na usg polowkowym, lekarz wszystko zbadal i mowi, ze jest ok. No i na 95 % potwierdzil plec - baba :-)

reklama
Shyla zwierzaczki to takie małe szogunki:) napewno się znajdzie... kociak wie gdzie dobrze i wróci jak nic, mówię Ci...

Ja się znowu najeździłam, tym razem odwiedzałam z tatą cmentarze i ciotki:sorry2:

jutro już jedziemy, boję sie strasznie tej podróży, to aż 1400 km, przez 4 kraje: Polska, Niemcy, Belgia i Holandia... oszaleję.. nie jestem jeszcze spakowana, w zasadzie to jeszcze nic nie zrobiłam, tak jakbym wcale miała nie jechać..ale to dlatego, że mieliśmy jechać w piatek, i sie psychicznie nie nastawiłam:-(

kupiłam swojemu mężczyźnie srebrną bransoletkę...:-) ciekawe czy będzie zadowolony... :confused: bo kiedyś wspominał o łańcuszku, ale taki co mi się podobał kosztował 150 zł... ehh te ceny... ale najważniejsze że się nie spodziewa, bo chyba sam nie wie, że dziś dzień mężczyzny, chyba że radia słuchał albo w pracy mu powiedzieli:-D

Do góry