reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Polianna no to pędź do lekarza bo masz rację że lepiej zaleczyć niż później miałoby być gorzej

Tak,tak! ;) na szczęści nie muszę pędzić tylko mąz po recept wskoczy do położnej,która z lekarzem pracuje. Lekarz nawet kazał od razu kupić dwie paczki globulek bo jak stwierdził "będą na potem";P

Ale teraz skojarzyłam coś.. w pierwszej ciąży mialam takbeznadziejną lekarkę (do 20 tygodnia) i też przyszła infekcja,która narastała i narastała a ja leczyłam się domowymi sposobami. Nagle w 17 tygodniu dostałam bóli brzucha i trafiłam do szpitala gdzie stwierdzono zaawansowaną infekcję choc nie podali tego za przyczynę "zagrażającego poronieniem" to pomyślalam teraz,że jednak tak moglo być. Ojjj nie mam zamiaru lekceważyć.

m-f22 to ja sądzę,że mąz powinien sobie też posmarować interesik :p :)
shyla - ukłucie czy nawet ból zdarzają mi się często przy nagłej zmianie pozycji, kichnięciu, kaszlu... to podobno NORMALNE. Więzadła się naciągają i stąd ból. Lekarz go dokładnie opisał "Pewnie nagle zaboli i nie moze sie pani przez kilkadziesiąt sekund dobrze wyprostowac a potem mija. Nie przejmować się - wiezadła". Także spokojnie! :)

Ostatnia edycja:
reklama
polianna- przekażę mu he he,ale się uśmieje :)

:) Niech się nie śmieje tylko smaruje dla dobra przyszłych tuli-tuli.hihi. Tak to już jest- chociaż raz mężczyzna pozna nasze cierpienia.

Aaale mam energi przez tą pogodę. Świeci słonko, śniegu prawie już nie ma i jaki spoookój. Pewnie zaraz się za sprzatanie zabiorę :)

:) Niech się nie śmieje tylko smaruje dla dobra przyszłych tuli-tuli.hihi. Tak to już jest- chociaż raz mężczyzna pozna nasze cierpienia.

Aaale mam energi przez tą pogodę. Świeci słonko, śniegu prawie już nie ma i jaki spoookój. Pewnie zaraz się za sprzatanie zabiorę :)

Oj...żeby i mi się tak udzieliło... Bo ja od trzech dni leniuszkuję i nic a nic mi się nie chce :-D

Dziewczyny, mam pytanie: ruchy Dzidzi czuje się dokładnie tuż pod pępkiem, czy jakoś bardziej z boku? Ja wczoraj pare cm pod pępkiem poczułam lekkie smyranie. i teraz jak siedzę, to też takie dziwne uczucie...

Ostatnia edycja:
Hej mamusie :)

Powiedzcie mi jak odczuwacie ruchy dzieciaczków?? Bo ja dzisiaj, dokładnie przed chwila COŚ poczułam ...
Znacie uczucie trzepotania skrzydełkami muchy w Wasza dłoń ? jak ja trzymacie w dłoni a ona tak nerwowo lata? :-) (Nie znam innego podobnego przykładu stad ta mucha :laugh2:) no to ja czuje takie "trzepotanie" w brzuszku :D na wysokości pępka mniej więcej ... i w ogóle czuje takie jakieś napięcie w brzusiu - no nie wiem jak to określić ... Kochane czekam na Wasze odpowiedzi, bo nie wiem czy się cieszyć he he czy to nie jelita mnie w konia robią :happy:

Ostatnia edycja:
Hej mamusie :)

Powiedzcie mi jak odczuwacie ruchy dzieciaczków?? Bo ja dzisiaj, dokładnie przed chwila COŚ poczułam ...
Znacie uczucie trzepotania skrzydełkami muchy w Wasza dłoń ? jak ja trzymacie w dłoni a ona tak nerwowo lata? :-) (Nie znam innego podobnego przykładu stad ta mucha :laugh2:) no to ja czuje takie "trzepotanie" w brzuszku :D na wysokości pępka mniej więcej ... i w ogóle czuje takie jakieś napięcie w brzusiu - no nie wiem jak to określić ... Kochane czekam na Wasze odpowiedzi, bo nie wiem czy się cieszyć he he czy to nie jelita mnie w konia robią :happy:
ja niestety nie odpowiem, bo z utesknieniem czekam na ruchy maleństwa:-):-):-):-):-)

Dzięki dziewczyny za odpowiedzi w sprawie kawy, Jesteście niezastąpione :-)

ja czuje przeważnie w dole brzucha dzidziulka ;-)
a przed chwila widziałam jak mi się brzuszek poruszył:-D bo siedzę w topie tylko i spodenkach a brzucholek goły:tak:;-):-)

ja czuje przeważnie w dole brzucha dzidziulka ;-)
a przed chwila widziałam jak mi się brzuszek poruszył:-D bo siedzę w topie tylko i spodenkach a brzucholek goły:tak:;-):-)

no widzisz a tak sie stresowałas, ale rozumiem, mam tak samo :) ja na szczescie wczoraj swojego uparciuszka widziałam :)

reklama
Niunia ja noszę ale tylko do pracy i oglądania tel. w sumiem wadę mam -2,00 i -2,50 ale dawno się nie badałam...ogólnie nie poznaję ludzi na ulicy....więc chyba powinnam się przebadać..wiem tylko jeśli wada jest duża to jest zalecane cc

ja mam mniejszą tzn też dawno nie byłam ale było -1,0 i -0,5, więc nas cesarka nie dotyczy. Ale okulistkę dla świętego spokoju chyba odwiedze :tak:

ja wywiesiłam pościel, żeby się wywietrzyła, porządki skończone jescze tylko pranie - przypływ energii dziś :-)

a bóle brzuszka na dole też mam dość często i właśnie zauważyłam, że najbardziej jak bardzo dużo chodzę

Do góry