reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

teeeez bysmy chcieli facecika kurcze :tak:
no ale zobaczymy za niecałe 3 tygodnie :D w sumie byle było w 100% zdrowe i urodziło sie bez żadnych kóopotów :tak:

reklama
nam było obojetne, ale ja od początku stawiałam na synka i jest synek. a teraz jestem szczesliwa, ze to nie córka bo chyba juz sie przyzwyczaiłam do tej mysli, ze to chłop :p

Pajeczko sssuper, że wszystko z dzidzią ok, no i przede wszystkim w końcu ktoś zadowolny z wizyty:)))), bo naprawdę ciężkobywa z tymi lekarzami:((((
Ja już mówię DOBRANOC, bo mój M mówi, ze natychmiast mam w końcu zostawić ten komputer, bo za dużo siedze i się uzależniłam i tak dalej ......i tak dalej.... Mamuśki z resztą co ja Wam będę pisała, same dobrze wiecie, marudzi i tyle ale, ze ma po części rację to mówię Wam PAPAJKI i do juterka, pójdzie rano do pracy to laptop mój hihihi:)))) Buziaczki!!!! Spokojniej nocy!!!

ja już po wizycie. łożysko przytwierdzone do tylnej ściany, szyjka długa i zamknięta, odchody w pochwie prawidłowe (wrrr jak można to tak nazywać- nie podoba mi się). Maleństwo ma 13 cm CRL i spało w trakcie badania- tym razem przez powłoki brzuszne. Moje przypuszczenia co do wagi potwierdziły się schudłam 3,5 kg w ciuchach. Zdjęcie buźki wkleiłam, na następną wizytę zabieram "domniemanego ojca dziecka" :) nabijam się z tego straszliwie,bo dzisiaj byłam w USC i załatwiałam wstępne formalości z uznaniem dziecka, bo z Jasiem ślubu nie mamy i teraz trzeba domniemywać kto jest kto :p
na następną wizytę mam krew i mocz - dopiero drugi raz w ciąży no i mam odstawić witaminy i kontolować ciśnienie, bo rzeczywiście póki co trzyma się w górnej granicy normy. kiniusi, black opal i pajce juz gratulowałam wizyt :)

ja już po wizycie. łożysko przytwierdzone do tylnej ściany, szyjka długa i zamknięta, odchody w pochwie prawidłowe (wrrr jak można to tak nazywać- nie podoba mi się). Maleństwo ma 13 cm CRL i spało w trakcie badania- tym razem przez powłoki brzuszne. Moje przypuszczenia co do wagi potwierdziły się schudłam 3,5 kg w ciuchach. Zdjęcie buźki wkleiłam, na następną wizytę zabieram "domniemanego ojca dziecka" :) nabijam się z tego straszliwie,bo dzisiaj byłam w USC i załatwiałam wstępne formalości z uznaniem dziecka, bo z Jasiem ślubu nie mamy i teraz trzeba domniemywać kto jest kto :p
na następną wizytę mam krew i mocz - dopiero drugi raz w ciąży no i mam odstawić witaminy i kontolować ciśnienie, bo rzeczywiście póki co trzyma się w górnej granicy normy. kiniusi, black opal i pajce juz gratulowałam wizyt :)

aah to jeśli nie ma się ślubu to trzeba załatwiać jakieś papiery ? napisz jakie jak wiesz bo też mnie to czeka :))

no wiec można przyjść z domniemanym ojcem przed porodem, żeby sie "przyznał", że to jego robota, a wtedy po porodzie nie trzeba tych pierdół wspólnie załatwiać, tym bardziej, że jest na to przepisowe 14 dni. Ja po porodzie raczej nie będę miała ochoty latać po urzędach. Wtedy domniemany może to sam zrobić. :) no i nasze dziecię będzie miało podwójne nazwisko XXXXXX Tobolska/i- Bielicka/i

no wiec można przyjść z domniemanym ojcem przed porodem, żeby sie "przyznał", że to jego robota, a wtedy po porodzie nie trzeba tych pierdół wspólnie załatwiać, tym bardziej, że jest na to przepisowe 14 dni. Ja po porodzie raczej nie będę miała ochoty latać po urzędach. Wtedy domniemany może to sam zrobić. :) no i nasze dziecię będzie miało podwójne nazwisko XXXXXX Tobolska/i- Bielicka/i

ale dziecko może mieć tylko nazwisko ojca? a to trzeba iść do urzedu stanu cywilnego ?

reklama
dziecko moze mimo uznania ojca nosić:
a) jego nazwisko
b) nazwisko matki
c) jako fanaberia- podwójne nazwisko
trzeba to w USC załatwiać- najlepiej tym do którego matka dziecka podlega- ale głowy nie dam sobie urwać czy nie można tego w dowolnym usc załatwić, bo o to się nie pytałam

Do góry