reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

a ja znowu z lek. prywatnego chce zmienić na lekarkę co przyjmuje w przychodni na NFZ. Czytałam o niej dobre opinie, a jaka jest na prawdę przekonam się już w piątek :-) Sama zmienie lekarza i dalej nie wiem jak z becikowym... Bo może wystarczy jedna wizyta w m-cu i to nie koniecznie pierwsza?!

z tym becokowym przy zmianie lekarza to jest tak ze po urodzeniu dziecka dostajesz dokumenty z MOPSU i tam musoi lekarz wypelnic- i musza wtedy ci dwaj lekarze podbic. takze nie ma problemu

reklama
bogusia007 temat becikowego był już poruszany na forum.... Ale na dzień dzisiejszy tak na szybko znalazłam:

Zaświadczenie lekarskie

Od listopada 2009 do otrzymania becikowego wymagane jest przedstawienie zaświadczenia lekarskiego o pozostawaniu pod opieką medyczną przez okres co najmniej od 10 tygodnia ciąży - do porodu.

Zaświadczenie potwierdza fakt odbycia co najmniej trzech wizyt u ginekologa - w każdym trymestrze ciąży. Musi zostać wypisane na specjalnym formularzu określonym w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 18 września 2009 r. "w sprawie formy opieki medycznej nad kobietą w ciąży, uprawniającej do dodatku z tytułu urodzenia dziecka". tak więc zmiana lekarza wg mnie nie ma tu nic do tego, a najważniejsze byśmy czuły dobrą i fachową opiekę, a do dnia porodu to jeszcze może się zmienić. Jako tako świadczenia nie mogą odmówić.... No ale to temat na dłuższą dyskusję. :baffled:

milusia83 ja też mam miłe wspomniania, bo mój mąż oświadczył mi się właśnie 8 marca :-):-) Ale kilka latek temu, a ten czas tak szybko mija.

kassia181 aż dwóch ma mi to potwierdzać? Jakoś tak nie chciałabym tego, ale jak nie zapomnę to się zapytam lekarki, bo jeśli obaj to dla mnie by to było bezsensu :wściekła/y: Jakoś nie chciałabym już nic mieć do czynienia z pierwszą lekarką, skoro chcę ją zmienić.
Na razie o tym nie myślę, jest jeszcze sporo czasu.

kiniusia czyli na spokojnie, wystarczy jedna wizyta i prawidłowo, a to zaświadczenie da mi każdy lekarz do którego bym się zgłosiła, chyba-tak mi się wydaje.

Do końca 2011 r., aby otrzymać "becikowe" wystarczy udowodnić co najmniej jedną wizytę u ginekologa lub położnej w czasie ciąży - przewiduje nowela ustawy dotycząca zasad wypłacania "becikowego" przyjęta przez Sejm.

Ostatnia edycja:
opwoiem o filmie chociaż z góry uprzedzam, że należę do klasy wyznawczyn Tima Burtona i podchodzę do niego mniej krytycznie niż inni :p
zaręczyny pierwsza klasa. Moje tez były zacne. Nie mogę odmówić JAsiowi pomysłowości:
transparent..JPG
Przepraszam, że się chwalę ale lubię się tym chwalić, taka moja uroda

fiuufiuu super zaręczyny, bo pomysł pierwsza klasa :-):-):-) Ahhh Ci nasi mężczyźni, mój w zaręczyny przeszedł samego siebie w romantyźmie.... :-D :happy2:

W DNIU KOBIET

Przyjmij życzenia Babo kochana,
od drugiej Baby z samego rana.
Niech Twój Dzień cały będzie radosny,
trzymaj się Babo, aby do wiosny!:-)))

reklama
Pisałyście o ciuszkach-piękne są zwłaszcza te dla najmniejszych maluszków.Ja nie muszę szukać
bo będę miała, dostanę latem jak mały Krzyś wyrośnie-to synek chrześniaczki,no a jak będzie dziewusia to szwagierka ma roczną córeczkę.Ostatnio cały czas myślę czy to dziewczynka,ponoć przed jajeczkowaniem ma być a to był mój pierwszy dzień płodny.

Do góry